• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız evlat, erkek evlat, haksız mıyım?

Herkese merhaba, beş yıldır özelde asgari ile çalışıyorum ailemle yaşıyorum büyüğüm evlendi ayrıldı, ailem eski konularımdan da anlaşılacağı üzere, paranı biriktir birikim yap der dururlar, maaşımı almazlar mutfak masrafını ödeyim derim ona bile izin vermezler genelde.
Konum şu ki büyük abim üç yıl önce evlendi düğünü masrafları hep ailem biz karşıladık. (kıskanmak değil ama, ben ailemden para almamak için çalışıyorum, o düğünü aileme yaptırıyor)
Şimdiyse işleri güçleri kurmak için eşiyle, ailemden borç para istiyorlar, ben anneme gidip bana araba almaya destek çıkın bile demiyorum, harçlık bile istemiyorum çalışıyorum diye herşeyimi alırım biriktiririm, o ise bi rahatlıkla direk borç para istiyor bana şu kadar bin lira verin diye, tabi ailem o paraları geri almıyor sen evladımızsın yaparız ederiz nolcak diye. Haksız mıyım allah aşkına artık kendimi küçük enayi kız evlat gibi hissediyorum. birşey desem kıskanan kötü kardeş olurum, demiyim diyorum, ama böyle de kötü hissediyorum kendimi. Bende gidip ee o zaman bana da araba almak için destek çıkın mı diyeyim, bende niye o karakter huy yok ben niye utanıp isteyemiyorum bunları??
İstemiş ve aileniz vermemiş olsaydı o zaman kız erkek evlat ayrımı var diyebilirdim ama zaten aileniz sizden bir şey istemiyor yani sen biriktir erkek kardeşine ver de demiyor kendin için biriktir diyor. Biriktir bizden bir şey isme mi diyorlar?

Teşekkür ediyorum çok haklısınız. yorum yapanlar arasında en kibar, empati yapan kişi olduğunuz için ayrı teşekkür ediyorum
Rica ederim. Evlatlarını düşünen bir aileye sahip olduğunuz için mutlu olun. Eminim sizin ihtiyacınız olduğu zaman destek olmaktan çekinmeyecek bir anne babaya sahipsiniz kıymetini bilin.

Birkaç defa araba için destek istediğimi söyledim ama çalış biriktir imasında bulundular, ama reddetmediler yalan yok. Ki bende direk araba istiyorum hadi bana alın, biraz para verin diyecek bi insan hiç değilim.. Çok seviyorum hep beni düşünürler kız başınasın, geleceğin için para biriktir derler. haklılar da ama abimin davranışını uygun bulamadığım için, ailemi zora sokacağı için üzülüyorum.

Birkaç defa araba için destek istediğimi söyledim ama çalış biriktir imasında bulundular, ama reddetmediler yalan yok. Ki bende direk araba istiyorum hadi bana alın, biraz para verin diyecek bi insan hiç değilim.. Çok seviyorum hep beni düşünürler kız başınasın, geleceğin için para biriktir derler. haklılar da ama abimin davranışını uygun bulamadığım için, ailemi zora sokacağı için üzülüyorum.
Şimdi abinler iş kurmak istiyor, siz araba almak istiyorsunuz. Bu durumda iş kurana destek olmak bana daha mantıklı geliyor açıkçası. Ayrıca aileniz gelenekçi bir yapıya sahipse evlenirken sizin daha az masrafınız olacağını, maaşınızla yaptığınız birikimin de yeteceğini düşünüyor olabilirler. Erkek tarafı düğünlerde daha fazla masraf yaptığı için abinize yardım etmiş olabilirler. Ama tabii ki ailenizin düşünce yapısını en iyi siz bilirsiniz. O yüzden anlattığınız bu olaydan evlat ayrımı yaptıklarını söyleyemeyiz.

