- 11 Aralık 2018
- 41.684
- 259.048
- 598
- Konu Sahibi birboslukta
-
Siz evlendiğiniz zaman size yapmazlarsa o zaman yaparsınız bunun hesabını. Ki her şey maddiyat değildir. Manevi olarak size ellerinden gelenin fazlasını yapan maddi olarak da yük olmayan zamanı gelince destek olacak olan bir aileniz var. Utanmalısınız bu düşüncelerinizden.Hmm yani abime ortalama yüz bin tl harcandı her isteği yapıldı borca harca girildi, ben mi sorunum şuan ben mi haksızım hanımefendi biraz empati yapın ğeki siz ne yapardınız bu durumda
Bir defa istedim, bugün tekrar bi oturup konuşalım diyeceğim bunları, teşekkürlerErkek evlat daha düşüncesiz oluyor kız evlat daha düşünceli bizde abim bekarken hep arkasını topladık .
Siz ailenizden destek isteyip onlar destek cikmasaydi haklisiniz derdik ama siz hiç birşey dememissiniz ki kıskanacak üzülecek bı durum yok burda
Siz istediğiniz de onlar ne dedi peki abinin istediği miktarla sizin istediğiniz miktar ne kadardıBir defa istedim, bugün tekrar bi oturup konuşalım diyeceğim bunları, teşekkürler
Ona şimdiye kadar yüz bin tl kadar harcandı, düğün tamam hadi aile yaptı diyelim ama sonrasında bazı okul masrafı vs oldu karşıladık. Şimdide iş kuracağım para isteyeceğim dedi. Şükür aile durumumuz orta halli ama ben boşuna mı çalışıyorum o zaman? Bende evde oturur şunu bunu yapın demeyi bilirdim yıllardır ama her şeyimi kendim edeyim alayım diye çalıştım hep. Abim öyle düşünmüyorSiz istediğiniz de onlar ne dedi peki abinin istediği miktarla sizin istediğiniz miktar ne kadardı
Ona verecekleri para aileni sıkıştırmasa versinler bence sizde isteyin size de versinler size vermezlerse bunları dile getirirsiniz ancak o sekilde çözüm bulursunzuOna şimdiye kadar yüz bin tl kadar harcandı, düğün tamam hadi aile yaptı diyelim ama sonrasında bazı okul masrafı vs oldu karşıladık. Şimdide iş kuracağım para isteyeceğim dedi. Şükür aile durumumuz orta halli ama ben boşuna mı çalışıyorum o zaman? Bende evde oturur şunu bunu yapın demeyi bilirdim yıllardır ama her şeyimi kendim edeyim alayım diye çalıştım hep. Abim öyle düşünmüyor
Size ben cevap vermek istiyorum. Abilerim çalıştığı dönemde maaşlarını aileme verirlerdi ama cep harçlığı filan diye bir kısmını geri alırlardı üstelik maaşları da çok cüzi bir miktardı neyse evlenirken ailem ev, eşya, altın ve düğün masraflarının tamamını karşıladı, araba alacağız dediler yarıya yakınının parasını ailem verdi. Bu şekilde ailem abilerime maddi manevi çok destek oldu. O dönem ben öğrenciydim ve yeri gelir bana sıkışığız istediğini yapamayız dediler.Hmm yani abime ortalama yüz bin tl harcandı her isteği yapıldı borca harca girildi, ben mi sorunum şuan ben mi haksızım hanımefendi biraz empati yapın ğeki siz ne yapardınız bu durumda
Yani siz olsanız ses etmeden oturur muydunuz, ne istese versinler yapsınlar ben bir şey demeyeyim miSize ben cevap vermek istiyorum. Abilerim çalıştığı dönemde maaşlarını aileme verirlerdi ama cep harçlığı filan diye bir kısmını geri alırlardı üstelik maaşları da çok cüzi bir miktardı neyse evlenirken ailem ev, eşya, altın ve düğün masraflarının tamamını karşıladı, araba alacağız dediler yarıya yakınının parasını ailem verdi. Bu şekilde ailem abilerime maddi manevi çok destek oldu. O dönem ben öğrenciydim ve yeri gelir bana sıkışığız istediğini yapamayız dediler.
