- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #15.401
D&r dan daha önce alışveriş yapan var mı?
Geçenlerde kitap almıştım.
6 adetti. Sitede 4 tanesinin faturası kesildiği 2 tanesinin hazırlandığı görülüyor.
Ama bugün 4 kitabımı yollamışlar.
2si sonra mı gelecek hiç mi gelmeyecek kafama takıldı. Müşteri hizmetlerine mesaj attım ama henüz cevap yok.
Hatta murat yayınlarının çözümlü denemelerini öneririrm önce çözüp sonra cozumune bakmak içinBen de ALES'e gireceğim bu sene. :) Ben geçmiş soruları da çözmenizi tavsiye ederim o yüzden geçmiş soruları içeren bir soru bankası almanız faydalı olur.
Bie de maalesef geçen yıl yanlış doğruyu götürme seysi geldi daha da zorlasriElbette okuyabilirsin
Üni. Sınavı İki aşamalı artık ygs ve lys şeklinde
Ygs ye girip barajı aşman yeterli sonrasında tercih yapıp yerleşirsen dönem başı 2 kez sınava girerek bitirebilirsin
İnsanların yansıttığı kadar kolay okunmuyor ama kitapları aldığında en az bir kez çalışırsan yaparsın Allah un izniyle
E yds var ona baksana kuzu17 eylüldeymiş yds kaçırdım
sen bi tanesin. Yorumlarinin her kelimesine katiliyorum. Okurken anlatimdan dolayi degil ama konudan dolayi cok zorlanmistim. Kitaptan kafami kaldirdigimda el yordamiyla ilerleyebilecekmisim gibi hissettigim dahi oldu. Ve dedigin gibi boyle birsey yasansa oradaki olaylarin olabilecegini bilmek insani tedirgin ediyor. Agzina saglik canim .José Saramago__Körlük bitti.
Uzun zamanlar listemde okunmayı bekleyen bir kitaptı. Basımının bitmesi ve sahaflarda da uçuk fiyatlarda satılmasından dolayı okuyamamıştım. Daha sonra tekrar basılmaya başladı ve @DonukPudra 'm sağ olsun hediye etti. Onun sayesinde okumuş oldum. Aramızda birçok kişi okudu ama yeni görenler vardır belki diye elimden geldiğince yorumlamaya çalışacağım.
Kitap, kırmızı ışıkta arabası ile bekleyen bir adamın birden kör olmasıyla başlıyor. Çevredekilerin yardımıyla adam evine gider. Adam evde bu olaya anlam vermeye çalışırken karısı gelir ve hemen bir doktora giderler. Doktor evine döndükten sonra bu konu ile ilgili literatürü araştırırken kör olur. Bir anda körlük vakaları artmaya başlar. Hükümet körleri karantinaya almak için harekete geçer. Doktoru almaya geldiklerinde karısı da kör olduğunu söyleyerek onunla gider. Hastaları eski bir akıl hastanesine kapatırlar. Artık orada kuralları kendileri koyacak ve hayatta kalmaya çalışacaklardır.
Yazar, hiçbir karakterin adını vermiyor, onları belirgin özellikleriyle adlandırıyor, bu da belirli yer, zaman ve kişi kavramını yansıtmadığı için sizin kendinizi onlardan biri yerine koymanız ve onlarla hayatta kalmaya çalışmanız kaçınılmaz oluyor. Bu durum kitapta anlatılanları iliklerinize kadar hissetmenize sebep oluyor. Kitabın anlatımı ne kadar sürükleyici olsa da anlatılanlardan dolayı ilerlemeniz zor oluyor. Hala mide bulantısı ve o kokuyu çok gerçekçi hissedebiliyorum, belki de 5 duyumu bu kadar etkin hissedeceğim başka kitap okumamışımdır.
Kitabı okurken Küçük Prens'te geçen "gözler bazen gerçeği göremez, en iyi yüreğiyle görür" cümlesi aklıma geldi. Burada geçen körlük normalde her şeyi siyah görmenin aksine insanların süt beyazlığında görmesine vurgu yapıyor, bu da bende aslında buradakilerin yüreklerinin körleşmeye başladığı hissini verdi. İnsanların insanlıklarını kaybetmesini okuyormuşum gibi hissettim.