İstemiş ve aileniz vermemiş olsaydı o zaman kız erkek evlat ayrımı var diyebilirdim ama zaten aileniz sizden bir şey istemiyor yani sen biriktir erkek kardeşine ver de demiyor kendin için biriktir diyor. Biriktir bizden bir şey isme mi diyorlar?
Ayrım yapıyorlar demek istemiyorum zaten kalpleri çok temiz düşünceli ebeveynler ama abimin her istediğini de yapmalarını istemiyorum artık, biraz çalışsın kendi başarsın yapsın istiyorum

Konu ben evlenince yapıp yapmayacakları değil, ki düğünü erkek tarafı yapar, kız tarafı nişan yapacak evet onları yapacaklardır ama çeyizimi de kendim düzüyorum şimdiden zaten, konu ben evleneceğim zaman bana para ödemeyecekler değil ki. Lütfen tekrar okuyun davranışları
Tekrar okudum ama ayrım yapan, size kıymet vermeyen bir aile göremedim açıkçası.
Aileniz düğün için abinize de ilk başta tamam dememiş ısrar edince mecbur kalmışlar.
Siz çalışıyorsunuz, paranıza dokunmuyorlar, davranışlarında herhangi bir sorun yok anladığım kadarıyla.

Burada ailem kız erkek evlat ayrımı yapıyor diye düşünmeniz doğru gelmedi bana.

Ya öyle bir yazıyorsunuz ki borç aldigim zaman ailem benden kurusu kurusuna ister veririm diyorsunuz, bir de beni düşünürler birikim yap derler diyorsunuz. Siz abinizi kiskaniyorsunuz görünen o. Ailenizin ayrım yaptığı falan yok. Bildiğin kıskançlık bu. Klasik görümce. Evlendiginiz zaman olacakları söyleyeyim abimler size geldi yemek yedi biz de yiyecez, abimlere bir tabak yemek mi götürdün bize de getir diye laf çıkaracaksınız annenize. Sizde gorumcemi goruyorum 😁

Olanin olmayana borcu var😐😂 sende harca parani para iste ustune madem.. vermezlerse o zaman konus

Bir evlat ayırımı görmedim.Sizden alıp abiye vermiyorlar ki. Sizin kazandığınız da sadece sizeymiş.

Neyi sorun ediyorsunuz anlamadım? Çocuğu ihtiyaç duyduğunda yardım eli uzatan anne- babayı mı? Yoksa bir ihtiyacı olunca kök ailesinden yardım isteyen abiyi mi?

Her şeyi şimdiye kadar borç alıyoruz diye yapıp geri vermediler, teklif ettilerse de ailem geri almayı kabul etmedi. Halbuki ailem ben onlardan borç alsam hemen geri istiyor diğer ay. Yani benle aralarında hesap kitaplar kuruşu kuruşuna dönebilirken, onlara evliler, aman ihtiyaçları vardıe deyip her şeyi yapıyorlar
Ben sizi gayet anladım, evet haksızlığa uğruyorsunuz, burada direk babasından medet umup evlenenlere laf ediyoruz aileye bağımlı diye , sizin de abiniz düğün yapacaksa afedersiniz biraz bi yerini sıkıp para biriktirmeliydi , siz işe götürüyor diye benzin parası bile veriyormuşsunuz o parayı da vermeyin aileniz de size araba için destek çıksın. Ağlamaya meme yok maalesef isteklerinizi belirtin

benim kv biz araba alırken bize verdiği miktarın aynısını eşimin kardeşine de verdi (o istemeden). evlat ayrımı yapmadan destek olmak böyle olur işte. kimse kimsenin hakkına girmez.
Aynen öyle şu vakte kadar benim ihtiyacım bişey olduğu zaman bana 5 bin verildiyse , kardeşime de verirdi babam. Allah razı olsun . Birine milyarlar dök , diğerine araba alacak diye kendin biriktir harika adalet , konu sahibi yüzde yüz haklı. Düğün için masraf hadi neyse , ki burda belli yaşa gelince evlenirken erkek hiç biriktirmemiş mi diyorlar , düğünü full aileye yaptırmış ondan sonra yetmemiş bide iş için istiyor biraz kendi ayakları üstünde durmayı bilmeli yani . Konu sahibi çünkü enayi gibi hissediyor, herşeyi ben kendim yapıyorum , babam işe bırakıyor benzinine kadar veriyorum diye , oda iş kuracağım özel sektörde asgariye tamah etmek istemiyorum diye ortaya çıksın o zaman , verebilecekler mi hayır

Ayrımın nerede olduğunu anlayamadım. Ayrım diyebilmek için sizin paranızı almaları ya da istediğinizde yardım etmemeleri lazım. Kendinizi boş yere doldurmayın bence. Mutfak masraflarına bile karıştırmıyorlarmış sizi

