kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

Kuruntu yapıyorsunuz bence. Benim için böyle bir ihtimal imkansız, aklımın ucundan geçmez Hem eniştem var hemde eşim enişte . Biz eniştelerimize değer verir, severiz. Ablam tek gelse eniştem nerde yada abim tek gelse yengem nerde, deriz. Bunda ters bir şey yok ji

Ama anladığınız gibiyse bırakın kendi haline, ne olursa olsun. Kardeş ve eniştenin birbirinde gözü varsa, siz böyle onların hareketlerini kontrol etmeye çalışarak engelleyemezsiniz ki. İkisinide silersiniz hayatınızdan olur biter.

Eniştem hayati bir tehlike atlattı, çok korktum, çok ağladım, hastanede ziyarete gittik. Enişteme " Aman dikkat et kendine, seni çok seviyorum" dedim. Şu sözü siz duysanız demek neler gelecek aklınıza. Ama değil işte. Babamı kaybettikten sonra ailede erkek olarak en büyük eniştem var. Bu yüzden ve gerçekten iyi bir insan olduğu için ona çok değer veririm.

Bazı şeyler göründüğü gibi olmayabilir, kardeşiniz eşinize sizin için değer veriyor olabilir hatta belki sizinle aranızı düzeltmeye çalışıyor olabilir. Ön yargılı olmayın.

Necla Leyla’nın kocasını çalıyordu nişanlıyken 🙈
Önce Neclanın sevgilisiydi ama. Necla bırakır bırakmaz Leyla dünyada başka erkek yokmuş gibi hemen oğuza atladı. 😂😂
Neyse olmayacak şey değil tabi kayınpederin damada hallendiği Bi dünyada kız kardeş de enişteye yürür mü yürür. Ama konu sahibinin ki paranoya. Sırf boşanıyor diye kendince dul(!) Kaldı diye kocasını kıskanıyor.

Bence hayır imkansız, olmaz, kardeşin hakkında nasıl böyle düşünürsün diye bir şey yok. Örneklerini çok görüyoruz, damat kaynana birlikte kaçıyor ülke de😱Ama sayın konu sahibi eski konularınıza da bakınca siz biraz fazla paranoya yapıyor gibisiniz. Bence psikolojik destek alma imkanınız varsa alın, sizde önünüzü daha rahat görür daha doğru düşünebilirsiniz.Bu düşünceler sizi bitirir.

Önce Neclanın sevgilisiydi ama. Necla bırakır bırakmaz Leyla dünyada başka erkek yokmuş gibi hemen oğuza atladı. 😂😂
Neyse olmayacak şey değil tabi kayınpederin damada hallendiği Bi dünyada kız kardeş de enişteye yürür mü yürür. Ama konu sahibinin ki paranoya. Sırf boşanıyor diye kendince dul(!) Kaldı diye kocasını kıskanıyor.
Şu boşanan kadınlara dul denmesi kadar ayar olduğum başka bir şey yok dünyada. Konu sahibesinin ilk konusu da komşusunun kocasında gözü olduğuyla ilgili. Muhtemelen psikolojik sıkıntısı var. Yazık ediyorlar hayatlarını bu paranoyalarla. Eşi nasıldır bilmiyorum ama Allah sabır versin.

Benim hayatta asla olmaz dediğim bir şey yoktur. O sebeple bütün sayfalar boyunca bir ona bir buna hak vererek okudum yorumları. Ama konu sahibi sizin bakış açınız ve anlatımınız çok itici geliyor insana. Siz kocanızı öyle bir mertebeye çıkarmışsınız ki kimsenin onu sizin gözünüzle görebilmesi imkansız. 8 senede hala böyle büyülenmişçesine dolaşmanız da şaşırtıcı. Çok rahatsızsanız kocanızla gitmeyi kesin oraya . yıllar önce burada "kız kardeşim eşimle gidince askılı giymesin, kahkaha atmasın, anneme söyledim o daha çocuk diyor, kız kardeşimi uyardım umursamıyor" gibi bir konu açmıştı birisi. O da mı sizdiniz bilmiyorum ama biraz takıntılı bir durumunuz var.

