kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

En basit örneğini Soma olayında gördük ölen madem işçilerden birinin oğlu çıktı dedi ki "ben okuyacağım babam oku benim gibi olma diye vasiyet etti"

Ben insanların aile hayatına ya da kültürüne saygı duyarım - bir insanın hele ki bir çocuğun hayatı hakkında yanlış kararlar alınmasını doğru bulmadığımı ifade ettim. "karşı baskı" da ne Allah aşkına? Ayrıca sadece kız çocukları değil herkes okusun isterim, sebebi de onlara saygı duymamak değil, insanlar cahil kalmasın, başkaları onlar yerine karar almasın diyedir.
Son cümlenizi açar mısınız? Cahil bir insan, kültürü gereği okumadı diyelim, topluma nasıl cahil olmayan evlat yetiştirebilir, merak ettim. Gerçekten merakımdan anlayamadığımdan soruyorum, "cehaletimi" mazur görün.

Aşçılık diyorsunuz ama şu anda büyük otellerin sef aşçıları dediğimiz adamlar en az 4 dil bilen insanlar. İtalya-Fransa-Japonya gezip dünya mutfagını öğreniyorlar ve bunu da kendilerini geliştirmek adına yapıyorlar.Sizin dediğiniz olay ustalaşmak değil.. Yetenek varsa olur, ama okumayan adamların yüzde kaçı bu meziyete sahip??.
Kaçı ortaokul mezunu olupta kendini geliştiremeden Şef olabilir?Sizin verdiğiniz örnekler yetenekle alakalı ve malesef yetenek 100 kişiden 1'ine vuran bir piyango,Onu da fark edebilmesi,meziyetinin farkında olması lazım.
Verdiğiniz örnekle paralel;İstanbul'un en ünlü et-balik lokantasının aşçısı dediğiniz gibi ortaokul terk..Ama ben kazanıyorum herşey zaten para kazanmak(!)dememiş,bir sürü sertifika toplayarak,(soslar-mezeler-tütsü teknikleri )azmederek Dünya sampiyonasında bize gümüş madalya kazandırmıştır.

Okumak fiilini sadece okul sıralarında alınan bir eğitim olarak düşünmeyin.

Amerika'da böyle birşey var isteyen çocuğunu evden okutabiliyor ama ülkemizde var mı?
Ayrıca verdiğiniz örnek özel hoca örneği, ama bu başlığın açılmasına sebep olan yorumda kadın çocuğu kız olursa okula göndermeyeceğini, kendi evde eğiteceğini, kız-erkek birlikte okumanın doğru olmadığını savunuyordu. Kendi doğrularıdır amenna ama zorunlu eğitim 12 yıl ülkemizde.

hayır işte saygı falan duymuyorsun. saygı duymuyorum de en azından bari :44:

''karşı baskı'' dedim ve açıkladım zaten. mesela onlar senin karşına geçip ''kız çocukları okutulmaz, günahtır, okuyan kadın rahatça boşanır bilmem nedir'' diye baskı kurabilirler ve bu senin tercihine saygı duymamaktır. sen de onlara gidip ''kız çocuklarını okutmazsanız cahil olurlar, kocaları döver, okumayan kadınlar boşanamz bi türlü, bilmem ne'' diye baskı kuruyorsun. çocuk kendi malı degil ama aynı şekilde senin çocugun da senin malın degil. ama sen çocugunu yarış atı gibi koşturuyorsundur muhtemelen? dershaneler okullar ödevler, özel dersler falanlar filanlar... öyle degil mi? senin çocugun da senin malın degil ama kendi terchini çocuk üzerinde uyguluyorsun. onlar da aynısını yapıyor işte. karşılıklı olarak birbirinizin çocuk yetiştirme tercihine saygı duymuyorsunuz.

bazı kadınlar senin gibi kendi kararlarını daha özgürce yaşamak ister bazı kadınlar ise kocaları onlar üzerinde daha koruyucu kollayıı olsun ister. bu kültür ve düşünce farkıdır. o yüzden tutup da ''kızları okutmak zorundasınız'' demeniz gereksiz bir baskı.

sevgilimin dedesi köylü, köyden dogru düzgün çıkmamış hiç. ilkokula gitt mi onu bilmiyorum.. bahçe tarla işleriyle ugraşmış hep. ama oglu, yani sevgilimin babası okumuş bir adam.

