- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.968
- 133
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #18.521
Çok geçmiş olsun. Ben şifayı kaptığımda bir fincandan biraz fazla suyun içine 1 tane çubuk tarçın, birkaç tane karabiber, birkaç tane karanfil (evde varsa yoksa çok önemli değil), biraz minik minik doğranmış zencefil (toz varsa tozu da olur), kabuklu ve çekirdekleri olan 1 parça elma, 1 parça limon, biraz da nane atıp bunları kaynatıyorum. Böyle rengi cadı iksirlerine dönüşünce bir güzel süzüp, balla karıştırıp içiyorum. Hemen ayağa dikiveriyor beni ehehe, tavsiye ederim.
Kitabın konusu çok itici geldi ya . Kadınlara gerçekten evde kalmış muamelesi mi yapıyor yazarBir Evlilik Komedisi bitti. Kitap çok eğlenceli ve akıcıydı ama kızların görücü olayı kısır bir döngüye girince çok sıkıldım. Hiç akıllarında olmayan adamlarla görüşüp konuştular suçu yine adamlara attılar. Günümüz kızlarının evde kalma olayını geniş bir şekilde ve komediyle anlatmıştı yazar. Sevdim
aslında yazar yapmıyor. kitapta sözde evde kalmış sayılan tüm kadınlar aslında güçlü ve kariyer sahibi insanlar. yaşları 45-27 arası ama hepsi annelerin ve mahalle insanlarının gözünde evde kalmış. yazar bunun toplumdaki yerini kızların ağzından çok güzel anlatmıştı.Kitabın konusu çok itici geldi ya . Kadınlara gerçekten evde kalmış muamelesi mi yapıyor yazar
Nette malafa sözlüğü var bir de eksiye bakabilrisin:) hakancigimin keyfini cikartkirmizi oje ve kardelen_08 sizlere de cok gecmis olsun.
Aeden okumaya devam ediyorum. Kitabin yarisina geldim.
Hakan Günday - Malafa
Kisa bir giris yaptim ama daha ilk sayfalarda anlamini cözemedigim kelimelerle karsilastim. Biraz arastirinca bu kelimelerin Ermeni kuyumcular tarafindan türetildigini ve esnafın ve zenaatkarın istanbulda yıllardan bu yana kullandığıni ögrendim.
Bu arada Malafa kuyumcularin yüzük numarasini ölcmek ve düzeltmek icin kullandigi bir aletmis
Teşekkür ederimkirmizi oje ve kardelen_08 sizlere de cok gecmis olsun.
Aeden okumaya devam ediyorum. Kitabin yarisina geldim.
Hakan Günday - Malafa
Kisa bir giris yaptim ama daha ilk sayfalarda anlamini cözemedigim kelimelerle karsilastim. Biraz arastirinca bu kelimelerin Ermeni kuyumcular tarafindan türetildigini ve esnafın ve zenaatkarın istanbulda yıllardan bu yana kullandığıni ögrendim.
Bu arada Malafa kuyumcularin yüzük numarasini ölcmek ve düzeltmek icin kullandigi bir aletmis
Sahiden mi :) Teşekkür ederim en yakın zamanda almalıyım o zaman .yapmak istediğiniz zaman haber verin ben yardımcı olurum size
Şimdiden mutluluklar dilerim canımmerhabalar
topiğin tembeli geldigüneşi uyandıralım bitti kaç gün süründü elimde bilmiyorum. bu ay okuduğum son kitap olacak sanırım. düğüne 15 gün kaldı çok ama çok işim var izin istemek durumundayım artık.
sevgilikalinkaselin arkadaşım ve başkanım _meLinDa_ bana izin verirmisiniz, aralık ortası sonu gibi yeni yıl hedefleri belirlenirken dönmüş olurum olur mu? kendinize çok iyi bakın kızlar sizi seviyorum
Çok geçmiş olsun sana daMerhaba hanımlar,
Ben de hasta oldum malesef, hasta olanlara da geçmiş olsun. Kefir nasıl yapılır öğreneyim ben de, evde yaparım, çünkü bağışıklık sistemim çok zayıf..
Bugün yataktan yemek için çıktım, yatakta tercüme ve kitap okumakla geçti günüm. Çok halsizim
Bildirimimi de yapayım ;
Çağımızın Nevrotik Kişiliği - Karen Horney sf.93
1984 - George Orwell sf.44
Selam hepinize,
Kirpinin Zarafeti - Muriel BARBERY bitti.
Yaklaşik bir bucuk ay aradan sonra bu kadar entellektuel açıdan donanimli bir kitapla baslamak acikcasi benim icin yanlis oldu ancak yanlis zamanda yanlis kitap durumuna ragmen kitabi birakmadim.
Kisa bir giristen sonra yogun bir sanatsal elestiri ve felsefik cikarimlar, dusunceler agina giriyorsunuz. Hikayeyi karakterlerle sıkı bir bag kuramadigimi dusunerek okurken sonuna geldigimde yazarin vurdugu darbeden kacamayip bekledigimden fazla etkilendigimi soylemeliyim. Bir ara gozlerim doldu hatta.
Netice itibariyle hepinize tavsiye ediyorum sadece kafanizin rahat oldugu bir donemde okumanizi salik veririm. Nitekim ben ileride tekrar okumayi dusunuyorum .
Yeni kitabimi secmedim.
Rus edebiyati dediniz canim cekti Dirilis var belki ona baslarim.
Bu arada Savas ve Baris ortak okumasi olacakti degil mi? Onu bekletiyim.
İyi aksamlar baykuşlar.
Kaç gündür okuyamiyorum.
Oğlum hastalandi malesef.
Yarından sonra okuyabilmeyi diliyorum.
Herkese iyi okumalar
Bizler zor atlatıyoruz ki çocuklarınki daha zor.İyi aksamlar baykuşlar.
Kaç gündür okuyamiyorum.
Herkese iyi okumalar
Çok anlamlı bir mesaj ooldu kendi adıma teşekkürler canım:)Gunaydin,
Sevgili öğretmen arkadasların öğretmenler gününü kutlarım. Egitim verirken, yeni bilgiler öğretmeye çalısırken kısıtlanmadıgınız ve hakettiginiz saygıyı görebildiğiniz, baskılarla karşılaşmadıgınız bir meslek hayati dilerim. Hepinize sevgiler.
acil sifalar dilerim yavruya canim.İyi aksamlar baykuşlar.
Kaç gündür okuyamiyorum.
Herkese iyi okumalar
ben de varim basgannnnimnmevet kısmetse ocakta okuyacağız savaş ve barışı canım
karsilastiginiz guclukleri ogrendigimde ve empati kurmaya basladigimda yaz tatilinizi kiskanmayi biraktim. :) Allah kolaylik versin tum ogretmenlerimize.Çok anlamlı bir mesaj ooldu kendi adıma teşekkürler canım:)
Bize söyleyecek söz bırakmamış, kalpten geçenleri çok güzel dile getirmişsin. Ben de tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorumGunaydin,
Sevgili öğretmen arkadasların öğretmenler gününü kutlarım. Egitim verirken, yeni bilgiler öğretmeye çalısırken kısıtlanmadıgınız ve hakettiginiz saygıyı görebildiğiniz, baskılarla karşılaşmadıgınız bir meslek hayati dilerim. Hepinize sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?