neden bos bir yorum olsun ki? yaninda 5 bin varsa gider 200 tl borcunu ödersin.
ayrica madem kizin yedigi yemek gözünüze batti sabahkini odettiniz adama kahveyi odettiniz bari ikindi yemegine deseydin kiza "aliye ayip olacak, gel bunu biz odeyelim" diye kasaya gitseydiniz. ya da garson gelince "lutfen alman usulu olsun" diye ayak yapsaydiniz.
üc öğün fakir doyurur gibi kizi doyurup arkasindan laf etmek sacma. ya yapma ya konusma yani zor birsey degil.
borcun varsa da öde bir zahmet
milletten gunes kremi gibi keyfi bir sey icin 200 lira borc alirsan , paran oldugun halde odemezsen bu konuma dusersin iste.
bence yasin cok kucukken bu konuda degismeye calis. insanlar sana 20 lira bile verse yaptığın seye laf etme curetini kendinde bulurlar. bir is arkadasim diger is arkadasimdan borc almisti, borcunu odemeden at çiftliğine kahvaltiya gitmis storiler atmis. belki gittigi kişi ismarlamistir onu bile bilmiyorum ama borcu veren kisiye batti mesela bu. gitti arkasindan konuştu o kadar.
bir baska arkadasimin kocasi altin borcu aldi ev alabilmek icin aile uyelerinden, teyzelerinden, kuzenlerinden falan. adam karisiyla o zamanlar 7 yillik evliliginde balayi haric ilk otel tatiline cikti, tum sulaleye batti "madem parasi var tatile cikana kadar altinlari odesin" diye ki tatil dedigin 100bin olsa altin borcu 1 milyondur, o nere o nere.
ya da kkda okumustum, universitede okuyor diye teyzesi vs para gonderiyor kiza. kiz da memlekete donerken eli bos donmek istemiyor guzel bir yerden tatli aliyor. teyzesi "bunu alacak paran varsa ben para yollamayayim" diyor vs.
yani biri sana birsey verdiyse kendinde o seyi konusma hakki görür. bu guzel degil ama boyledir yani.
o yuzden bundan sonra mümkün mertebe kimseden onemsiz seyler icin borc alma. gunes kremi dedigin ne yani, bir hafta gec alsan gunesten kararmayacaksin ya. gerekirse indirimi kacir ama borc alma.
aldiysan da eline para gecince ilk is öde.
yoksa daha cooook duyarsin benzer imalari.
insanlar senin verdigini cok cabuk unuturlar ama kendi verdiklerini unutmazlar yuz sene hatirlarlar