Ben o kişinin yorumundan dini eğitim vereceği sonucunu çıkardım , işin aslı şu lily sen bu zihniyette ki kişilere oturup günlerce anlatsan fikrini bir nebze bile değiştiremezsin çünkü bu inançtan gelen bir yaptırım o kişilere göre .
Nasıl dedik America da bu eğitim sistemi var e niye bizim ülkemiz de yok bak işte bu tür düşüncelere sahip insanların önünü kapatmış oluyoruz .
Bu mevzu çok fazla tartışmaya açık , o kişi kızının eğitim almasından rahatsız değil ki sistemden rahatsız bu anlaşılmıyor.
Ki sistemi onaylamak zorun da değiliz.

dil ögrenmek sadece öyle karşında ögretmenle olmaz. bir kişi dünyanın degişik ülkelerinde belli dönemlerde çalışmış olsun, o gittigi ülkelerin dillerini (eger birazcık isterlerse) sular seller gibi konuşabilirler. bunun egitimle bir ilgisi yok, okulla falan alakası da yok.

son cümleye katılyıorum ''okumak fiili sadece okul sıralarında alınan bir egitim degildir.'' cümlesine yani. ama söylediginiz cümleye zıt düşünüyorsunuz. size göre okumak sadece okula gitmek halbuki yani bu cümleyi ben söyleseydim enyse ama siz söyleyince tüm söylediklerinizle çelişmiş oldunuz

5 yıllık üniversiteyi ingilizce eğitim alarak bitiren,ardından 1,5 yıl master yapıp mezun olan..
Ardından bugün yeni işine başlayan kızımla gurur duyuyorum..

ablacım başladı mı işe kızın çok sevindim hayırlı olsun..:)
kız çocukları neden okumalı gibi bir konuya yorum bile yapmaycağım,bu devirde tartışılması abesle iştigal dir çünkü..
sadece şunu diyeyimğlum ilerde inşallah okumuş, iş güç sahibi,özgüveni yüksek,kültürlü bir kadınla beraber olur..:)ve elele hem kendilerine hem memlekete hayırlı evlat olur ve kendileri gibi çocuklar yetiştirirler..

Ben o kişinin yorumundan dini eğitim vereceği sonucunu çıkardım , işin aslı şu lily sen bu zihniyette ki kişilere oturup günlerce anlatsan fikrini bir nebze bile değiştiremezsin çünkü bu inançtan gelen bir yaptırım o kişilere göre .
Nasıl dedik America da bu eğitim sistemi var e niye bizim ülkemiz de yok bak işte bu tür düşüncelere sahip insanların önünü kapatmış oluyoruz .
Bu mevzu çok fazla tartışmaya açık , o kişi kızının eğitim almasından rahatsız değil ki sistemden rahatsız bu anlaşılmıyor.
Ki sistemi onaylamak zorun da değiliz , eminim siz de eğitim sistemini çokta beğenmiyorsunuzdur.

5 yıllık üniversiteyi ingilizce eğitim alarak bitiren,ardından 1,5 yıl master yapıp mezun olan..
Ardından bugün yeni işine başlayan kızımla gurur duyuyorum..

Seviyorum kısss seni

Ayrıca karşıt görüşlüler geç kalmıştı ki neyseki geldiler evde eğitim nedir arkadaş sadece dini eģitim derseniz o başka bide şunuda anlamıyorum ben müslumanım ama mesela belki çocuğum müslümanlığı sećmicek daha aklı basına gelmeden dini eģitim vermek beynini yıkamak olmuyormu

Sağol bitanem,darısı evladınaolsun inşallah..
Onun için kız çocukları okumalı ki,ileride ayakları sağlam yere bassın ..

ben açıkça söylüyorum,kız çocuklarını okutmak istemeyenlere saygı duymuyorum...
o çocuğu en iyi şekilde eğitmek yetiştirmek büyütmek ve hayatını kontrol edebilen bireyler olarak yetiştirmeye mecbur aileler..eve kapatarak,sözde kendi eğitimlerini vererek o kendi kararını vermeyecek olan kız çocuklarını cahil bırakmaya hakkı yok kimsenin..
öğretmenler enden var o zaman bu ülkede,neden o kadar sene okuyorlar üniversitede,evde eğitim verecek kişinin özelliği sıfatı nedir ki??
temel eğitim almak her çocuğun hakkı ve hiçbir anne baba göndermeme hakkına sahip değil...
onun dışında din ahlak vs eğitimlerini evde versin ,ya da ders aldırsın sorun değil.ancak en azından lise mezuniyetine kadar okul şart..

Şu sözün aslı nedir bilemem ama yahudiler derlermiş ki çocuklarınzı bize 7 sene verin eğitelim sonra alın ...Bilmem anlatabildim mi.
Çocuğuma kendi inancımı vermek beyin yıkamak , errror verdim kusura bakmayın.Aynı şeyi Atatürkçülük için söyleyebilir miydiniz ...

