kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

Devleti ilgilendiriyor hanımefendi. Ülkemizde 12 yıl eğitim mecburi.

Hala geçimsizlerin çoğu çalışan kadınlar diyorsunuz ya pes gerçekten. Kadının düşmanı yine kadın.

Boş ver canım,bu kadar sinirlenme çocukları okula göndermek istemeyen kişiler isteselerde istemeselerde 12 yıl göndermek zorundalar,göndermiyoruz deselerde göndermek zorundalar yoksa cezası var.

Konu nerelere gelmiş, karşıt düşünceliler nerede kaldı diyordum, onlar da gelmiş
Şimdi, birinci temel eğitim herkesin hakkıdır. Önce haklarını bileceksin, ona göre konuşacaksın. Yasalarla zorunlu tutulan bir şey için 'ben yapmam, ben etmem.' dersen sonuçlarına da katlanırsın.
Sen doğurmuş olabilirsin ama çocuğunun üzerinde böyle haklara sahip olamazsın. Çünkü bunlar bireyin kendi TEMEL HAKLARIDIR!
Evde hiçbir insana doktorluk, avukatlık, mühendislik vb. mesleklerin eğitimini veremezsin. Vasıfsız bir insan yetiştirmiş olursun. Diplomaya çok takılmayın diyenler var. Çocuğunu evde eğittin diyelim, o çocuk hangi mesleği yapacak? Tabi ki ev hanımlığı. Diploma olmadan ben evde eğitim aldım diyerek iş başvurusunda bulun bakalım, size neresiyle gülecek insanlar?
Dini eğitim konusunda ise, evet, dini eğitim verebilirsin, ama BANA GÖRE çocuğa tek bir din hakkında bilgi vermek oldukça saçma bir davranıştır. Sen bir şeye inanıyorsun diye BİREY olan çocuğunun da aynı şeye inanmasını beklemek yanlıştır.
Olması gereken, çocuğun önüne seçenekler sunmak ve onun kararlarına saygı duymaktır. Tabi ki doğru yolu göstermeliyiz, ama herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok bu dünyada.

Bir diğer nokta ise, kız-erkek karışık eğitimin önemi. Sadece kızların olduğu ortamda büyürsen karşına bi erkek çıktığında tabir-i caizse gözüne fener tutulmuş tavşan gibi kalırsın. Nasıl hareket edeceğini bilemezsin, sonucunda da daha büyük hatalar yaparsın. Mesela imam hatipte AİLE BASKISIYLA okuyan kızlar. Kuytu köşelerde görüyorum hep, okuldan çıkıyorlar başlarını açıyorlar hemen, ellerinde bira sevgililerinin kucaklarında oturuyorlar.
Aynı şey sadece erkeklerin olduğu ortamda okuyan erkekler için de geçerlidir.
Her iki cinsin de birbirini tanıması gerekir. Birlikte yaşamayı öğrenmesi gerekir! Bu dünyada hakimiyet erkeklerde değil!! Kızların da bir değerinin olduğunu bilmek, ona göre davranmak lazım.

Türkiye'de temel eğitim zorunludur, çocuğunu okutmak istemeyen eğitimin zorunlu olmadığı ülkelere gidebilir.

Hayır küçümsemiyorum. Sadece kendilerine yasalarımızı hatırlatıyorum. Eğer beğenmiyorsanız eğitimin zorunlu olmadığı bir ülkeye gidebilirsiniz.

Sanki ben insanların hangi dini seçeceklerine karışıyorum öyle bir demişsiniz ki.

eli kolu baglı olan kadınlar illa ki vardır. bunların durumu başka. fakat bundan çok daha fazlası bu durumdan memnun ve bu kültürü seviyorlar.

''çekemem'' lafı da çok kaygandır. bunun sınırı ne ki? neden acaba çalışan kadınlar daha çok kullanıyor bu lafı? neden çalışan kadınlar daha bir tahammülsüz oluyorlar acaba? bunları da düşün bari...

yazık ya gerçekten dinimizi anlamadan, araştırmadan nasıl böyle karar alabiliyorlar anlamış değilim..
cemaat kim ki kızını okula göndermemesi için şart koşuyor.
Kuranı gerçekten okumuş olsalardı böyle bir karar almazlardı çünkü kitabımız okumayı emrediyor hatta "ALAK SÜRESİNİ" bilselerdi böyle bir yorumda dahi bulunmazlardı. Ama işte yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorlar ve bizim cahil insanlarımızda araştırmadan, sorgulamadan her şeye inanıyor Kuranı okuyun, hadisleri okuyun bırakın cemaati tarikatı allah aşkına hepsi yalan yanlış yönlendiriyorlar.

kısa bilgi;
Alak, insanın yaratılış safhalarından olan aşılanmış yumurtayı ifade eder. Bu sûreye "İkra' sûresi" de denir. Mekke'de inmiştir; 19 âyettir. İlk 5 âyeti, Kur'an'ın ilk inen âyetleridir. Bu sûrede okumanın, öğrenmenin üstünlüğü, insanın yaratılışı, kalemin özelliği, bunların insana Allah'ın ihsanı olduğu, insanın bunları düşünmesi, Rabbine itaat etmesi gerektiği, aksi halde azaba dûçar olacağı anlatılır.

