- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.719
- 248
- 32
quarta şunu anlamıyoruz mesele kız erkek meselesi değil , eğitim sistemi .eğer bahsedilen kiş diğer konuda kızımı okula göndermeyceğim diyen ise..evet dinen demişti....kız erkek karşık olduğu için haramış o okullara göndermek..
sanki benim oğlum sapık da 7 yaşındayken senin kızını taciz edecek tövbe yarabbim...zihniyet sakıncalı bana el kadar bebeleri cinsiyet ayrımıyla görmek sapkın zihniyet bana göre..
bırakın doğa bize neyi getiriyorsa yaşasın çocuklarımız..kız erkek beraber büyüsün koşsun oynasın yanyana otursun..büyüyünce de elele tutuşsun yapmayın bu kadar abartmayın..
Ben evli değilim dolayısıyla çocuğum da yok, babam eğitime önem veren biridir çünkü kendi zorluklarla okumuş ama bana okumak zorundasın baskısı hiç yapmadı, hatta hep ben kendimi geliştirmek için uğraşmışımdır onlar da yanımda arkamda olmuşlardır yani okumak benim tercihim - tabii ilkokula gönderilmeseydim o zaman belki içimdeki okuma isteği de bir zaman sonra sönecekti çünkü umudum olmayacaktı nasılsa yapamam edemem düşüncelerim olacaktı.hayır işte saygı falan duymuyorsun. saygı duymuyorum de en azından bari :44:
''karşı baskı'' dedim ve açıkladım zaten. mesela onlar senin karşına geçip ''kız çocukları okutulmaz, günahtır, okuyan kadın rahatça boşanır bilmem nedir'' diye baskı kurabilirler ve bu senin tercihine saygı duymamaktır. sen de onlara gidip ''kız çocuklarını okutmazsanız cahil olurlar, kocaları döver, okumayan kadınlar boşanamz bi türlü, bilmem ne'' diye baskı kuruyorsun. çocuk kendi malı degil ama aynı şekilde senin çocugun da senin malın degil. ama sen çocugunu yarış atı gibi koşturuyorsundur muhtemelen? dershaneler okullar ödevler, özel dersler falanlar filanlar... öyle degil mi? senin çocugun da senin malın degil ama kendi terchini çocuk üzerinde uyguluyorsun. onlar da aynısını yapıyor işte. karşılıklı olarak birbirinizin çocuk yetiştirme tercihine saygı duymuyorsunuz.
bazı kadınlar senin gibi kendi kararlarını daha özgürce yaşamak ister bazı kadınlar ise kocaları onlar üzerinde daha koruyucu kollayıı olsun ister. bu kültür ve düşünce farkıdır. o yüzden tutup da ''kızları okutmak zorundasınız'' demeniz gereksiz bir baskı.
sevgilimin dedesi köylü, köyden dogru düzgün çıkmamış hiç. ilkokula gitt mi onu bilmiyorum.. bahçe tarla işleriyle ugraşmış hep. ama oglu, yani sevgilimin babası okumuş bir adam.
Elbette haklısın sistemleri onaylamak zorunda değiliz ama maalesef elimizde olan bu ve hepimiz var olan sistemi uygulamak zorundayızBen o kişinin yorumundan dini eğitim vereceği sonucunu çıkardım , işin aslı şu lily sen bu zihniyette ki kişilere oturup günlerce anlatsan fikrini bir nebze bile değiştiremezsin çünkü bu inançtan gelen bir yaptırım o kişilere göre .
Nasıl dedik America da bu eğitim sistemi var e niye bizim ülkemiz de yok bak işte bu tür düşüncelere sahip insanların önünü kapatmış oluyoruz .
Bu mevzu çok fazla tartışmaya açık , o kişi kızının eğitim almasından rahatsız değil ki sistemden rahatsız bu anlaşılmıyor.
Ki sistemi onaylamak zorun da değiliz.
Bu çelişme değil.Siz kendini geliştirememe ama buna ragmen işinde başarılı olan insanları savunuyorsunuz. Fakat bir önceki postumda örnek verdiğim adamın bu dediğim sertifikaları alabilmek adına nasıl bir yön tayin ettiğini düşünmüyorsunuz?.
Bu insanlar yeteneklerinin farkında olan yada bir yol gösterici sayesinde farkına varabilen insanlar. Günümüzde ilk sorulan şey ise diplomadır.Kaldı ki jokey olabilmek bile diploma ile.
Son cümle de de zaten 'sadece'demişim yani kendini geliştirmenın de okumanın yanında ki önemini vurguladım.
O yüzden hangi meslek dalından mezun olursanız olun staj zorunluluğu denen bir olay vardır.
Sanırım şimdi daha açıklayıcı olabilmişimdir.
burdaki çoğu insan bilir ki ben kişilerin düşüncelerine ve hayat tarzlarına "bana uymasa bile" saygılıyımdır .ancak bbu konu çok farklı.herkes kendi çocuğunu sitedği gibi yetiştirme hakkına sahiptir..ev kızı olarak,dindar olarak,çok özgür olarak...hiç sorun değil..
karşı olduğum şey,kendi hakkını savunamaycak bir çocuğu küçük yaştan itibaren "temelhakkı" olan eğitimden yoksun bırakmaktır..hem okula gidip hem de evde istediği kadar dindar yetiştirebilir bir insan...
dediğiniz gibi zorunlu eğitim 12 seneden sonra herkes istediğini yapmakta özgürdür..