Sıra bana geldi evlenmek üzereyken 1 daire verdiler. Eşyalarımın çoğunu ve altınlarımı aldılar. Düğünden önce kalan kyk borcumun tamamını kapattılar borçlu evlenmeyeyim diye ve ben bekarken hiç çalışmadım. Şimdi çalışıyorum küçük bebeğime annem bakıyor, cebine harçlığı zorla koyuyorum kabul etmiyor. Bende zamanında abimin çocuğuna bakıyor diye annem içten içe kızdığım zamanlar oldu gün geldi o çocuklar büyüdü şimdi benim çocuklarıma bakıyor annem. O yüzden kimin ne zaman neye ihtiyacı olduğu bilinmez, ileride pişman olacağınız davranışlarda bulunmayın.
Ki ben bana yapmayacaklar demiyorum ki bana yapacaklarını biliyorum elbette nişan düğün zamanı ileride ama şuandan bahsediyorum ben bir tl bile istemeye çekinirken abimin milyarlarca isteyip verilmesiYani siz olsanız ses etmeden oturur muydunuz, ne istese versinler yapsınlar ben bir şey demeyeyim mi
Hani para onların parası ya, kendileri kazanmışlar, istedikleri gibi harcama tasarrufuna sahipler ya. Sizin bir şey demeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum.Yani siz olsanız ses etmeden oturur muydunuz, ne istese versinler yapsınlar ben bir şey demeyeyim mi
E size de yapacaklarını biliyorsanız gerçekten sorun ne?Ki ben bana yapmayacaklar demiyorum ki bana yapacaklarını biliyorum elbette nişan düğün zamanı ileride ama şuandan bahsediyorum ben bir tl bile istemeye çekinirken abimin milyarlarca isteyip verilmesi
Aynı zamanda yapmaları gerekiyormuşE size de yapacaklarını biliyorsanız gerçekten sorun ne?
Zaten ortada ayrım kalmıyor
Geçen bi konuda kadın “kaynanam eltime bebek hediyesi bilezik aldı ben daha doğurmadım, doğurmazsam almayacak” diyordu ya o hesap. Konu sahibi de ben evlenmezsem abim aldığıyla kalacak bana yapmayacaklar diyor sanırım.E size de yapacaklarını biliyorsanız gerçekten sorun ne?
Zaten ortada ayrım kalmıyor
Aklıma eltime çocuk hediyesi taktılar bana da doğurursam takacaklarmışAynı zamanda yapmaları gerekiyormuş
Aynı şeyi yazmışızGeçen bi konuda kadın kaynanam eltime bebek hediyesi bilezik aldı ben daha doğurmadım, doğurmazsam almayacak diyordu ya o hesap. Konu sahibi de ben evlenmezsem abim aldığıyla kalacak bana yapmayacaklar diyor sanırım.
Ama çok benziyor, bizim suçumuz değil.Aynı şeyi yazmışız
Kadın düşmanlarının aklı bir demek ki
Size zararı olmadığı sürece tabii ki sessiz kalın. Sizin asıl sorununuz ailenizin evlat ayrımı yapıyor olması değil abinizle sizin karakter özellikleriniz. Siz talepkar bir evlat değilken abinizin çeşitli taleplerde bulunmasına sinir oluyorsunuz. Olaya bir de aileniz açısından bakın. Onlarda oğullarının iş güç sahibi olması ister tabi ki. Çalışmasa evini aileniz geçindirmek zorunda kalsa daha mı iyi olur.Yani siz olsanız ses etmeden oturur muydunuz, ne istese versinler yapsınlar ben bir şey demeyeyim mi
Teşekkür ediyorum çok haklısınız. yorum yapanlar arasında en kibar, empati yapan kişi olduğunuz için ayrı teşekkür ediyorumSize zararı olmadığı sürece tabii ki sessiz kalın. Sizin asıl sorununuz ailenizin evlat ayrımı yapıyor olması değil abinizle sizin karakter özellikleriniz. Siz talepkar bir evlat değilken abinizin çeşitli taleplerde bulunmasına sinir oluyorsunuz. Olaya bir de aileniz açısından bakın. Onlarda oğullarının iş güç sahibi olması ister tabi ki. Çalışmasa evini aileniz geçindirmek zorunda kalsa daha mı iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?