• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız evlat, erkek evlat, haksız mıyım?

isteseniz destek vermeseler anlarımda siz hic bisey istememissizniz . abinizde evlenmis evini kurmuslar size o gun gelince yardim etmezler mi ?

Ben gayet anladım canım , yorumlara takılma . Baban işine gücüne bıraktığı için bile demedikleri kalmamış. Bunun bencillikle, kıskançlıkla hiç bi alakası yok. Bi tarafa zaten biriktiriyor o halleder gözüyle bakıp , diğer tarafın çabasız bişeylere kavuşması seni yoran . Ailenle net bi şekilde otur konuş bence , sende biriktirdiğin kadarını ortaya koy yada biraz daha biriktir ne kadar var köşede bilmiyorum , ailene de de üstünü tamamlayın araba almak istiyorum bende diye ama kararlı bi şekilde, abime yardımcı olduğunuz gibi bana da etmenizi istiyorum bir miktar de
Altınlarım var ama araba almaya yetmiyor, bi 20 bin daha lazım tahmini almam için ama aileme destek verir misiniz diye bile soramıyorum, sormam lazım mı onu da bilmiyorum, birikim yapıp her şeyimi kendim yaptım kişisel ihtiyacımı kendim karşılıyorum sağolsun lar yinede istesem kıyafetti ayakkabıydı al desem alırlar ama araba için on bin yirmi bin isteyemem, bi kere söylediğimde şaka yollu reddettiler yani, tekrar konuşacağım. Abim gibi bana şunu alın bunu yapın diyemedim hiç ciddi ciddi. Konudan bağımsız belki ama en ucuz reno twingo arabayı buldum, şöyle 40-45 bin civarı, krediye girmek de istemedim, artık bikaç ay daha birikim yapabilirsem öyle alabilir miyim bilmiyorum, aileme bir soracağım destek olabilir misiniz diye ama utanıyorum yani karakter meselesi galiba 🙏

Altınlarım var ama araba almaya yetmiyor, bi 20 bin daha lazım tahmini almam için ama aileme destek verir misiniz diye bile soramıyorum, sormam lazım mı onu da bilmiyorum, birikim yapıp her şeyimi kendim yaptım kişisel ihtiyacımı kendim karşılıyorum sağolsun lar yinede istesem kıyafetti ayakkabıydı al desem alırlar ama araba için on bin yirmi bin isteyemem, bi kere söylediğimde şaka yollu reddettiler yani, tekrar konuşacağım. Abim gibi bana şunu alın bunu yapın diyemedim hiç ciddi ciddi. Konudan bağımsız belki ama en ucuz reno twingo arabayı buldum, şöyle 40-45 bin civarı, krediye girmek de istemedim, artık bikaç ay daha birikim yapabilirsem öyle alabilir miyim bilmiyorum, aileme bir soracağım destek olabilir misiniz diye ama utanıyorum yani karakter meselesi galiba 🙏
Her şeyi kendi başına yapmaya alışan biri için istemek zor gelir bilirim, ama sende talepkar olmayı öğrenmelisin. Ailen onlar. Biraz daha biriktir olmadı daha az bi miktar kalınca istersin sende .

Herkese merhaba, beş yıldır özelde asgari ile çalışıyorum ailemle yaşıyorum büyüğüm evlendi ayrıldı, ailem eski konularımdan da anlaşılacağı üzere, paranı biriktir birikim yap der dururlar, maaşımı almazlar mutfak masrafını ödeyim derim ona bile izin vermezler genelde.
Konum şu ki büyük abim üç yıl önce evlendi düğünü masrafları hep ailem biz karşıladık. (kıskanmak değil ama, ben ailemden para almamak için çalışıyorum, o düğünü aileme yaptırıyor)
Şimdiyse işleri güçleri kurmak için eşiyle, ailemden borç para istiyorlar, ben anneme gidip bana araba almaya destek çıkın bile demiyorum, harçlık bile istemiyorum çalışıyorum diye herşeyimi alırım biriktiririm, o ise bi rahatlıkla direk borç para istiyor bana şu kadar bin lira verin diye, tabi ailem o paraları geri almıyor sen evladımızsın yaparız ederiz nolcak diye. Haksız mıyım allah aşkına artık kendimi küçük enayi kız evlat gibi hissediyorum. birşey desem kıskanan kötü kardeş olurum, demiyim diyorum, ama böyle de kötü hissediyorum kendimi. Bende gidip ee o zaman bana da araba almak için destek çıkın mı diyeyim, bende niye o karakter huy yok ben niye utanıp isteyemiyorum bunları??
Para anne babanızın parası sizin değil kaldı ki sizden 5 kuruş almıyorlarmış zaten. Siz karışmayın anne babanızın da aklı fikri var değil mi? Siz kendi hayatınıza bakın. Araba alacaksanız da söyleyin bana yardım edebilir misiniz diye.

