kız kardeşim

ortada 18 yaşındaki bir kızın yaptığı şimdilik hata olarak gördüğümüz bir durum var.belki de hata değil bunu yaşayıp görmeden kimse bilip yorum yapamaz.

eses seni diğer topikten biliyorum daha önceleri yazışmış idik.söylediklerimi yanlış anlamayacağını düşünüyorum.

18 yaşındaki kardeşin kadar sen de,annen de,eşin de çocuk gibi davranıyorsunuz.sürekli aynı cümleler vs.elbette yaşanan olay kolay sindirilebilecek bir olay değil.ama şimdi bunların muhakemesini yapma zamanı değil.herşeyi bir kenara bırakıp onun yanında olup sahipsiz bırakmamalısınız.

annenizin katı tavrına kimse sesini çıkaramıyor sanırım.babanızın tavrının daha yumuşak olduğunu düşünüyorum.senin yerinde olsam teyzemle bir olur tüm aileyi baba dahil organize eder ve o düğüne annenize rağmen giderdim.ne olacak anneniz ailenin tüm fertlerine küsecek mi ömrü boyunca?herkese sırt mı çevirecek?yarın öbür gün kızı mutlu olduğunda utanmayacak mı yaptıklarından?eğer ki mutlu olmazsa bu sefer kardeşiniz utanacak yaptıklarından.bu iki seçenek var sadece.bir taraf utanacak,pişman olacak bunu da zaman gösterecek.bir de şu yönü var eğer olur da kardeşiniz çok mutlu olursa bugün ona sırt çeviren sizler de pişman olacaksınız.

daha fazla uzatmadan şöyle bitireyim.yerinde olsa kim karşımda olursa olsun o düğünde kardeşimin yanında olurum.ondan sonra ister görüşmeyin ister görüşün.günler geçtikçe utanan tarafın kim olduğunu görür ondan sonra tavır alırsınız.

lise sona geçtiğimizde derslerinde başarılı olan bi arkadaşımız vardı
okullar açıldı baktık arkadaş 1 hafta oldu yok iki hafta oldu yok ulaşmaya çalışıyoruz ulaşamıyoruz
sonra öğrendik kocaya kaçmış
annesi babası perişan halde oturdugu mahallede herkes ayıplamış şehir değiştidiler
sonra kızı biz bi şekilde bulduk 5 arkadaş gittik evine kayınvalidesiyle oturuyodu kayınvalidesi pencereden kafasını çıkartmıyor kızın bizi kovdu evin önünden
sonra bu kız çocuk dogurdu sonra da boşandılar neler yaşamış neler sonradan anlattıgında şok olduk.. çok pişman olmuş çok..
kız bu sene üniversite sınavına girdi ve istedigi bölümü kazandı şimdi çocugunu da alcak gitcek üniye

çok üzülüyorum böyle durumlara bu yüzden.. Sabrınız bol olsun gerçekten zor çok zor

Konuyu basindan beri takip ediyorum. Öncelikle gecmis olsun. Suan ailecek zor durumdasiniz.

