ben de minnacık bi yorum yapayım (not: sonradan baktım hiç ninnacık olmamış
)
burda çok çeşit insanız, ortak noktamız kitap aşkımız
bir kitabı çok sevebiliyoruz yahut nefret edebiliyoruz, herkesin zevki farklı (gerçi uzun süredir bir arada olduğumuz için zevklerimiz de paralel artık, aynı kitapları alıp okumamız tesadüf değil
)
mybrightside arkadaşımız cıvıl cıvıl, enerji dolu
o tarz kitaplar dönem dönem kafa dağıtmak için ideal olabilir (mesela dün asla tarzım olmayan çerez ötesi bir kitap okudum ama doğru zamanda okudum çok iyi geldi)
ben açıkçası kimi yazarların haksız yere şişirilip haksız yere para kazandıklarını düşünüyorum, ve onlar prim kazandıkça gerçekten kaliteli yazarların geri planda kalıp seslerini duyurmaya çalışmalarına üzülüyorum
okuduğumuz kitaplar bence bize bir şeyler katmalı (burada gerçekten iyi okuyucular olduğumuz için bu yorumu yapıyorum, sırf kitap okuyorum görünmek için yahut o an hangi kitap popülerse, sosyal medyada onun havasını atmak için okuyanlardan olmadığımız için)
mesela
koza16
bizim kıymetlimiz, kendisi lise öğrencisi bir kız ama kendini geliştirmek adına öyle güzel şeyler okuyor ki.. keşke onun yaşlarında ben daha fazla okusaydım, kimi yazarlarla o yaşta tanışsaydım
çok uzattım ama bizim diğer okurlardan farkımız olduğunu düşünüyorum, çerez kitap sevebiliriz, tarzımız o olabilir ama bizler okumuş olmak için, zorunluluk hissettiğimiz için okumayalım, bizim farkımız olsun
hee o tarzı seviyorsak da çekinmeden haykıralım burda, size ne yahu ben seviyorum çerez kitap diyelim
sevmiyorum ama yine de okuyorum diyince bizler üzülüyoruz burda çünkü zaman değerli bence, sevmediğimiz halde kendimizi zorlamaya değmez