Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Bence;
bir eserin edebi değerini belirleyen çok çeşitli etmenler var,
yazar, kanaatimce ilk faktör, dil- üslup, konu,
eserin döneme iz bırakması(bırakacak olması)
bugün çok satanlar listesinde yer alan ama 5 yıl sonra dönüp yüzüne bakılmayacak nice ''kitap'' mevcut hepimizin bildiği gibi( bkz: soğuk kahve, bukre vs)
okuyucunun kabullenmesi pek tabi ki önemli ama okuyucu kalitesi de bence edebi eser kıstasları arasında
çok okunması değil kimler tarafından okunduğu önemli yani
bir de eleştirmenlerin ne dediği de önemli tabi
gerçi sosyal medya sağ olsun, cin ali serisini bitirme seviyesine sahip herkes eleştirmen artık

kimin ne okuduğuna karışmak elbette haddime değil, kimsenin haddine değil ama P PembePaltolu 'e sonuna kadar katılıyorum, o saçma aşklı,vurmalı öldürmeli ne bileyim ''o geldi ben gittim öteki bizi gördü aman tanrum kalbimm'' tarzı bir kitap okuyacağına okumasın kimse, okurum diye gezmesin ortalarda en azında
7 yaşına henüz girmeyen kızımın bile edebi zevki var ya hu, geliştirilebilir bir şey bu sadece biraz gözlerimizi açarak okusak yeter

Ben, Öteki ve Ötesi, sf. 391,

Tarihe meraklılara tavsiye edebileceğim bir kitap oldu bu, normalde tarih kitapları ağır gelir bana bazen ama bu kitabı bir yandan bitirmek istesem de bir yandan bitmesin istiyorum, kitaplığımda ayrı bir yeri olacak sanırım :)

Pegasus Yayınları- Tanrı'nın Tarihi (Karen Armstrong) ve Yabancı Yayınları- Biz Ölümlüler (Patrick Ness) kitaplarını da tavsiye ederim. Ben severek okumuştum

Bu laf bana galiba. Ben fikrimi söyledim ne kimsenin kalbinikırmak amacım ne de hakaret etmek.Bookstagram ların çoğu saçma sapan paylaşımlarla dolu dedim ki sizin bookstagramınızı bilmiyorum bile. Bu arada sosyal medya sadece hobi değildir fikirlerinizi her yaş grubundan her sosyal çevreden insanların takip ettiği bir playformda paylaşmak bence sorumluluktur. Dediğim gibi sizin hesabınızı bilmiyorum.

Geç kalsam da beb ihtiyacım olduğunda okuyorum. Kitap okumayı seviyorum öyle iyi bir okuyucu da sayılmam burda çok kaliteli okumalar yapanlar var . Sadece son zamanlarda kitap sayısına takılma olayı beni rahatsız etmeye başladı sayı tutma amacımız yarışma değil çünkü yarisilacak bir konu hiç değil. Esprisine de olsa yarışma havası sokulması rahatsiz etmeye başladı her esprinin altında gerçeklik payı vardır. Zaman zaman kapsam da 6 yıldır nerdeyse kitap konularındayım ve kimseyle yarışmıyorum. Çerezlik kitaplar da okunabilir çünkü ona ihtiyaç vardır ama bu süreklilik haline gelince insana zarar verebiliyor. Düşünme biçimini bile etkiliyor kız güzel adam yakısikli geldik sevdik seviştik. Sanal bir mutluluk yaratıyor ve maalesef öğrencilerim de cok okuyor bu tür. Herkes istediğini okusun ama yarış haline dönmesin lütfen yoksa yakında ben bildirim yapmayı bırakacağım.

Bu konu kitapların yanında bana çok değerli insanlar da kattı. 8 kişiyle yüz yüz e görüşme imkanım oldu . Gerçekte tanıdığım insanlardan daha samimi bir arkadaşligim var bazılarıyla. Seviyorum sizleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…