Şiddetli geçimsizliğin ne olduğunu hakkında fikriniz var mı? İnsanlar geçinemiyorsa birbirilerini yıpratmanın aynı evde kalmanın en manası var?
Ayrıca evet çok hayali şeyler. Daha geçen gün kapı komşumuz dövüle dövüle evden atıldı, o.. dendi sonra mecbur olduğu için tıpış tıpış eve döndü. Ama tabi canım hayali şeyler. İyi ki kadın para falan kazanmıyor sonra mazallah şiddetli geçimsizlikten boşanırdı falan.
E demediniz mi annesi doğurdu siz karışamazsınız diye? Tamam işte karışmayalım. Herkes doğursun istediğini yapsın.
ama ne hikmetse şiddetli geçimsizlik çekenlerin büyük çogunlugu da çalışan kadınlar. tesadüf mü?
ama ne hikmetse şiddetli geçimsizlik çekenlerin büyük çogunlugu da çalışan kadınlar. tesadüf mü?
Deve kuşuna uç demişler. Ben deveyim demiş. O zaman koş demişler. Ben kuşum demiş.ama ne hikmetse şiddetli geçimsizlik çekenlerin büyük çogunlugu da çalışan kadınlar. tesadüf mü?
Sizin kelimeleri egip bukme biciminiz enteresan. Insa etmek ile agac yasken egilir sozu arasinda bu baglantiyi kurabilmek icin hakikaten egitiminizin eksik olmasi lazim.esasen latinceden gelir ve 'inşa etmektir''. kendi istegine göre, kendi kafana göre inşa etmektir. bizdeki karşılıgı ''agaç yaşken egilir''.
kusura bakmayın,ben o çocukların hakkını savunurum..ortam görmesin ne demek yaa...yazık değil mi o çocuklara,ortam görmeyecek,okumaycak sonra da 15 yaşında bebek yapıp kocanın eline bakacak..
ne içn,ailesi öyle istedi diye,kız çocuğu olarak doğdu diye...
bir akdın olarak nasıl bu kadar rahat yazabiliyorsunuz hayret ediyorum gerçekten,..benim vicdanım sızlar böyle bir çocuk görsem..
Toplumları aileler oluşturur, aileleri bireyler. İyi yetişmiş bireyler , iyi aileler ve gelişmiş bir toplum demek. Son zamanlarda moda oldu zaten "demokratik bir ülkedeyiz, fikrime saygı duy" ; hangi fikir bu ? "ülkeyi bölmek istiyorum" , "terör örgütü liderini destekliyorum" .... vs vs. Şimdi sizin bu bakış açınızdan faydalanarak bir başkası da "çocuk benim çocuğum, dağa yollayıp terörist yapıcam" yada "çocuk benim çocuğum 10 yaşındayken evlendiricem" derse buna da saygı mı duyacağız. Bu ülkenin, okuyan insanlara, araştıran insanlara ihtiyacı var. Aksi takdirde, şu an olduğu gibi, icatları, gelişimleri ancak yabancı belgesellerde izleriz. Kusura bakmayın da, yanlış olduğu %100 olan birşeye saygı beklemeniz çok yersiz.
Kızı ev hanımı olsun istermiş belki, o ev hanımı olan kızların sonunu neredeyse her gün okuyoruz gazetelerde. Ya da bir kısmı burada aldatıldım, eve kapatıldım, aileme bile gidemiyorum , dayak yiyorum diyerek konu açıyor.
Bir anne-babanın vazifesini çocuğunu karanlığa gömmek değil, elinden geldiğince aydınlığa çıkartmaktır. Varı yoğu ne varsa ona vererek, geleceğini kurtarmaya çalışmaktır. Sonunda ya doktor olur, ya pilot ya çöpçü, ya marangoz, ya terzi... Anne baba emek verir, destek olur en iyisini yapmaya çalışır, sonunda olur yada olmaz o Allah'ın bileceği iştir. Ama direk, karanlığa gömmek, işte bu bence en büyük günahlardan biridir.
Açtığıma açacağıma pişman olduğum konu. Tekrar yazmak için döndüğümde konu kapanmıştı zaten. Eşim kızların başka şehirde üniversite okuması konusunda karşı( sanki ilkokul bile okumasına karşı gibi anlaşılmış) ama ben hiç bir şekilde katılmıyorum, onun bu düşünce sininde değişeceğine inanıyorum.
Bu şekilde kızını ilkokula göndermeyen bir komşumuz var. İnanır mısınız adam öğretmen. Kızı kendi sınıfına yazdırdı. ayda bir defa ancak gidiyor kız okula. Zamanla onuda götürmez eminim. 2. sınıfta okumayı bilmiyor. Annesi artık okumayı öğreteceklerini söylüyor. Evet okumayı öğrense yeter onlara göre. Dediğim gibi bin pişman oldum konuyu açtığıma, benim fake olduğumu düşünenler olmuş, ama yeni üye olduğum için özel mesajla da ulaşamadım. Neyse buranın sistemini anlamış oldum böylece.
