kız kardeşim

bende bunu demek istiyorum ..
Eğer bugün mutluysam;anne baba rızası olduğu için ..
Anne baba bedduası ile mutlu olanı hiç görmedimm ..

Simdi ne kadar biz anne baba rizasiyla evlenmisiz kVga olunca annmlere gidecez dedigimzde bizi kaile almiyorlar misal yani yarin kardesin esiyle kavga ettiginde anemlere giderim dermi allahim bilmiyorum ne diyecegim

bırakın ne hali varsa görsün sakın yüz vermeyin.böyleleri hep kendini düşünür.

yani öyle çok zor durumda klamadıkça dayak felan olmadıkça evliliğine de karışmayın
babamın maddi & manevi güzel bir hayatımız var..
Antalyadayız sahilin kıyısında,evin önünde araba,motor var..
Sınırsız para imkan .. Rahat battı demek budurr reesmenn ..
Karısmayız,yapcak bisey yok .. Halen inanmıyorum su yaptıgına ..
Bi erkek mi ailenmi deseler bana .. Aile bulunmaz ama koca bulunur ..

Simdi ne kadar biz anne baba rizasiyla evlenmisiz kVga olunca annmlere gidecez dedigimzde bizi kaile almiyorlar misal yani yarin kardesin esiyle kavga ettiginde anemlere giderim dermi allahim bilmiyorum ne diyecegim

kız kardesim yası geregi,herkesi babam gibi sanıyor ..
Babam arkamda olmasa eşim yada ailesi tınlarmı beni ..
Haklıısınn .. Ama kardesim bunları düşüncek yaşta değill ..

ben görücü usulü ile babamın onayı ile 20 yasında evlendim ..
Kendime cocuktum diyorum bırakın 18 yasındaki kardesim ..
Babama eger mutlu olmazsam döner gelirim diyordum ..
Cok sükür mutluyum,esim cok anlayıslı bir insann ..
Ya kardesim ne yaptı,bi adama ailesini sectiiii ..
garip kısım ortanca kardesimin nisanı daha ekimdee ..
Böyle olmamalıydı .. Bekleyebilirdi,istetebilirdi .. Bilmiyorum ..
Ama bunları haketmedik,ne de kendisi,güzeller güzeli meleğim (
şimdi napıyor orda ellerin memleketinde

Bastan sona okudum alıntıyı buna yaptım
Oncelikle kardesiniz inat yapmaya musait ve inatlasmıs kacmıs
Kacarım demis ve dedigini yapmıs
Hataları karsılıklı degerlendirelim
Eger geri donusu yoksa bunun dugune gidin kardesinizi silmeyin
Anneniz babanız da silmesin
Evlatlar hata yapar anne babalar affetmelidir
Kardesinizin acıktan da olsa univ okumasını saglayın
Ezdirmeyin

Hatta onları arasanız biz bu isin rızayla olmasını istiyoruz kizimiz evden gelinlikle ciksin deseniz
İstemeye gelin deseniz
Tutulan mekanla nişan yapsanız
Ve dugun icin muddet isteseniz
Belki nişanlılık döneminde ayrılır?
Yani isi inada bindirmek yerine biraz zamana yaymayi deneseniz?

Son düzenleme:
merhabalar,

bende tam 18 yaşında evlendim. ama sizin değiminizle kaçmak değil bu. annemi ve babamı karşıma alarak ben bir insanı seviyorum tanışmanızı istiyorum. evlenmek istiyorum dedim.
bana hiç bir şey sormadılar tek sordukları ALEVİ değil mi oldu.

eşimi muhattap alıp, hırlımı hırsızmı, ne iş yapar, kaç yaşında ailesi kim bile diye sormadılar. tek sorusu mezhepi oldu.
sen gidersen seni evlatlıktan red ederim dediler. O.... dediler.

ben yaşımın dolmasını bekledim. sonuçmu evliyim. 15 senedir. insanlar sadece kendi seslerini duyarlar.
birde kardeşinizi dinleseniz.

ona farklı yaklaşsaydınız. yasaklar tatlıdır. tatlı dille anlatsaydınız. istanbulda yaşayan ve hala bu muameleyi gören bir insanım. e ne oldu ablamda Sunni birisiyle evlendi. elleriyle gelin ettiler. hayat:)

atı alan üsküdarı geceli cok oldu ..
Annem&babam&eşim ve burdan o aileyi tanıyan 1kişi gittiler..
Neden getirdin serefsiz bunları demis ustaya .. Babama da benim icin bosuna gelmeseydiniz demis ..
Annem & babam gelin isteyin düğün yapalım demisler .. Karsı taraf bizde gelen kız namustur gitmez demis..
Babam ve annemde bizim böyle kızımız yok o zmn alın ister öldürün,ister satın demis dönmüs gelmisler..
Bizi bu sekilde gururumuzu kırıp giden sildik diyorlar .. Düğün hazırlıkları tm ama bizsiz. . .