Benim hayatta asla olmaz dediğim bir şey yoktur. O sebeple bütün sayfalar boyunca bir ona bir buna hak vererek okudum yorumları. Ama konu sahibi sizin bakış açınız ve anlatımınız çok itici geliyor insana. Siz kocanızı öyle bir mertebeye çıkarmışsınız ki kimsenin onu sizin gözünüzle görebilmesi imkansız. 8 senede hala böyle büyülenmişçesine dolaşmanız da şaşırtıcı. Çok rahatsızsanız kocanızla gitmeyi kesin oraya . yıllar önce burada "kız kardeşim eşimle gidince askılı giymesin, kahkaha atmasın, anneme söyledim o daha çocuk diyor, kız kardeşimi uyardım umursamıyor" gibi bir konu açmıştı birisi. O da mı sizdiniz bilmiyorum ama biraz takıntılı bir durumunuz var.
Gerçekten bu dünyada aslaa olmaz dediğim birşey yoktur olabilir ama bu durum çok ayrı . Kız kardeşim üniversitexe sınavları bitse de gelse diye bekliyorum bende kalacak yani Allah düşmanıma vermesin aklıma gelmesi için net birşey görmem lazım . Konu sahibinin ki anca yok yattı yik eğildi . Insanız ya su içse kocasına yazdığını düşünüyor . O kadar takmış ki mutlu evliliğim var bozulacak olayına kız kardeş bu yani insanın en iyi dert ortağı ondan beklediği şeyler hiç normal değil

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.
Eniştesi 8 yıldır hayatında, sanki ilk defa karşılaşıyorlar. Bence paranoya yapıyorsunuz. Çok mu fazla erotik öykü okudunuz, onlarda çok ya böyle enişteye göz koyan yeni boşanmış baldız

bu zaman da böylesi birini bulmak velinimet.ve kırk kapı gezsem bulamam.
Bence siz velinimetiniz biricik pırlanta kocişinizle en uzak dağdaki mağarada yaşamaya başlayın. Bu sayede kardeşiniz, komşularınız, arkadaşlarınız ve sokaktaki tüm kadınlar rahat bir nefes alır, hem siz de anca kadınsız bir dünyada rahat edersiniz zaten.

Millet yaprak dökümü necla-leyla izlemekten doğru düşünemez oldu :) kanallarda da hata var yillardir tencit pilavı gibi diziyi milletin gözüne sokuyorlar sonra böyle sağlıklı dusunemiyorlar.
Başlık sahibi şüphesi gerçekte olabilir kimse bilemez ama %85 90oraninda söyleyebilirim ki yaprak dökümü etkisi efendim.

Bir psikologa görünün iyi günler.

Fesatsınız.
İnsan kocasına yakıştırır da bakıyor ediyor mu diye, kardeşine şunu yakıştırmaz yahu, pes!
Niye hıc mı yok böyle örnekler benim akrabamın basına geldı boşanan kız kardeş eniştesinden cocuk yaptı ve dogurdu o cocugu abla kabul etmediği için cocuk anane ve dede üstüne kayıtlı insan evladıyız hepımız eşlerimiz de kardeşlerimiz de melek değiller bir anlık nefis insana herseyı yaptırır.

Niye hıc mı yok böyle örnekler benim akrabamın basına geldı boşanan kız kardeş eniştesinden cocuk yaptı ve dogurdu o cocugu abla kabul etmediği için cocuk anane ve dede üstüne kayıtlı insan evladıyız hepımız eşlerimiz de kardeşlerimiz de melek değiller bir anlık nefis insana herseyı yaptırır.
İşte çevre, aile, yetiştirilme vs demek ki;)
Benim değil eş dost, onların eş dostundan da böyle bir şey duymadım duyamam.

Millet yaprak dökümü necla-leyla izlemekten doğru düşünemez oldu :) kanallarda da hata var yillardir tencit pilavı gibi diziyi milletin gözüne sokuyorlar sonra böyle sağlıklı dusunemiyorlar.
Başlık sahibi şüphesi gerçekte olabilir kimse bilemez ama %85 90oraninda söyleyebilirim ki yaprak dökümü etkisi efendim.

Bir psikologa görünün iyi günler.
o söylediğiniz diziyi hayatımda bir kere bile olsun açıp izlemiş değilimdir. bn sadece olanı anlatıyorum hayal ürünü yada uydurma bisey söylediğimi düşünmüyorum zaten burda yaptığım konusmadan bahsettiğim durumdan almış olduğum tepkileri eminimki ailemde verecek ve bn bunu kendi içimde nasıl çözerim bilmiyorum

