Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Tercıhler bugun acılmıs aöf ıstedıgım ıcın 6 tercıh yazabıldım bana uygun olan ,
7 gun de tercıhlerın kapanmasını beklıycez=( oyle zor gelıyorkı anlatamam ıyı dıleklerın ıcın tsk ederım

yds ye de hiç girmedim bak ona da gireyim ben
ales 19 kasımda imiş yds ne zaman acabası

Çok istiyorum ama birazda korkuyorum, kafam alır mı bu yaştan sonra bilmem, denemek istiyorum, bu arada sınav başvuruları nereden yapılıyor, bizim zamanımızda okullar form dağıtıyordu
o kadar kitabi okuyan biri icin zor olmayacagini dusunuyorum. Korku en buyuk dusman. Ben de 36 yasindayim bu yil kipirdanmaya calisiyorum korkularimdan siyrilip. Denemekte fayda var.

19 Kasım'daysa ALES başvuruları bu yakında olabilir. YDS'de hemen hemen aynı zamanlarda oluyor.
Bu dönem hazır değilim ben psikolojik olarak, seneye inşallah
yds kacti ama e- yds var her ay ben ona hazirlanicam onun da gecerliligi aybi uds gibi diye biliyorum. ALES e girelim kizlar.

e-yds hakkında bilgin var mı canım
biraz anlatabilir misin

e-yds hakkında bilgin var mı canım
biraz anlatabilir misin
ayda bir ösymnin merkezlerinde yapiliyor, yds ile ayni, sadece bilgisayar uzerinden yapiliyor canim. Bu arada merkezler nerede var bilmiyorum. Ha bir de sınav kontenjani varmis. Bunu yeni ogrendim ama kontenhan doluluguyla karsilasiliyor mu bilemiyorum. Eylulu kacirdik bence denenebilir.

e-yds'nin kaydı zor oluyor, hemen yapmak lazım çünkü ilk birkaç dakikada doluyor kayıtlar herkes bilgisayar başında olduğu için

D&r dan daha önce alışveriş yapan var mı?

Geçenlerde kitap almıştım.
6 adetti. Sitede 4 tanesinin faturası kesildiği 2 tanesinin hazırlandığı görülüyor.

Ama bugün 4 kitabımı yollamışlar.
2si sonra mı gelecek hiç mi gelmeyecek kafama takıldı. Müşteri hizmetlerine mesaj attım ama henüz cevap yok.

e-yds'nin kaydı zor oluyor, hemen yapmak lazım çünkü ilk birkaç dakikada doluyor kayıtlar herkes bilgisayar başında olduğu için
uf hadi ya, ben de her ay var nasilsa dite seviniyordum kismet bakalim.

ben yapiyorum. Bu ara idefixe yoneldim daha cok ama zaten ikisi de artik dogan grubunun. O iki kitap temin surecindedir bazen gec gonderebiliyorlar bazen de kitabi bulamazlarsa parasini iade edip bilgilendirme yapiyorlar. Bu ara stok ve kargo paketlemesi konusunda memnunitetsizligim var ama genel anlamda hep cok memnun kaliyorum.

Herkese Merhaba,
1Q84 ... sayfa 965 #direnfilozofprenses Kitap güzel ama vakitsizlikten ve de uykusuzluktan okuyamıyorum.

Filozof__Prenses o zaman minik tepkilerimiz adina sana bir suru opucuk yolluyorum. En azindan biz kendimizi biliyoruz.

Arkadaslar YDS icin onereceginiz kaynak var mi? Ve ALES icin.

aramıza hoş geldin.
Şayet temin edemezler ise hiç gelmeyecek temin edebilirler ise sonra gelecek.

Kitap yurdundan alıyorum ben de ağırlıklı olarak. Orası çok iyi temin süresini hiç aşmadılar. Kitapları temin eder etmez de gönderiyorlar. Tatil gününe denk gelmediyse iki günde elimde oluyor. Böylesini ilk defa gördüm.

Bir keresinde okuokudan sipariş vermiştim. 10-15 kitap temin süreleri yalan orada. İki kitabı 3gün yazmışlar iki hafta oldu temin edemediler. Bir daha vermedim.

