kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

mesele dini nedenden ise
din adamları hatta diyor ki
cepheden kaçmaktır kız cocugunu okula göndermemek
asıl okula göndereceksin o cephede savasacaksın
yanlıslar icinde de olsa etrafı ona dogruları göstereceksin diye
insanlar kacmayı tercih ediyor.

quarta şunu anlamıyoruz mesele kız erkek meselesi değil , eğitim sistemi .
Bir anne baba dini eğitim vermek istiyorsa çocuğuna bundan doğal ne olabilir.
Büyüyünce el ele tutuşsun demişsin siz çocuğunuza bunu öğretebilirsiniz ama ben yapmamasını öğretirim bu benim inancım düşüncem , saygı bekliyorum.Az önce ki yorumlarımda da belirttim bu Doğu da kız çocuğu okutulmaz zihniyetiyle bir tutulmamalı.
Ben mi ben kendi kızımı gönderirdim okula ama göndermeyene de yobaz cahil sana saygı duymam da demem .

Son düzenleme:
Hem kız hem erkek çocuk annesiyim, bana göre ikisi de eşit kız ya da erkek çocuğu diye ayırmayı anlamayorum. Her iki çocuğumunda okumasını istiyorum, hatta kızımın okumasını daha da çok istiyorum, ileride kendi ayakları üzerinde durabilsen diye. Kız çocuklarını okumaz diyen insanlarda neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim anlamakta istemiyorum.

Ben evli değilim dolayısıyla çocuğum da yok, babam eğitime önem veren biridir çünkü kendi zorluklarla okumuş ama bana okumak zorundasın baskısı hiç yapmadı, hatta hep ben kendimi geliştirmek için uğraşmışımdır onlar da yanımda arkamda olmuşlardır yani okumak benim tercihim - tabii ilkokula gönderilmeseydim o zaman belki içimdeki okuma isteği de bir zaman sonra sönecekti çünkü umudum olmayacaktı nasılsa yapamam edemem düşüncelerim olacaktı.
Ben kız çocukları okumak zorunda diye bir baskı düşüncesinde değilim, evladım olursa elbette elimden geleni yaparım ama illa şu mesleği oku diyemem baktım kabiliyeti yok o zaman zorunlu eğitimi bitince okusun diye zorlamazdım çünkü başta söylediğim, sizin de tekrar etmiş olduğunuz üzere çocukların sahibi değiliz aklı erdiğinde onların kendi hayatları hakkında verdiği karara saygı duymalıyız.
Ayrıca ben kızların ileride eşlerinden boşanma şansları olur mantığıyla okutulmasını doğru bulmam, öyle bir yorum da yapmadım. Bana göre kadın-erkek eşittir bazısına göre değil siz benim o düşüncede olanlara saygı duymadığım sonucuna varmışsınız nereden çıkardınız bilmiyorum ama "kız çocukların okuması ayıptır günahtır" düşüncesinde olan insana saygı duyarım ama bu düşünce şeklini doğru bulmam, insana saygı duymamakla düşüncesini doğru bulmamak arasında fark vardır. Üstelik madem okumak günah, neden ilk emir OKU?
Sevgilinizin de babası okumuş, demek ki babası sığ görüşlü değilmiş de okumuş. Babası okumayacaksın deyip de inadına mı okumuş yoksa?
Elbette haklısın sistemleri onaylamak zorunda değiliz ama maalesef elimizde olan bu ve hepimiz var olan sistemi uygulamak zorundayız

''sertifika'', ''diploma''... bunları çok fazla önemsiyorsunuz. bunlar birer etikettir, senin o dalda egitim aldıgına dair bir kagıttır. ve iş görüşmelerinde kendini tanıtma konusunda zaman kazandırır sana sadece.

aksi takdirde sertifika ve diploma tek başlarına birer kagıt parçasıdırlar. eger sen işini yapamıyorsan o diploma ve sertifika sıfırdır.

