- 14 Temmuz 2013
- 388
- 636
- 303
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #9.141
Kızlar okuduğumuz şiir kitaplarını da yazabilir miyiz bildirim topiğine?
Elimde Nâzım Hikmet'in bir şiir kitabı var, 112 syf. Hani roman vs olmadığından sayılır mı bilemedim
Şiir kitabı ya da roman arasında ne fark var ki?
Ben böyle düşünmüyorumDaha hızlı okunup bitebilen kitaplar ya şiir kitapları. O yüzden dedim
Daha hızlı okunup bitebilen kitaplar ya şiir kitapları. O yüzden dedim
Yavrum be sen konuş ben dinleyeyimBence öyle düşünme, şiir okumak bazen daha zordur. Sindirmek için zaman ister. Kelimeler arasındaki uyuma yeri gelir takılırsın, bazen sana başka şiir ve kitapları çağrıştırır kalkıp onlara bakar , sendeki duyguları tazelersin.
Bazen de bir şiire saatlerce baksan da sana bir şey ifade etmez, çünkü bilirsin sende o duygu etkin şekilde belirgin değildir, daha çok düşünürsün.
Yine efkarlandım.
Ben böyle düşünmüyorum
Aksine şiir kitaplarını ara ara açıp okuyorum, sindire sindire
Bence öyle düşünme, şiir okumak bazen daha zordur. Sindirmek için zaman ister. Kelimeler arasındaki uyuma yeri gelir takılırsın, bazen sana başka şiir ve kitapları çağrıştırır kalkıp onlara bakar , sendeki duyguları tazelersin.
Bazen de bir şiire saatlerce baksan da sana bir şey ifade etmez, çünkü bilirsin sende o duygu etkin şekilde belirgin değildir, daha çok düşünürsün.
Yine efkarlandım.
Yavrum be sen konuş ben dinleyeyim
Nâzım Hikmet'ten başka bir şairin kalemine alışamıyorum bir türlü. Yazdıklarının aynısını onun satırları hissettiriyor bana
teşekkür ederimYerim seni bal hatun.
Ara ara farklı şairler okuyorum, mutlaka kendimi bulduğum satırlar oluyor.
Ruh halime de bağlı aslında, keyif alırsın umarım sen de bundan sonra okuyacağın ilk şiir kitabında.
Keyifli okumalar.
:) Sebebi şöyle son iki aydir başka bi deftere not aliyorum ve senin adini eklemeyi unuttumlistede yine yokum
nazım hikmetBen de Nazım okuyorum ki. Yer yer şiirler de var içinde.
Nazım Hikmet- Piraye'ye Mektuplar
Sayfa 171
Usta ile Margarita
Sayfa 285
Sen bilirsin, isteyen olursa ozelden de atabilirsin :)mantıklıgidip pdf var mı bakayım. bulursam atayım mı buraya da?
Eline saglik canimselam kızlar nisan ayı listesini yaptım düzeltilmesini istediğiniz bi yer varsa özelden mesaj atın şekerler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?