Tebrik ederim, sakın yılmayınKendi adıma konuşayım, eğitim konusunda manevi olarak elimden ne gelirse yaparım, çok hoşuma gidiyor kaç yaşında olursa olsun bir kadının bu yola baş koyması :) Bu konuda bir fikre ihtiyacınız olur, yol gösterilmesine ihtiyacınız olur, derslerle ilgili bir yardıma ihtiyacınız olur ya da sadece bunaldığınızda sohbet etmeye ihtiyacınız olur, burdayım :) Birbirimizi tanımıyoruz ama bu konuda sizi dinleyecek biri var bilmenizi istedim :) sakın vazgeçmeyin
Bir de cihan padişahı diye yazılmış ya. İnanamıyorum gerçekten. Bu ülke nereye gidiyor böyle...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Oraya hic girmedim bile. Zaten sorun burda ya. Ben de dindar insanlardan biriyim diye dusunuyorum kendimi ve oyle bir cevrede yetistim. Bu zamana kadar hic bu kadar sok olmamistim benim bir bakima benzedigim insanlarin bu hallerine. Sanirim artik ayrisma var dindarlar icerisinde de.
sanırım bir türlü anlaşamıyoruz....
işte bu boşanma sebepleri çalışan kadınların evliliklerinde çok daha fazla yaygın. yani kadın rahatsa, en ufak sıkıntıda boşayabiliyor. bu da ciddi ciddi boşanmış olmak için evlenmekten, evlenmiş olmak için evlenmekten başka birşey degildir. ''hevesimi alana kadar...'' hesabı. burada da çalışan kadınlara bir genelleme yapmadım.
eger kadın evliligi kaldırabilecek sorumluluga ulaşmadıysa, o zaman hiç evlenmemeli. özgürlügüne çok çok düşkün, ''kimseyi çekemem'' diyenler mesela
nur suresi 31 canim orada kimler haram helal bir kadina acik bir seykilde aciklanmis ve aynisi erkekler icinde gecerlidir!!!
yani kadinlar oturamaz ama erkekler beraber oturur diye bir sey yok ikisinede haramdir
: Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
her çift önce uzlaşmaya sonra boşanmaya gider. Her çift tartışır kavga eder bende eşimle tartışıyorum, kavga ediyorum ama önce uzlaşmaya gidiyorum. Ben de özgürlüğüme düşkünümdür. Eğer kadın evliliği kaldırabilecek sorumluluğa ulaşmadıysa o zaman evlenmeyecek.
Bu zihniyeti hiçbir zaman anlayamayacağım. İki cinsin birbirine haram olmasını da anlayamıyorum ama özellikle kadınların aşağılanmasını bir 'mal' olarak görülmesini asla anlayamayacağım.
Bu cümleyi kuran bir anne, bir kadın. Kendi değerinin farkına varamamış, baskılar yüzünden kendisini basit bir eşyadan bile daha değersiz gören bir anne. Ve maalesef bu anne kızı olursa ona da kendisine davranıldığı gibi davranacak. Okula göndermem kendim eğitim veririm demiş ama çok merak ettim acaba kendisi ne kadar eğitimli?
Asıl bu devirde kızların okutulması gerekiyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretmek gerekiyor.
Sadece doğurmakla anne olunmuyor işte. Umarım Allah'ım kız çocuklarını böyle sığ düşünen insanların eline düşürmez.
Hafizlik 17 sene boyunca olmuyor benim bildigim. Bir yilda, hadi olmadi iki yilda hafiz olunur. Ara verir cocuk bir sene ilkokul ile ortaokul arasinda olmazsa olur hafiz, sonra devam eder okuluna.
Bukadar problem ne anlamadim sahsen. Ama amac dinini ogrensin ise, o nunda yolu var. Zorunlu 12 seneyi okur, ki hayata hazirlanmasi icin butun dersler olmasa bile bir kismi gerekli, sonra ya gider bir medrese tipi yere dinini ogrenir, yada daha guzeli ilahiyat fakultesine gider.
Ama bence burda amcanin derdi cocugunu okula yollamamak kiz erkek birlikte diye. Hadi o olsun, yollasin imamhatip lisesine, kizlarla erkekler ayri sonucta.
Yani seizin feryat diye bahsettiginiz seyde ben cok ta feryat edilecek birsey goremedim.
Bu adamın feryadının gözümde gram değeri yoktur. Çünkü başbakan, cihan padişahı falan değildir. Ülkemizde şeriatla yönetilmiyor. 13 sene zorunlu eğitimi berin, sonra çocuğunuzu ne yapmak istiyorsanız onu yapın.