Kitabın diline gelince de yazar nokta ve virgül dışında pek bir noktalama işareti kullanmamış, hatta paragraf görmeniz bile bazen büyük bir şans. 3. şahıs anlatımı ağırlıklı olsa da her karakterin içine çok rahat girip onun duygularını tam anlamıyla hissedebiliyorsunuz. İç konuşmaların ağırlıklı olduğu bir anlatım hakim. Çevirmenin cümlenin bütünlüğünü korumak adına bir sürü yan cümleciği bağlamaya çalışması anlatım bozukluklarını da beraberinde getirmiş ama yine verileni anlamakta zorluk çekmiyorsunuz.
Kitabı okurken çok etkilenmemi aslında bu anlatılanların sadece bir kurgu deyip geçemememden dolayı olduğunu biliyorum, her birinin o koşullar yaşandığında gerçekleşebilme ihtimali olduğunu bilmek aslında insanı etkiliyor. Ben o korkuyu hissederek okudum ve de çok beğendim, anlatılanları değil aslında yaşamadan o duyguları bu kadar gerçekçi ifade eden yazarın kalemini sevdim.
Çok tatlı değil mi:) En çok güldüğüm yer ise, ferihaya beni yendin diyerek teneke altını vermesi madalya diyeAlper ateşlenip hastaneye gidecek diyorum sadece sana :) okurken beni hatırla
Bir de daha pahaliayda bir ösymnin merkezlerinde yapiliyor, yds ile ayni, sadece bilgisayar uzerinden yapiliyor canim. Bu arada merkezler nerede var bilmiyorum. Ha bir de sınav kontenjani varmis. Bunu yeni ogrendim ama kontenhan doluluguyla karsilasiliyor mu bilemiyorum. Eylulu kacirdik bence denenebilir.
Senin kitap yorumlarini parayla saticam:) kendine blogger vs diyenler şu cümlelerin çeyreğini kuramıyorJosé Saramago__Körlük bitti.
Uzun zamanlar listemde okunmayı bekleyen bir kitaptı. Basımının bitmesi ve sahaflarda da uçuk fiyatlarda satılmasından dolayı okuyamamıştım. Daha sonra tekrar basılmaya başladı ve @DonukPudra 'm sağ olsun hediye etti. Onun sayesinde okumuş oldum. Aramızda birçok kişi okudu ama yeni görenler vardır belki diye elimden geldiğince yorumlamaya çalışacağım.
Kitap, kırmızı ışıkta arabası ile bekleyen bir adamın birden kör olmasıyla başlıyor. Çevredekilerin yardımıyla adam evine gider. Adam evde bu olaya anlam vermeye çalışırken karısı gelir ve hemen bir doktora giderler. Doktor evine döndükten sonra bu konu ile ilgili literatürü araştırırken kör olur. Bir anda körlük vakaları artmaya başlar. Hükümet körleri karantinaya almak için harekete geçer. Doktoru almaya geldiklerinde karısı da kör olduğunu söyleyerek onunla gider. Hastaları eski bir akıl hastanesine kapatırlar. Artık orada kuralları kendileri koyacak ve hayatta kalmaya çalışacaklardır.
Yazar, hiçbir karakterin adını vermiyor, onları belirgin özellikleriyle adlandırıyor, bu da belirli yer, zaman ve kişi kavramını yansıtmadığı için sizin kendinizi onlardan biri yerine koymanız ve onlarla hayatta kalmaya çalışmanız kaçınılmaz oluyor. Bu durum kitapta anlatılanları iliklerinize kadar hissetmenize sebep oluyor. Kitabın anlatımı ne kadar sürükleyici olsa da anlatılanlardan dolayı ilerlemeniz zor oluyor. Hala mide bulantısı ve o kokuyu çok gerçekçi hissedebiliyorum, belki de 5 duyumu bu kadar etkin hissedeceğim başka kitap okumamışımdır.
Kitabı okurken Küçük Prens'te geçen "gözler bazen gerçeği göremez, en iyi yüreğiyle görür" cümlesi aklıma geldi. Burada geçen körlük normalde her şeyi siyah görmenin aksine insanların süt beyazlığında görmesine vurgu yapıyor, bu da bende aslında buradakilerin yüreklerinin körleşmeye başladığı hissini verdi. İnsanların insanlıklarını kaybetmesini okuyormuşum gibi hissettim.
