kız kardeşim

eşime buradaki yorumları okutacağım .

Hayat öyle acayip ki çok şaşırtabilir , üzebilir insanı. Herkesin ne dediğiyle değil kendi hislerinize bakmanızı tavsiye ederim. O canınız eşinizin hiç mi yanlışı olmuyor, anneniz çok mu doğru? ( kaldı ki kimseye güvenmeyin eşiniz de olsa birgün sırtınızdan vurabilir sizi) kardeş hep kardeş kalacaktır ama...

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

tatlım panik yapma dur bakalım erzurumlu ile geçinemez demişler ama alakası yok yani.olay orda değil de bu yasta niye gitti ne gerek var ya :S

erzurumda aşiret yok. güneydoğu mu orası ben çözemedim erzurum derken kürt tarafından mı bahsettiniz.aşiret yoktur yerlilerde normal insanlardır yani çözemedim.

Anlamadım ki ben, eğer gerçekten ailece kardeşinin mutsuz olacağından eminseniz, gönülsüz olsanız bile gitmelisiniz ki kızı hor görmesinler. Her gün ne olaylar okuyoruz kızı gurbet ellerde, artık arkanda ailen yok diyerek, en mutlu gününde gözü yaşlı yapayalnız bırakarak mı sahip çıkacaksınız?

Annen aşırı inatçı, kibirli davranıyor sen annenin dolduruşuyla boynumuzu yere eğdi falan gibi eski zaman söylemlerini bırak ablalık yap canım. Bazı şeylerin geri dönüşü olmaz, düğünü bir kere olacak gitmezsen geri dönüşü yok bu işin. Kız tek başına ailesinden tek kişi olmadan evlenecek. Cahillikse yapmış bir cahillik büyüklere affetmek düşer ki daha da hatalar hataları doğurmasın. Sen abla olarak bir yetişkin olarak kendi kararını verecek yaştasın. Eğer sen o düğüne gitmezsen vebali annenin veya eşinin değil, ablası olarak senindir.

bende dua ediyorum ,
insallah mutlu olur ..
gittiğine değer ..

Kardeşin senin canın kanın ama düğüne gidersen hem evliliğin belki zedelenecek hemde ailenle aran açılacak, kardeşin sizi düşünmeden ezip gitti kendi pişman olur bu kadar kafa yorma bence düğüne gitme konusuna, yanlış anlama olay basit üzülme filan demiorum, dediğim gibi düğüne gitme konusu sana pahalıya patlayabilir, niye hem ailenden hem kocandan olasın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Baştan sona bütün yazılanları okudum.. Öncelikle anneniz çok bencil bunu herkes söylemiş zaten.. Kardeşiniz sizi ve teyzenizi çağırmış belliki yanında olmanızı istiyor fakat ben sizin gitmek istediğinize zerre inanmıyorum hatta onun mutlu olmasını istediğinize de inanmıyorum.. Yok eşim böyle dedi annem şunu dedi ben de kararsızım gitmek istiyorum fakat diye cümleler kurmayı bırakın siz gitmek falan istemiyorsunuz o düğüne. Şuan ailecek evlensin de görsün gününü bakalım onu seçtiğine değecek mi diye düşünüyorsunuz.. Pişman olsun üzülsün istiyorsunuz.. Herkes size seçenek sunmuş yardımcı olmaya çalışmış hepsine ayrı ayrı bahaneler sunmuşsunuz.. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim herşey maddiyat değil.. Belli ki kardeşiniz sahil kenarındaki evden arabadan motordan koltuklardan mutlu olamamış.. Aşkı sevgiyi seçmiş.. Siz tanımayı bile reddetmişsiniz kardeşinizin duygularını hiçe sayarak..

aynen öyle canım ..

İş işten geçmiş zaten kendi seçimini yapmış sizinde arkasında durup ona destek olmanız lazım bu saatten sonra yapacak bişey yok. Belkide çok mutlu olucak nerden bile bilirsiniz ama siz onu yalnız bırakırsanız mutluda olsa yarım kalır hep.
Kaçmaya mecbur bırakmasaydınız keşke
Ailenin rızasıyla olsaydı herşey belkide nişanlılık devresinde vazgeçecekti
Ailesi olumsuz yorum yapınca yanlış yasak daha cazip gelmiş.

Tevekkül eden insan huzurlu insandır.

Çok güzel ifade etmişin benim düşüncelerimi aynen yorumuna katılıyorum
Bazen huzur parada olmuyor ne yazıkki

evet kaçan 18 yaşındaki kız haklı bizler haksızız ..
Ne halin varsa gör demedim ki ben ona ..
Kim olduğunu tanımıyorsun bile dedim. .
Aile bir insan için en doğruyu düşünürr ..
Ailesini önemsemeyen insan önüne baksın ..
Yargılarken biraz mantıklı olalım ..

Tanımayı deneyebilseydiniz yaptığı hataysa bunu daha çabuk görmesini sağlardınız. Tek suçlu kaçan kardeşiniz değil aileniz ve sizde buna sebep olmuşunuz.
Olan olmuş ne diyelim Allah pişman etmesin mutluluk ve huzur onunla olsun.

Kimse istemez 18 yaşındaki kızın kaçmasını.. Biraz daha tanı getir tanışalım dediniz mi peki ? Ailesini önemsemeyen insanı ailesi önemsedimi ? Duygularını hissettiklerini önemsediniz mi peki ? Benim verecek kızım yok deyip kestirip atması kolay tabi.. Kardeşiniz ne düşünür ne hisseder merak ettiniz mi gerçekten ? Ne kadar kolay karar verdiniz onun hayatı hakkında.. En azından anneniz getir tanışalım dese kaçmazdı ki bunu siz söylediniz..

annem babam damat diye kabul etmedik etmeyeceğiz..
Bizi ezip gittiyse artik kızımızda yok diyor. .
Ben ablayım ne yapabilirim .. umarım pişman olmaz..

Bu şekilde kaçıp da pişman olanı da gördüm olmayanı da gördüm. Ama kardeşiniz inşallah acele edip de çocuk yapmaz. O zaman pişman olsa da iş daha da zorlaşır.

Destek olunur, yol gösterilir ki zaten o da bu amaçla yazmış buraya ama böyle kınar gibi kırıcı yazıp rahat rahat konuşmak ne kolay başkasına, bu kadar müdahaleye gerek yok bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yok kız ondan değil, mesaj yazıp duruyor ya foruma senin adına ondan diyorum.

he ya en son ceza aldım sildim diye haklısın bizmkide 18 yasında ama konu dışı yazdım ama arkadaşa üzüldüm çok ben ya ..inşallah kardeşi mutlu olur aileside affeder

annem babam damat diye kabul etmedik etmeyeceğiz..
Bizi ezip gittiyse artik kızımızda yok diyor. .
Ben ablayım ne yapabilirim .. umarım pişman olmaz..

Zaman ile inşallah düzelir araları kız kaçmış gitmiş evlenecekse de evlenecektir zaten Allah mutlu mesut etsın insallah bu durumdan sonra birşey denmez baska Anne baba sonucta can parcalarını affedeceklerdır birgun elbet insallah herseye olumsuz bakmayalım olumsuz baktıkca işler daha cok karısır zaten ıyı yada kötu birşey olacaksa olur pişman olursa da kendıne artık herkes kendı hayatını yasıyor 18 yasında olması olgunca düşünememiştir belki ama hayat zaten ınsanı olgunlastıran o da böyle olgunlasacak dmek kı:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…