ben mühendisim. benim işim sanayide. kadınlara özel uçak fabrikası kurulacaksa hay hay. Ama kadınların mühendisin olmasının yolunu keser ancak bu fikirler. Zaten çalıştığım yerde tek kadınım ben. Kadınları bu mesleklere teşvik edip kız erkek dengesi sağlanacağına tam tersi yapılmış olur sizin önerinizle.
Ayrıca kadınlarla erkeklerin birlikte çalıştığı ortamlarda iş verimi ve insan ilişkileri seviyesi artar. Erkek erkeğe çalışılan ortamlara bakın. Küfürden karı kız muhabbetinden geçilmez. aynı şekilde kaıdnların ortamında da bütün gün manikür diyet saç baş konuşulur. Erkeklerle kadınlar bir aradayken iş arkadaşları arasında her zaman bir mesafe vardır.
Ayette yazılı olanlar gayet açık.Bu kişiler haricindekilerin yanında zinetlerini göstermesinler deniyor.
Dinimizde belli kurallar çerçevesinde aynı ortamda bulunmak haram değil.
Bazı hocalar tarafından,hadislere istinaden "uygun bulunmuyor".
O hadisleri de incelerseniz,kadınları korumak için,günümüz görgü kurallarına benzer olumlu tavsiyeler olduğunu görürsünüz.
Örneğin kadınlara yol vermek gibi...
ya kadının amacı o ki zaten kadın erkek yanyana çalışamadığında ne yapıcak mecbur okumayacak mecbur çalışmayacak oturacak evinde kocası ne derse o bunu savunuyor işte ama kendine söyliyeyim bu internetin başında oturmak da büyük günah git sor kocasına izin almış mı
anlaşıldı senin okumaktan anladığın dağlar ovalar hey allahım ya...herkesin söylemek istediği çalışsın kariyeri olsun yarın evlenip dayak yediğinde aldatıldığında boyun eğmesin kendi ayakları üzerinde dursun...her çalışan afedersin namuzsuzluk mu yapıyor bu nasıl düşüncedir....okumadığında çocuğunun dizinin dibinde olacağının ne garantisi var...bence sişz işin kolayına kaçıyorsunuz...o zaman biraz emek verin çocuğunuza iyiyi kötiyü dinimizi en iyi şekilde öğretin..
birde neden kız çocuğu? erkek olunca ahirette ona ne soracaklar acaba....
sizde ALLAHcc yarattigi dünyada yasiyorsunuz nimetlerini kullaniyorsunuz ozaman sizde kendinize baska bir dünya arayin madem ALLAHcc kanunlarini yasamak istemiyorsaniz buyrun kendinize baska bir RAB baska bir dünya bulun
kimi nereden kovuyorsunuz ayrica hala anlamamisiniz iran afganistan seriati yasamiyor bile! burdan anlasiliyorki dininizi bile bilmiyorsunuz basta onu ögrenin dünyaya gelis sebebinizi sonra devam konusuruz...
Karma eğitimde kızımı oğlumu heba etmek istemem
Allah kural koymuş değil mi yorumu bize düşmez
inanan uygulamak isterse bunu uygular
kimse kimseyi kolay kolay kovamaz
Evet mesela ben araba kullandığım için kırbaç yemek istemem, o yüzden evet şeriat olsa çok daha kötü olur.
Evet taciz var, aldatma var. Ama bunları hacı, hoca diye geçinip, kendi karısını çarşafa sokup, kapı dışarı çıkartmayıp elin kadınına sarkıntılık yapanda var. Bunun çözümü kadınları eve kapat dışarı çıkmasınlar, taciz edilmesinler, erkekler de eşlerini başka kadınlarla aldatmasın.