İş disiplini konusunda kitap yurdunu tercih ederim.

kitapyurdunu burda cok tercih eden var ama anasayfa tasarimi ve cok satanlar, onerilenler kisimlari sebebiyle yildizimiz barismadi hic. Alisveris de yaptim ama ısınamadim. Bir de ne zaman baksam 3-5 tl pahali oluyor. Sanirim bir web sayfasindan cok fazla beklentim var

José Saramago__Körlük bitti.

Uzun zamanlar listemde okunmayı bekleyen bir kitaptı. Basımının bitmesi ve sahaflarda da uçuk fiyatlarda satılmasından dolayı okuyamamıştım. Daha sonra tekrar basılmaya başladı ve DonukPudra 'm sağ olsun hediye etti. Onun sayesinde okumuş oldum. Aramızda birçok kişi okudu ama yeni görenler vardır belki diye elimden geldiğince yorumlamaya çalışacağım.

Kitap, kırmızı ışıkta arabası ile bekleyen bir adamın birden kör olmasıyla başlıyor. Çevredekilerin yardımıyla adam evine gider. Adam evde bu olaya anlam vermeye çalışırken karısı gelir ve hemen bir doktora giderler. Doktor evine döndükten sonra bu konu ile ilgili literatürü araştırırken kör olur. Bir anda körlük vakaları artmaya başlar. Hükümet körleri karantinaya almak için harekete geçer. Doktoru almaya geldiklerinde karısı da kör olduğunu söyleyerek onunla gider. Hastaları eski bir akıl hastanesine kapatırlar. Artık orada kuralları kendileri koyacak ve hayatta kalmaya çalışacaklardır.

Yazar, hiçbir karakterin adını vermiyor, onları belirgin özellikleriyle adlandırıyor, bu da belirli yer, zaman ve kişi kavramını yansıtmadığı için sizin kendinizi onlardan biri yerine koymanız ve onlarla hayatta kalmaya çalışmanız kaçınılmaz oluyor. Bu durum kitapta anlatılanları iliklerinize kadar hissetmenize sebep oluyor. Kitabın anlatımı ne kadar sürükleyici olsa da anlatılanlardan dolayı ilerlemeniz zor oluyor. Hala mide bulantısı ve o kokuyu çok gerçekçi hissedebiliyorum, belki de 5 duyumu bu kadar etkin hissedeceğim başka kitap okumamışımdır.

Kitabı okurken Küçük Prens'te geçen "gözler bazen gerçeği göremez, en iyi yüreğiyle görür" cümlesi aklıma geldi. Burada geçen körlük normalde her şeyi siyah görmenin aksine insanların süt beyazlığında görmesine vurgu yapıyor, bu da bende aslında buradakilerin yüreklerinin körleşmeye başladığı hissini verdi. İnsanların insanlıklarını kaybetmesini okuyormuşum gibi hissettim.

Kitabın diline gelince de yazar nokta ve virgül dışında pek bir noktalama işareti kullanmamış, hatta paragraf görmeniz bile bazen büyük bir şans. 3. şahıs anlatımı ağırlıklı olsa da her karakterin içine çok rahat girip onun duygularını tam anlamıyla hissedebiliyorsunuz. İç konuşmaların ağırlıklı olduğu bir anlatım hakim. Çevirmenin cümlenin bütünlüğünü korumak adına bir sürü yan cümleciği bağlamaya çalışması anlatım bozukluklarını da beraberinde getirmiş ama yine verileni anlamakta zorluk çekmiyorsunuz.

Kitabı okurken çok etkilenmemi aslında bu anlatılanların sadece bir kurgu deyip geçemememden dolayı olduğunu biliyorum, her birinin o koşullar yaşandığında gerçekleşebilme ihtimali olduğunu bilmek aslında insanı etkiliyor. Ben o korkuyu hissederek okudum ve de çok beğendim, anlatılanları değil aslında yaşamadan o duyguları bu kadar gerçekçi ifade eden yazarın kalemini sevdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…