Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Yine ben geldim.

Yeni kitabım;

Agatha Christie__Ölüm Sessiz Geldi.

Son zamanlarda okuyamadığım için sürükleyici bir şeyler okuyayım dedim, her zaman Agatha'nın kitaplarını ilk çıkış yıllarına göre sırayla okumak vardı, sağ olsun abim ilkini almış, bunda tabi benim evde sürekli dile getirmem etken olmuş olabilir.
Diğer kitaplar için evde çalışmalara devam edeyim bari.

Hepinize keyifli okumalar.

dün gece Kızıl Yükseliş bitti. bu kitap, distopya türünün zirvesi kesinlikle. aynı anda bu kadar çok olayı ve kişiyi barındırıp hatasız final yapmak... cidden harikaydı.

Dünya'da patlak veren güç savaşlarından sonra insanlar önce büyük uydulara ardından da diğer gezegenlere yerleşmeye başlıyorlar. her gezegeni de kendilerince Dünyalaştırıyorlar. Baş karakterimiz Darrow'un yaşadığı gezegen de Mars ve gezegenin yaşanılabilir hale gelmesi için helyum-3 e ihtiyaçları var. bu gazı da halkın en dibindeki Kızıllar çıkartıyor ve Darrow bir Kızıl.

koloniler gezegenlere dağılırken kendi aralarında bir hiyerarşi oluşturup dağılmışlar. adiKızıllar, üstünKızıllar, beyazlar,kahverengiler, morlar, pembeler, yeşiller,obsidyenler ve en tepedekiler; Altınlar. ayrılan bu kolonilerin de renklerine göre özellikleri var fakat tüm bu renkler sadece Altınlara hizmet etmek için oluşturulmuş.

Altın klanı da kendi içinde bir hiyerarşiye bağlı. Enstitü adını verdikleri bir okulda 10 ay süren bir eğitimin ardından başPrimus olarak mezun olan bir Altın'a idare etmesi için bir ordu veriliyor mesela.

işin en can alıcı kısmı da Darrow bir Kızıl ve karısı öldükten sonra onun ve halkının yükselmesi için türlü çileler atlattıktan sonra bir Altın oluyor. daha sonra Enstitünün sınavlarına giriyor ve kitap burada başlıyor.

kitabın dili ağır fakat kolay okunuyor. sakin bir ortamda okunursa bütün bu birimleri ve klanları ezberlemek daha kolay olacaktır. gezegenlerin isimleri Roma Mitolojisinden alınmıştı ve buna bayıldım. Gözetmenlerin konakladığı yer Olimpos'tu mesela. okulda geçen savaş sahnelerinden dolayı kitap Açlık Oyunlarına çok fazla benzetilmiş ve evet çok benziyor. yiyecek ve su için savaşmaları, strateji oluşturmaları vs derken benzer unsunlar var ama kesinlikle daha iyisi. kitapta sürekli bir hareket var. sıkıldım bırakayım diyemiyorsunuz. acaba şimdi ne olacak böyle mi olacak derken bir bakmışsınız yarısına gelmişsiniz bile. sanırım film olacakmış kitap serisi. kitabı böyleyse filmi nasıl olur merak içindeyim.

ilk defa distopya okuyacak biri için ağır bir seçim olabilir. ilk defa okumayacak biri için de zirve olacaktır. ben bitirir bitirmez ikinci kitaba başladım. her kitap için bir öncekinden daha iyi diyorlar. daha ne kadar iyi olabilir ki?

Yorumunuz için çok teşekkürler, okudunuz mu bilmiyorum ama bana Çağdaş Yeni Dünya kitabını anımsattı. Okumadıysanız belki sevebilirsiniz

Yorumunuz için çok teşekkürler, okudunuz mu bilmiyorum ama bana Çağdaş Yeni Dünya kitabını anımsattı. Okumadıysanız belki sevebilirsiniz
okumadım ama çok duydum. listeme ekleyeyim alışveriş yaparken de alırım. çok teşekkürler öneri için

Bibliophile, izledim. Sağ ol.
Bu adamın daha önce de birkaç videosunu izlemiştim.
(Devletşah Özcan'ın kocası olduğunu şu anda öğrendim.)
ben evli olduğunu bile bilmiyordum kitap yorumları izlerken bir anda denk geldim ve açtım bu videosunu. hitabeti çok güçlü. peşpeşe birkaç videosunu sıkılmadan izledim. karı-koca çok güzel işlere de imza atmışlar

Kızlar puanımla bunu mu alsam. Okudum ama hiç Zweig kitabım yok. Puanlar silinmez dımı. Zaman aşımına uğradı falan

Eki Görüntüle 2060589

Çok mantıklı bence
Ama zaman aşımı olayını bir soralım kitapyurduna. Gözüm gibi biriktiriyorum ben o puanları, bir sürü kitap alacam onlarla, hayallerim var

Kızlar
Dün doğum yaptım. Erken gelmek istedi kuzum.
Ama hiç iyi değiliz. Şu anda entübe, solunum cihazına bağlı, dünden beri 4 kez kalbi durdu.
Hayati riski var.
Dua edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…