''sertifika'', ''diploma''... bunları çok fazla önemsiyorsunuz. bunlar birer etikettir, senin o dalda egitim aldıgına dair bir kagıttır. ve iş görüşmelerinde kendini tanıtma konusunda zaman kazandırır sana sadece.
aksi takdirde sertifika ve diploma tek başlarına birer kagıt parçasıdırlar. eger sen işini yapamıyorsan o diploma ve sertifika sıfırdır.
bahsettigin adamın da sertifika alması çok önemli degil. gidip kendisini geliştirmiş bitmiş. sertifika ise işin etiket kısmıdır. insnalara kendini tanıtırken kolaylıktır. bunu bir aşçı da yapar. gider kendisini geliştirir yılalrca çalışarak, kendi lezzetlerini oluşturur falan.... o saatten sonra ona ne diploma ne sertifika sormaz kimse çünkü adamın ne oldugu ortadadır, referans denen birşey var.
quarta şunu anlamıyoruz mesele kız erkek meselesi değil , eğitim sistemi .
Bir anne baba dini eğitim vermek istiyorsa çocuğuna bundan doğal ne olabilir.
Büyüyünce el ele tutuşsun demişsin siz çocuğunuza bunu öğretebilirsiniz ama ben yapmamasını öğretirim bu benim inancım düşüncem , saygı bekliyorum.Az önce ki yorumlarımda da belirttim bu Doğu da kız çocuğu okutulmaz zihniyetiyle bir tutulmamalı.
Ben mi ben kendi kızımı gönderirdim okula ama göndermeyene de yobaz cahil sana saygı duymam da demem .
quarta şunu anlamıyoruz mesele kız erkek meselesi değil , eğitim sistemi .
Bir anne baba dini eğitim vermek istiyorsa çocuğuna bundan doğal ne olabilir.
Büyüyünce el ele tutuşsun demişsin siz çocuğunuza bunu öğretebilirsiniz ama ben yapmamasını öğretirim bu benim inancım düşüncem , saygı bekliyorum.Az önce ki yorumlarımda da belirttim bu Doğu da kız çocuğu okutulmaz zihniyetiyle bir tutulmamalı.
Ben mi ben kendi kızımı gönderirdim okula ama göndermeyene de yobaz cahil sana saygı duymam da demem .
Erkek çocugu olsa gönderecek miymiş ?
Anlamadım neden kız çocugu olunca gönderilmiyor haramsa her iki tarafa da haram..
İlginçmiş..
egitim temel bir haktır evet. zaten zorunlu egitimden sonrasından bahsediliyor burada.
senin açından bakalım bir de. sen temel hak dedigin egitim için kendi çocuklarını ZORLAYACAKSIN. senin çocukların için egitim bir hak olmaktan çıkıp bir MECBURİYET haline gelecek. senin çocugun şayet okumayı istemezse sen ona ''temel hak''kını vermeyeceksindir ve onu okuması için zorlayacaksındır.
yanlış mıyım? hani ''temel hak''?
Peki hangi işveren bir avukata 'kaşın güzel,gözün güzel' diye iş verebilir.
Ya da 'ben doktorum' diyene kim hastasını emanet edebilir??
Bu etiketler ve diplomalar da emekle kazanılan meziyetlerdir.
Artık en ufak kuaförde çalışan kızlarımız bile çıraklık belgesi alma derdindeler yada kalfalık. Çünkü hiç biri o şekilde kalmak istemiyor. O kagit parçası olmadan vergi levhası alıp 'bende kendi işimin patronu oldum.'diyemiyorlar...
diplomanın önemsiz oldugunu söylemedim. diploma para kazanmak için, iş yapabilmek için, rahat yaşamak için tek çıkar yol degildir hatta çogu zaman bir çıkar yol bile degildir. çünkü ortada diplomalı olup asgari ücretle, egitim aldıkları alandan alakasız işlerde ömür tüketen birsürü insan var.
ille de okuayacak demenin bu yüzden manası yok. kız olsun erkek olsun... ille de okuması gerekmyior herkesin, kendi düşüncenizi başkalarına baskı unsuru yapmayın bu yüzden. bazıları da istemiyor kendi çocugunun okumasını, buna kimse karışamaz. oglu bir işte ustalaşsın, kızı da ev hanımı olsun fazla ortam görmeden büyüsün istiyor bazıları da. buna saygı duymanız lazım, onların da size.
Ne güzel bi babanız varmışşşAyy bir de aklıma ne geldi, Bursa Atatürk İlkolundan mezun olmuştum. O zaman bizim ilkokuldan mezun olanları Bursa Kız lisesi alıyordu. Tüm arkadaşlarım kız lisesine kayıt yaptırdı. Ben de orada okumak için deliriyorum. Babam izin vermedi. Torpil bularak beni kız-erkek karışık bir okula verdi. Tabi o zaman aklımız ermiyordu sormadık, babamız nereye derse oraya gittik, ama tabi bir süre sonra merak ettim sordum. Babamın cevabı harikaydı bence; "Sadece kendi hemcinslerinle okumak sana sadece zarar verir. Bir erkeğin yanında da nasıl davranman gerektiğini öğreneceksin, ya da bir erkekle sadece arkadaş olunabileceğini öğreneceksin, karşı cins sana öcü gibi gelmeyecek o zaman, ya da karşı cinsi sadece cinsel obje olarak görmeyecektin. Benim gibi bir insan diyecektin, erkekten de arkadaş olunabiliri öğrenecektin" işte bu yüzden karma okulda okumanı istedim , dedi.
Seni seviyorum babacım, aydınlık bakış açınla bizi yetiştirdiğin için. Sosyal hayatta karşı cinsin belden aşağısına değilde, beynine bakmamızı öğrettiğin için, İslamiyetin korku, cehennem, yasak, haram değil; sevgi, anlayış, hoşgörü, doğruluk, ilim, bilim, yardımlaşma, arkadaşlık, dostluk olduğunu öğrettiğin için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?