İnsanın kalbi önemli olan. Eğer insanın kalbi pisse kadınları evede kapatsan başka bir yol bulurlar. Otobüste hiç tacize uğramadım, hiç kimsenin kocasına yan gözle bakmadım, sokakta yakışıklı bir erkek görsem diye dolaşmadım. Şimdi üniversite okuyorum tek işim okulumu bitirmek. Okuldaki erkeklerin ve kızların yaşantısı onları ilgilendirir. Aldığı terbiyeyi gösterir. Eşlerini aldatan sözde erkeklere hiiiç girmek istemiyorum. Onlar yetiştirilirken sen erkeksin herşeyi yapabilirsin mantığıyla yetiştirildikleri için böyle oluyor başka hiç bir şey değil.
Ama son söylediğinize katılıyorum. Kimi ülkeler sözde şeriatla yönetiliyorlar, bizim sözde laik bir devlet olmamız gibi...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ya tatlim sen bu ayeti ciddi anlamadin mi illaki oturmak kelimesi mi yazmasi gerekiyor anlamadim :)
ziynetlerini göstermesinler diyor dimi ayette???
ve kimler haricin diye sayiyor o sayilan kisiler bizlere helal olan kisiler sayilmayan taraf mesela
kaynin kuzenler vs. (süt kardes degil ise) sana haram olan kisiler...
bunlar haram ise bir siniftakileri düsün yada erkek hocalari???
ve ayrica nekadar vakalar yasaniyor bu sistem yüzünden neden? haram oldugu icin ALLAHcc emrine uyulmadigindan...
daha gecen gün ne ahlaksiz bir olay yasandi biri boynundan kesildi sebeb? sekreter kadin üstelik kadinda evli üstelik anne???? cinayeti isleyen gene evli ve cocuklu iste bu sistem bu tür olaylara yol aciyor ALLAHcc yasaklari bosuna degil sadece biraz düsünmek lazim...
Rabbime şükür biz hiç heba olmadık. Hatta her gün şükrediyorum iyi ki annem babam beni okutmuş, bir iş sahibi yapmış diye.. Allah onlardan razı olsun. Yarın öbür gün ne olacağı hiç belli olmaz. Hani birkaç kişi yazmış ya boşanmalar artıyor zart zurt.. Tut ki Allah göstermesin ileride eşlerimize bir şey olsa kötürüm kalsa ya da Allah gecinden versin vefat etse o zaman ne olacak?
Şu ana dek çalışma ortamımda harama girecek bir şey ne konuşuldu ne yaşandı. Herkes birbirine saygı çerçevesinde davranıyor. Bu iş biraz da kişinin kendinde ve ailede bitiyor. Siz evlatlarınızı iyi yetiştirirseniz, nerde nasıl davranması gerektiğini bilecektir.
Peki biz kadın erkek karma ortamda çalışmak isteyen kadınlara ne gözle bakılacak bu durumda? Tacizi hak ediyor olacağız erkeklerin gözünde farkında mısın?
aldatacak eşin iş yerinde kadın olmasına gerek yok. Tacizi engellemenin kadınla erkeği ayırmaktan daha kesin yolları var. Erkeği eğitmek gibi.
sen kovdun ya arkadas bavullari topluyoBen dinimden de Allahin verdigi nimetlerden de yararlaniyorum ve şükür de ediyorum
Ayrica ben ulkemden de memnunun
O zaman bu devlet kurdu icin ayri...alevisi icin ayri....atesiti icin ayri....ve siz gibiler icin ayri okulmu acsin
Bu devletin isi gucu yok herhalde
Kendinize şeriat la yonetilen bi ulke bulun o zaman burasi TÜRKİYE CUMHURİYETİ....
isinize gelmezse ceker gidersiniz...
erkeğe huriler bahşeden bir cennet istermisiniz peki?yapacak adam da kadında yapar ve inanın yasak her zaman arzu uyandırır bu yüzdendir ki kapalı çevrede yetişen insanlar ne ailesine ne sevgisine ne de kendine sahip çıkabilir.Dolmuşta taciz diyorsunuz,her dolmuşa bindiğimde babam yaşında adamlar 'geç kızım otur'diye yer veriyorsa bu eğitimle,eğitilmişlikle alakalıdır...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
wallahi ben hergün gördüğüm lise ortaokul talebe lerini de görüyorum
genel durum bu kimse aksini iddia edemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?