bahsettigin adamın da sertifika alması çok önemli degil. gidip kendisini geliştirmiş bitmiş. sertifika ise işin etiket kısmıdır. insnalara kendini tanıtırken kolaylıktır. bunu bir aşçı da yapar. gider kendisini geliştirir yılalrca çalışarak, kendi lezzetlerini oluşturur falan.... o saatten sonra ona ne diploma ne sertifika sormaz kimse çünkü adamın ne oldugu ortadadır, referans denen birşey var.

aslında bu konular tartışmasız birşey 12 yıllık kız erkek farketmeden eğitim zorunlu ülkemde.. yok kızımı yada oğlumu 12 yıl boyunca okula göndermem diyorlarsa zorunlu olmayan başka ülkeye gidebilirler...

ha bu 12 yılın ilk dördü örgün sonrası açık öğretimde olabilir. yada meslek sahibide olabilirler.

Erkek çocugu olsa gönderecek miymiş ?

Anlamadım neden kız çocugu olunca gönderilmiyor haramsa her iki tarafa da haram..

İlginçmiş..

egitim temel bir haktır evet. zaten zorunlu egitimden sonrasından bahsediliyor burada.

senin açından bakalım bir de. sen temel hak dedigin egitim için kendi çocuklarını ZORLAYACAKSIN. senin çocukların için egitim bir hak olmaktan çıkıp bir MECBURİYET haline gelecek. senin çocugun şayet okumayı istemezse sen ona ''temel hak''kını vermeyeceksindir ve onu okuması için zorlayacaksındır.

yanlış mıyım? hani ''temel hak''?

Peki hangi işveren bir avukata 'kaşın güzel,gözün güzel' diye iş verebilir.
Ya da 'ben doktorum' diyene kim hastasını emanet edebilir??
Bu etiketler ve diplomalar da emekle kazanılan meziyetlerdir.
Artık en ufak kuaförde çalışan kızlarımız bile çıraklık belgesi alma derdindeler yada kalfalık. Çünkü hiç biri o şekilde kalmak istemiyor. O kagit parçası olmadan vergi levhası alıp 'bende kendi işimin patronu oldum.'diyemiyorlar...

elbette dini eğitim verebilirler,devletin zorunlu tuttuğu 12 yıllık eğitimle paralel olarak sadece..
siz evladınıza elele tutuşmanın yanlış olduğunu öğretirtseniz bu sizin bielceğiniz iş.benim saygı duymadığım konu bu değil ki...elele olma örenğini şu yüzden verdim,kız erkek aynı ortamda olmasından korkulmasın çekinilmesin,kız ya da erkek hepsi henüz "çocuk"...

dini eğitim veren okullarda var... imam hatip ortaokulları... orta okul düzeyinde yani 5. sınıftan sonra...

hatta miniciklerin dini eğitim gördüğü özel kreşler bile var. isteyen olursa tercih eder buralara gönderir. kendi bileceği iş...

yok zorunlu eğitimden sonrası değil,direkt temel eğitimden bahsediliyor.12 yıl yani,çocuk mezun olduğunda 17-18 yaşlarında olacak yanii..o yaştan sonra iyi kötü kendi kararlarıı verecek yaşa gelmiş olacktır zaten..
ben oğlumun hayatı için elimden geldiğince onun kararlarına saygılı şekilde yönlendirmeye çalışacağım..18 yaşından sonra ,üniveristeye gitmesi için zorlayacağımı sanmıyorum,eğer ki daha mantıklı yapmak istediği başka planları yoksa:)
18 yşından önce okumak istemezse evet zorla gidecek okula çünkü hayatı ile ilgii karar verebilecek yaşta değil henüz..şu anda 3,5 yaşında sabah kreşe gitmek istemediğinde o zaman en temek hakkı diye göndermemezlik etmeyceğim tabi ki