Son düzenleme:

eğer bahsedilen kiş diğer konuda kızımı okula göndermeyceğim diyen ise..evet dinen demişti....kız erkek karşık olduğu için haramış o okullara göndermek..
sanki benim oğlum sapık da 7 yaşındayken senin kızını taciz edecek tövbe yarabbim...zihniyet sakıncalı bana el kadar bebeleri cinsiyet ayrımıyla görmek sapkın zihniyet bana göre..
bırakın doğa bize neyi getiriyorsa yaşasın çocuklarımız..kız erkek beraber büyüsün koşsun oynasın yanyana otursun..büyüyünce de elele tutuşsun yapmayın bu kadar abartmayın..

Bu çelişme değil.Siz kendini geliştirememe ama buna ragmen işinde başarılı olan insanları savunuyorsunuz. Fakat bir önceki postumda örnek verdiğim adamın bu dediğim sertifikaları alabilmek adına nasıl bir yön tayin ettiğini düşünmüyorsunuz?.
Bu insanlar yeteneklerinin farkında olan yada bir yol gösterici sayesinde farkına varabilen insanlar. Günümüzde ilk sorulan şey ise diplomadır.Kaldı ki jokey olabilmek bile diploma ile.
Son cümle de de zaten 'sadece'demişim yani kendini geliştirmenın de okumanın yanında ki önemini vurguladım.
O yüzden hangi meslek dalından mezun olursanız olun staj zorunluluğu denen bir olay vardır.
Sanırım şimdi daha açıklayıcı olabilmişimdir.

Daha kendisi olmamisin bir cocugu egitebilecegini dusunmesi ne kadar korkunc...
Siz haram helal isleridesiniz ama bu Amerika'nin homeschooling modelidir, tv yok, evde egitim, sosyallik dersen toplanip dini muhabbetler, bu amerikanvari yaklasimlar size de cocugunuza da hicbir sey kazandirmaz... Dusunmeden, sorgulamadan denenin pesine gittiginiz icin de yazik cocuklariniz heba olacak...

Beni sevmeyen nezle olsun

Evde eğitim olmaz ne kadar sağlıklı olur tartışılır bunlar...
Dini eğitimi hepimiz elimizden geldiği kadarı ile vermeye çalışırız tabiki..
Ama yinede mitoz bölünmeyi gelde çocuğa anlat bakalım.

tamam saygı duyma, onlar da sana saygı duymuyorlar zaten. böyle karşılıklı didişin durun

senin bhasettigin ''cahil bırakmamak'' konusu ise görecelidir. sana göre başka onlara göre başkadır. neden baskı kuruyorsun ki insanlara? onların kültürleri de böyle belki, size ne ki? öyle degil mi ama?

her insan kendi çocugunun kendi kültürüne ve düşünce yapısına göre yetiştirmeyi ister elbette. bu istek çok zararlı bir istek olmadıgı sürece kimsenin karışmaya hakkı olmadıgını düşünüyorum. sonuçta zorunlu egitimden sonrası kişilerin kendisine kalmıştır.

bir başkası kızının ev hanımı olarak yetişmesini isteyebilir ve bu şekilde kızını yetiştirebilir. bunlar sizi ilgilendiren konular degil, kusura bakmayın ama... aynı şekilde sen kızını okutmak istersen, bu da digerlerini alakadar etmez.

Pardon ama eğitim yaşının 6 oldugunu varsayarsak hangi kocadan bahsediyorsunuz??. Siz altın bilezik deyimini duymadınız mı?. Okusun da isterse kocasının parasını yesin kızım umurumda olmaz. Ama yarın kocası ile sorun yaşadıgında boyun bükmeyecek kadar birseyler biliyor olmalı ve olacakta...

burdaki çoğu insan bilir ki ben kişilerin düşüncelerine ve hayat tarzlarına "bana uymasa bile" saygılıyımdır .ancak bbu konu çok farklı.herkes kendi çocuğunu sitedği gibi yetiştirme hakkına sahiptir..ev kızı olarak,dindar olarak,çok özgür olarak...hiç sorun değil..
karşı olduğum şey,kendi hakkını savunamaycak bir çocuğu küçük yaştan itibaren "temelhakkı" olan eğitimden yoksun bırakmaktır..hem okula gidip hem de evde istediği kadar dindar yetiştirebilir bir insan...
dediğiniz gibi zorunlu eğitim 12 seneden sonra herkes istediğini yapmakta özgürdür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…