Bu zihniyete sahip olan herkessin inşallah çocuğun olmaz gibi bir temenni geçiyor içimden
kimse kusura bakmasın
Zaten asil sorun karma egitim bundan dolayi gönderemiyoruz erkek kiz ayri olduktan sonra sorunda olmaz karma egitim isteyenler karmaya yollasin ama istemeyenlerede madem öyle ayri okul acilsin orta yol bulunsun...
imamhatip mi??? lütfen güldürmeyin beni nerede erkek kiz ayri lütfen yani hic farki yok :))
ayrica Hafizlikla is bitiyormu? din egitimi sadece hafizlik mi?
sorarim size din nedir sadece elif bayi ögrenmek Kurani, sureleri ögrenmek ve 32 farzi ögrenmek bukadar mi?
iste asil sorunumuz burda basliyor din egitimi sadece bunlar degil netde tam bir arastirin insaALLAH
ve kimse kimseyi bir seye zorlayamaz bazilari burada ne diyor? ALLAHcc bile zorlamiyor diye bir tabir var evet zorlamiyor nede olsa sonunda bana gelicen diyor cezasi varsa cezasini cekiyor sevabi varsa karsiligini aliyor...
bu durumda da bizi kimse zorlayamaz ceza mi ödiyecez ödeyelim o halde hatda bizleri böyle zor duruma düsürenlerin bile ayri cezasi var biz bu dünyada para cezasini InsaALLAH öderiz, yeterki ahirette kalmasin...
Fakat ceezayi kesenler ahiretteki hesabi düsünsün...
degeri var mi yok mu gözünüzde ilgilendirmez bizi zorunlu egitime de sistem degismedigi süre kesinlikle vermeyiz!!! herkez kendi cocuguna baksin kimsenin cocugu kimseyi ilgilendirmez aaa ama cok düsünüyorsaniz cocuklarimizin egitimini o halde destek olun yazdigim gibi bizler icinde okul acilsin erkek kiz ayri bayan hocalar kizlara egitim vericek, erkek hocalar erkek cocuklarina, ortada bir sorun kalmaz... cocuklarimizin egitiminide de destek olmus olursunuz iyi olmazmi :)
İki cinsin birbirine haram olmasını anlayamıyorum derken ?
Bu surede aynı ortamda bulunmamakla ilgili birşey yok.
Onu yazan arkadaş, sözde tv de almamış evine ama maşaallah internette sörf yapmasını biliyor. Fake, inanmayın.Az once bir konu okudum burda.konuda en cok canimi sikan bu cumle olduhala etkisindeyim.insanlar boyle bir vebalin altina girmeyi nasil goze alabiliyorlar???nasil boyle dusunebiliyorlar???
Zaten asil sorun karma egitim bundan dolayi gönderemiyoruz erkek kiz ayri olduktan sonra sorunda olmaz karma egitim isteyenler karmaya yollasin ama istemeyenlerede madem öyle ayri okul acilsin orta yol bulunsun...
imamhatip mi??? lütfen güldürmeyin beni nerede erkek kiz ayri lütfen yani hic farki yok :))
ayrica Hafizlikla is bitiyormu? din egitimi sadece hafizlik mi?
sorarim size din nedir sadece elif bayi ögrenmek Kurani, sureleri ögrenmek ve 32 farzi ögrenmek bukadar mi?
iste asil sorunumuz burda basliyor din egitimi sadece bunlar degil netde tam bir arastirin insaALLAH
ve kimse kimseyi bir seye zorlayamaz bazilari burada ne diyor? ALLAHcc bile zorlamiyor diye bir tabir var evet zorlamiyor nede olsa sonunda bana gelicen diyor cezasi varsa cezasini cekiyor sevabi varsa karsiligini aliyor...
bu durumda da bizi kimse zorlayamaz ceza mi ödiyecez ödeyelim o halde hatda bizleri böyle zor duruma düsürenlerin bile ayri cezasi var biz bu dünyada para cezasini InsaALLAH öderiz, yeterki ahirette kalmasin...
Fakat ceezayi kesenler ahiretteki hesabi düsünsün...
degeri var mi yok mu gözünüzde ilgilendirmez bizi zorunlu egitime de sistem degismedigi süre kesinlikle vermeyiz!!! herkez kendi cocuguna baksin kimsenin cocugu kimseyi ilgilendirmez aaa ama cok düsünüyorsaniz cocuklarimizin egitimini o halde destek olun yazdigim gibi bizler icinde okul acilsin erkek kiz ayri bayan hocalar kizlara egitim vericek, erkek hocalar erkek cocuklarina, ortada bir sorun kalmaz... cocuklarimizin egitiminide de destek olmus olursunuz iyi olmazmi :)
Peki çocuklarınızı karma eğitime göndermek istemiyorsanız, çalışma hayatında neler olacak? Kadınlar çalışmayacak, erkeklerde sadece imam mı olacak? İstediğiniz gibi eğitim olduktan sonra kadın-erkek ayrı iş yerleri mi açılsın isteyeceksiniz? Peki bu insanlar sadece görücü usulü mü evlenecek? Eğer senin çocuğunun aklında eğitim dışında bir şey yoksa gerisini boşver. Ona eğitim dışında başka gözle bakanın günahı olsun. Çocuğuna yazık etme. Şimdi üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı ülkemizde hiç okumamış bir yerin geleceğinden korkarım ben, ve onu o geleceğe ben sürüklediğim içinde kendimi hiç bir zaman affetmem.
