Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Sürü syf 34.
Yeni başladım. Sürükleyici ve ilginç bir konusu var.
Gerçi 800 küsür sayfa ve minnacık puntolu ama olsun.
Geçen sene annemin ameliyatı sebebi ile okuyamayıp kalmıştı.
Bu sefer bitireceğim.

Günaydın

Peki Filozofcuğum, kitap okumak hobi midir, yoksa bir yarış mıdır?

Günaydınn

Bence ikisi de değildir, bana göre kitap okumak beyin jimnastiğidir.
Nasıl ki fazla kilolarımızı atmak, daha güzel görünmek ya da zayıf olanların da dinç, daha sağlıklı hissetmek için fiziksel anlamda spor yapar, kitap okumak da bana göre gün içindeki düşünce yorgunluklarının dünyevi kıskançlıklar, kinler, egolar vs bütün kötü duyguların arınması ve insanın kendini özel hissetmesi için yaptığı bir nevi detokstur.

Hobi demek istemiyorum çünkü eskiden anket defterleri vardı, şimdi de cv ler, insanlar direkt kitap okumak, müzik dinlemek spor yapmak vs yazıyor. Çoğunluğunun alakası yok ama bir nevi yazmayanı dövüyorlar sanki, sorsan cevap veremez, bu beni üzüyor. O yüzden boş vakitlerimde yaptığım değil de bir nevi yaşamımı devam ettirmem için gerekli yaşamsal ihtiyaç benim için.

Not: Filo'ma sormuşsun ama ben de atlamış gibi oldum, affet beybi.

Çok güzel açıklamışsın.. Katılıyorum gizemciğim.
Araya sıkıştırmak, sırf bitirmek için okumak olmamalıdır. Günün stresini azaltmak, satırlar içinde boğulmak belkide ağlamak, yeni dünyalar keşfetmek, kendimizden parçalar bulmak.. Bunlar beni mutlu ediyor. Kimse kimseye neden kitap okumadın diye sormaz, çok kitap okuduğu için baş tacı etmez.. Her şey kendimiz için, kendimizi iyi hissetmek istediğimiz, tanıdığımız için aslında

Böyle bir soruyu sormak çok doğru bir soru mu bundan da emin değilim.. Çünkü bunun sabit bir cevabı olmaz.. Çocuk kahramanların dilinden yazılan kitaplara bayılıyorum mesela. Bu bile benim için bir sebep.. Dün okuduğum oğullar ve rencide ruhlar kitabından, " bu güne kadar kadınların poposundan işediğini düşünüyordum" demesi benim için bir gülme sebebi :)

Başka yorumlamak isteyen var mı? :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…