Hmmm siz gelin isteyin demissiniz ama onlar da kabul etmemis
ailen de cok inat be canim
tamam cok haklilar kardesinin yaptigi akil alir degil
ama elin adamina alin kizi naparsaniz yapin denmez ki boyle kizimiz yok denmez ki
ailecek inatsiniz hepiniz
ailecek yakiyosunuz tum gemileri
annen baban cok sert
ama 18 yasinda bi insan hata yapar
aileler affetmelidir

biz suanda mezhepini bile bilmiyoruz ..
Yasam tarzı bambaska mıydı sizinde ..
Umarım kardesimde mutlu olur ..

annem aşırı kinci ve inattır .. Kacan kardesimde kopyası ..
ikisi asla anlasamazlardı cünkü aynılardı,dediğim dedik ..
Hatanın büyüğünü yaptı kardesim .. Ailem 1adım geri atmıyor..
Hic bilmiyorum nolacak böyleee (
diğer kardesimin sözünü nisanını burnundan getirdiii

Oyyyy yapma yaww
Durumun cok zor canim ya
Bari sen kinci olma sen irtibatı kesme..
Aileni de zamanla yumusatabilsen keske
Kardesinizi silmeyin
O sizin caninizdan kaninizdan ne olursa olsun

Ay milletin cocugu adam öldürur tecavuz eder aileleri sahip cikar yine de
Nolur siz de silmeyin

arkadasım afyon a kactı ; her telefonda görüstügümüzde in topragı öp diyor..
Denizin,antalyanın tadını cıkar hasretim ben oraya 7 yıldır diyor mesela ..
Burda büyüyen insan orda yasayabilir mi ?

o benim kücücük akcapakca gamzelimm..
Karındasım,kardesim .. Ama annem görüşürsen sende gelme dedi..
Suanda görüsmüyorum .. Esimde cok kızgın , bunu haketmedik diyoorr..
Artık ailen ,ablan,abin yok demis kardesime .. Cookk üzülmüs kardesim tyz öle demis ..
Oofff ooooofffffff ((((

Hepiniz de buyuk laflar etmeyi de cok seviyorsunuz
Durun bakalım
Biraz zaman gecsin sular durulur insaAllah..

Lütfen kardeşinizle bağınızı koparmayın. Düğün yapacaklarsa gidin. Kim karşınızda olursa olsun sakın yalnız bırakmayın. O sizin canınız.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Merhaba,

Öncelikle kardeşinizin bu şekilde gitmesine üzüldüm. Ama ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, suç sizde yani ailede. Tam yaşının deli çağı olan zamanda hepiniz kıza rest çekmişsiniz. Tüm sayfaları okudum mal-mülkünüzden, deniz kıyısındaki evinizden, sınırsız imkandan bahsetmişsiniz. Neden bu durumla mal-mülkü bağdaştırıyorsunuz? Para her şey değil ki. Kardeşiniz belki de sevgiyi, veya diğer manevi duyguları kaçtığı insanda buldu ve o yüzden orayı tercih etti.

evett ama kürt bir aileye ölümü uzatın vermem diyor annem ..
Babamda aynı durumda.. Ben ayrıl dedim o cocuktan .. O hayatı kardesim secti ..
Benim sucum ne bu durumda ?

ırkına bakmadan sen abla olarak tanımaya çalışsaydın keşke belki kardeşini kazanabilirdiniz bu sebeple sende de haksızlık var canım maalesef..

arkadasım afyon a kactı ; her telefonda görüstügümüzde in topragı öp diyor..
Denizin,antalyanın tadını cıkar hasretim ben oraya 7 yıldır diyor mesela ..
Burda büyüyen insan orda yasayabilir mi ?

canım yanlışın dibine vuruyosun antalya dışında bir hayatyok gibi aşağılıyosun şurda biraz hukukumuz var ama düşüncen çok yanlış...ben konyalıyım toprağını hiç bir yere değişmem konyalı olduğum için değil..bi git biraz gez,insanlarımızı tanı anlarsın..senin ve ailenin aklındaki gibi (buna eminim)yobaz cahil kara sığ insanlar değiliz emin ol...ve memleketim olduğundan değil ama istanbul antalya izmir halt etmiş konyanın yanında...ben konyada yaşamıyorum hiç yaşama fırsatım olmadı ailem orda ama...ha bu aradaa kardeşin kaçtığı için yazdığım fikirler değişmedi ama erzurumlular karılarına çok kıymet verirler...vatana millete çok düşkünler..bilgin olsun diye söylüyorum..kaçtığı gencin ailesini karakterlerini araştırırsan kğrt oldukları konyada yaşadıkları ve erzurumlu oldukları önyargılı tabularınızı belki kırabilirsiniz malum mühim olan insanlık..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama kürt diye, antalyada yaşamıyor diye bir kızı sevdiğinden ayırmaya hakkınız yok ki. Eğer getir tanışalım neden olmasın deseydiniz kardeşiniz şu an kaçmış olmayacaktı. Keşke onunda sözüne ve sevgisine biraz değer verseydiniz.

Cok üzüldüm cnm cok zor bir durum ne denir bilmiyorum Allah hepinize sabir versin insallah kardesinde pisman olmaz ilerde..

Keske durumlar buralara gelmeseydi en deli caginda daha 18 yasinda gencecik bir kiz. Inatci ve dedigim dedik oldugunu söyledin.. Acaba bukadar karsi cikmak yerine ailecek bir tanismayimi deneseydiniz? En azindan kacma gibi bir durum olmazdi. Aileler tanisirdi en fazla bir söz yapilirdi ve zaman kazanmis olurdunuz. Hem siz hemde kardesin daha iyi tanima firsati elde etmis olurdunuz. Karsi cikilmasindan ötürü kardesin inat etmis bence. O yaslar cok zor yaslar..

Insallah orta bir yolu bulunur kimse pisman olmaz. Tekrar Allah yardimciniz olsun, Allah size sabir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…