Eniştesi 8 yıldır hayatında, sanki ilk defa karşılaşıyorlar. Bence paranoya yapıyorsunuz. Çok mu fazla erotik öykü okudunuz, onlarda çok ya böyle enişteye göz koyan yeni boşanmış baldız
8 yılda herseyini iyice öğrenip bilgi sahibi olma ihtimali verirsek bnce yapmaz diye bisey yoktur.normal evlenen insanlar bile uzun seneler boyu birbirini tanımaya devam ediyor kafasinda nasıl bir karaktere ilgi duyduğunu bilemeyiz ve bu istediği özelliklere sahipse arzu etmeyecek diye bi durumda söz konusu olmuyor buda benim şahsi görüşüm psikolojim bozuk falanda değil ayrıca evet garip karşılanabilir ama artık günümüz zamanında kayinvalidesiyle beraber olan akrabasının karısına göz koyan erkek kardeşinin hanımıyla dost olan vs birçok insan var görüyoruz kötü niyetli olan kendimi böyle korumaya geçtiğim için bensem olsun varsın bn böyle kötü olmayı tercih ederim bu acıyı yaşamadan önlem alkış olurum

Gerçekten bu dünyada aslaa olmaz dediğim birşey yoktur olabilir ama bu durum çok ayrı . Kız kardeşim üniversitexe sınavları bitse de gelse diye bekliyorum bende kalacak yani Allah düşmanıma vermesin aklıma gelmesi için net birşey görmem lazım . Konu sahibinin ki anca yok yattı yik eğildi . Insanız ya su içse kocasına yazdığını düşünüyor . O kadar takmış ki mutlu evliliğim var bozulacak olayına kız kardeş bu yani insanın en iyi dert ortağı ondan beklediği şeyler hiç normal değil
umarım yaşamazsınız ama olursa eğer yaşarsanız nasıl bir duygu olduğunu ve neyapmaniz gerektiğini düşünüp durursunuz.

Eşini merak ettim ben de şimdi 🤣
Nasıl bir erkekse gören hayran olup takılıp kalıyor...Nasıl bir karizması varsa artık...Komşu geliyor adam gibi adam diyor, adelelerini süzüyor, kardeşin enişteye yürüyor önünde eğiliyor ama adamın zerre haberi yok bunlardan...Bak şimdi merak ettik biz de var mı instası falan 😆 Durum çok acil
var vereyim gel sende eğil bak bakalım adam gibi adammi insanları böyle yargılamak ne kolay degilmi burda böyle konuşmak kolay yaşarsanız görürsünüz dalga geçip kinancak bisey değil ama umarım yaşarsınız.

var vereyim gel sende eğil bak bakalım adam gibi adammi insanları böyle yargılamak ne kolay degilmi burda böyle konuşmak kolay yaşarsanız görürsünüz dalga geçip kinancak bisey değil ama umarım yaşarsınız.
Ben de sekiz senedir evliyim. Eşim de fena değildir tip olarak karakter olarak. Keza bir ablam boşandı bir ablam evli. Eniştem 20 yıldır hayatımda adam bildiğin manken gibiydi gençliğinde. Ama hiç böyle kıskançlıklar yaşamadık.
Komşularım Çar, ailece görüştüğümüz çiftler var. Bir kere bile kocamı övseler rahatsız olmadım. Ki samimi arkadaşım hep kıyaslar. Kendi kocası daha erkek yapmaz kafasında höt höt bir tip haliyle eşimi överler. En samimi arkadaşım bekar, geçen bana geldi yemeğe, yemekte eşim servis yaptı meyve hazırladı getirdi diye ya böylesini bulamazsın bak şunu bile ayıklamış dedi. Aklıma asla sizin gbii düşünceler gelmedi hatta gurur duyup hoşlanıyorum da.
Bunları herkes yaşıyor yani. Siz değişiksiniz. Bundan herkes kocama hasta aman sıkı tutayım da kaçmasın demek cidden normal değil. Hastalık seviyesinde kıskançlık bu

umarım yaşamazsınız ama olursa eğer yaşarsanız nasıl bir duygu olduğunu ve neyapmaniz gerektiğini düşünüp durursunuz.
Sorun şu ki siz bir şey yaşamışsiniz inşallah da yaşamazsınız bu saydıklarıniz bir ilişkiyi bir hoslantiyi kanitlamaz

