- 15 Ekim 2016
- 22.723
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.053
- 598
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #15.181
Hayırlı olsun yeni öğretim yılıyarın 3 ay enerji toplayan ergenlere karışacağım hatunlar. hepinize iyi geceler
yarın 3 ay enerji toplayan ergenlere karışacağım hatunlar. hepinize iyi geceler
Büyük bir kısmı aaa versene okuyayım diyenlere gitti, herkesi kendim gibi sanıp verdim ama kimse benim gibi geri vermediya da kaybetti..
Bazıları da eski zevk , aşk kitapları. Pek önemsemedim açıkçası.
Ama verme işi bitmiştir benim için.sadece bir kuzenim var onla paslaşıyoruz..
Hayırlı olsun yeni öğretim yılı
inşallah kızlar. her sene aynı heyecanı yaşıyorum vallahi. neyse ben gittim
Iyi geceler canımyarın 3 ay enerji toplayan ergenlere karışacağım hatunlar. hepinize iyi geceler
Burda her türlü kitabı okuyoruz bu bize çeşitlilik katıyor :) yargilayici , tartışma yaratacak yorumlar dışında ki bu tüm kitaplarda geçerliBurda ıslami kitaplarda okuyabılıyor muyuz?
Değerlendirecek fasulyen var ise bizim çok yaptığımız bir tarifimiz var, smila :) 7-8 tane patatesi tuzla haşlayıp ez, ayrı bir yerde iki üç avuç fasulyeyi de haşla, iyice pişsin çatalla hafifçe ez çok ezilmeyecek sonra patatesle karıştır. Tencereye üç dört kaşık dolu dolu tereyağı koy erisin ama yanmasın, içine ezilmiş üç dört diş kadar sarmısak koy sonra fasulye patates karışımını ekle, bir iki çevir kapat altını, muhteşem bir lezzettir:)) ben fasulyeleri ayıklayıp, doprayıp çiğden buzluğa atıyorum smila için, kışın hemen her hafta sonu kahvaltımda olur ya da arkadaş toplantılarında beş çayında, çok lezzetlidir.
İyi sabahlarTarife gel:) hemen deneyim:)
Tamda fasulye.turşu yapsam mı ki derken tarifi karşıma çıktı resmen:) bende doğu Karadeniz deyim şu an yeni taşındık gerçi ama turşu kavurması o en az 10 kere duydum burda ve bulunduğum yer fasulye kaynıyor:) bu tarife göre.onumuzdeki hafta yapicam :) kaydediyorum teşekkürler:)2 kg yemeklik taze fasulye, turşuluk denen iri fasulyeyi kullanmıyorum. Güzelce yıkayıp başlarını kesin, sonra kaynamakta olan suya atın, 2 dk. Kadar haşlayın, daha fazla olmayacak erir yoksa turşu tutmaz. Kaynar sudan alıp soğuk suya atın bunu yumuşamasını durdurmak için yapıyoruz, sonra çıkarın bir tepside iyice soğuyana kadar bekletin. 1 lt. Suya üç kaşık kalın tuz, bir kaşık şeker, yarım su bardağı sirke katın, tuz eriyene kadar karıştırın, su içme suyu olacak. 7 - 8 diş sarmısağı ayıklayın 2 ye bölerek hazırlayın. Cam bir kavanoza fasulyeleri dizin, aralarına sarmısakları serpiştirin sonrada hazırladığınız turşu suyunu koyun. Fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde sıkı sıkı dizin sonra da ağzını kapatın. 2 kilo fasulye 3,5 lt lik cam kavanozu dolduruyor. Altına bir kap koyarak ışık almayan serin bir yerde bekletin. İki üç gün sonra taşmaya başlar bu esnada kavanoza sığmayan fasulyeniz varsa ekleyebilirsiniz yoksa turşu suyu ilave edin. Ortalama 20 günde hazır olur. Kavanozun dibine nohut koyarsanız daha çabuk olur, içine birkaç sivri biber ve en üste maydanoz koyarsanız hoş bir aroması olur ama ben hiç birini koymuyorum, sade yapıyorum fasulyeyi. Turşu kavurması yaparız biz bu turşudan, kavururken içindeki sarmısakları atmayın onlarıda doğrayın kavurmaya çok lezzetli olur :)
Günaydınİyi sabahlar
Hiç uyumadım kiGünaydınbir erkenden uyanan daha:)
Her zaman bu kadar erken kalkmiyorum tabi:)Hiç uyumadım kigerçekten bu saatte mi kalkıyosunuz?
Olsun yine de benim kalktıklarımdan erkendir,özendim :)Her zaman bu kadar erken kalkmiyorum tabi:)
:) Normalde altı yada altibucuk gibi kalkıyorum:) ama iki ay öncesine kadar öğleden önce mümkün değil kalkamazdım şekeri tamamen bıraktım ve sonuc uyuyamıyorum:)Olsun yine de benim kalktıklarımdan erkendir,özendim :)
Nasıl yani:) Normalde altı yada altibucuk gibi kalkıyorum:) ama iki ay öncesine kadar öğleden önce mümkün değil kalkamazdım şekeri tamamen bıraktım ve sonuc uyuyamıyorum:)
Şeker bir tür bağımlılık yapıyor beyinde kokainle aynı etkiyi yaratıyor yani buda vücutta halsizlik , yorgunluk yaratıyor tabi verdiği zararlardan birkaçı bu vücut şekerden arininca daha dinç oluyor ve daha az uyku yetiyor haliyle:)Nasıl yaniikisinin alakası nedir?
Tamda fasulye.turşu yapsam mı ki derken tarifi karşıma çıktı resmen:) bende doğu Karadeniz deyim şu an yeni taşındık gerçi ama turşu kavurması o en az 10 kere duydum burda ve bulunduğum yer fasulye kaynıyor:) bu tarife göre.onumuzdeki hafta yapicam :) kaydediyorum teşekkürler:)
Makarna pirinç un hemen hemen hiç yemedim diyebilirim benim öncelikli hedefim beyaz şeker aslında içeceklerden sadece neskafe de kullaniyodum artık sade içiyorum sit tozu da kullanmıyorum birde paketli hiçbir ürün kullanmıyorum :) un içerikli urunlere de dikkat ediyorum ama o kadar kurcalamiyorum mesela corbaya katılmış yada beşamel sos yapılmış unu yiyorum:)Günaydınlar
kalinkaselin yapabilir miyim bilmiyorum ama ben de şekersiz beslenmek istiyorum. Neleri yemiyorsun? Makarna pirinç yiyor Musun ?
Aeden okumaya devam. Bu yazarın diğer kitaplarını pek beğenmemiştim ama bunu ciddi anlamda sevdim
Ben de çayı kahveyi şekersiz içiyorum. Süt tozunu bırakacağım. Paket gıdayı bırakıp kaliteli çikolatadan da az tüketmeyi planlıyorum. Yaz döneminde malesef kilo aldım. En az 6 kilo vermem gerek. Spora da başlayacağım tekrarMakarna pirinç un hemen hemen hiç yemedim diyebilirim benim öncelikli hedefim beyaz şeker aslında içeceklerden sadece neskafe de kullaniyodum artık sade içiyorum sit tozu da kullanmıyorum birde paketli hiçbir ürün kullanmıyorum :) un içerikli urunlere de dikkat ediyorum ama o kadar kurcalamiyorum mesela corbaya katılmış yada beşamel sos yapılmış unu yiyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?