Kız evlat, erkek evlat, haksız mıyım?

Hmm yani abime ortalama yüz bin tl harcandı her isteği yapıldı borca harca girildi, ben mi sorunum şuan ben mi haksızım hanımefendi biraz empati yapın ğeki siz ne yapardınız bu durumda
Siz evlendiğiniz zaman size yapmazlarsa o zaman yaparsınız bunun hesabını. Ki her şey maddiyat değildir. Manevi olarak size ellerinden gelenin fazlasını yapan maddi olarak da yük olmayan zamanı gelince destek olacak olan bir aileniz var. Utanmalısınız bu düşüncelerinizden.

Erkek evlat daha düşüncesiz oluyor kız evlat daha düşünceli bizde abim bekarken hep arkasını topladık .

Siz ailenizden destek isteyip onlar destek cikmasaydi haklisiniz derdik ama siz hiç birşey dememissiniz ki kıskanacak üzülecek bı durum yok burda

Bir defa istedim, bugün tekrar bi oturup konuşalım diyeceğim bunları, teşekkürler

Bir defa istedim, bugün tekrar bi oturup konuşalım diyeceğim bunları, teşekkürler
Siz istediğiniz de onlar ne dedi peki abinin istediği miktarla sizin istediğiniz miktar ne kadardı

her ailede ne yazık ki bir düşünceli bir düşüncesiz olur. ne güzel siz dik durmuş anne ve babanız olsada minnet etmemişsiniz. sizde alıp abinize vermedikleri sürece sıkıntı yok. inanın bizde benim kp ve kv evimizdeki yemege kadar kızlarına taşır. kızlarının durumu olmasa neyse ama alışmak alıtırmak yada karekter ile alakalı bir şey. yapacak bir şey yok. rahatsız olmakta haklısınız ama siz isteyip size vermezlerse. diğer türlü yapacak bir şey yok. kendi yolununuzu çizin

Siz istediğiniz de onlar ne dedi peki abinin istediği miktarla sizin istediğiniz miktar ne kadardı
Ona şimdiye kadar yüz bin tl kadar harcandı, düğün tamam hadi aile yaptı diyelim ama sonrasında bazı okul masrafı vs oldu karşıladık. Şimdide iş kuracağım para isteyeceğim dedi. Şükür aile durumumuz orta halli ama ben boşuna mı çalışıyorum o zaman? Bende evde oturur şunu bunu yapın demeyi bilirdim yıllardır ama her şeyimi kendim edeyim alayım diye çalıştım hep. Abim öyle düşünmüyor

Ona verecekleri para aileni sıkıştırmasa versinler bence sizde isteyin size de versinler size vermezlerse bunları dile getirirsiniz ancak o sekilde çözüm bulursunzu

Hmm yani abime ortalama yüz bin tl harcandı her isteği yapıldı borca harca girildi, ben mi sorunum şuan ben mi haksızım hanımefendi biraz empati yapın ğeki siz ne yapardınız bu durumda
Size ben cevap vermek istiyorum. Abilerim çalıştığı dönemde maaşlarını aileme verirlerdi ama cep harçlığı filan diye bir kısmını geri alırlardı üstelik maaşları da çok cüzi bir miktardı neyse evlenirken ailem ev, eşya, altın ve düğün masraflarının tamamını karşıladı, araba alacağız dediler yarıya yakınının parasını ailem verdi. Bu şekilde ailem abilerime maddi manevi çok destek oldu. O dönem ben öğrenciydim ve yeri gelir bana sıkışığız istediğini yapamayız dediler.

Sıra bana geldi evlenmek üzereyken 1 daire verdiler. Eşyalarımın çoğunu ve altınlarımı aldılar. Düğünden önce kalan kyk borcumun tamamını kapattılar borçlu evlenmeyeyim diye ve ben bekarken hiç çalışmadım. Şimdi çalışıyorum küçük bebeğime annem bakıyor, cebine harçlığı zorla koyuyorum kabul etmiyor. Bende zamanında abimin çocuğuna bakıyor diye annem içten içe kızdığım zamanlar oldu gün geldi o çocuklar büyüdü şimdi benim çocuklarıma bakıyor annem. O yüzden kimin ne zaman neye ihtiyacı olduğu bilinmez, ileride pişman olacağınız davranışlarda bulunmayın.

Yani siz olsanız ses etmeden oturur muydunuz, ne istese versinler yapsınlar ben bir şey demeyeyim mi

Yani siz olsanız ses etmeden oturur muydunuz, ne istese versinler yapsınlar ben bir şey demeyeyim mi
Ki ben bana yapmayacaklar demiyorum ki bana yapacaklarını biliyorum elbette nişan düğün zamanı ileride ama şuandan bahsediyorum ben bir tl bile istemeye çekinirken abimin milyarlarca isteyip verilmesi

Hani para onların parası ya, kendileri kazanmışlar, istedikleri gibi harcama tasarrufuna sahipler ya. Sizin bir şey demeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Siz ailem zor durumda kalıyor üzülüyorum derdinde değilsiniz ki,abime veriyorlar bana vermiyorlar kısmına takılıp kalmışsınız.Siz isteyince borç harç size de bulup verseler üzülmez memnun olur gibisiniz.

Çocukların ihtiyacı farklı dönemlerde farklı farklı olur. Abine 100 bin verince aynı gün sana da mi verselerdi ? 3 sene önce ona yaptılar 5 sene sonra sana yaparlar.

Gerçekten çok acayip bir düşünme şekliniz var.Bence maasinizdan cüzi bir miktar kendinize alıp gerisini ailenize verin.Sonra onlardan ihtiyaç durumunda para isteyin, onlar da versinler.O zaman kötü olmamış olurlar

Ki ben bana yapmayacaklar demiyorum ki bana yapacaklarını biliyorum elbette nişan düğün zamanı ileride ama şuandan bahsediyorum ben bir tl bile istemeye çekinirken abimin milyarlarca isteyip verilmesi
E size de yapacaklarını biliyorsanız gerçekten sorun ne?
Zaten ortada ayrım kalmıyor

E size de yapacaklarını biliyorsanız gerçekten sorun ne?
Zaten ortada ayrım kalmıyor
Geçen bi konuda kadın “kaynanam eltime bebek hediyesi bilezik aldı ben daha doğurmadım, doğurmazsam almayacak” diyordu ya o hesap. Konu sahibi de ben evlenmezsem abim aldığıyla kalacak bana yapmayacaklar diyor sanırım.

Geçen bi konuda kadın kaynanam eltime bebek hediyesi bilezik aldı ben daha doğurmadım, doğurmazsam almayacak diyordu ya o hesap. Konu sahibi de ben evlenmezsem abim aldığıyla kalacak bana yapmayacaklar diyor sanırım.
Aynı şeyi yazmışız
Kadın düşmanlarının aklı bir demek ki

Size zararı olmadığı sürece tabii ki sessiz kalın. Sizin asıl sorununuz ailenizin evlat ayrımı yapıyor olması değil abinizle sizin karakter özellikleriniz. Siz talepkar bir evlat değilken abinizin çeşitli taleplerde bulunmasına sinir oluyorsunuz. Olaya bir de aileniz açısından bakın. Onlarda oğullarının iş güç sahibi olması ister tabi ki. Çalışmasa evini aileniz geçindirmek zorunda kalsa daha mı iyi olur.

Teşekkür ediyorum çok haklısınız. yorum yapanlar arasında en kibar, empati yapan kişi olduğunuz için ayrı teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…