Bazı arkadaşlar o kadar saçma konuşmuş ki ömrümde böyle cehalet görmedim. Cevap verecektim bazılarına ama o kadar saçmalamışlar şaşkınlıktan ne yazacağımı bilemedim.
Kendinizi de parçalasanız bizim ülkemizde 12 yıl eğitim ZORUNLUDUR. Göndermemek SUÇTUR.
Neymiş efendim kim madenci olacakmış. Kim fırıncı olacakmış. Okuma yazma bilmeden hesap kitap bilmeden sizi kimse ne fırıncı yapar ne de başka bir şey.
Neymiş efendim kız çocuklarının hakkını savunmak bize mi kalmışSinirden ellerim titriyor yemin ediyorum.
Bu sene istediğim yeri kazanırsam avukat olup kendimi kız çocuklarının hakkını savunmaya adıyacam. Hadi bakalım göndermeyin kızlarınızı okula.
Neden calisan kadinlar??dusundunuz mu bunu hic??
Tesadüf değil. Çalışmayan kadınlar şiddetli geçimsizlikten boşanamadığı için biz sadece çalışan kadınları görüyoruz.
Kim durduk yere boşanır ki zaten özellikle bizimki gibi boşanan kadınlara 2. el muamelesi yapılan bir toplumda?
Sizin kelimeleri egip bukme biciminiz enteresan. Insa etmek ile agac yasken egilir sozu arasinda bu baglantiyi kurabilmek icin hakikaten egitiminizin eksik olmasi lazim.
Bu arada latince koku esasen onderlik etmek, buyutmek, ayaga kaldirmak tan geliyor, orada da yanlisiniz var.
Boşanmıyor değil boşanamıyorlar zaten.
Ondan sonra mutsuz çiftler,mutsuz aileler,mutsuz çocuklar...Ve depresif,agresif bir toplum oluşuyor.
evet hem işte hem evde çalışıyorlar falan filan.... bir sürü sebep bulunabilir. önemli olan sayılacak bilmem kaç tane sebep degil.
sonuç olarak geçimsizlerin büyük çogunlugu çalışan kadınlar mı? evet...
v bu yüzden diger kesim böyle boşanan kadın olmasını istemiyor kızlarının. ve ona uygun yetiştiriyorlar. siz de buna ''okutmuyorlar, küçücük çocuklara yazık'' diye yaygara koparıyorsunuz. isteyen okutur istemeyen okutmaz. bunlar kimseyi ilgilendirmez.
evet hem işte hem evde çalışıyorlar falan filan.... bir sürü sebep bulunabilir. önemli olan sayılacak bilmem kaç tane sebep degil.
v bu yüzden diger kesim böyle boşanan kadın olmasını istemiyor kızlarının. ve ona uygun yetiştiriyorlar. siz de buna ''okutmuyorlar, küçücük çocuklara yazık'' diye yaygara koparıyorsunuz. isteyen okutur istemeyen okutmaz. bunlar kimseyi ilgilendirmez.
Boşanmıyor değil boşanamıyorlar zaten.
Ondan sonra mutsuz çiftler,mutsuz aileler,mutsuz çocuklar...Ve depresif,agresif bir toplum oluşuyor.
Devleti ilgilendiriyor hanımefendi. Ülkemizde 12 yıl eğitim mecburi.
Hala geçimsizlerin çoğu çalışan kadınlar diyorsunuz ya pes gerçekten. Kadının düşmanı yine kadın.
Biz de bunu istiyoruz canım zaten bugün gelen en güzel yorum bu oldu.neden anlamıyorsunuz buradaki hic kimse illa kıZ çalışsın evini ihmal etsin özgür kız olsun demiyor.okusun da isterse çalışmasın ama bir işi bir meziyeti olsun diyor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Buradaki okuduklarim beni gercekten dehsete düsürdü hani kk dan cok bahsedilen ama hic bir zaman uygulanmayan hos görü nerede????
demek ki bu kavram sadece kendi talepleri icin gecerliymis, bazilarin kendi taleplerine hosgörü isteniyormus burada...
bu zihniyetle gidersek evet dogru hic bir zaman bir arada yasayamayiz...
bu yorumu yazan arkadas kendi düsüncesini yazmis fakat yeterince aciklamamis...
evet dogru diyorsunuz sadece kiz cocuklari icin degil erkek cocuklari icinde gecerli...
kimse cocuklar okumasin demiyor SISTEM SISTEM bozuk deniliyor karma egitim icin kiz, erkek ,bayan hoca ve erkek hocalar ayri olsaydi okullar dolar tasardi... haram dan kast edilende bu!!! Ayeti Kerimede kimlerle bir arada oturulup kalkinir ap acik yazilmistir kadinlar icin gecerli olan erkekler icinde gecerlidir ama sizler bunu kabullenmeyip ALLAHin ayetini inkar ederseniz o sizin bileceginiz is hesabini sizler vereceksiniz ama ahirette bu suale düzgün cevap vermek isteyenlerede hakaretler edemezsiniz...
