• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim

Baskılarla sirkteki hayvanları eğitiyorlar, onlar da tıpkı kardeşiniz gibi işte. Bir süre sonra robotlaşıyorlar hayvanlar, boyunlarında ip bağlı değilken kaçmaya çalışmıyorlar. Bu kızın geleceği de bu!
Resmen köle yetiştiriyorsunuz el birliğiyle. Her dediğinize he diyecek bir köle.
Eğer yanlışı varsa konuşarak halledilir, yasak-baskı-dayak bunlar çağ dışı kaldı mı ya bunlar? İçim gitti kardeşinize vallahi.

Ben bu davranis bicimini biliyorum, genc nesil kadinlar yalan soylemeyi ve gizli sakli seyler yapmayi norm haline getirmisler. Kardesinin kendine ve ailesine karsi sorumsuz oldugu kesin. Ortam boyle karisik ve cirkef insanlarla doluyken bu yaptigi dogru degil.
Konusularak halledilecek bir sey degil bu.

"Dayak yedi ve hak etti"den sonrasini okumaya gerek duymadim.

Kardeşin bir birey. İyilikle güzellikle anlatırsın am flört ediyor diye hatta sırf erkeklerle konuşuyor diye ona eziyet etmeniz ise resmen zorbalık. Bu hayat onun, sizin ailede olmuyor diye bir insanın yaşamak istemediği hayatı ona dayatamazsınız. Dayatırsanız ben gibi üniversite bitince ailesin terkeder gider hatta. Resmen o kıza zulmediyorsunuz, sevmediği bir evlilik mi yapacak mesela nedir yani konuşmadan nasıl tanıyacak. Görücü usulü mü evlendireceksiniz kızı? Yazık.
Umarim terk eder bu aileyi.

Senin yapabileceğin bir şey yok, o kadar dayaktan ve olaydan korkmayan çocuğa hiç bir şey engel olamaz o gene aklına koyduğunu yapar. Kader midir, yazı mıdır, Allah öyle yaratmışmısır neden bende anlamıyorum. Abin büyük İhtimalle ona çokta ağır konuşmuştur. Hepiniz yapılabilecek elinizden gelen her şeyi yaptınız. Olaylar şiddete dönüşmeden önce tatlı dille konuştuğunuzu da tahmin ediyorum. Çok iç açıcı olaylar değil Bunlar ama şanslı ki senin gibi ablası var. İlerde seni suçlamasına izin verme, hamilesin zaten elindekini geleni yapmışsın, herşey olacağına varır Bundan sonra üzülme :(

Ben bu "abi" denilen adam gibilerini iyi biliyorum, guneyde bolca var bunlardan. Kendileri Rus, Alman, Iskandinav kadinlara salca olurlar ama kendi kiz kardesleri zinhar bir erkekle konusamaz. Midem bulaniyor bunlardan, les gibi zihniyetleri var. Tanri benden uzak etsin onlari, ama bir sekilde varliklarini bilmek bile sinirlerimi tepeme cikariyor.

Benim ablamin ismi merve. Ve ben o yaslardayken ayni kardeşin gibiydim ( bu kadar cok erkek muhabbetlerim olmasada) deli dolu kolu jiletli serseri bir kizdim ama fazla sürmez merak etme 1 2 sene sonra az da olsa akli basina gelir ben su an 22 yasindayim geçmişimi hatirladigimda gülesim geliyor :KK48: bi an bunu yazanin ablam olduğunu sandim vallahi
İşte onun pişman olmaması için uğraşıyoruz ama bu gidişle çok olacak

Ben bu davranis bicimini biliyorum, genc nesil kadinlar yalan soylemeyi ve gizli sakli seyler yapmayi norm haline getirmisler. Kardesinin kendine ve ailesine karsi sorumsuz oldugu kesin. Ortam boyle karisik ve cirkef insanlarla doluyken bu yaptigi dogru degil.
Konusularak halledilecek bir sey degil bu.
Bide benim kızdığım hadi abim dövüyor bağırıyor ben hep onun yanında olmaya çalışıyorum ama bana da yalanlar söylüyor anlatmıyor hiçbirşey

Aslında siz mükemmellik sınırında bir ailesiniz. yani o çocuğun önünde mükemmel örnekler vardı. büyük kardeşleri harika işler başardı ama buna rağmen o çocuk; hakaret işiten, dayak yiyen, sizleri örnek almadı. Ergenlik çağında hormonları deli gibi çalışırken bir erkekle öpüstü diye dayak yemeyi haketti. ha unutmadan bu kiz bir de kendi gibi ergenlerin yanında yaşıyor. yurtta kaliyor. hic onlardan etkilenmiyor.
Pes yani. Umarım bir mucize olur da kendini kurtarabilecegi bir bölüm kazanır. dönüp arkasına bile bakmaz.

