Kız kardeşim ve sevgilisi

Anlaşamamışlar adam denizde çalışıyor bir gidiyor 5 ay Yk araya soğukluk falan girmiş bizim kızın demesi o

Her ne kadar görüşlerimiz hiç uyuşmasada konudaki bazı yaşam formları gibi hakaret etmeden düşüncenizi düzgünce dile getirdiğiniz için teşekkür ederim.

olayı bir de karşıdan dinlemek lazım.siz çocuğu var durumu yok vs diye şartlanıp kötülüyorsunuz ama işin aslını bilmiyoruz.kimseyi evlenip boşanmış ya da çocuğu var diye ayıplamamayı dışlamamayı öğrenin.ayrıca manevi olarak verecek bir şeyi olmadığını nerden biliyorsunuz?kendi ön yargılarınız yüzünden kimsenin mutluluğuna köstek olmaya çalışmayın, tanımaya anlamaya çalışın.kimse sizin istediğiniz standartlarla mutluluğu yakalamak zorunda değil.hatayı biraz da kendinizde arayın

Her ne kadar görüşlerimiz hiç uyuşmasada konudaki bazı yaşam formları gibi hakaret etmeden düşüncenizi düzgünce dile getirdiğiniz için teşekkür ederim.

Size şu konuda katılıyorum aslında,forumda da görüyoruz toplumda da böyle bir önyargı var ''bir erkek boşanmışsa kesin kötü biridir''.Özellikle çocuklu erkekler için direk bu önyargı var.''Bir kadın kolay kolay yuvasını bırakmaz,hele çocuğu varken asla'' demek bana göre aşırı geride kalmış bir düşünce.Tamam,kadın hakları vs. konusunda hala çok iyi değiliz ama yavaş yavaş boşanmak da normalleşiyor,insanlar eskisi kadar yargılamıyor,anlaşamamak da bir seçenek veya adamın aldatılmış olması.Bunlar da toplumda hiç yokmuş gibi,adama kötü biriymiş gibi davranmak da medenice değil.
Ama bana göre çocuğun olması erkek ya da kadın için farklı bir durum oluşturuyor,evlilik gibi bir konuda herkesin bu sorumluluğu kolaylıkla alabileceğini düşünmüyorum.

Evet haklısınız toplum olarak daha çoook yolun başındayız. Ve çocuk varken evlilik elbette bir sorun, fakat bu soruna karşı iki tarafında elini taşın altına koyması lazım.

Çok ıyı tanıyoruz evet

Bugun bosansam cocuksuz hatta hic evlenmemis biriyle evlenirim

Ama ben bosanmis eski esinden parasal anlamda pacayi kurtaramamis cocugu icin esini maddi ve hayatini somuren insanlari gordugum icin bu dusuncem yeni ese huzur yok!

Kizkardesiniz boyle birini sevmis ve 4 yil olmus 4ay degil adamin eski esiyle problem yasamamis yasasa bugune gelemezlerdi kadinda kendi hayatini kurmustur cocukta annededir
Adamin evlenince cocugu yanina almak gibi bi plani var mi? Varsa uzak tutun kardesinizi derim ama saniyorum ki yok

Birakin evlenmek istiyosa evlensin bu onun secimi sizin dusunce ve isteklerinize gore hamurdan koca yapamazsiniz ona bu var elinde bunu bulmus sevmis

Bence güzellikle anlatın.. Bağırığ çağırarak olmasın sonra inada biniyor iş.. Benim ki öyle oldu ailemi dinlemediğim için çok pişmanım inat ettiğim için..

:)

Çocuk babada anne de değil

Gerçekten mi biz hiç böyle düşünmedik adamı çok iyi tanıyorum bencilin TEK’i bi kadının hayatını mafetti sıra bizim kine geldi
Ön yargılı değilim görünen köy klavuz istemez

Çocuk baba da zaten

Maddiyatta onemli tabi canm benm kz krdesmde bole sacmalamıstı cok farklı kültürden cok farklı ırktan hatta dyeblrm cok cabaladık olmasn şstedk o ısrarla olsn dedi snra kendi gordu olmayacagını kendi ayrıldı bsey ysaması lazım illakş yanş yoksa susmaz anlatamazsn asla

Maddiyatı maneviyatı bilmem ama durumunuz zor. Siz üstüne gittikçe o inat edicektir bence bu kadar üzerine gitmeyin.Ama eğer evlenirse o çocupun sorumluluğunu nasıl üstlenicek bilemiyprum kendisi daha önce anneliği tatmamış kolay birşey sanıyır galiba.Ama herşey tozmpembe değil

Açıkçası maddiyat epey ve epey de önemli bir şey. Bence gayet de umurumuzda olmalı. (çok şaşalı hayatlardan aşırı zenginlikten bahsetmiyorum ama açlık ve borç ile sevgi ve aşk aynı gemide olmaz kimse kendini kandırmasın) Kardeşiniz kendi kendini kurtarmak istemedikten sonra kimse ona yardım edemez maalesef...

Bosuna engel olmayin. Baskasi ile evlenirse ve mutsuz olursa sizin yuzunuzden der. Evlensin . Oyle de boyle de evlenecek zaten. Sizden nefret etmesine izin vermeyin. En azindan size suc bulamaz ! Babaniza da ayni boyle soyleyin. " baba birak evlensin. Bizden bilmesin. Baskasi ile evlenirse mutsuz olursa bizden bilecek omur boyu. Birak kendi hayati " diyin bence.
Maddi manevi hic bir amac gudmeden yaziyorum bunu ve tecrubeli biri olarak yaziyorum. Yazdiklarinizi aynilarini yakinen yasadim sizin kadar endiseliydim...

Kardeşinizi düşünüyorsunuz anlayabiliyorum fakat bu tarz konularda ailenin görevi ilgili kişiyi alıp konuşmak uyarmaktır. Kardeşiniz bunu anlamıyorsa eğer ki (ki anlamadı diyorsunuz) sizi karşı çıkmalarınız onu hataya itekler. O yüzden ne olursa olsun arkasında olun kardeşinizin ve ailenizle konuşun. Bazı insanlar hayatın sillesini yemeden kendilerine gelip hata yapmamayı öğrenemez. Bırakın kaderin de ne varsa onu yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…