bir çocuğun geleceğiyle boyle oynanir iste.neyse yasalar var ki bu dag kanunlari geçerli degil ulkemizde.cocugunu okutmamsk suc.iyikide sucevet oky ne yazık ki doğru anladın..kız erkek beraber okuyacak diye kızlarını okula göndermemekten bahsediliyor.bazıları da bu düşüneceye saygı duymamız gerektiğini,bazı aileler kızları ortam görmesin ev kızı olsun dini kuvvetli olsun istermiş biz de saygı duymalıymışız buna..
konumuzun demokrasiyle, terörle falanla filanla bir ilgisi yok. ekstrem örnekler ile konuyu baltalamayın lütfen.
''iyi aile'' den kastın nedir ki? anne doktora yapmış, baba doktora yapmış, kız ve erkek çocuklar doktora yapmış, torunlar ve görümceler doktora yapmış.... böyle mi? böyle birşey mi zannediyorsunuz ya cidden ''iyi aile''yi, veya mutlulugu?
aydınlıga çıakrmak egitimle olmaz, çocuga mantık ve kritik düşünemyi ögretmekle olur ancak. egitim adı üzerine egmektir, ülkenin genel ve günlük politikasını da hesaba katarak istenilen ve ihtiyaç duyulan yöne egmek.... özgürleştirmek degildir ya da çocukları aydınlıga çıkarmak degildir.
Kızlarımız elbette ki ne isterlerse o olsunlar bende hastaneye gittiğim de bayan doktor tercih ediyorum ...iyi de temel eğitim almış bir kişi,mezun olduğunda 17*18 yaşında olacak..mesleki eğitim alsın,usta olsun,işçi olsun...bizim fabrikadaki işçiler için lise mezunu şartı var...sanıyormusunuz ki işçiler eğitimisz ya da ilkokul mezunu...
o işçiye emanet edilen makina yüzbinlerce lira,şimdi hiçbir patron o makineyi eğitimsiz adama teslim etmiyor ki..
ben illa doktor mühendis olsun işkadını olsun derdinde değilim.sadece ne olmak istiyorsa haytta o olsun kıxzlarımız onun derdindeyim..
Egitim kelimesi egitmek kokunden gelir, egmek kokunden degil.konumuzun demokrasiyle, terörle falanla filanla bir ilgisi yok. ekstrem örnekler ile konuyu baltalamayın lütfen.
''iyi aile'' den kastın nedir ki? anne doktora yapmış, baba doktora yapmış, kız ve erkek çocuklar doktora yapmış, torunlar ve görümceler doktora yapmış.... böyle mi? böyle birşey mi zannediyorsunuz ya cidden ''iyi aile''yi, veya mutlulugu?
aydınlıga çıakrmak egitimle olmaz, çocuga mantık ve kritik düşünemyi ögretmekle olur ancak. egitim adı üzerine egmektir, ülkenin genel ve günlük politikasını da hesaba katarak istenilen ve ihtiyaç duyulan yöne egmek.... özgürleştirmek degildir ya da çocukları aydınlıga çıkarmak degildir.
Evet çalışan kadınlar boşanmaya daha meyilli. Çünkü kendi paralarını kendileri kazanıyor. Onları aldatan, döven, hakaret eden kocalarına muhtaç değiller.
Ahh ahh böyle insanların elinden çocuğunu alıcalsın y.dışında ne de güzel yapıyolarben doğurdum istediğim gibi davranırım ne ala memleket
Bazı arkadaşlar o kadar saçma konuşmuş ki ömrümde böyle cehalet görmedim. Cevap verecektim bazılarına ama o kadar saçmalamışlar şaşkınlıktan ne yazacağımı bilemedim.
Kendinizi de parçalasanız bizim ülkemizde 12 yıl eğitim ZORUNLUDUR. Göndermemek SUÇTUR.
Neymiş efendim kim madenci olacakmış. Kim fırıncı olacakmış. Okuma yazma bilmeden hesap kitap bilmeden sizi kimse ne fırıncı yapar ne de başka bir şey.
Neymiş efendim kız çocuklarının hakkını savunmak bize mi kalmışSinirden ellerim titriyor yemin ediyorum.
Bu sene istediğim yeri kazanırsam avukat olup kendimi kız çocuklarının hakkını savunmaya adıyacam. Hadi bakalım göndermeyin kızlarınızı okula.
Egitim kelimesi egitmek kokunden gelir, egmek kokunden degil.
Kendi egitiminizde bir eksiklik olmasa bu yanlisi yapamazdiniz. Doktora yapmaniz gerekmiyor bunu bilemk icin.
Şu yazdıklarınızı hayretle okudum.
Profil resminize bakınca acaba dalga mı geçiyorsunuz diye düşünüyorum.
Okumayan çocuk her türlü okumuyor zaten ne kadar zorlasanız da kız olsun erkek olsun.
Kimi çocuk da elinden kitap alınsa da okumaya meylediyor.
Ben okumaktan ziyade, yarış atı gibi değil de daha mesleklerde başarılı olacak şekilde çocukların yetiştirilmesini isterdim.
Bu şekilde sadece içleri bomboş mezun olan çocuklar iş hayatında nasıl davranacaklarını bilmeden mezun oluyorlar...
Sonrası hüsran oğlu hüsran.
http://rapor.tuik.gov.tr/reports/rw...l=1&p_kod=1&desformat=html&ENVID=demografiEnv
burda devletin tuttugu istatistiklere göre senin söylediginin pek bir önemi kalmıyor. benim söyledigim gibi ''gözünün üstünde kaşın var'' diye boşanıyor çogu.
boşanmaların %99unun sebebi ''şiddetli geçimsizlik''. yani kısacası yazdıklarının gerçek hayatta bir karşılıgı yok bu yüzden bir anlam ifade etmiyor. hayali şeylerden bahsediyorsun sadece.
O zaman çocuklarını öldüren annelere de ceza vermesinler. Ne de olsa anneleri doğurdu mahkemeye mi düşmüş o çocuğun hakkını savunmak?
Sakin ol yahu fikir alışverişi yapıyoruz burdaÖyle ama diploma almak için yıllarını vermiş biri kasiyer olacak hali yok .
Kasiyerlik mesleğini küçümsediğim düşünülmesin ben olan gerçeği söylüyorum sadece.
daha hala ekstrem örnekler verip konuyu baltalama derdindesiniz. ne ilgisi var canım bebegini öldürmekle? abarttınız iyice.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?