Ayrımın nerede olduğunu anlayamadım. Ayrım diyebilmek için sizin paranızı almaları ya da istediğinizde yardım etmemeleri lazım. Kendinizi boş yere doldurmayın bence. Mutfak masraflarına bile karıştırmıyorlarmış sizi
Bir kaç defa araba alma isteğini belirtmiş konu sahibi kendin biriktir iması almış, ki ailesine direk araba alın demiyor zaten senelerdir çalışıp biriktiriyormuş

Bence konunuzu düzenleyin konu sahibi, çünkü ailenizden bişey istememişsiniz diye yazmışsınız, ama aralarda istediğinizi belirtmişsiniz . Ailem para istemiyor demişsiniz ama 700 lira benzin parası veriyormuşsunuz onları da yazın bence tam kendinizi ifade edememişsiniz

Yarin birgun anne babanizin paraya ihriyaci olur o erkek kardes ve gelin kurus cermez. O ara bile anlamaz anne babanız hatalarini. Turkiyede anne babalar boyle erkek evlaa ben de anlamadim n3denini

Aynen öyle şu vakte kadar benim ihtiyacım bişey olduğu zaman bana 5 bin verildiyse , kardeşime de verirdi babam. Allah razı olsun . Birine milyarlar dök , diğerine araba alacak diye kendin biriktir harika adalet , konu sahibi yüzde yüz haklı. Düğün için masraf hadi neyse , ki burda belli yaşa gelince evlenirken erkek hiç biriktirmemiş mi diyorlar , düğünü full aileye yaptırmış ondan sonra yetmemiş bide iş için istiyor biraz kendi ayakları üstünde durmayı bilmeli yani . Konu sahibi çünkü enayi gibi hissediyor, herşeyi ben kendim yapıyorum , babam işe bırakıyor benzinine kadar veriyorum diye , oda iş kuracağım özel sektörde asgariye tamah etmek istemiyorum diye ortaya çıksın o zaman , verebilecekler mi hayır
Allah razı olsun bir anlayan daha çıktı şükür beni, yazarken her şeyi net ifade edemiyor olabilirim arkadaşlar her şeyi uzun uzun yazmak istemedim, evet sanırım abimin karakteri böyle, eskiden babamın cebinden para alırdı çocukken ben utanırdım yapma derdim sus derdi çekincesi yoktu o zamanda çocuktuk ama. İnanın onu kıskanmıyorum şuan sadece diyorum ki ben eve katkıda bulunmayı istiyorum zaten ailem almak istemiyor sen biriktir diyor, şükür birikim yapmaya çalışıyorum ee ben boşuna mı birikim yapmaya çalışıyorum abim gibi bende oturduğum yerden istemeyi bilirdim arabayı vs o zaman? Elbette gaz parasına kadar veriyorum, arabayı da artık babama zahmet vermemek için kendi arabam olsun kendim gidip geleyim diye istiyorum,

Allah razı olsun bir anlayan daha çıktı şükür beni, yazarken her şeyi net ifade edemiyor olabilirim arkadaşlar her şeyi uzun uzun yazmak istemedim, evet sanırım abimin karakteri böyle, eskiden babamın cebinden para alırdı çocukken ben utanırdım yapma derdim sus derdi çekincesi yoktu o zamanda çocuktuk ama. İnanın onu kıskanmıyorum şuan sadece diyorum ki ben eve katkıda bulunmayı istiyorum zaten ailem almak istemiyor sen biriktir diyor, şükür birikim yapmaya çalışıyorum ee ben boşuna mı birikim yapmaya çalışıyorum abim gibi bende oturduğum yerden istemeyi bilirdim arabayı vs o zaman? Elbette gaz parasına kadar veriyorum, arabayı da artık babama zahmet vermemek için kendi arabam olsun kendim gidip geleyim diye istiyorum,
Ben gayet anladım canım , yorumlara takılma . Baban işine gücüne bıraktığı için bile demedikleri kalmamış. Bunun bencillikle, kıskançlıkla hiç bi alakası yok. Bi tarafa zaten biriktiriyor o halleder gözüyle bakıp , diğer tarafın çabasız bişeylere kavuşması seni yoran . Ailenle net bi şekilde otur konuş bence , sende biriktirdiğin kadarını ortaya koy yada biraz daha biriktir ne kadar var köşede bilmiyorum , ailene de de üstünü tamamlayın araba almak istiyorum bende diye ama kararlı bi şekilde, abime yardımcı olduğunuz gibi bana da etmenizi istiyorum bir miktar de

Back
X