Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

bir çoğumuzda var bu kitap (kitap günü yapıyoruz çoğumuza aldık)
o sebeple baya bir kişi ortak okuyacağız
hevesimiz kaçmasın istiyorum

Ben üzüldüm kitap hakkındaki yoruma T trustno_1
evet değişik bir kitap, bazen ağır ilerliyor
ama bu kitap bildiğimiz roman tarzı kitaplardan değil, kurgusu bizi kendine bağlayacak türlerden de değil
fakat genel hatlarıyla geçmişte olan baskının ve dahi gelecekte olabilecek baskının anlatıldığı bir kitap
okuyucuyu dünyanın trajik geçmişi ve geleceği üzerine düşünmeye iten, ve paranoyalarla zihni allah bullah eden bir kitap
en önemlisi kült bir kitap
sonunun havada kalıyor olması, geçmişte ve günümüzde zihinlerin kontrol edildiği ve bireysel özgür düşünceye sekte vurduğu gerçeğini değiştirmiyor ki kitabın özü bu ((
acabalar sarıyor zihninizi de ruhunuzu da,
yani sevgili T trustno_1 yukarıda yaptığınız "zaman kaybı" yorumunuzdan sonra kızçelerden biri dahi bu kitabı okumaktan vazgeçerse çok üzülürüm sırf vakit doldurmak için okunan bir kitap değil, beyne de yatırım yapan bir kitap aksine
bu nedenle Dalidaya katılıyorum

amacım da asla tartışma yaratmak değil, az çok tanıyorlar burdakiler huyum da değil

1q84 bana gore sayfa sayisini haketmeyen bir kitap. Şoyle ki puntolar, satir araliklari genis genis sayfa sayisi kalinligi kimseyi caydirmasin. Ama ben okurken sıkıntıdan patlamistim. Hic sevmedim. Hic begenmedim. Bazi cumleler o kadar fazladandi ki icimden sirf kitabin sayfasi cok olsun diye yazilmis diye dusunmustum. Murakami'nin okudugum ilk kitabiydi. Bir daha da Murakami okuyacagimi sanmiyorum. Dili bana gore yalin. Okuyacak arkadaslara iyi okumalar dilerim. Umarim severek okursunuz.

bi de bu topikte şöyle bir durum var
çok çeşitli okurlarız, herkesin tarzı farklı
mesela bana asla uymayan, okumayacağım kitaplar da okunuyor ama asla demem öfff bu da kitap mı bunu mu okuyorsun diye
(bir Kahraman Tazeoğlu yorumum olmuştu, o yazarın haksız kazanç elde ettiğini düşünüyorum o sebeple hakkında olumsuz konuştum)
Yani bir kitabı okuyan kimseye bu topikte 'ay onu okuma zaman kaybı, ay bunu mu okuyorsun bu da kitap mı' tarzı yorum yapılmaz (he içimizden geçiririz belki o ayrı ) bu arada bu bölümü senin için yazmadım@trustno_1, sen öyle beyanlarda bulunmadın zaten
beğenmediğimiz kitapları da ben hiç sevmemiştim/ beğenmemiştim diye yorumlarız
bence de o kitabı okuyacak kimseler varken bu şekilde olumsuz yorum yapılmamalı
bu topikte öyle şey yapılmıyor zaten, arkadaşımız da yeni geldiği için yanılmış olabilir diyor başgan olarak konuya noktayı koyuyorum

Günaydın iyi haftalar
Dün bismillah dedim budalaya başladım 128 deyim.Günde 70sayfa okursam ay bitince kitap da biter

ilk başlarda bitecek sanıyorsun ama ileri ki sayfalarda o kadar o kadar ayrıntıya girmiş ki şok oldum aslında saygı da duydum ve bitirdim bu kadar uzatmak hele o zamanın şartlarımda 700 sayfayı usanmadan yazmak büyük sabır işi...

ben burdaki herkesin zevkine o kadar güveniyorum ki hiç tereddüt etmeden acaba beğenir miyim demeden alıyorum kitapları.. şimdi daha çok merak ettim 1q84ü

:))) "marslı okuyan birinin kahraman tazeoğlundan söz etmesi beni çok şaşırttı" demeyeydin iiiyiydi :)
zira ben de o yorumun karşısında tuhaf hissetmiştim kendimi yalan yok, yazarı tanımam bilmem sormuştum hep karşıma çıkıyor diye :)
gidip bir daha buraya gelmeyesim gelmişti

ben burdaki herkesin zevkine o kadar güveniyorum ki hiç tereddüt etmeden acaba beğenir miyim demeden alıyorum kitapları.. şimdi daha çok merak ettim 1q84ü
hayır hayırrrrr durunnnnn siz evlenemezsiniz
ben george owrel in 1984 ünü sandım

zaman kaybı diye nitelendirilen kitap "q" farkı ile benim sandığım kitap değilmiş
ama yine de o yorum yapılmamalıydı tabi :)))

Günaydın
kalinkaselin 1984 için ben de varım bir çok arkadaşım önerdi aldım hep birlikte okuyalım
hafta sonu sevdicekle gezmekle geçti okuyamadım
cuma gecesi Semerkant'ı bitirdim çok ilgi çekici içerdiği tarihi bilgiler, olay örgüsü hepsi çok güzeldi.
gün içinde sol ayağım'a başlayacağım
güzel bir hafta olsun herkese benden sevgiler

olsun george orwelin kitabını da okurum hayvan çiftliğini aldım onunla giriş yapacağım

Canım se George Orwell ın 1984 ü ile karıştırdın galiba.

Biz Murakami nin 1q84 ünden bahsediyoruz.

1984 değil mi o sandım ben
çünkü "q" küçük yazılınca rakam gibi durdu haahahahaa :))))) ilahi bizzzzz
olsun arada gerçek 1984 hakkında da yorumumu yaptım hıhhhh
olsun george orwelin kitabını da okurum hayvan çiftliğini aldım onunla giriş yapacağım
evet tatlım 1984 ü de oku hatta hayvan çiftliğini birlikte okuyabilirizzz

P PembePaltolu evetttt :))) hepsi küçük "q" yüzünden
suçsuzum

Beğenmediğin noktaları anladım. Ben sonunda ucu açık olan kitapları severim, benim hoşuma gidebilir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…