Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Hasan Ali Toptaş__Kayıp Hayaller Kitabı bitti.

Ben Toptaş'ın kalemini rüya görmeye benzetiyorum, hani sizi çok mutlu eden bir rüya görürsünüz hatta görürken uyanmak istemezsiniz ve siz de o rüyayla iç içe olur ve o mutluluğu yaşarsınız, o kısacık an size saatler geçiyor gibi gelir ve aklınızın bir köşesinde de uyanınca mutlaka bunu unutmamalı ve de anlatmalıyım dersiniz ama uyandığınızda onu kelimelere dökerken hep bir şeyler eksik kalır, ifade edemezsiniz, tam da işte böyledir kalemi, kitabı kapatırsınız ama yoğun yaşadığınız o duyguyu nasıl ifade edeceksiniz bilemezsiniz.

Okuduğum bu kitap da bir rüya gibiydi. Okurken karakterlerin yaşadığı her duyguyu içimde hissettim, bazen öyle bir an geldi ki ben şimdi hangisiyim niye buraya geldim dedim, farklı zamanlara yolculuk yaptım, masalsı ifadenin içinde sayfalar arası sürüklendim durdum.

Konusunu ifade ederken açık vermek istemiyorum o yüzden bir köyümüzde yaşayan insanların hayatlarına yolculuk yapıyoruz ve birbirini takip eden karakterlerin gözünden onların hikayesini dinliyoruz diyebilirim ama arada sizi şaşırtan geçişler oluyor, bazı sayfaları tekrar okuduğum buraya nerden geldim dediğim de oldu.

Bu yazarla tanışmamı loliss 'ime borçluyum, bana yılbaşı hediyesiydi, bu kitabı okumamda da N-A-R 'ımın sayesin de, onun hediyesiydi.

İyi aksamlar baykuşlar.
Kaç gündür okuyamiyorum.
Oğlum hastalandi malesef.
Yarından sonra okuyabilmeyi diliyorum.
Herkese iyi okumalar

Çok geçmiş olsun oğluna

@yezdaasya hayırlı olsun

cok gecmis olsun
acil sifalar diliyorum

çok geçmiş olsun minik kuzuya

Bizler zor atlatıyoruz ki çocuklarınki daha zor.
Geçmiş olsun.

Grubumuzun tüm değerli öğretmenlerinin öğretmenler gününü kutlarım. Umarım sizler gibi çok kitap okuyan öğrenciler yetiştirirsiniz. :)
Gittiğim her okulda kitap okumanın önemini, kitapların değerini anlatmaya çalışıyorum. Yeni geldiğim okulda ise delirmek üzereyim, sadece adı kütüphane olan ama bir türlü kitaplarını göremediğim bir yer var. Anahtar yalnızca 1 edebiyat öğretmeninde varmış ?? ve ben o öğretmene rastlayamıyorum bir türlü. Öğretmenler odasında da çok bulunamıyorum rehber öğretmenim. Çocuklara soruyorum kütüphaneden kitap alıp okuyor musunuz diye hayır diyorlar. Müdür yardımcıyla konuştum geçen gün bu çocuklar kitap okumalı kütüphaneye yeni kitaplar alalım dedim, müd yard çocuklar aldıkları kitapları geri getirmediler geçen yıllarda çok kitap kayboldu deyip kestirip attı. Ne yapmalı nasıl yapmalı da bu kısır döngüyü kırmalı bilmiyorum. Kütüphanesi işlevsiz bir okul, okumayan öğrenciler.... düşündükçe çıldırıyorum.

Sosyal medyadan okul kütüphanesi için yardım talebinde bulunabilirsiniz bir sürü insan kitap gönderiyor. Öyle bir durum olursa buraya da yazın eminim buradaki arkadaşlar da gönderirler, ben de dahil. Anahtarı da gerekirse müdürle tekrar konuşup ikincisini yaptırırsınız belki de kayboldu. Okul müdürleri hep böyledir zaten aman masraf çıkmasın kendi ceplerine gitsin o para aman.

kütüphaneden sorumlu, her gün sırayla bir nöbetçi öğrenci ayarlanabilir, o kayıtları tutar. Her kitap bir öğrencide 15 gün kalabilir kuralı getirilir, düzene girer sanırım, bir kişi bunun üzerine düşer ayarlarsa. Tabi artık hiç kimse bir işin ucundan tutmak istemediği için hersey boşveriliyor malesef. Siz yaparsanız ne mutlu size

katılıyorum kesinlikle. nöbet sistemiyle ve sırasıyla önü alınabilir kitap kaybının. düzen oturunca çok rahat oluyor.

P PembePaltolu , DonukPudra , minerva1988 , loliss , bir civciv annesi (aklıma gelmeyenler affetsin.)
Grubumuzun değerli öğretmenleri bu güzel gününüz kutlu mutlu olsun.

Çocuklarımıza verdiğiniz emekler için çok teşekkürler!

* Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Aman dersleri iyi olsun da kitabını da sonra okur diyen öğretmenler biliyorum ben.
Hal böyle olunca da okullarda kitap okumanın önemi, değeri bilinmiyor.
Ben şu yaşıma kadar okuduğum okulların hiç birinde bir kütüphanenin aktif olduğunu görmedim.
O kadar üzgünüm ki okumaya geç başladığım için.
Ne yazık ki önemsenmiyor, ne yazık ki umursanmıyor.
İstenirse herşey çok güzel yapılır da rayına da oturtturulur.
İnşallah siz o okuldaki kütüphanenin aktif olmasına öncü olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…