Kardesinizin yaptigi dogru degil. Keske aile rizasiyla evlenseydi. Ben anne baba rizasini cok önem veririm. Yeni ciftin mutlulugu icin ilk adimlardan biri. Kardesiniz kacmis, keskelerle zaman kaybetmenin bir anlami yok. Zamani geriye ceviremeyiz. Annende suan siniriyle öfkesiyle böyle davraniyor ama eminim bir süre sonra barisacak. Babaniz annenize göre daha ilimli, yapici bir karektere sahip bence. Anlatiklariniza göre. Simdiye kadar anneniz ne istediyse o olmus. Babaniza da eminimki dügüne gidersen, seninlede konusmam demistir. Esiniz kiz kardesinizi abi gibi yaki davranmis, güzel birsey ama kardesinizin dügününe gidip gitmiyeceginizi karisamaz bence. Sizim kardesniz. Allah korusun onun kardesinin basinada gelebilir böyle birsey. Teyzeni tebrik ederim, kardesini arayip soruyor iletisim halinde. Sizin yapmaniz gereken seyi teyzeniz yapiyor. Ailede olayi dogru düzgün bakan bir o var. Teyze anne yarisi derler. Dogruymus. Teyzeniz suan kiz kardesinize annelik yapiyor. Teyzenizde kiziyordur kardesinize ama herseye ragmen yinede konusuyor arayip soruyor.
Sizin kafaniz suan cok karisik. Ne düsünceginizi ne yapcaginzi bilmiyorsunuz. Bi gitmek istiyorum diyorsunuz sonra bir kac yorum sonra gidemem falan.. kendi düsüncenize göre hareket etmiyorsunuz. Kimin söyledikleri agir basarsa ona göre hareket ediyorsunuz. Ne olursa olsun teyzenle gitmelisin o dügüne, hatta babanla bas basa yalniz konussan o bile gitmek ister dügüne. Babam agladi demissiniz. Kiz kardesinizi anneniz gibi hemen silip atmamis. Ama anneniz ne dediyse artik. Babanizin sesi pek cikmiyor gibi geldi bana. Siz gidin dügüne. Kim ne derse desin. Kardesimi ben büyütt7m diyorsunuz. Sizinle ayni yastayiz. Benim kardesim yapsaydi böyle birseyi, cok kizardim ama yinede giderdim dügününe. Yarin bir gün basina birsey gelse, derdi olsa, herseye ragmen siginacagi bir liman olmalisiniz. Sizin yeriniz bam baska kardesinizde. Anneniz konusmazsa konusmasin. Elbet sonunda barisacaksiniz. Bir kac ay konusmaz sonra barisir. Diger kiz kardesinizide ihmal etmeyin. Söz nisan telasinda destek olun. Onada ne olursa olsun ben hep yanindayim deyin. En büyükleri sizsiniz. Allah korusun annenize babaniza birsey olsa. Kardeslerinize sahip cikcak olan sizsizniz. Arayi bulun. Annenizde bütün sinirini, inadini geride biraksin. Bu kadarda bencillik olmaz. Kizi !!
Böyle kizim yok demelerde ne oluyor. Oldum olasi sevmem bu cümleyi. Insan cocugunu yada anne babasini yok sayabilirmi. Ne yapmis olursa olsun. Kizi kalacak bir ömür boyu.

benim bir tanidigimda kürt birisiyle evlendi ve mutlu. Kendisi denizlili esi diyarbakirli. Bir daha dünyaya gelsem yine kürt birisyle evlenirdim diyor. Kadinlari annelerini el üstünde tutuyorlar demisti. Herkes bir olcak diye birsey yok ama iyi örnekler de var. Ķürt, alevi, cerkeg, ... diye ayrim yapmamak lazim.

Kardesinizin mutlu olmasini isterim. Insallahda olur. Tekrar etmis olcam ama siz kendi düsünceniz ve kalbinize göre hareket edin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah yardımcınız olsun okurken gözlerim doldu benim de kız kardeşim var ve böyle bir şey yaşansa ne yapardım bilmiyorum...
İnşallah her şey yoluna girer çok geç olmadan..

Aileler sıklıkla kızlarının anlaşarak evliliklerine karşı çıkıyorlar.Ancak birşeyler biliyorlar,görüyorlar.Gençler sıklıkla doğru karar vermeyebiliyor.Anlaşıp evlenen,mutlu olan çok.Ancak arkadaşınızın benzeri durumu yaşayanda çok

Allah yardımcınız olsun okurken gözlerim doldu benim de kız kardeşim var ve böyle bir şey yaşansa ne yapardım bilmiyorum...
İnşallah her şey yoluna girer çok geç olmadan..

günlerdir üzüntüden mahvoldukk ..
Hangimiz isteriz kardeşimiz yada kızımız böyle yapsın
Çookk teşekkür ederim Sağol canım. .

Bu arada örnekler veriliyor ben de vereyim belki moralini düzeltir bir nebze..

