- 3 Eylül 2009
- 5.530
- 7.889
- 398
- 35
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #18.561
Kelimeler sanki benim aklımdan geçmiş de senin dilinden dökülmüş gibiHasan Ali Toptaş__Kayıp Hayaller Kitabı bitti.
Ben Toptaş'ın kalemini rüya görmeye benzetiyorum, hani sizi çok mutlu eden bir rüya görürsünüz hatta görürken uyanmak istemezsiniz ve siz de o rüyayla iç içe olur ve o mutluluğu yaşarsınız, o kısacık an size saatler geçiyor gibi gelir ve aklınızın bir köşesinde de uyanınca mutlaka bunu unutmamalı ve de anlatmalıyım dersiniz ama uyandığınızda onu kelimelere dökerken hep bir şeyler eksik kalır, ifade edemezsiniz, tam da işte böyledir kalemi, kitabı kapatırsınız ama yoğun yaşadığınız o duyguyu nasıl ifade edeceksiniz bilemezsiniz.
Okuduğum bu kitap da bir rüya gibiydi. Okurken karakterlerin yaşadığı her duyguyu içimde hissettim, bazen öyle bir an geldi ki ben şimdi hangisiyim niye buraya geldim dedim, farklı zamanlara yolculuk yaptım, masalsı ifadenin içinde sayfalar arası sürüklendim durdum.
Konusunu ifade ederken açık vermek istemiyorum o yüzden bir köyümüzde yaşayan insanların hayatlarına yolculuk yapıyoruz ve birbirini takip eden karakterlerin gözünden onların hikayesini dinliyoruz diyebilirim ama arada sizi şaşırtan geçişler oluyor, bazı sayfaları tekrar okuduğum buraya nerden geldim dediğim de oldu.
Bu yazarla tanışmamıloliss 'ime borçluyum, bana yılbaşı hediyesiydi, bu kitabı okumamda da @N-A-R 'ımın sayesin de, onun hediyesiydi.
geçen sene ağustosta okudum hiç unutmam, eylülde de lizbon'a gitmiştik, o sebeple çok özel benim içinYanlış hatırlamıyorsam bu yıl okumuştun değil mi? Çok sevmiştin diye hatırlıyorum ben de.
Kelimeler sanki benim aklımdan geçmiş de senin dilinden dökülmüş gibi
savaş ve barış benim elimde eski basım tek cilt olanından var,ben de mi eşlik etsem size ..evet kısmetse ocakta okuyacağız savaş ve barışı canım
Elitizm miselam tatlı kıslarrr :)
Ne okusam bilmiyorum. yarına çok ağır misafirim geliyor bakalım benden memnun kalır :)
Biz ortak okuma yapmıştık o şekilde gazla daha iyi gitmisti:)Herkese selamlar ,
Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,ellerinde şekillendiğimiz,başımızın tacı öğretmenlerimizin ve tüm öğretmen adaylarımızın günü kutlu olsun..Buradaki öğretmen arkadaşlarımızı da sevgiyle kucaklıyorum..
Bildirime gelince ; utanarak söylüyorum ki "Budala" da zorlanıyorum,gitmiyor,akmıyor kitap,dinlenip dinlenip okuyorum,belki zihnim dolu anlamıyorumdur diye,ama yok,bayağı bayağı zorlanıyorum.Pes etmek tabi ki yok,bu değerli eseri hakkıyla bitirmeye çalışacağım.Sayfa 298'deyim
Bekleriz o zaman daha hevesle okunuyorsavaş ve barış benim elimde eski basım tek cilt olanından var,ben de mi eşlik etsem size ..
mutluluklar diliyorum:) umarım herşey istediğin gibi olur:)merhabalar
topiğin tembeli geldigüneşi uyandıralım bitti kaç gün süründü elimde bilmiyorum. bu ay okuduğum son kitap olacak sanırım. düğüne 15 gün kaldı çok ama çok işim var izin istemek durumundayım artık.
sevgilikalinkaselin arkadaşım ve başkanım _meLinDa_ bana izin verirmisiniz, aralık ortası sonu gibi yeni yıl hedefleri belirlenirken dönmüş olurum olur mu? kendinize çok iyi bakın kızlar sizi seviyorum
Sen sen beğenmedin mi simdiToni morrison - sevilen bitti
Toni morrison dan okuduğum ilk kitapti... Bence başlangıç için kesinlikle okunmaması gereken bir kitap...
Kadının anlatım tarzı çok farklı ben ilk başta çeviriden kaynaklandığını sandım kitapyurdundan can yayınlarının basımını bulup ilk 10 sayfasını okudum hayır ablanın kalemi böyle ... İlk başta anlamadım ama bu kitapla yepyeni bir akım başlatmış o yüzden önce yazarın diline alışıp sonra bu kitap okunursa daha iyi olur... İçinde gecen fantastik olaylar , farklı bir kalem ve yeni bir tarz birleşince çok kolay bir kitap olmamış açıkçası ... Di gün bir zamanda okunursa keyif verir...
Konusu olagan üstüydü ırkçılık , cinsiyetçilik , hakisizlik , kadın dayanışması gibi çok güzel konuları ele almış ... İçinde fantastik olaylar vardı ama sonu güzeldi .... ben beğendim
Yazarın tanrı çocuğu korusun diye bir kitabı var ilk 10 sayfasını okudum gayet akıcı başlamış ve yazarla tanışma kitabı olarak bayağı önerilmiş diğer kitaplarını da okumak istiyorum:)
Beğenmiş ama zor bir kitap, farklı bi tarz denemiş yazar o sebeple önce başka bir kitabı ile yazarla tanışmalı demişSen sen beğenmedin mi simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?