Dini eğitim denmiş ama şu anda Diyanet bünyesinde kuran kurslarının sayısının okul sayısından fazla oldugunu biliyormusunuz?. Yani isteyenin dini eğitim aldıracak bunda da bir kısıtlama yok. Hatta bolluk bereket var.. Bu kuran kursları da aynı zamanda hafız yetiştirmek için sertifika kolaylıkla alıyorlar. İsteyen istediği şekilde eğitebilir.Okutmama olayına karşıyım kesinlikle ama isteyen dini eğitim aldırır ilerde kur'an öğreticisi olur gene altın bileziği takar koluna taktir ederim.

diplomanın önemsiz oldugunu söylemedim. diploma para kazanmak için, iş yapabilmek için, rahat yaşamak için tek çıkar yol degildir hatta çogu zaman bir çıkar yol bile degildir. çünkü ortada diplomalı olup asgari ücretle, egitim aldıkları alandan alakasız işlerde ömür tüketen birsürü insan var.

ille de okuayacak demenin bu yüzden manası yok. kız olsun erkek olsun... ille de okuması gerekmyior herkesin, kendi düşüncenizi başkalarına baskı unsuru yapmayın bu yüzden. bazıları da istemiyor kendi çocugunun okumasını, buna kimse karışamaz. oglu bir işte ustalaşsın, kızı da ev hanımı olsun fazla ortam görmeden büyüsün istiyor bazıları da. buna saygı duymanız lazım, onların da size.

iyi ki böyle düşünen bir ailede büyümedim.Okuyup kendi paranı kazanmaktan güzeli var mı ya? Sen terbiyesini vermeye bak,gerisi ona kalmış

Ayy bir de aklıma ne geldi, Bursa Atatürk İlkolundan mezun olmuştum. O zaman bizim ilkokuldan mezun olanları Bursa Kız lisesi alıyordu. Tüm arkadaşlarım kız lisesine kayıt yaptırdı. Ben de orada okumak için deliriyorum. Babam izin vermedi. Torpil bularak beni kız-erkek karışık bir okula verdi. Tabi o zaman aklımız ermiyordu sormadık, babamız nereye derse oraya gittik, ama tabi bir süre sonra merak ettim sordum. Babamın cevabı harikaydı bence; "Sadece kendi hemcinslerinle okumak sana sadece zarar verir. Bir erkeğin yanında da nasıl davranman gerektiğini öğreneceksin, ya da bir erkekle sadece arkadaş olunabileceğini öğreneceksin, karşı cins sana öcü gibi gelmeyecek o zaman, ya da karşı cinsi sadece cinsel obje olarak görmeyecektin. Benim gibi bir insan diyecektin, erkekten de arkadaş olunabiliri öğrenecektin" işte bu yüzden karma okulda okumanı istedim , dedi.

Seni seviyorum babacım, aydınlık bakış açınla bizi yetiştirdiğin için. Sosyal hayatta karşı cinsin belden aşağısına değilde, beynine bakmamızı öğrettiğin için, İslamiyetin korku, cehennem, yasak, haram değil; sevgi, anlayış, hoşgörü, doğruluk, ilim, bilim, yardımlaşma, arkadaşlık, dostluk olduğunu öğrettiğin için teşekkürler.

kusura bakmayın,ben o çocukların hakkını savunurum..ortam görmesin ne demek yaa...yazık değil mi o çocuklara,ortam görmeyecek,okumaycak sonra da 15 yaşında bebek yapıp kocanın eline bakacak..
ne içn,ailesi öyle istedi diye,kız çocuğu olarak doğdu diye...
bir akdın olarak nasıl bu kadar rahat yazabiliyorsunuz hayret ediyorum gerçekten,..benim vicdanım sızlar böyle bir çocuk görsem..

Ne güzel bi babanız varmışşş Allah mutluluğunuzu daim etsin. Çok mutlu oldum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…