Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Çok sağol Astoria , hepsi var evde birazdan hazırlayıp içerim bunu da

Seviyorum sizleri, iyi ki varsınız baykuşlar

Kitabın konusu çok itici geldi ya . Kadınlara gerçekten evde kalmış muamelesi mi yapıyor yazar

Kitabın konusu çok itici geldi ya . Kadınlara gerçekten evde kalmış muamelesi mi yapıyor yazar
aslında yazar yapmıyor. kitapta sözde evde kalmış sayılan tüm kadınlar aslında güçlü ve kariyer sahibi insanlar. yaşları 45-27 arası ama hepsi annelerin ve mahalle insanlarının gözünde evde kalmış. yazar bunun toplumdaki yerini kızların ağzından çok güzel anlatmıştı.

Nette malafa sözlüğü var bir de eksiye bakabilrisin:) hakancigimin keyfini cikart

En sonunda Varoluşçu Psikoterapi kitabını bitirebildim. Irvin Yalom'a bir kez daha hayran olarak tabii.

Kitabı kısaca özetleyecek olursam kitap her insanın var oluşundan kaynaklı endişelere odaklanan bir terapi yaklaşımını ele alıyor ve insanların var oluş kaygılarını dört temel başlık altında inceliyor. En bilindik kaygı ölüm, en kolay korkuya neden olanı da bu. Şu anda varız, ama bir gün olmayacağız ve bundan kaçamıyoruz. Bunun bilincinde olmanın verdiği korku. İkincisi özgürlük, her ne kadar olumlu bir anlam taşısa da aslında kişilerin tamamen kendi dünyasından, seçimlerinden ve hareketlerinden sorumlu olmasından kaynaklı endişe getiren bir özgürlük kavramından bahsediyor. Üçüncüsü ise yalıtım yani her ne kadar çevrenizde insanlar da olsa en sonunda o insanlarla aranızda olan boşluğunuz. O insanlar her daim yanınızda değil, olamazlar da. Var olurken tek başınızaydınız, ayrılırken de tek başınıza olacaksınız. Sonuncusu ise anlamsızlık. Yani eğer ölmek zorundaysak ve her birimiz aslında kendi dünyamızda tek başımızaysak o zaman hayatın anlamı nedir? Neden yaşıyoruz ve nasıl yaşamalıyız?

Benim için oldukça dolu dolu bir kitaptı ve kapağı kapattığımda bir süre durup bir yandan köpeğimi okşadım bir yandan da boşluğa bakarak düşündüm. Yeni kitabımı daha sonra seçeceğim.

Gunaydin,
Sevgili öğretmen arkadasların öğretmenler gününü kutlarım. Egitim verirken, yeni bilgiler öğretmeye çalısırken kısıtlanmadıgınız ve hakettiginiz saygıyı görebildiğiniz, baskılarla karşılaşmadıgınız bir meslek hayati dilerim. Hepinize sevgiler.

Teşekkür ederim

Beni Asla Bırakma bitti.
Kazuo Ishiguro'nun okuduğum ilk kitabıydı, tanışmak için ideal kitap olduğunu düşündüm. Yazarın dilinin sadeliği, tıpkı şarkıları bağıra çağıra değil de usul usul söyleyen ama yine de o duyguyu yansıtabilen sanatçıların seslerine benziyor.
Bu haliyle Murakami havası da yansıttı bana diyebilirim.
Aslında konu çok insanlık dışı, çok dramatik, çok sinir bozucu. Ama kitabı Kathy'nin ağzından dinlediğimiz için onun o kabullenişi, olanları olağan karşılaması bize de yansıyor.
Sanki hep olan bir şeymiş gibi, normalmiş gibi okuyoruz.
Ama bence buna rağmen yine de oradaki o çocukların iç dünyalarını hissedebiliyoruz. Empati yapabiliyoruz.
Ben memnunum bu kitabı okuduğuma, belki yazarın diğer kitapları çok daha iyidir ama ben kendisini okumaya bu kitapla başladığım için memnunum.

Sıradaki kitabım kalinkaselin ciğimle ortak okuyacağım Balzac-Goriot Baba

Şimdiden mutluluklar dilerim canım

Çok geçmiş olsun sana da

evet kısmetse ocakta okuyacağız savaş ve barışı canım

Çok anlamlı bir mesaj ooldu kendi adıma teşekkürler canım:)

İyi aksamlar baykuşlar.
Kaç gündür okuyamiyorum.
Oğlum hastalandi malesef.
Yarından sonra okuyabilmeyi diliyorum.
Herkese iyi okumalar
acil sifalar dilerim yavruya canim.

evet kısmetse ocakta okuyacağız savaş ve barışı canım
ben de varim basgannnnimnm

Çok anlamlı bir mesaj ooldu kendi adıma teşekkürler canım:)
karsilastiginiz guclukleri ogrendigimde ve empati kurmaya basladigimda yaz tatilinizi kiskanmayi biraktim. :) Allah kolaylik versin tum ogretmenlerimize.

Bize söyleyecek söz bırakmamış, kalpten geçenleri çok güzel dile getirmişsin. Ben de tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…