Dovmek cozum degil, dovmeyin etmeyin iyi nasihat veriyorsunuz bari cozumde verin arkadasa. Kadin zaten guzellikle konustum kendi hayatimdan ornekler verdim, anlattim, universitede duzgun biri olur arkanda olurum diye konusmus hala ayni sacmaliklari yapmaya devam ediyor? Psikologa goturun tedavi ettirin. Hııı...

İnşallah kısa sürede hepinizden kurtulur ne biçim ailesiniz?o sizin kardeşiniz diye hoşunuza gitmeyen her şeyde dövmeye sövmeye hakkınız var öyle mi?biraz saygı duymayı öğrenin kimsenin hayatının sahibi değilsiniz!
14 yaşında yapılan hatalar daha doğruyu yanlışı bilmeyen bi ergen .he bırakalım da zıvana dan çıksın o yasta başlayan ilişkiden ne hayır gelecek . Takıldığı insanlar hep kötü çevreden olan insanlar . Edebiyle konuştu da saygı mı duymadık . 14 yaşında kendini öptüren saf bi kız daha neler yapardı . Bir kere ipin ucu kaçtı mı geri gelmez. Bize düşen onu yönlendirmek yapmayacak beceremiyorsa ipi sapı bozuk insanlar la takılmayacak. İnadına yapar gibi arka arka yapmayacak . O daha bi çocuk kendisi karar veremez. Bizim düşüncemiz bu . Herkesin hayatı yetişme tarzı farklı .

Ergenlik faktörünü hep atlamışsınız. Bakın sizin de çocuğunuz olacakmış lütfen ergenlik dönemi üzerine okuyun bilinçlenin. Eğer biraz bilinçli olsaydınız bu denli anlayışsız ve sabırsız davranmazdınız. Ergenlik dönemi bir insanın hayatının dönüm noktalarındandır. Hem fiziksel hem psikolojik değişimlerle baş etmeye çalışır kişi. Tüm bunların yanında bir de toplumun değerlerine uyum sağlamaya çalışır. Ciddi bir kafa karışıklığı ve anlam kargaşası vardır. Böyle döverek falan yola geleceğini sanmanız ne büyük bir hata. Kardeşinizde onarılması güç hasarlar bırakıyorsunuz.

Aslında siz mükemmellik sınırında bir ailesiniz. yani o çocuğun önünde mükemmel örnekler vardı. büyük kardeşleri harika işler başardı ama buna rağmen o çocuk; hakaret işiten, dayak yiyen, sizleri örnek almadı. Ergenlik çağında hormonları deli gibi çalışırken bir erkekle öpüstü diye dayak yemeyi haketti. ha unutmadan bu kiz bir de kendi gibi ergenlerin yanında yaşıyor. yurtta kaliyor. hic onlardan etkilenmiyor.
Pes yani. Umarım bir mucize olur da kendini kurtarabilecegi bir bölüm kazanır. dönüp arkasına bile bakmaz.
Valla o kadar iyiliklerimize rağmen bakmayacaksa bakmaz . Kızmasak bağırmasak neydiği belirsizlerle düşüp kalkacak. Hata herkes yapar inadına yapar gibi arka arkaya yapılmaz. Daha birini unutmadan biri başlıyor . He bırakalım genç ergen hayatına karışamayız diye sonra Müge anlıdan arayalım kardesimizi.

Valla o kadar iyiliklerimize rağmen bakmayacaksa bakmaz . Kızmasak bağırmasak neydiği belirsizlerle düşüp kalkacak. Hata herkes yapar inadına yapar gibi arka arkaya yapılmaz. Daha birini unutmadan biri başlıyor . He bırakalım genç ergen hayatına karışamayız diye sonra Müge anlıdan arayalım kardesimizi.
Hala suçlama yapıyorsunuz diyorum ki siz mükemmel örneklerdiniz de bu çocuk gene de böyle oldu.

Zaten bir sürü derdimiz varken onun yaptıklarını anlayamıyorum.

farkedilmek istiyor.

sevgi görmek istiyor.

evet siz erkek arkadaş olayını erken veya yanlış buluyor olabilirsiniz.

onu korumak istiyor olabilirsiniz.

ancak bu durumu çözmek için dövmek, okuldan almak vs.. çözüm değil.

etki tepki meselesi daha da devam edecektir. en son ipsiz sapsız birisini bulup gidecektir.

siz gerçekten erkek arkadaşı olmasın istemiyorsanız bunun neden yanlış olduğunu kendisinin idrak etmesi lazım.

kendisine bir hedef ve güzel meşgaleler bulursa aklı başında bir birey olacaktır.

Back
X