Devleti ilgilendiriyor hanımefendi. Ülkemizde 12 yıl eğitim mecburi.
Hala geçimsizlerin çoğu çalışan kadınlar diyorsunuz ya pes gerçekten. Kadının düşmanı yine kadın.
kadının düşmanı yine kadın evet. mesela sen.... okumak istemeyen, çocuklarını da kendi kültürü ile yetiştirmek isteyen kadınlara düşmansın. rahat bırakmıyorsun onlar da kendi istedigi gibi, kendi düşüncesi yönünde yaşasın... onları küçümsüyorsunuz. tabi bu arda kendinizi çok aydın zannederek....
I ihh ondan degil:)annemden ornek verecegim.annem kendi ayaklari ustunde duran bir kadin degildi.tam 10 sene koca dayagi yedi.evi terkedemedi.cunku hicbir maddi guvencesi yoktu.annem hep sunu soyler maddi imkanim olsa 5 dk bile cekmezdim o adami...anlatabildim mi???bosanmak isteyip eli kolu bagli olan o kadar cok kadin var ki..en yakinimdaki ornegi anlattim sana
kimse cocuklar okumasin demiyor SISTEM SISTEM bozuk deniliyor karma egitim icin kiz, erkek ,bayan hoca ve erkek hocalar ayri olsaydi okullar dolar tasardi... haram dan kast edilende bu!!! Ayeti Kerimede kimlerle bir arada oturulup kalkinir ap acik yazilmistir kadinlar icin gecerli olan erkekler icinde gecerlidir ama sizler bunu kabullenmeyip ALLAHin ayetini inkar ederseniz o sizin bileceginiz is hesabini sizler vereceksiniz ama ahirette bu suale düzgün cevap vermek isteyenlerede hakaretler edemezsiniz...
kadının düşmanı yine kadın evet. mesela sen.... okumak istemeyen, çocuklarını da kendi kültürü ile yetiştirmek isteyen kadınlara düşmansın. rahat bırakmıyorsun onlar da kendi istedigi gibi, kendi düşüncesi yönünde yaşasın... onları küçümsüyorsunuz. tabi bu arda kendinizi çok aydın zannederek....
Çalışan kadınlar çekme zorunluluğum yok diyor boşanıyor kendi ekonomik özgürlüğü olmayan kadın nasıl boşansın nereye sığınsın? Bende çalışıyorum eşimde çalışıyor ben çalışmadığım zaman evde daha çok huzursuzluk oldu çünkü tek maaş yetmiyor şimdi yok. Hiç kimse boşanmak için evlenmez ama yürümüyorsa sevgi saygı bittiyse boşanılması gerekir. Eğer çocuklarım eşleriyle anlaşamıyorsa mutsuzsa boşanmak istiyorsa kapım her zaman açıktır onları mutsuz olduğu bir evliliğe sürükleyemem ben onları mutsuz bir evlilik sürsünler diye yetiştirmiyorum evlendirmiyorum da.
Meleknaz çok ama çok haklısın
eli kolu baglı olan kadınlar illa ki vardır. bunların durumu başka. fakat bundan çok daha fazlası bu durumdan memnun ve bu kültürü seviyorlar.
''çekemem'' lafı da çok kaygandır. bunun sınırı ne ki? neden acaba çalışan kadınlar daha çok kullanıyor bu lafı? neden çalışan kadınlar daha bir tahammülsüz oluyorlar acaba? bunları da düşün bari...
Iyide dinimizde , evlatlarina karsi olan mesuliyetlerden biri, onu egitmektir. Hem dini egitimini vermek, hemde eline ekmegini vermektir. Kim isterki kizini ele gune muhtac etmeyi anliyamadim sahsen. Ayrica o cocuk diye ailesinin onu egitim gibi onemli birseyden mahrum birakmasi cocugun hakkina girmek olmuyor mu allah askina ?
evet, çogu kişi boşanmak için evlenmiyoruz der ama çogu kişi sadece evlenmiş olmak için evlenir. bu ikisi de birbiriyle baglantılıdır zaten.
hem çogunuz boşanmak için evleniyor da olabilir. ne de olsa egitimden konu açılınca ''ya boşanırlarsa?'' diye başlıyorsunuz sözlerinize. hepinizde hayali, sanal bir korku oluşmuş ve bu korku da boşanmaları tetikliyor zaten. tahammülsüz kadınlar çogalıyor. egitimle herşey düzelmiyor yani.
