- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.172
- 798
he ya en son ceza aldım sildim diye haklısın bizmkide 18 yasında amakonu dışı yazdım ama arkadaşa üzüldüm çok ben ya ..inşallah kardeşi mutlu olur aileside affeder
İnşallah canım, cidden ailesi mahvolmuştur, çok zor bir durum bizim de kardeşlerimiz var Allah kimseye göstermesin. İnşallah konu sahibi arkadaşın kardeşi için de en hayırlısı olur.
Baştan sona bütün yazılanları okudum.. Öncelikle anneniz çok bencil bunu herkes söylemiş zaten.. Kardeşiniz sizi ve teyzenizi çağırmış belliki yanında olmanızı istiyor fakat ben sizin gitmek istediğinize zerre inanmıyorum hatta onun mutlu olmasını istediğinize de inanmıyorum.. Yok eşim böyle dedi annem şunu dedi ben de kararsızım gitmek istiyorum fakat diye cümleler kurmayı bırakın siz gitmek falan istemiyorsunuz o düğüne. Şuan ailecek evlensin de görsün gününü bakalım onu seçtiğine değecek mi diye düşünüyorsunuz.. Pişman olsun üzülsün istiyorsunuz.. Herkes size seçenek sunmuş yardımcı olmaya çalışmış hepsine ayrı ayrı bahaneler sunmuşsunuz.. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim herşey maddiyat değil.. Belli ki kardeşiniz sahil kenarındaki evden arabadan motordan koltuklardan mutlu olamamış.. Aşkı sevgiyi seçmiş.. Siz tanımayı bile reddetmişsiniz kardeşinizin duygularını hiçe sayarak..
evet kaçan 18 yaşındaki kız haklı bizler haksızız ..
Ne halin varsa gör demedim ki ben ona ..
Kim olduğunu tanımıyorsun bile dedim. .
Aile bir insan için en doğruyu düşünürr ..
Ailesini önemsemeyen insan önüne baksın ..
Yargılarken biraz mantıklı olalım ..
Zaman ile inşallah düzelir araları kız kaçmış gitmiş evlenecekse de evlenecektir zaten Allah mutlu mesut etsın insallah bu durumdan sonra birşey denmez baska Anne baba sonucta can parcalarını affedeceklerdır birgun elbet insallah herseye olumsuz bakmayalım olumsuz baktıkca işler daha cok karısır zaten ıyı yada kötu birşey olacaksa olur pişman olursa da kendıne artık herkes kendı hayatını yasıyor 18 yasında olması olgunca düşünememiştir belki ama hayat zaten ınsanı olgunlastıran o da böyle olgunlasacak dmek kı:26:
Destek olunur, yol gösterilir ki zaten o da bu amaçla yazmış buraya ama böyle kınar gibi kırıcı yazıp rahat rahat konuşmak ne kolay başkasına, bu kadar müdahaleye gerek yok bence
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aynen katılıyorum. Çok doğru özetlemişsiniz.
tüm sayfalari okudum ve bence ailen hakli, onurunu serefini bir yana birakip oglanin ailesinin ayakklarina git kizin orta seni kovsun , aile seni tehdit etsin sonra yok aman cahil yaninda olun yok ilerde ezilir , ezilsin tabi böyle nankörler
annen ve esin cok hakli , insan anne babasina böyle birsey yasatmamali ,kac yasina gelmis adami aglatmaya kücük düsürtmeye hakki yok hanfendinin, hem sizi kovduguna göre dügünde sizin olup olmaniz onun icin pekte önemli olcagini sanmiyorum , .....
ezilsin bence ki kesin olcak, görünen köy kilavuz istemez hak da yerini bulur , insan nankör olmamali olanda haketttigini yasamali....ailesi rahatlik sunmus ki böyle kustahsa konusup ,ailesinin basini egmis milletin evinden kovmus .yazik o babana cok üzüldüm , benim böyle kizim yada kardesim olsa ayni bunlari yapsa dügününe degil mezarina bile gitmem..ister kötü yola düssün ister perisan hayat yasasin bakmam , herkes cahillikten gecti bu kisilik meselesi , ana baba güzelce yetistirsin sonra bir koca ugruna herseye hic e say , simdi ask diyenler olur ama daha dur 18 yasinda bune acelelik ne aski , okadar cok seviyordu madem ailen icin savassaydi , herseyi göze alark yola cikti sonucunada katlansin hanfendi , hic orali olmayin kac yasina gelmis adami ne hallere düsürmüs yazik , benim babama ki bana dogru düzgün babalik yapmamis biri cikip tehdit etcek benim yanimda onun anlini karislarim ,
yorum yazmaktan ziyade birşey biliyorum ki yazdım bunları yorum yazmak için değil benim çevremde çok kaçan oldu kimisi intiharın eşiğine bile geldi kimisi çocuk yaptı hayatına devam etti kimisi annesi babasıyla barıstı kimisi bosandı bunları hep gördum ben olumsu seyler söyleyerek canını sıkmakta yorum yapmaktır ama ben olumlu tarafından bakmanı istemiştim yorum yazılmasını istemıyorsan hiç açma bu konuları olumlu yazıyorum ki daha cok uzulme olumsuz seyler dusunup dıye sanki biz buraya yorum yazınca bazı seyler değişecek ama yine de hiç olmasa üzülme diye yazıyoruzKeşke yorum yazmak kadar kolay olsaydın i bu yaşananlar ..