bizlerinde istegi evlatlarimizin hem hafizligini hemde okul diplomasini almasi ama su anda devlet bu imkani bize vermiyor...
böyle yorumlar yapacaginiza neden destek olmuyorsunuz baska konularda cözüm bulmak icin bir oluyorsunuz bu durumda ama neden demiyorsunuz sizlere destek olalim karma egitim oldugu gibi ayri kiz erkek okullarida acilsin madem "Bizim Cocuklarimizin" egitimini bu kadar cok hatda bizden cok düsünüyorsaniz o halde nerede desteginiz????
bakin egitime karsi diyenler iyi okusun, bir "sözde okula göndermek istemeyen okutmak istemeyen" babanin feryadi!!!
Hafız Babasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Feryadı
Bu yazı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ithaf olunur. Bu yazıyı kaleme alırken 4 çocuğundan 3’ünü hafız yapmış ve bu uğurda 28 Şubat döneminde bile karşılaşmadığımız tacizlere maruz kaldığımızın unutulmamasını isteyen bir baba olduğumu hatırlatırım.
Efendim! Siz cihan padişahısınız, yazımın sonunda bu işin; sizin için iki kelimelik bir cümle olduğunu anlayacaksınız, mesele şudur ki;
Ben çocuklarımı hafız yapıp, sonrada şeriat ilmini okumalarını istiyorum. Elhamdülillah hedefimin % 50’sini gerçekleştirdim. Ancak çocuklarımı okula göndermedim diye onlarca kere milli eğitim, okul idarecileri ve polis tarafından tacize uğradım. Yok, efendim 5000 TL para cezası varmış, hapis cezası varmış ya da çocuklarıma devlet el koyarmış. Ben bu saldırılara kulak asmadım ve işime devam ettim. Ama bu arada çocuklarım okula gidemedi ve dünyevi ilimlerini alması için öğretmen tuttum. Hâlbuki bu iş böyle olmamalı. Bu işte bir terslik var. Ben çocuğumu hafız yapıp; ilim tahsilini tamamlamasını ve aynı zamanda devletimizin çocuğuma okul diploması vermesini isterim. Devlet bizi okul ile Kur’an arasında bir tercih yapmaya zorlamamalı.
Hele şimdi; çocuklarımızı 4 yaşında alıp 17 yaşına kadar bize vermeyen bir sistemde nasıl olacak. Araya sıkıştırılmış 1-2 senede çocuk nasıl hafız olacak. Kaldı ki oldu; dinini nasıl öğrenecek ya da öğretecek seviyeye gelecek. Sizde biliyorsunuz ki bu müfredat ile yavrular genç olana kadar Avrupa’dan ithal uğraşılar ile meşgul oluyor. Gençlik çağına gelmiş gence siz nasıl tesir edeceksiniz. Benim bu kaygımı inanın tüm ebeveynler taşıyor.
Hele birde hafızlara tanınmayan imkânlar okullu öğrencilere sağlanınca gözlerim yaşarıyor, Kur’an bu kadar garip mi kaldı diye okullara elektrik, su, doğalgaz, kömür, bilgisayar, akıllı tahta, kıyafet, ecza dolabı, diş fırçası, süt bedava iken benim çocuğum sadece hafızlık yapıyor diye bütün bu imkânlardan niye mahrum oluyor. Bilakis hafızlarımız spor yapmak için spor alanlarına gittiğinde tam ücret talep ediliyor, otobüse bindiğinde tam bilet isteniyor hatta okula gitmiyor diye 5000 liraya kadar varan ceza ve mahkeme tehditleri ile neden karşı karşıya kalıyor.
Efendim! Siz gönlümüzün padişahısınız Allah’ın birliğine inandığım gibi; samimi bir Müslüman olduğunuza inanıyorum. Siz kimseye pabuç bırakmayacak kadar yüreklisiniz ve hassassınız, yüreklisiniz; çünkü kimsenin konuşmaya bile cesaret edemediği konuları çözmek için müzakereler başlatıp en azından Şehit Abisi olarak yüreğime su serptiniz. Hassassınız çünkü İbrahim Tatlıses , Müslüm Gürses , Alex , Aslı Çakır Alptekin gibi Türkiye’ye mal olmuş insanları rahatsızlığından ve başarılarından dolayı gece yarısı bile olsa arayıp mesajınızı veriyorsunuz.
Bu kadar cesur ve nazik bir insan olarak; Bu vatanın her şeyi olan hafızlarımızın varlığını birliğini koruyacağınıza yürekten inanıyorum. İnancımıninançsızlığa dönüşmeyeceğini umut ediyorum ve bu yazıya Allah’ı şahit tutup ben ölürken kabrime konulmasını vasiyet ediyorum.
Sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum ve bu akşam hafız yavrularım ile beraber geçmişlerinize bir hatim sözü veriyorum.
Allah’a emanet olun…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?