Abine düğün yaparken sizin düğün masrafınızı size yıkıyor olsalardı haklı olurdun ama şu durumda haksızsın.

Herkese merhaba, beş yıldır özelde asgari ile çalışıyorum ailemle yaşıyorum büyüğüm evlendi ayrıldı, ailem eski konularımdan da anlaşılacağı üzere, paranı biriktir birikim yap der dururlar, maaşımı almazlar mutfak masrafını ödeyim derim ona bile izin vermezler genelde.
Konum şu ki büyük abim üç yıl önce evlendi düğünü masrafları hep ailem biz karşıladık. (kıskanmak değil ama, ben ailemden para almamak için çalışıyorum, o düğünü aileme yaptırıyor)
Şimdiyse işleri güçleri kurmak için eşiyle, ailemden borç para istiyorlar, ben anneme gidip bana araba almaya destek çıkın bile demiyorum, harçlık bile istemiyorum çalışıyorum diye herşeyimi alırım biriktiririm, o ise bi rahatlıkla direk borç para istiyor bana şu kadar bin lira verin diye, tabi ailem o paraları geri almıyor sen evladımızsın yaparız ederiz nolcak diye. Haksız mıyım allah aşkına artık kendimi küçük enayi kız evlat gibi hissediyorum. birşey desem kıskanan kötü kardeş olurum, demiyim diyorum, ama böyle de kötü hissediyorum kendimi. Bende gidip ee o zaman bana da araba almak için destek çıkın mı diyeyim, bende niye o karakter huy yok ben niye utanıp isteyemiyorum bunları??
Bence yanlış düşünüyosun aile demek maddi manevi destek olmak demek tabi ki elinde ki imkanlar dahilinde ha deseniz ki ailem beni çalıştırıyo elimden parayı alıyo abide destek çıkıyo o zaman eyvallah ama bence aileniz çok güzel bişey yapıyo takdir ettim doğrusu

Ailem kötü bir şey yapmıyor zaten elbette birikim yapmamı istiyorlar bu çok güzel bişey ama abimin davranışını doğru bulamadığım gibi ailemin de onun her isteğine tamam deyip kendilerini borca sokmalarını istemiyorum ben üzülüyorum, abimi kıskanmakla ilgisi gerçekten yok

EE siz istememişsiniz ki neden versinler ??

Ailem kötü bir şey yapmıyor zaten elbette birikim yapmamı istiyorlar bu çok güzel bişey ama abimin davranışını doğru bulamadığım gibi ailemin de onun her isteğine tamam deyip kendilerini borca sokmalarını istemiyorum ben üzülüyorum, abimi kıskanmakla ilgisi gerçekten yok
Bu tamamen onların bileceği bir şey...Parayı nasıl harcayacakları tamamen kendi tercihleri.

Eger ben karar veriyor olsaydim ailemin finansal kararlarini cok farkli sekilde alirdim,
bazen neyi neden yaptiklarini anlamakta cidden zorlaniyorum, degisik bir mantiklari var,
bazen de sinir oluyorum, bariz sekilde zarara sokuyorlar kendilerini.

Ama onlarin parasi, onlarin hayati, maalesef bir sekilde kendimizi bu sekilde dusunmekten alikoymaliyiz.

Sizin konunuzda ben ayrimcilik gormedim,
anne babalar ihtiyac sahibi olan evlatlarina kosarlar, ihtiyac sahibi olmayan veya bunu belli etmeyen evlatlarina da kosmazlar,
atasozu bile var,
aglamayan bebege emzik verilmez

ancak aileniz finansal olarak cok da dogru kararlar vermiyor olabilir, bu abi ne is kuracak, bunca zaman ne yapti, kurdugu is icin plani nedir vs vs cok acik uclu sanirim.

Ancak siz bir sekilde kendinizi ailenize saygisizlik etmeyecek sekilde torpulemeniz lazim.
Dogru veya yanlis, para onlarin karar onlarin.

Ama ayrimcilik fikrini cikarin kafanizdan.

