- 21 Ocak 2013
- 12.506
- 20.142
- 398
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #3.081
bir çoğumuzda var bu kitap (kitap günü yapıyoruz çoğumuza aldık)Dedim ya maksadım kitap kötülemek değil ama gerçekten çok vakit alıyor kitabı okumak. Sadece şahsi görüşümü dile getirdim. Onun yerine okunabilecek çok güzel kitaplar var. Tabi ki herkesin kişisel tercihi. Okumak isteyen tabi ki alıp okur. Benim sevmediğimi siz sevebilirsiniz. Yaptığım yorum artniyet içerikli değildir.
Hevesiniz tabi ki kaçmasın. Dedim ya benim sevmediğimi siz sevebilirsiniz.bir çoğumuzda var bu kitap (kitap günü yapıyoruz çoğumuza aldık)
o sebeple baya bir kişi ortak okuyacağız
hevesimiz kaçmasın istiyorum
Ben üzüldüm kitap hakkındaki yorumaBurada herkes istediğini okur ve kimsenin kitabını kötülümeyiz. Ben beğenmemiş olsamda. Sadece " Ben Beğenmedim.Birde sen oku bakalım beğencen mi " der geçeriz. "Vaktini ziyan edersin" diyen ilk kişisin. Herkes istediği tarzı/kitabı/yazarı okuyabilir. Bize sadece saygı duymak düşer. Ki sen sonu bağlanmıyor,olay örgüsü kopuk diyerek kötülemeye devam ediyorsun. "Beğenmediğini" söylemen yeterliydi.
Günaydın iyi haftalar
Dün bismillah dedim budalaya başladım128 deyim.Günde 70sayfa okursam ay bitince kitap da biter
Ben üzüldüm kitap hakkındaki yorumaT trustno_1
evet değişik bir kitap, bazen ağır ilerliyor
ama bu kitap bildiğimiz roman tarzı kitaplardan değil, kurgusu bizi kendine bağlayacak türlerden de değil
fakat genel hatlarıyla geçmişte olan baskının ve dahi gelecekte olabilecek baskının anlatıldığı bir kitap
okuyucuyu dünyanın trajik geçmişi ve geleceği üzerine düşünmeye iten, ve paranoyalarla zihni allah bullah eden bir kitap
en önemlisi kült bir kitap
sonunun havada kalıyor olması, geçmişte ve günümüzde zihinlerin kontrol edildiği ve bireysel özgür düşünceye sekte vurduğu gerçeğini değiştirmiyor ki kitabın özü bu((
acabalar sarıyor zihninizi de ruhunuzu da,
yani sevgili T trustno_1 yukarıda yaptığınız "zaman kaybı" yorumunuzdan sonra kızçelerden biri dahi bu kitabı okumaktan vazgeçerse çok üzülürümsırf vakit doldurmak için okunan bir kitap değil, beyne de yatırım yapan bir kitap aksine
bu nedenle Dalidaya katılıyorum
amacım da asla tartışma yaratmak değil, az çok tanıyorlar burdakiler huyum da değil
:))) "marslı okuyan birinin kahraman tazeoğlundan söz etmesi beni çok şaşırttı" demeyeydin iiiyiydi :)bi de bu topikte şöyle bir durum var
çok çeşitli okurlarız, herkesin tarzı farklı
mesela bana asla uymayan, okumayacağım kitaplar da okunuyor ama asla demem öfff bu da kitap mı bunu mu okuyorsun diye
(bir Kahraman Tazeoğlu yorumum olmuştu, o yazarın haksız kazanç elde ettiğini düşünüyorum o sebeple hakkında olumsuz konuştum)
Yani bir kitabı okuyan kimseye bu topikte 'ay onu okuma zaman kaybı, ay bunu mu okuyorsun bu da kitap mı' tarzı yorum yapılmaz (he içimizden geçiririz belki o ayrı) bu arada bu bölümü senin için yazmadım@trustno_1, sen öyle beyanlarda bulunmadın zaten
beğenmediğimiz kitapları da ben hiç sevmemiştim/ beğenmemiştim diye yorumlarız
bence de o kitabı okuyacak kimseler varken bu şekilde olumsuz yorum yapılmamalı
bu topikte öyle şey yapılmıyor zaten, arkadaşımız da yeni geldiği için yanılmış olabilir diyor başgan olarak konuya noktayı koyuyorum
1Q84-Haruki MurakamiGEORGE ORWELL İN 1984 KİTABI DEĞİL Mİ BAHSİ GEÇEN :)))))))))))
hayır hayırrrrr durunnnnn siz evlenemezsinizben burdaki herkesin zevkine o kadar güveniyorum ki hiç tereddüt etmeden acaba beğenir miyim demeden alıyorum kitapları.. şimdi daha çok merak ettim 1q84ü
hayır hayırrrrr durunnnnn siz evlenemezsiniz
ben george owrel in 1984 ünü sandım
zaman kaybı diye nitelendirilen kitap "q" farkı ile benim sandığım kitap değilmiş
ama yine de o yorum yapılmamalıydı tabi :)))
1984 değil mihayır hayırrrrr durunnnnn siz evlenemezsiniz
ben george owrel in 1984 ünü sandım
zaman kaybı diye nitelendirilen kitap "q" farkı ile benim sandığım kitap değilmiş
ama yine de o yorum yapılmamalıydı tabi :)))
bizi budalaya çevirdi dedikBudala da bile demedik vakit ziyan oldu diye
Canım se George Orwell ın 1984 ü ile karıştırdın galiba.KESİNLİKLE okumalısınız kesinlikle.... P PembePaltolu @_meLinDa_ @cesmi_naz
bana göre asla bir vakit kaybı değil... bozuk düzeni, olmayanı oldu gibi göstermeyi ya da tam tersini, tarihi bir anda ortadan kaldırabilmeyi çok iyi anlatan kitaplardan.
Big brother kisvesi altında insanların içine korkuyu salıp ve bu korkuyla istediklerini yaptırabilen bir zihniyete karşı gizliden bir mücadele var, acı bir mücadele
çünkü "q" küçük yazılınca rakam gibi durdu haahahahaa :))))) ilahi bizzzzz1984 değil mio sandım ben
evet tatlım 1984 ü de oku hatta hayvan çiftliğini birlikte okuyabilirizzzolsun george orwelin kitabını da okurumhayvan çiftliğini aldım onunla giriş yapacağım
Beğenmediğin noktaları anladım. Ben sonunda ucu açık olan kitapları severim, benim hoşuma gidebilir yani.Kolay kolay kitap kötülemem. 1q84 büyük hevesle başladım. Hatta keyifle okuyordum. Merak unsuru, duyguları güzel kullanmış fakat olay örgüsü o kadar kopuk ki kitap sonunda bağlanır diye bekliyorsun ama yok bağlanmıyor. Her şey havada kalıyor. Kitap bitiminde "eeeee ne oldu" şimdi diye kalakaldım. "Sputnik Sevgilim" de de böyle oldu. Murakami bu konuda bana pek hitap etmiyor. Sırf bir iki felsefik cümle içinde okunmaya değmediğini düşünüyorum.
Gazan Mübarek olsunGünaydın iyi haftalar
Dün bismillah dedim budalaya başladım128 deyim.Günde 70sayfa okursam ay bitince kitap da biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?