- 24 Nisan 2019
- 167
- 154
- 103
Konu sahibiyle olan eski durumlarınızdan ötürü objektif yorum yaptığınızı düşünmüyorum. Sizin kardeşiniz böyle 1 ayda 6 kişiyle yatıp kalksa ilk düşüneceğiniz şey “Ben abla olarak yanında olmuyorum” mu olurdu? Zıt gideceğim diye yanlış yorumlamayın. Ortada 20 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Ailesi bütün sınırlarını zorlamış, babası okutmak için kendinden kısıyor. 60 yaşında çalışıyor vs. Kim olsa bu duruma içi acır yapmayın, hepimizin kardeşi var. Benim kardeşim yapsa ailem çabalarken o kendi keyfini düşünse “Ben manevi olarak yanında olamıyorum yaaa” mı diyeceğim? Yok vallahi ablası olarak onun saçlarını tek tek yolarım. Burda diyebileceğimiz şey 20 yaşındaki genç kız 6 kişiyle yatmayı biliyorsa o zaman kendisi çalışsın bir hayatın sillesini yesin bakalım.Çok alakası var.Geçmiş konularına da baktım.Ne kadar haklı olduğumu anladım.Siz ablanızla vakit geçirmek isteseniz ama o sizi istemese üstüne onu kıskandığınızı düşünse sizi yalnızlaştırsa.Aile de ablanızın yanında olsa sizi bundan bir şey olmaz diye küçümsese.Nasıl hissederdiniz?Bu bize anlatılan bir de kardeşi dinlesek bakalım o aileden neler çekmiş.Bu daha 20 yaşında bir kız.Sonradan azmış tozutmuş bir kız değil ailesinden yeni kopmuş bir kız.Ama ailenin suçu yok öyle mi?Nasıl ne alaka diye bir şey soruyorsunuz biraz mantıklı düşünün bence
Boşver uzatma ya bilmiyoruz aile içinde tam olarak neler yaşandığını. Sonuçta bu son konu üzerinde tartışıyoruz ve kız heba olmasın diye üzülüyor ablası.Her şey para vermekle olmuyor.Manevi olarak yanında duruyor musun sen kardeşinin?Yanında bile istemiyor onu fazlalık olarak görüyorsun.Üstelik bunun için konu bile açıyorsun.
Borderlinede böyle belirtiler mi var? Bilmediğim için soruyorum.Psikiyatrik hastalık olabilir mi, borderline izleri var sanki? Bu kadar dürtüsellik hayra alamet değil.
Bipolar mani döneminde de böyle fütursuzca sağa sola dalan biliyorum.Borderlinede böyle belirtiler mi var? Bilmediğim için soruyorum.
Evet. Dürtüsellik deniyor işte buna kontrolsüz cinsellik, alkol bağımlılığı, fazla para harcama gibi gibi. Ama tek bunlara bakılarak borderline diyemeyiz yine de bir şeyler normal değilBorderlinede böyle belirtiler mi var? Bilmediğim için soruyorum.
Evet söz konusu 6 farklı kişi ve ilk günden tanımadığı birinin evine gitmek olunca bana göre de oldukça riskli, dürtüsel hareket ediyor kız kardeşi. Umarım bu sorunu hallederler.Evet. Dürtüsellik deniyor işte buna kontrolsüz cinsellik, alkol bağımlılığı, fazla para harcama gibi gibi. Ama tek bunlara bakılarak borderline diyemeyiz yine de bir şeyler normal değil
Benim fikrim değişmedi. Tinderdan 6 ayrı erkekle tanışıp hepsiyle ilişkiye girmiş öyle mi? Hiç sevgi ilgi arıyor, kim ne dese kanmış inanmış, değer verildiğini sanmış diye düşündünüz mü? Kardeşimin ciddi sorunu var, ilgilenelim, ne arıyor ne istiyor diyeceğinize bize hadi vurun kahpeye yapıyorsunuz. Önemli olan haklı çıkmanız, kardeşiniz değil. Uzaktan müdahale olmuyor, bazen yakına gelip dokunarak tutarak yardım etmek gerek. İnternette bulabileceği, arkadaşlarına sorabileceği bir şey için bile yine sizi arıyor sizden yardım istiyor. Ablam var demiş, sizi aramış.Aynen şimdi ölü balık taklidi yapar hepsi. Bomboş linç atmaya gelince hepsi aslan kesiliyodu.