Benim annem de babama kaçmış..Denizlili babamsa doğulu kürt değil aşiret de değil ama doğulu işte kültür farkı varmış yine..Ailede tüm kazanç aile reisi olarak amcam da toplanırmış mesela o kendi keyfince evlere ailelere pay edermiş.İstediğine bulaşık makinesi alırmış istemediğine almazmış.Annem öğretmen kendi parasını kullanamamış gnlünce hep dışlanmış hep zoraki geçinmiş...Babam askere gitmiş annem karşılamış masraflarını sonra koskoca kalabalık ailede kardeşimle bana bakan büyüten olmamış..Küçük yaşta annem okula giderken bizi kreşlere vermek zorunda kalmış bir sürü hastalık kapmışız oralarda çok küçük olduğumuz için vs vs vs yaaani çok sıkıntı çekmişler.Ve aile babası arkasında değil nasılsa diye ezmiş de ezmiş annemi ....

Sonra annem babamı ikna etmiş ankaraya taşınmışız doğudan (3 sene sonra) ve sonrasında hala da şimdi çok mutlular biz de büyüdük şu an iyiyiz kendi yolumuzdayız çok şükür her şey yolunda ve gerçekten birbirlerini hala çok seviyorlar...

Sıkıntıları atlatınca her şey düzeldi ama işte çok kadere bağlı ve inşallah en az zararla ya da zararsız atlatır mutlu olur...Ya da yol yakınken döner kurtulur...

Son düzenleme:
Teyzem ; benim yaptığım hatayı yaptın dedi kardeşime. .

O da ölüyordu aşkından noldu. .Aile birşeyler biliyor ki onaysız mutlu görmedim ben ..

Umarim kardeşimi üzmezlerr ((

Son düzenleme:
Kardeşinizin düğününe gitmek istemiyorsunuz besbelli.Yazdıklarınızdan da inşallah mutsuz olur da haklı çıkarız,pişman olur havası var hep.Siz aile rızası almış evlenmişsiniz ama kardeşinize annenizden farklı davranmıyorsunuz.Onun yerinde siz de olabilirdiniz.Neyse 43 sayfadır yazıp çiziyoruz,değişen bir şey yok.İnşallah o çok mutlu olur.

Merhaba eses konuyu uzaktan takip ediyordum bir gelisme var mi diye artik dayanamadim yazayim dedim.
Kacmak buyuk hata 18 yasinda bir cocuk icin daha da buyuk bir hata .
Ama..
Ben olsam o düğüne giderdim . Kardeşimi boynu bükük birakmazdim .
Yarin bir gün iyice sahipsiz sanip çocuğu ezmeye kalkarlarsa en azindan ablasi , ablasinin eşi var derler belki biraz cekinirler .
Allah utandirmasin insallah kardesinizi

aileme sırt. Çevirmem ..

O zaman inşallah sözünden hiç çıkmadığınız anneniz sizinle de bir gün kötü olmaz. İyi geceler.

annem babam sağ oldukça Allahın izniyle içbirşey olmaz ..
nasıl onlar benim 3 çocuğumdan baska kimsem yok diyorsa ,
bende diyorumki insanın ailesinden baskası hikaye ..
koca bulunur ama aile asla .. iyi geceler sizede ..

Yanlis anlamayin ama koca bulunur aile bulunmaz diyorsunuzda kiz kardesiniz de ailenin bir parcasi. Annen ne kadar benim öyle bir kizim yok desede, var. Kacmasi dogru degildi elbet ama siz bari dislamayin. Annenize babaniza bu kadar bagli yasamayin. Sizde kendi ailenizi kurmussunuz. Sizinde ilerde cocugunuz olursa, anneniz ne derse yapicakmisiniz. Hic kendi özgür iradenizle hareket etmiyecekmisniz??

Allahım size ve ailenize sabırlar versin, umarım kardeşiniz bu ani kararından dolayı pişman olmaz ve mutlu olur... Diyecek söz bırakmamış zaten.

Aileme sirt cevirmem diyorsunuz ama kiz kardesiniz aileden degil mi?
Ben cok uzuldum kardesinize. Tamam yapmis bir hata belki cok pisman olacak ileride ki insallah cok mutlu olur, sizin kapiniza gelse yine anneme sirt cevirmem mi diyeceksiniz?

Benim de kiz kardesim var ve onun sacinin tek bir teli icin dunyalari yakarim o yuzden tutumunuzu anlayamiyorum.

benim anne & babamdan baska kimsem yok ..
benim evladım bunu yapsa bende affeder miydim bilmiyorum ..
ben henüz anne değilim,baygınlık geçirtip annesini babasını böyle bırakan evlat ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…