Buradaki okuduklarim beni gercekten dehsete düsürdü hani kk dan cok bahsedilen ama hic bir zaman uygulanmayan hos görü nerede????
demek ki bu kavram sadece kendi talepleri icin gecerliymis, bazilarin kendi taleplerine hosgörü isteniyormus burada...
bu zihniyetle gidersek evet dogru hic bir zaman bir arada yasayamayiz...
bu yorumu yazan arkadas kendi düsüncesini yazmis fakat yeterince aciklamamis...
evet dogru diyorsunuz sadece kiz cocuklari icin degil erkek cocuklari icinde gecerli...
kimse cocuklar okumasin demiyor SISTEM SISTEM bozuk deniliyor karma egitim icin kiz, erkek ,bayan hoca ve erkek hocalar ayri olsaydi okullar dolar tasardi... haram dan kast edilende bu!!! Ayeti Kerimede kimlerle bir arada oturulup kalkinir ap acik yazilmistir kadinlar icin gecerli olan erkekler icinde gecerlidir ama sizler bunu kabullenmeyip ALLAHin ayetini inkar ederseniz o sizin bileceginiz is hesabini sizler vereceksiniz ama ahirette bu suale düzgün cevap vermek isteyenlerede hakaretler edemezsiniz...
bizlerinde istegi evlatlarimizin hem hafizligini hemde okul diplomasini almasi ama su anda devlet bu imkani bize vermiyor...
böyle yorumlar yapacaginiza neden destek olmuyorsunuz baska konularda cözüm bulmak icin bir oluyorsunuz bu durumda ama neden demiyorsunuz sizlere destek olalim karma egitim oldugu gibi ayri kiz erkek okullarida acilsin madem "Bizim Cocuklarimizin" egitimini bu kadar cok hatda bizden cok düsünüyorsaniz o halde nerede desteginiz????
bakin egitime karsi diyenler iyi okusun, bir "sözde okula göndermek istemeyen okutmak istemeyen" babanin feryadi!!!
Hafız Babasının BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’a Feryadı
Bu yazı Sayın BaÅŸbakanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’a ithaf olunur. Bu yazıyı kaleme alırken 4 çocuÄŸundan 3’ünü hafız yapmış ve bu uÄŸurda 28 Åžubat döneminde bile karşılaÅŸmadığımız tacizlere maruz kaldığımızın unutulmamasını isteyen bir baba olduÄŸumu hatırlatırım.
Efendim! Siz cihan padişahısınız, yazımın sonunda bu işin; sizin için iki kelimelik bir cümle olduğunu anlayacaksınız, mesele şudur ki;
Ben çocuklarımı hafız yapıp, sonrada ÅŸeriat ilmini okumalarını istiyorum. Elhamdülillah hedefimin % 50’sini gerçekleÅŸtirdim. Ancak çocuklarımı okula göndermedim diye onlarca kere milli eÄŸitim, okul idarecileri ve polis tarafından tacize uÄŸradım. Yok, efendim 5000 TL para cezası varmış, hapis cezası varmış ya da çocuklarıma devlet el koyarmış. Ben bu saldırılara kulak asmadım ve iÅŸime devam ettim. Ama bu arada çocuklarım okula gidemedi ve dünyevi ilimlerini alması için öğretmen tuttum. Hâlbuki bu iÅŸ böyle olmamalı. Bu iÅŸte bir terslik var. Ben çocuÄŸumu hafız yapıp; ilim tahsilini tamamlamasını ve aynı zamanda devletimizin çocuÄŸuma okul diploması vermesini isterim. Devlet bizi okul ile Kur’an arasında bir tercih yapmaya zorlamamalı.
Hele ÅŸimdi; çocuklarımızı 4 yaşında alıp 17 yaşına kadar bize vermeyen bir sistemde nasıl olacak. Araya sıkıştırılmış 1-2 senede çocuk nasıl hafız olacak. Kaldı ki oldu; dinini nasıl öğrenecek ya da öğretecek seviyeye gelecek. Sizde biliyorsunuz ki bu müfredat ile yavrular genç olana kadar Avrupa’dan ithal uÄŸraşılar ile meÅŸgul oluyor. Gençlik çağına gelmiÅŸ gence siz nasıl tesir edeceksiniz. Benim bu kaygımı inanın tüm ebeveynler taşıyor.
Hele birde hafızlara tanınmayan imkânlar okullu öğrencilere saÄŸlanınca gözlerim yaÅŸarıyor, Kur’an bu kadar garip mi kaldı diye okullara elektrik, su, doÄŸalgaz, kömür, bilgisayar, akıllı tahta, kıyafet, ecza dolabı, diÅŸ fırçası, süt bedava iken benim çocuÄŸum sadece hafızlık yapıyor diye bütün bu imkânlardan niye mahrum oluyor. Bilakis hafızlarımız spor yapmak için spor alanlarına gittiÄŸinde tam ücret talep ediliyor, otobüse bindiÄŸinde tam bilet isteniyor hatta okula gitmiyor diye 5000 liraya kadar varan ceza ve mahkeme tehditleri ile neden karşı karşıya kalıyor.