Kitabın diline gelince de yazar nokta ve virgül dışında pek bir noktalama işareti kullanmamış, hatta paragraf görmeniz bile bazen büyük bir şans. 3. şahıs anlatımı ağırlıklı olsa da her karakterin içine çok rahat girip onun duygularını tam anlamıyla hissedebiliyorsunuz. İç konuşmaların ağırlıklı olduğu bir anlatım hakim. Çevirmenin cümlenin bütünlüğünü korumak adına bir sürü yan cümleciği bağlamaya çalışması anlatım bozukluklarını da beraberinde getirmiş ama yine verileni anlamakta zorluk çekmiyorsunuz.
Kitabı okurken çok etkilenmemi aslında bu anlatılanların sadece bir kurgu deyip geçemememden dolayı olduğunu biliyorum, her birinin o koşullar yaşandığında gerçekleşebilme ihtimali olduğunu bilmek aslında insanı etkiliyor. Ben o korkuyu hissederek okudum ve de çok beğendim, anlatılanları değil aslında yaşamadan o duyguları bu kadar gerçekçi ifade eden yazarın kalemini sevdim.
Sana 3. Kitabın giriş sayfasini alper caniguzun ağzından olan kendi cekimim videosunu atım mi :)Cehennem Çiçerği bitti._meLinDa_ başganım.. Bayıldım Teşekkür ederim:)
Çok tatlı değil mi:) En çok güldüğüm yer ise, ferihaya beni yendin diyerek teneke altını vermesi madalya diye
sen bi tanesin. Yorumlarinin her kelimesine katiliyorum. Okurken anlatimdan dolayi degil ama konudan dolayi cok zorlanmistim. Kitaptan kafami kaldirdigimda el yordamiyla ilerleyebilecekmisim gibi hissettigim dahi oldu. Ve dedigin gibi boyle birsey yasansa oradaki olaylarin olabilecegini bilmek insani tedirgin ediyor. Agzina saglik canim .
tabikiSenin kitap yorumlarini parayla saticam:) kendine blogger vs diyenler şu cümlelerin çeyreğini kuramıyor
Sana 3. Kitabın giriş sayfasini alper caniguzun ağzından olan kendi cekimim videosunu atım mi :)
Karşılığında ne vereceksintabiki
Sevgi miKarşılığında ne vereceksin
Hoş geldiniizz :)Günaydın arkadaşlar. Aranıza katılmak istiyorum nasıl yapıyoruz şimdi. Epeydir kitap okuma işini savsakladığım için ve bunu kendime yakıştıramadığım için bu konu güzel oldu. Şimdi okuduğum kitabı ve sayfasını mı yazıyorum.
Böyle Buyurdu Zerdüşt-s.103
Bildim bunu. Yapmayı beceremem ama nikahımız olduğu zaman arkadaşım bir çift gelin damat örüp göndermişti. Tatlılar :)Geçmiş çok fazla okuyamadım hepsini
Linkteki anlatımla yaptım, benimki bu kadar güzel olmadı ama olsun
Şimdiiiii bu okullarla sınavla ilgili mesajları yazan arkadaşlar, söyleyin bakim, 40 yaşında açık öğretim türü bir okula gidilebilir mi ? Bizim zamanımızda açık öğretimdi adı, şimdilerde usul nasıl bilmiyorum, ailemde hiç öğrenci kalmadı, akıl verirseniz bir denemek istiyorum, belki başarabilirim ne dersiniz olabilir mi ?
Akşam lisesi mezunuyum ben, çalışmak zorunda olduğumdan üniversiteye gidemedim ve içimde hep uhdedir, bu kadar zaman sonra telafi olur mu ki
Denemelisin bence istiyorsan. Kaybedeceğin hiçbir şey yok. Ve tabii ki gidebilirsin açıköğretimib yaşı yok. Zorlu olarak bu sene yanlışların doğruları götürmesi durumu geldi o var sıkıntı. Bir de okuyacağın bölümle uyumuna göre zorluk kolaylık konusu değişir bence.Çok istiyorum ama birazda korkuyorum, kafam alır mı bu yaştan sonra bilmem, denemek istiyorum, bu arada sınav başvuruları nereden yapılıyor, bizim zamanımızda okullar form dağıtıyordu
xyzt-5544 bangır bangır ferdi çalışıyoru gönderdin ya. Sayfalar boş. Bir daha gönderirmisin minerva1988
Spoiiiiler cehennem çiçeği ile iilgili
Spoiiii
sizce alper catidan atlıyor mu ?
başka epub ile denedim. Sonra açıldı. Teşekkür ederimGönderdim kuzum tekrardan
Yerim seniSenin kitap yorumlarini parayla saticam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?