Hayır sizin yorumunuz mantıklı ..yorum yazmaktan ziyade birşey biliyorum ki yazdım bunları yorum yazmak için değil benim çevremde çok kaçan oldu kimisi intiharın eşiğine bile geldi kimisi çocuk yaptı hayatına devam etti kimisi annesi babasıyla barıstı kimisi bosandı bunları hep gördum ben olumsu seyler söyleyerek canını sıkmakta yorum yapmaktır ama ben olumlu tarafından bakmanı istemiştim yorum yazılmasını istemıyorsan hiç açma bu konuları olumlu yazıyorum ki daha cok uzulme olumsuz seyler dusunup dıye sanki biz buraya yorum yazınca bazı seyler değişecek ama yine de hiç olmasa üzülme diye yazıyoruz
Hayır sizin yorumunuz mantıklı ..
ama bazı yorumlara gerçekten çok üzüldüm(
Eses canım bu evlilikte kardeşin mutlu mu olur bin pişman mı olur bilemeyiz aslında.
İyi görünür, mükemmel koca olur dersin mutsuz, boşanma sonlu evlilik olur.
Kötü görünür ömür biçersin evliliğe hatta, tahmin edemeyeceğin kadar mutlu olurlar.
Hiç belli olmuyor yani..
Allah mutlu etsin yine de..
Kardeşinin yaptığına kesinlikle onay vermiyorum. Aileni herkesin içinde hiç edip kovması ile bile kimsesiz,
boynu bükük gelin olmayı hakediyor aslında evet.
Ama sonra pişman olmayacak mısınız?
Keşke yanında olsaydık o küçüktü, cahildi. Biz de onun gibi davrandık diye..
Bir tanıdık kaçmadı ama ailesinin istemediği biri ile evlendi.
Kızın babası git ama beni düğününe bekleme dedi ve gitmedi.
O kız ağlaya ağlaya gelin oldu ama herkesin şaşacağı şekilde mutlu oldu.
Sonra aile ile de barıştı zaten..
Babasının istediği biriyle evlense, bu kadar mutlu olamazdı belki.
Sonuçta kızın elinde hüzünlü gelin fotoğrafları, hatırlamak istemediği bir düğün kaldı.
Yazık oldu yani.. İyi düşünüp pişman olmayacağınız şekilde davranmanızı dilerim canım..
daha 18 yaşında ..
kocaya kaçmışş ..
aklımız almıyor bir türlü ..
ailecek harap olduk kac gündür ..
orda yaşayamaz eminiz nasıl yaptı anlamadık ..
polis +18 birsey yapamayız dedi .. ooff oofffff
Benim kiz kardeşimde kactı.19 yaşinda.aradan 2 yıl gectı.suan hamile ve bosanıyor.
Bende 18 yaşinda evlendim ama ailem izin verene kadar ığrastım kacmayı aklımdan bile gecirmedim.
İlerde başim dık ı eve girebilmek için asla aklımdan gecırmedim.cok sükür pişmanda olmadım.6yılı geride biraktık
Benim kiz kardeşimde kactı.19 yaşinda.aradan 2 yıl gectı.suan hamile ve bosanıyor
faat canım çookk Sağol. .
Senin söylediklerine katılıyorum. .
Ailem gidenin arkasından nereye gideceksin diyor. .
Kardeşim düğününe gitmeyeceğim..
Gitmek isterdim ..
Böyle mi Olacaktı be küçüğüm böyle mi(
bende anne & babamın onayladığı bir evlilik yaptım şükür mutluyum..
Kardeşlerim içinde aynı şeyleri hayal ederdim ..
Şuanda sözlü kardeşim de baba siz bilirsiniz dedi..
O kapıdan bir de dönmek var ..
Allah pişman etmez inşallah ..
[/FONT]
Kendini üzme desem de kolay değil biliyorum canım..
Umarım bugünleri hepiniz unutursunuz. Kardeşin çok mutlu olur.
Her şey tatlıya bağlanır inşallah..
bende anne & babamın onayladığı bir evlilik yaptım şükür mutluyum..
Kardeşlerim içinde aynı şeyleri hayal ederdim ..
Şuanda sözlü kardeşim de baba siz bilirsiniz dedi..
O kapıdan bir de dönmek var ..
Allah pişman etmez inşallah ..
[/FONT]
Amin benimde diğer kardeşim bu sene sözlenicek inşallah.buda şimdi tek başina cocuk buyutucek benim kocam basında olugu halde zor o nasıl yapıcak bilmiyorum
Amin benimde diğer kardeşim bu sene sözlenicek inşallah.buda şimdi tek başina cocuk buyutucek benim kocam basında olugu halde zor o nasıl yapıcak bilmiyorum
İnşallah hepimiz için güzel şeyler olur canım. .
İnşallah hepimiz için güzel şeyler olur canım. .
İnşallah canım ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?