- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #3.101
sus sus çaktırma :))))OKYANUSYAA bende diyorum ki okyanusyaa'nın yorumu ne kadar da 1984'e benziyor.Demek ki aynı tür kitapmış. okumalıyım diyordum
ben olmadım ya.. iki kitapta ciddi zekanın ürünü hele tutunamayanlarbizi budalaya çevirdi dedikokadar, tutunamayanlara tutunmaya çalıştığımız gibi :)))
ama artık bu kitap hakkında bilgimiz var, bence okuduğuna pişman olanımız yok dimi oblomov
seviyorum ben bizi ya
kesinlikle okuyacağımsus sus çaktırma :))))
sen yine öyleymiş gibi davran vazgeçme okumaktan
kırdıysam özür dilerim:))) "marslı okuyan birinin kahraman tazeoğlundan söz etmesi beni çok şaşırttı" demeyeydin iiiyiydi :)
zira ben de o yorumun karşısında tuhaf hissetmiştim kendimi yalan yok, yazarı tanımam bilmem sormuştum hep karşıma çıkıyor diye :)
gidip bir daha buraya gelmeyesim gelmişti
Hayır ama yani benimkide saflıkkesinlikle okuyacağım
Pek tatlısınkırdıysam özür dilerim
güzel kitaplar okuyorsun o sebeple o ismi duymak şaşırtmıştı beni
ben okumayan azınlık oluyorumHayır ama yani benimkide saflık1"9"84 okumayan azdır kült bir kitap :))))))))))
atlama hemen dimi, suz ezcik
bukadar yoruma da benim 1"q"84 ü okumam gerek bak şimdi :)
vay seni"q" vayyy
bu kadar yoruma artık ortak okumak gerekli ama dimi :) bir Q nelere kadir olduHayır ama yani benimkide saflık1"9"84 okumayan azdır kült bir kitap :))))))))))
atlama hemen dimi, suz ezcik
bukadar yoruma da benim 1"q"84 ü okumam gerek bak şimdi :)
vay seni"q" vayyy
olsunnnn :)) azınlık haklarına saygılı bir grup bura.ben okumayan azınlık oluyorumsizinle ufkum genişliyor iyi geldi burası bana
bendesin bebişim1984 ü ben de henüz okumadım
hatta gün arkadaşlarıma 235168425 çağrımı yapıyorum
sevabına alın şu kitabı çünkü ben bi türlü sırayı ona getiremedim
1984 ü ben de henüz okumadım
doğru diyorsun bacıcım :)dedikodu yapacağınıza azcık okuyun
burda çalışanlar varsayfalara yetişemeyenler var
pazartesi sendromundan çıkamayanlar var
aç olanlar var
olsunnnn :)) azınlık haklarına saygılı bir grup bura.
ben de diğer kitabını okumadım, okuşur koklaşırız meraklanma
bir garip oblomov bakkk sana ortak. yaaaa gördün mü alnımdan öp beni
doğru diyorsun bacıcım :)
naptık öyle "q" yüzünden herşey
ilk başlarda bitecek sanıyorsun ama ileri ki sayfalarda o kadar o kadar ayrıntıya girmiş ki şok oldumaslında saygı da duydum ve bitirdim bu kadar uzatmak hele o zamanın şartlarımda 700 sayfayı usanmadan yazmak büyük sabır işi...
Gazan Mübarek olsun
dedikodu yapacağınıza azcık okuyun
burda çalışanlar varsayfalara yetişemeyenler var
pazartesi sendromundan çıkamayanlar var
aç olanlar var
1984 ü ben de henüz okumadım
Elif safak in arafi mi bu ?Gunaydin.
Araf 23. Syf baya okumusum yav. Kitabin eski olmasina oyle takmisim ki okurken elime kapaktaki kirisikliklar geliyor. Sanki mikrop yuvasi gibi geliyor bir de. Bu obsesyonumu yenme mucadelemde kendime basarilar dilerim.
Bende de aynı his oluyor ama seviyorum adamı:)Kolay kolay kitap kötülemem. 1q84 büyük hevesle başladım. Hatta keyifle okuyordum. Merak unsuru, duyguları güzel kullanmış fakat olay örgüsü o kadar kopuk ki kitap sonunda bağlanır diye bekliyorsun ama yok bağlanmıyor. Her şey havada kalıyor. Kitap bitiminde "eeeee ne oldu" şimdi diye kalakaldım. "Sputnik Sevgilim" de de böyle oldu. Murakami bu konuda bana pek hitap etmiyor. Sırf bir iki felsefik cümle içinde okunmaya değmediğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?