Ben ablasıyım diye hiçbir şey yapmak zorunda değilim öncelikle bu aile bu kadar kötüyse bana da kötü. O büyürken ne sorunlarla uğraştıysa ben de uğraştım ben de küçüktüm ve çocuktum. Ondan erken doğdum diye onun sorumluluğunu taşımak zorunda değilim. Ben de terapi aldım sorunlarımın arkasına saklanıp “kötü” ailemi bahane ederek kendimi mağdur ilan edebilirdim etmedim. Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum babamın durumu hiçbir zaman çok çok süper olmadı ben hep burs kazandım okudum yurtdışına tek kuruş para almadan çıktım kendi doğrularımı kendim bulup sınırlarımı kendim çizmeyi başımın çaresine bakmayı öğrendim.Benim fikrim değişmedi. Tinderdan 6 ayrı erkekle tanışıp hepsiyle ilişkiye girmiş öyle mi? Hiç sevgi ilgi arıyor, kim ne dese kanmış inanmış, değer verildiğini sanmış diye düşündünüz mü? Kardeşimin ciddi sorunu var, ilgilenelim, ne arıyor ne istiyor diyeceğinize bize hadi vurun kahpeye yapıyorsunuz. Önemli olan haklı çıkmanız, kardeşiniz değil. Uzaktan müdahale olmuyor, bazen yakına gelip dokunarak tutarak yardım etmek gerek. İnternette bulabileceği, arkadaşlarına sorabileceği bir şey için bile yine sizi arıyor sizden yardım istiyor. Ablam var demiş, sizi aramış.
İstanbul'a gitti yoldan çıktı, ortalık malı oldu, babam tutar saçından getirir, ben de hayırlı evlat kalırım kafasını yaşıyorsunuz. Anneniz babanızdan gizlediğine göre etkisiz eleman. Belki de çocukluğundan beri yaptığı her sorunda niye böyle demek yerine gizledi halının altına süpürdü. Saçından sürüklemeye hazır babası varken bir çocuğun yanlış yapması gayet normal. Ben kocamdan kızlarımla ilgili hiç bir şeyi gizlemem, sorun varsa konuşur maddi manevi çözüm ararız, kızımın saçına dokunamaz.
Hadi anne babanız eski kafa ama siz abla olarak cinsel yaşamı korunmayı konuşmamışsınız. Siz de nişanlınızla aynı evde kalıyorsunuz, aileden bağımsızsınız, kardeşiniz de birden özgür bağımsız oldu. Niye yol göstermediniz? Şu okula git dedim gitmedi, şu kadar masrafı oldu, bu paraları harcadı... Benim de o yaşlarda kızım var ve kardeşiniz için hala üzgünüm. Kendi başına hayatı tanımaya çalışmak zorunda.
Ablacım kızın da varmış büyük büyük laflar etme derim. Bu kızın nesini destekliyorsunuz gerçekten aklım almıyor? Ben mi yanlış düşünüyorum? Kız bilinen sayıyla en az 6 adamın evine girip çıkıyor. 20 yaşında. Kimse dur demesin o zaman zorla da olsa saçından tutup getirmesin ondan sonrasında cesedi parçalanıp valize konulsun . O zaman karşısına geçip maddi manevi çözüm ararız. Ne dersiniz? Burası Türkiye.Benim fikrim değişmedi. Tinderdan 6 ayrı erkekle tanışıp hepsiyle ilişkiye girmiş öyle mi? Hiç sevgi ilgi arıyor, kim ne dese kanmış inanmış, değer verildiğini sanmış diye düşündünüz mü? Kardeşimin ciddi sorunu var, ilgilenelim, ne arıyor ne istiyor diyeceğinize bize hadi vurun kahpeye yapıyorsunuz. Önemli olan haklı çıkmanız, kardeşiniz değil. Uzaktan müdahale olmuyor, bazen yakına gelip dokunarak tutarak yardım etmek gerek. İnternette bulabileceği, arkadaşlarına sorabileceği bir şey için bile yine sizi arıyor sizden yardım istiyor. Ablam var demiş, sizi aramış.
İstanbul'a gitti yoldan çıktı, ortalık malı oldu, babam tutar saçından getirir, ben de hayırlı evlat kalırım kafasını yaşıyorsunuz. Anneniz babanızdan gizlediğine göre etkisiz eleman. Belki de çocukluğundan beri yaptığı her sorunda niye böyle demek yerine gizledi halının altına süpürdü. Saçından sürüklemeye hazır babası varken bir çocuğun yanlış yapması gayet normal. Ben kocamdan kızlarımla ilgili hiç bir şeyi gizlemem, sorun varsa konuşur maddi manevi çözüm ararız, kızımın saçına dokunamaz.
