kardesim 96 lıBen en çok kiz kardesinize degil annenize babaniza çok üzüldüm. Kizini o kadar büyüt, okut, ... sonunda kaçsin. Cok kötü bir durum.
InsaAllah mutlu olur , ama gerçekten öteki tarfaftan böyle "kan çikar" gibi laflar çikiyorsa, çok geri kafalilar demek ki... Bosanma gibi bir durumda olmaz onlarda... Yinede insaAllah biz yaniliyoruzda mutlu olurlar.
Bu arada damat kaç yasinda ? 54 sayfa olunca hepsini okuyamadim, belki söylemissinizdir...
Yorumların yarısına kadar okuyabildim. Siz 20nizde görücü usulüyle evlenmişsiniz. Kardeşiniz 22 yaşında nişanlı. 18 yaşındaki kardeşiniz çalışıyor. Bana aile yapınız garip geldi. Bir de babanız öğretmen. Benim babam serbest çalışan bir adam. Biz okumazsak adam olamayız diye büyütüldük. Ki sizin babanız öğretmen, sizi aileniz niye okumanıza teşvik etmedi. ailenin arabası olması, avangart koltuklara sahip olmanız bir şey ifade etmiyor, kardeşinizden görüldüğü üzere.
Hata kimde? Bence kardeşinizde değil. Anneniz babanız damat adayını sınıf olarak küçük görme sebebinden ziyade kardeşinizi okumaya teşvik etseydi, zenginlik içinde yüzmenize rağmen çalışması gerekmeseydi, ki 18 yaş artık liseden mezun olma yaşı. Sahi liseyi bitirdi mi kardeşiniz?
Neyse bilemiyorum, aile yapınız erken evlenmeye müsayit. 18 yaşında okumayan kız evlenmek ister, yapacak başka şey mi var. Aklını çeken varsa, zayıftır 18 yaş, ister. Seviyorsa, annesi de kürde kız vermem, gidiyorsan git derse, sırf bana bu lafı diyen anneye inat ben de giderim.
Sonra mesela annemi bi yerime tınlamam, istiyorsam kardeşimin düğününe de giderim.
Anne düğüne gidenle konuşmam diyor, kardeşinize ben onlara kız vermem gidiyorsan git dediği gibi.
Allah hepinize akıl fikir versin.
hyr konusmadık evlendi orda işte . .Bilmiyorum ama belli de olmaz ki...Eee peki son durum nedir? Hic konustunuz mu kardesinizle?
Kardeşin 96 mıymış daha çok küçük hangi ay doğumlu 18 girdimi yani.kardesim 96 lı
88 liymis cnm ..
Allah yardımcınız olsun cnm cok zor tabı kı
3 gelın 2 kaynanayla koyde yasamayı nasıl goze aldı kardesınız rahatı yerındeyken anlayamadım
ya rahat battı afedersınız
ya da aıle baskısı falan vardı da ondan gıttı
ya da ınat yaptı da gıttı
....
annenız babanız sız kardesınızın her daım yanında olun yoksa gerı donmek ıstese bıle gerı donmek ıstemez korkar belkı de korkuyo dıyemıyo bellı edemıyo sıze
ustune cok gıtmeyın cok sıkmayın kı kendı anlasın bellı kı daha hıc bıseyın farkında degıl
ama sunu muhakkak soyleyın hemen cocuk falan dusunmeye kalkmasınlar ...
bu saatten sonra ah vah demenın bı anlamı yok olan olmus bu saatten sonra neler yapabılırsınız onu konusun aılecek
ama cok usutune gıtmeyın baskıda hıssetmesın kendını
ocak , 18 dolduKardeşin 96 mıymış daha çok küçük hangi ay doğumlu 18 girdimi yani.
yıne de bellı olmaz cnm kardesınız rahat buyumus anladıgıma gore ve bırden kendını evlı olarak gormesı ozgurlugunun kısıtlanması ( evlenınce bekar gıbı ozgur olunmaz ya pek ondan dıyorum ) aılesınden uzak kalması onu psıkolojıkmen yıpratabılırşuanda merkezden ayrı ev tutulmus,esyalar,düğün yapılmıs cnm. .
yani hersey bitti, evlendi ve mutlu ..
cok saol cnm insallah ..yıne de bellı olmaz cnm kardesınız rahat buyumus anladıgıma gore ve bırden kendını evlı olarak gormesı ozgurlugunun kısıtlanması ( evlenınce bekar gıbı ozgur olunmaz ya pek ondan dıyorum ) aılesınden uzak kalması onu psıkolojıkmen yıpratabılır
emınım kı su an sızlerı cok ozluyordur .. her daım yanında olun ne olur ne olmaz bunlar ılk zamanları mutludur sımdı ama ılerde evlılıgın dogurdugu sorunlar ortaya cıkacaktır herkes de oldugu gıbı bunlarla bas etmesı gerektıgını evlılıgın oyuncak olmadıgını falan seklınde buyuklerınız ogut versınler derım
ve muhakkak ne olur ne olmaz cocuk konusunda acele etmemlerı bırbırlerını tanımaları gerektıgını soyleyın derım
ınsallah mutlu olur tabı kı bol bol dua edın ınsallah pısman olmaz
kardesınıze Allah tan bı omur mutluluklar dılerım
kusura bakma, kafam başka yere gitti demek, burada okudum sandım.babam ögretmen degil .. 18 yasındaki kardesim calısıordu okulu bıraktı .. tam okumamıssınız anlasılan ..
2 kez lise 1 okudu kaldı tastik aldı ..kusura bakma, kafam başka yere gitti demek, burada okudum sandım.
peki kardeşin okulu neden bıraktı?
2 kez lise 1 okudu kaldı tastik aldı ..
tastik almasaydı annem paralı okula göndercekti ..
aöf lise okuodu ..
calısmaya baslamıstı ..
1 agustosta gitti ..Canım ben sitede yeniyim de,kaç gün oldu kardeşin gideli?
Allah sabır versin canım umarım pisman olmaz kardesinde yada hatasını anlar biran evvel ailesinden özürdiler ve evine döner ne denir bu durumda bilmiyorum 18 yasında oldugu için suan hersey ona tozpembe geliyo isallah hayırlısı neyse o olur üzülme diycem ama kardesin sonucta insan nasıl üzülmez dogru yolu bulması için dua et Allah büyük hersey olucana varırdaha 18 yaşında ..
kocaya kaçmışş ..
aklımız almıyor bir türlü ..
ailecek harap olduk kac gündür ..
orda yaşayamaz eminiz nasıl yaptı anlamadık ..
polis +18 birsey yapamayız dedi .. ooff oofffff
saol cnm tsk ederimAllah sabır versin canım umarım pisman olmaz kardesinde yada hatasını anlar biran evvel ailesinden özürdiler ve evine döner ne denir bu durumda bilmiyorum 18 yasında oldugu için suan hersey ona tozpembe geliyo isallah hayırlısı neyse o olur üzülme diycem ama kardesin sonucta insan nasıl üzülmez dogru yolu bulması için dua et Allah büyük hersey olucana varır
Eses kiz kardesinin dugunume gottin mi yaa mrk ettim hatta dugunu oldu musaol cnm tsk ederim
evet olduu,gitmedimm cnm..Eses kiz kardesinin dugunume gottin mi yaa mrk ettim hatta dugunu oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?