Yani açıkçası beni etkileyen somut şey şu diğerleri neyse fakat rahat bi tavrı var yatar vaziyette uzanmasi acik bir dille toparlanması gerektiğini söylememe rağmen umursamadı bende eşime kızdım neden neden kalkıp dışarı çıkmadın yaptığı hareketten rahatsız olduğunu bu şekilde ordan çıkarak gösterebilirdin diye o ben farketmedim onu dedi bakmadım bile dedi.afedersiniz bazen insan eşinin yanında bile böyle rahatça uzanamazken onun bunu yapması beni bu şüpheye düşürdü. sonucta o bir erkek ve bayan olarak bizim bazı konularda dikkat etmemiz gerekli karşı cinse istemesekte ilgisi var gibi düşündürebilir.bn yuvam yıkılır diye değilde buna nasıl cesaret edebilir diye korkuyorum.zaten yaparsa insan kendine yapar kaybeder .
Eşimizin yanında niye rahatça uzanamıyoruz? Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz ya
Kız uzanmış enişte odaya girdi diye niye kalkmak zorunda olsun? Enişte hazır yatıyorum gel koynuma gir demiş gibi laflar tavırlar, biz sizi eğitemeyiz anca Allah ıslah eder
Bunca insan yazıyor zerre kadar hatalımıyım acaba diye düşünmüyorsunuz
İçi erkek çekmek, sütü bozuk….,,siz farklı süt mü içtiniz?
Eşimle evlendiğimizde abim yengemle boşanmış ikisi de farklı insanlarla evlenmişti, eşim yengemle ikinci eşinden de boşandıktan sonra zaman geçirmeye başladı, yengem boşanır boşanmaz bizim olduğumuz ile taşındı, bebeğimiz küçüktü, ev tutma temizleme eşya seçip alma yerleşme işlerini eşimle yaptı zaman oldu gece yarısına kadar koşturup eve döndüler, eşim ve eski yengem….hiçbirimizin gönlünden bir ahlaksızlık geçmedi.
Yengem belinden hastalandı 10gün bizim evimizde kaldı, gündüz salonda yattı gece eşim yatak odasına taşıdı….
23 yaşında gencecik dünya güzeli bir yeğenim var benden kat kat güzel, yaz tatilini birlikte geçirdik, giydi bikinisini eşimle denizde oynadılar eğlendiler sonra çocuğumuzla yeğenim ilgilendi biz karı koca takıldık, yeğenimin vücudunun bir yerinde kocaman bir yara var ondan bahsederken eşim hayırdı kızım ne yarası filan diye sordu farketmemiş bile….
Diğer yeğenim 20 yaşında mankenlere taş çıkarır, tatilde bir yere çıktı inemedi eşimi çağırdım kucağına alıp indirdi…..
Her iki yeğenim de eşime bayılır onla sohbet etmek şakalaşmak için can atarlar, bayramda seyranda önce onu sonra beni ararlar, bizde kaldıklarında eşimi öpüp iyi geceler demeden uyumazlar, sabah onlar var diye eşim en sevdikleri şeyleri hazırlar kahvaltıya,eşim çok derinden çok başka sever onları, bu durumlardan art niyet çıkaran rahatsız olan tek bir aile üyesi yok, neden?çünkü ne eşim ne yengem ne yeğenlerim ne ben ahlaksız insanlar değiliz
Size göre benim çoktaaaaan boynuzlarımı parlatmam lazımdı….
Yengem eşim hastalandığında arar canım kıyamam sana geçmiş olsun da der, evde eşim varken yerleri de siler eğilir kalkar….,
An gelir abimden bahseder eşin sana karşı böyle değil senin adına çok mutluyum der an gelir eski eşinden bahseder senin eşin şöyle böyle çok şanslısın birbirinizin kıymetini bilin de der….
Karı koca çok samimi olduğumuz arkadaşlarımız var gece geç vakte kadar sohbet ederiz herkes birer koltuğa yayılır uzanır kimse kimsenin karısına kocasına atlamaz….
Bana şunu anlatın lütfen kardeşiniz eğildi diye uzandı diye kocanızı ayartmaya çalışıyorya hani siz de kocanız kötü yola düşmesin diye kardeşinizi uyarmaya uzak tutmaya çalışıyorsunuz bu sadakat mi oluyor size göre, o nasıl bir koca ki sadakati sizin kontrolünüze bağlı?içinize siniyor mu böylesi bir sadakat? Adam hayat arkadaşı değil güdümlü füze mübarek siz güdemeyince patlayacak
Ciddi anlamda iğrendim düşünce tarzınızdan

Bi arada komşum olan kişinin esiyle yaşadı sorunlarla ilgili kendi esiyle benim eşimi kiyaslamasiydi.ve bunu komşumla yüzleşecek konuştuğumda kendi yaptığı yanlışı doğruymus gibi savunup benim takıntılı olduğumu iddia etmişti ve görüşmeyi kesmiştim o konu
Biz de aynı şeyi iddia ediyoruz

Back
X