Hangi ayetten sözediyorsun MeysaNur ?

Iyide dinimizde , evlatlarina karsi olan mesuliyetlerden biri, onu egitmektir. Hem dini egitimini vermek, hemde eline ekmegini vermektir. Kim isterki kizini ele gune muhtac etmeyi anliyamadim sahsen. Ayrica o cocuk diye ailesinin onu egitim gibi onemli birseyden mahrum birakmasi cocugun hakkina girmek olmuyor mu allah askina ?

92 yasindaki annanemi babasi gunah diye okula yollamamis kucukken.3 yil okumus sadece.halasi demis yollama diye babasina.hala beddua eder halam yuzundwn okuyamadim diye

evet, çogu kişi boşanmak için evlenmiyoruz der ama çogu kişi sadece evlenmiş olmak için evlenir. bu ikisi de birbiriyle baglantılıdır zaten.

hem çogunuz boşanmak için evleniyor da olabilir. ne de olsa egitimden konu açılınca ''ya boşanırlarsa?'' diye başlıyorsunuz sözlerinize. hepinizde hayali, sanal bir korku oluşmuş ve bu korku da boşanmaları tetikliyor zaten. tahammülsüz kadınlar çogalıyor. egitimle herşey düzelmiyor yani.

calisan kadinlar hakkinda genelleme yapip hepimizin hakkina girdiginin farkindasindir sanirim ?

şimdi madem dinimiz dedin... çogu kişi de beni dindar zannetmiştir büyük ihtimalle ben böyle yazınca. ben dindar falan degilim. dinlerle bir ilgim yok.

benim söyledigim şey egitim egitim diye konunun abartıldıgıdır, ''ya boşanırlarsa ne olur?'' gibi sanal korkular ile egitimi bir hak olmaktan çıkarıp bir MECBURİYET haline sokmanın yanlışlıgıdır. egitimin sadece üniversite okumakla ilgili olmadıgıdır.

egitim almamış, ev hanımı olarak yetişmiş bir kıza ya da kendi kültürünü yaşamak isteyip kızını öyle yetiştirmek isteyen ailelere kendi jargonunuzu dikte etmeyin. çünkü bunun ''kız çocukları asla okuyamaz, günahtır, ayıptır'' diyenlerden farkı olmaz.

kimse çekmek zorunda değil ki! ben mutsuzsam neden mutsuz olduğum evliliği sürdüreyim? evet ya boşanırlarsa ne olacak? kendi ayakları üzerinde durabilmeleri lazım. sanal bir korkum yok ve boşanmayı tetikleyecek şeyler bellidir huzursuzluk, mutsuzluk, saygısızlık, sevgisizlik, aldatılma, şiddet bunları yaşayan insan evli kalmak zorunda mı hayır asla değilllll. Eğitim her şeyin başı.

Bu adamın feryadının gözümde gram değeri yoktur. Çünkü başbakan, cihan padişahı falan değildir. Ülkemizde şeriatla yönetilmiyor. 13 sene zorunlu eğitimi berin, sonra çocuğunuzu ne yapmak istiyorsanız onu yapın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

burda universite okumadan bahsetmiyorum ben. Sart olan temel egitimden bahsediyorum. Onu bile kizlarina cok goren insanlardan sandim seni kusura bakma. Egitim yuzde yuz gerekli olmayabilir hayata dair guven icin, evliliginde mutluluk icin sans icin, ama bence buyuk onemi var, ozellikle kizlar icin.

Öyle de görseler sonuç aynı : Mutsuzlar.

Hangi ayetten sözediyorsun MeysaNur ?

nur suresi 31 canim orada kimler haram helal bir kadina acik bir seykilde aciklanmis ve aynisi erkekler icinde gecerlidir!!!
yani kadinlar oturamaz ama erkekler beraber oturur diye bir sey yok ikisinede haramdir

: Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.

Bir de cihan padişahı diye yazılmış ya. İnanamıyorum gerçekten. Bu ülke nereye gidiyor böyle...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sanırım bir türlü anlaşamıyoruz....

işte bu boşanma sebepleri çalışan kadınların evliliklerinde çok daha fazla yaygın. yani kadın rahatsa, en ufak sıkıntıda boşayabiliyor. bu da ciddi ciddi boşanmış olmak için evlenmekten, evlenmiş olmak için evlenmekten başka birşey degildir. ''hevesimi alana kadar...'' hesabı. burada da çalışan kadınlara bir genelleme yapmadım.

eger kadın evliligi kaldırabilecek sorumluluga ulaşmadıysa, o zaman hiç evlenmemeli. özgürlügüne çok çok düşkün, ''kimseyi çekemem'' diyenler mesela

aslında genelleme yapmamıştım. boşanma istatistiklerine bakınca ortaya çıkan durum hakkında yorum yaptım. kimse üzerine alınmak zorunda degildi. yoksa ben de çalışıyorum...

Bu kirmiziyla isaretledigim yerde genelleme var. Bazi calisan kadinlar dememissin, calisan kadinlar deyip hepimizi yaftalamissin. Kirici oluyor bu sekilde konusmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…