Efendim! Siz gönlümüzün padiÅŸahısınız Allah’ın birliÄŸine inandığım gibi; samimi bir Müslüman olduÄŸunuza inanıyorum. Siz kimseye pabuç bırakmayacak kadar yüreklisiniz ve hassassınız, yüreklisiniz; çünkü kimsenin konuÅŸmaya bile cesaret edemediÄŸi konuları çözmek için müzakereler baÅŸlatıp en azından Åžehit Abisi olarak yüreÄŸime su serptiniz. Hassassınız çünkü İbrahim Tatlıses , Müslüm Gürses , Alex , Aslı Çakır Alptekin gibi Türkiye’ye mal olmuÅŸ insanları rahatsızlığından ve baÅŸarılarından dolayı gece yarısı bile olsa arayıp mesajınızı veriyorsunuz.
Bu kadar cesur ve nazik bir insan olarak; Bu vatanın her ÅŸeyi olan hafızlarımızın varlığını birliÄŸini koruyacağınıza yürekten inanıyorum. İnancımıninançsızlığa dönüşmeyeceÄŸini umut ediyorum ve bu yazıya Allah’ı ÅŸahit tutup ben ölürken kabrime konulmasını vasiyet ediyorum.
Sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum ve bu akşam hafız yavrularım ile beraber geçmişlerinize bir hatim sözü veriyorum.
Allah’a emanet olun…
calisan kadinlar hakkinda genelleme yapip hepimizin hakkina girdiginin farkindasindir sanirim ?
şimdi madem dinimiz dedin... çogu kişi de beni dindar zannetmiştir büyük ihtimalle ben böyle yazınca. ben dindar falan degilim. dinlerle bir ilgim yok.
benim söyledigim şey egitim egitim diye konunun abartıldıgıdır, ''ya boşanırlarsa ne olur?'' gibi sanal korkular ile egitimi bir hak olmaktan çıkarıp bir MECBURİYET haline sokmanın yanlışlıgıdır. egitimin sadece üniversite okumakla ilgili olmadıgıdır.
egitim almamış, ev hanımı olarak yetişmiş bir kıza ya da kendi kültürünü yaşamak isteyip kızını öyle yetiştirmek isteyen ailelere kendi jargonunuzu dikte etmeyin. çünkü bunun ''kız çocukları asla okuyamaz, günahtır, ayıptır'' diyenlerden farkı olmaz.
ona öyle demezler canım. diger tarafın buna bakışı ''imtihan ve tahammül''dür. sınırı aşmadıgı sürece, eşlerin birbirlerinin kusurlarına tahammül etme gayeleri vardır. her evlilikte sorun olur, önemli olan bunu imtihan olarak düşünüp tolere etme ve karşılıklı uzlaşıya gitme olarak bakarlar. bu yüzen boşanmalar daha azdır. cinsiyet rolleri daha belirgindir çünkü...
sadece ''boşanamıyorlar'' konusu degil yani. tabi ki böyleleri de var ama sadece bu degil.
Hangi ayetten sözediyorsun MeysaNur ?
Hafizlik 17 sene boyunca olmuyor benim bildigim. Bir yilda, hadi olmadi iki yilda hafiz olunur. Ara verir cocuk bir sene ilkokul ile ortaokul arasinda olmazsa olur hafiz, sonra devam eder okuluna.
Bukadar problem ne anlamadim sahsen. Ama amac dinini ogrensin ise, o nunda yolu var. Zorunlu 12 seneyi okur, ki hayata hazirlanmasi icin butun dersler olmasa bile bir kismi gerekli, sonra ya gider bir medrese tipi yere dinini ogrenir, yada daha guzeli ilahiyat fakultesine gider.
Ama bence burda amcanin derdi cocugunu okula yollamamak kiz erkek birlikte diye. Hadi o olsun, yollasin imamhatip lisesine, kizlarla erkekler ayri sonucta.
Yani seizin feryat diye bahsettiginiz seyde ben cok ta feryat edilecek birsey goremedim.
kimse çekmek zorunda değil ki! ben mutsuzsam neden mutsuz olduğum evliliği sürdüreyim? evet ya boşanırlarsa ne olacak? kendi ayakları üzerinde durabilmeleri lazım. sanal bir korkum yok ve boşanmayı tetikleyecek şeyler bellidir huzursuzluk, mutsuzluk, saygısızlık, sevgisizlik, aldatılma, şiddet bunları yaşayan insan evli kalmak zorunda mı hayır asla değilllll. Eğitim her şeyin başı.
eli kolu baglı olan kadınlar illa ki vardır. bunların durumu başka. fakat bundan çok daha fazlası bu durumdan memnun ve bu kültürü seviyorlar.
''çekemem'' lafı da çok kaygandır. bunun sınırı ne ki? neden acaba çalışan kadınlar daha çok kullanıyor bu lafı? neden çalışan kadınlar daha bir tahammülsüz oluyorlar acaba? bunları da düşün bari...
aslında genelleme yapmamıştım. boşanma istatistiklerine bakınca ortaya çıkan durum hakkında yorum yaptım. kimse üzerine alınmak zorunda degildi. yoksa ben de çalışıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?