Bende aylık 800 tl babama gaz parası veriyorum? Çünkü kendi arabam yok beni bırakıp geri alıyor. Abimle kendimi kıyaslama sebebimi tekrar söylüyorum :işe girdiği ay düğün yapacağım diye tutturdu ailemi zor duruma soktu ailem zor altından kalktı üç yıl kadar önce. Ben de bilirdim o zaman işe başlar başlamaz hadi araba alın altıma demeyi? Anlatabiliyorumdur umarım asıl meselenin bana para yada araba verilmemiş olduğu olmadığı konusunu
İyi de siz talep etmemişsiniz ki. İsteseniz yapmasalar haklısınız ama sizinki tavşan dağa küsmüş hesabı.
Açık açık niye konuşmuyorsunuz ailenizle?

konu sahıbıne neden bu kadar kızan olmus anlamadım ben
abım sureklı aılemden beklentı ıcınde ben nasıl gırıp calısıyorum bırseyler yapmaya calısıyorum abımde bıraz kendısı ugrassın sureklı aılem ıteklıyor dıyor
hem kardes olarak hemde abısının aılesıyle kendısının de aılesı , herkesı dusundugunden kızıyor
abım aılemın kanını o kadar emıyor kı ıhtıyacım olsa da ıstemeye cekınırım ondan bana fırsat kalmıyor bı turlu demek ıstıyor

ben mı yanlıs anlıyorum anlatmaya calıstıgı bu degıl mı ?

bızler sureklı aılesınden para aılan rustunu ıspat edememıs olgunlasamamıs erkeklere laf soyleyıp onlarla evlenmeyın sakın demıyormuyuz aynı o adam buradakı abi ıste ? bır kızın basını yakacak gelının de ısteklerı eklenecek masraf artacak aıle varını yogunu ne varsa oglana verecek bu kızda oturup aılesının delık kovaya su tasımasını ızleyecek . ızlemek ıstemıyorum zoruma gıdıyor dıyor haklı

bızım soyleyebılecegımız tek sey yapcak bırseyı olmadıgı . bazı ınsanlar boyle ıste . abınıze o guvenı veren aılenız . bıraz da sen mucadele et oglum dememıs gag demesınde para gug demesınde yagdır mevlam su seklınde yetısmısler . aılenız bırazda buna sebep olan o yuzden bosuna abınıze kızmayın yanı

abım sureklı aılemden beklentı ıcınde ben nasıl gırıp calısıyorum bırseyler yapmaya calısıyorum abımde bıraz kendısı ugrassın sureklı aılem ıteklıyor dıyor
hem kardes olarak hemde abısının aılesıyle kendısının de aılesı , herkesı dusundugunden kızıyor
abım aılemın kanını o kadar emıyor kı ıhtıyacım olsa da ıstemeye cekınırım ondan bana fırsat kalmıyor bı turlu demek ıstıyor

bızler sureklı aılesınden para aılan rustunu ıspat edememıs olgunlasamamıs erkeklere laf soyleyıp onlarla evlenmeyın sakın demıyormuyuz aynı o adam buradakı abi ıste ? bır kızın basını yakacak gelının de ısteklerı eklenecek masraf artacak aıle varını yogunu ne varsa oglana verecek bu kızda oturup aılesının delık kovaya su tasımasını ızleyecek . ızlemek ıstemıyorum zoruma gıdıyor dıyor haklı

bızım soyleyebılecegımız tek sey yapcak bırseyı olmadıgı . bazı ınsanlar boyle ıste . abınıze o guvenı veren aılenız . bıraz da sen mucadele et oglum dememıs gag demesınde para gug demesınde yagdır mevlam su seklınde yetısmısler . aılenız bırazda buna sebep olan o yuzden bosuna abınıze kızmayın yanı
Aynen öyle teşekkür ederim yorumunuz için

Aileler çocuklarına eşit olmak zorunda hanımefendi, kusura bakmayın. Kıskançlık değil bu abimin davranışlarına ve ailemi borca sokacak olmasına üzülüyorum, bana para yada araba vermeseler de olur tamam, ama ortada bi haksızlık dönüyor
Psikolojide evebeyinlerin eşit değil adil olmasını bekleriz. Burda bunu tabiki de tartışmıycam.

Umarım abinize yetişicem diye apar topar evlenmezsiniz.

Ve yine Umarım sizde evlenirken ve ya sonrasında ailenizden hiçbirşey istemezsiniz ve farkınızı ortaya koyarsınız. Ne diyim🥱

Ailesi düğün yapmış. Problem bu burda kimse oğlunun düğününü yaptı diye linç yemez. Sanmıyorum.

Ailesi düğün yapmış. Problem bu burda kimse oğlunun düğününü yaptı diye linç yemez. Sanmıyorum.
Hayır ebeveyn olarak düğün elbette yapacaklar niye bunu kıskanıp laf edeyim. Ama ben olsam abimin yerinde işe başlar başlamaz düğün istemem de birkaç ay en azından çalışır düğün masraflarını tamamen aileye yıkmaktansa destek olurdum. Ben şimdden çalışıyorum ki çeyiz paramı nişan paramı kendim çıkartayım alayım edeyim. Yoksa ekmek elden su gölden bunun sonu var mı yok

Back
X