Hadi anne babanız eski kafa ama siz abla olarak cinsel yaşamı korunmayı konuşmamışsınız. Siz de nişanlınızla aynı evde kalıyorsunuz, aileden bağımsızsınız, kardeşiniz de birden özgür bağımsız oldu. Niye yol göstermediniz? Şu okula git dedim gitmedi, şu kadar masrafı oldu, bu paraları harcadı... Benim de o yaşlarda kızım var ve kardeşiniz için hala üzgünüm. Kendi başına hayatı tanımaya çalışmak zorunda.
Konu sahibiyle eski bir durumum mu varmış?Nereden vardınız bu kanıya?Evet abla olarak yanında durmuyorum diye düşünür onun psikolojik destek alması için elimden geleni yapardım.Parayı sınırsız vermek de hata zaten.Burada en önemsiz konu da para ayrıca.O yüzden değinmedim bile.Burada elden kayıp giden bir kız var.Konu sahibiyle olan eski durumlarınızdan ötürü objektif yorum yaptığınızı düşünmüyorum. Sizin kardeşiniz böyle 1 ayda 6 kişiyle yatıp kalksa ilk düşüneceğiniz şey “Ben abla olarak yanında olmuyorum” mu olurdu? Zıt gideceğim diye yanlış yorumlamayın. Ortada 20 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Ailesi bütün sınırlarını zorlamış, babası okutmak için kendinden kısıyor. 60 yaşında çalışıyor vs. Kim olsa bu duruma içi acır yapmayın, hepimizin kardeşi var. Benim kardeşim yapsa ailem çabalarken o kendi keyfini düşünse “Ben manevi olarak yanında olamıyorum yaaa” mı diyeceğim? Yok vallahi ablası olarak onun saçlarını tek tek yolarım. Burda diyebileceğimiz şey 20 yaşındaki genç kız 6 kişiyle yatmayı biliyorsa o zaman kendisi çalışsın bir hayatın sillesini yesin bakalım.
Hangi psikolojik hastalıklar? Tedavi gördü mü?Bense küçüklüğümden beri psikolojik sorunları hastalıkları ile ilgilenmek zorunda bırakıldım. Arayıp sana anlatmış ablam var demiş diyorsunuz ya keşke demese biliyor musunuz çünkü ben çok yoruldum. Buraya yazarken benim de evlat olduğumu unutuyorsunuz.
Anlamıştım. Ne tanısı var?Bense küçüklüğümden beri psikolojik sorunları hastalıkları ile ilgilenmek zorunda bırakıldım.
E var işte neyi gizliyorsunuz? Belli ki tanışıyorsunuz bir yerlerden konuşmalarınızdan o çıkıyor. Ben gördüğümü söylüyorum. Biraz objektifliğe davet ettim, katılıp katılmamak size kalmışKonu sahibiyle eski bir durumum mu varmış?Nereden vardınız bu kanıya?Evet abla olarak yanında durmuyorum diye düşünür onun psikolojik destek alması için elimden geleni yapardım.Parayı sınırsız vermek de hata zaten.Burada en önemsiz konu da para ayrıca.O yüzden değinmedim bile.Burada elden kayıp giden bir kız var.
Uzatma ya derken?Burada herkes kendi düşüncesini söylüyor.Ben de söylüyorum.Boşver uzatma ya bilmiyoruz aile içinde tam olarak neler yaşandığını. Sonuçta bu son konu üzerinde tartışıyoruz ve kız heba olmasın diye üzülüyor ablası.
E var işte neyi gizliyorsunuz? Belli ki tanışıyorsunuz bir yerlerden konuşmalarınızdan o çıkıyor. Ben gördüğümü söylüyorum. Biraz objektifliğe davet ettim, katılıp katılmamak size kalmış
Hangi psikolojik hastalıklar? Tedavi gördü mü?
Anlamıştım. Ne tanısı var?
Malesef bitti dediğin yerde tekrarlıyor böyle şeyler. Tedavi bırakmaya gelmez, devam etsin.Depresyon ve kendine zarar verme vardı. Tedavi gördü terapi ile devam eden ilaç tedavisi gördü 16-17 yaşındayken başladı. Sonrasında özel bi klinikte ismini tam bilmiyorum ama kafasına bi cihaz bağlayıp manyetik dalgalar gönderildi beyin kimyasını düzeltmek amacıyla. Bir süre iyiydi sonrasında sınava hazırlanırken yine ilaç kullanmaya döndü kötü hissediyorum diyerek.
Konu sahibiyle eski bir durumum mu varmış?Nereden vardınız bu kanıya?Evet abla olarak yanında durmuyorum diye düşünür onun psikolojik destek alması için elimden geleni yapardım.Parayı sınırsız vermek de hata zaten.Burada en önemsiz konu da para ayrıca.O yüzden değinmedim bile.Burada elden kayıp giden bir kız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?