evet canım konuşmuştuk seninle .erken evlendim canım 16 yaşındaydım ..eşim boşanmak istemiyor şuanda ilaçları düzenli kullanıyormuş inanmazsın 8 aydır bir kere bile hasta olmamış işede gidiyormuş kendim içiyorum anladım artık hatamı ilaçları içmeyince sapıtıyorum içince çok iyiyim diyor ..bu 8 ay bizim için mucize son amanda 10 günde bir hasta oluyordu şimdi maşaallah olmamış ...canım keşke mesleğim olsaydı okusaydım şimdi çektiğim sıkıntıları çekmezdim eşimden boşanmazsam bunun sebebi çaresizlik ailem arkandayız diyor ama ben çok eziliyorum işim olsaydı ayrı evede çıkabilrdim ama annemde kalıyorum bi evde 8 akişiyiz düşün artık olmuyor ...eşimde düzenli çalışmıyor 2 gün onda yokki ne versin kızıma nafaka olarak 8 aydır 100 tl vermiştir anca kızım kusra gitti abim verdi parasını ...onlardan alırken çok utanıyorum sıkılıyorum ...abimde evli nereye kadar yardım edebilir ki bana ...
bende yaşım genç açıktan okurum diye kayıt oldum orta bityor az kaldı son sınav ..liseye kayıt olucam o zaman diplomam olursa belki kızımıda kendimide geçindrecek bi iş bulurum kimseye muhtaç olmayız ..canım boncuk işinide yaptım oda yetmez yani ayda 13 tl kalıyor bana .. evde lif patik öyle şeyler örüyorum isteyene ...
ama boşnamzsan eşimle ömür boyu değilde en azından kendi ayaklarım üstünde durana kadar sabredecem o zaman herşey aynı olursa boşnmam dah kolay olur meslek sahibi olmuş olurum ...
bende sizler gibi belki mühendis öğretmen eczacı olurum inşaallah ..
kız çocukların sıkıntı çekmesini istemiyorsanız eğitim şart
peki siz söyleyin bana o sistem fenami olurdu???
evet erkek kadin ayri calismis olsa fena mi olurdu??? :)
bence cok iyi bir sey olurdu hatda tasima araclari bile (japonyada uygulaniyor) ayri olmasi lazim tacizlerden vs. sakina bilmek icin
burada kac tane konu aciliyor hala anlamiyormusunuz bu sistemin bozuk oldugunu???
bugünde bir konu okudum kadin cagizin huzurunu kacirmis dengesiz adam kocasi gitmis dövmüs o adamin yaptiklari yüzünden ilac kulaniyormus simdi ne ala ne ala...
diger konu tasima araclarinda tacizler elle olmasa gözlerle??? kac kisi yazmis buraya bakislarindan rahatsiz oluyorum diye???
baska konu, is yerinde esim bir kizla cok samimi resimlerini cepinde tasiyor vs. is yerinde esim biriyle tanisti beni aldatti vs. vs. hepsini buraya dökmekle bitmez zaten kendinizde okuyorsunuz burda bu konulari bu sistem yerine diger sistem yani seriat kanunlari gelse bu olaylarin olmamasi icin bir önlem olinmis olmaz mi??? simdi sakin demeyin seriat gelirse kadinlar calisamaz diye sakin demeyin lütfen :))) sözde seriati yasayan ülkeleride misal vermeyin seriatin S sini yasamiyorlar!!!
peki siz söyleyin bana o sistem fenami olurdu???
evet erkek kadin ayri calismis olsa fena mi olurdu??? :)
bence cok iyi bir sey olurdu hatda tasima araclari bile (japonyada uygulaniyor) ayri olmasi lazim tacizlerden vs. sakina bilmek icin
burada kac tane konu aciliyor hala anlamiyormusunuz bu sistemin bozuk oldugunu???
bugünde bir konu okudum kadin cagizin huzurunu kacirmis dengesiz adam kocasi gitmis dövmüs o adamin yaptiklari yüzünden ilac kulaniyormus simdi ne ala ne ala...
diger konu tasima araclarinda tacizler elle olmasa gözlerle??? kac kisi yazmis buraya bakislarindan rahatsiz oluyorum diye???
baska konu, is yerinde esim bir kizla cok samimi resimlerini cepinde tasiyor vs. is yerinde esim biriyle tanisti beni aldatti vs. vs. hepsini buraya dökmekle bitmez zaten kendinizde okuyorsunuz burda bu konulari bu sistem yerine diger sistem yani seriat kanunlari gelse bu olaylarin olmamasi icin bir önlem olinmis olmaz mi??? simdi sakin demeyin seriat gelirse kadinlar calisamaz diye sakin demeyin lütfen :))) sözde seriati yasayan ülkeleride misal vermeyin seriatin S sini yasamiyorlar!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?