- 21 Temmuz 2013
- 722
- 595
- 123
Komşumuzun oğlu 6 yaşında filandı tahminen annesigille komşu kavga ederken öyle olmuştu.ama büyük bişeydi onunki çok korkmuştu.yıllarca özel eğitime gitti.sonra düzeldi.ama eşiniz nasıl çocuğu kekeme etcek kadar bağırdı onu anlamadım.inşallah düzelir kendiliğinden.benimki de 2.5 yaşında
Şöyle söyleyim kızım 2,2.5 yaş civarında durduk yere kekelemeye başlamıştı. Sessiz kelimelerde takılıyordu çok. Özellikle k,h ve T harflerinde. Sonra kendi kendine geçti neden başladı Nasıl bitti anlamadım ama 2 ay sürdüdevamlı kekelemiyor oranlarsak yüzde otuz belki. sessiz harflerle başlayan kelimeleri cümlenin başındayda kekeliyor. 2.5 yaşında kızım
zaten kekemelik hakkında okuduğum tüm yazılarda verilen aşırı tepkiler sebebiyle çocukların kekemeliği istemsizce sürdürdüğü yazıyorçocuğun karşısında kekeliyo bu ühühühühü diye ağlamayın da iyice etkilenmesin.
bütün sorulara cvp veremiyorum kusura bakmayın ama okuyorum kendince yaramazlık yaptığı için bağırdı.. daha önce böyle bir tepkiyle karşılaşmadığı için ağladı kıZım
Peki hic kizimin gonlunu alayim diyo mu?bütün sorulara cvp veremiyorum kusura bakmayın ama okuyorum kendince yaramazlık yaptığı için bağırdı.. daha önce böyle bir tepkiyle karşılaşmadığı için ağladı kıZım
Ayni durum iste. Kizimda ilk basta sadece k p ç t ile baslayanlari kekeliyordu. Suan tum harflarde yapiyor. Ama sadece cumlenin basinda ki kelimede yapiyor. Bu kekeleme degilmis pedagogun bana soyledigine gore. En fazla 2 ay surer merak etmeyin dedi. Sakin konusmasina mudahale etmeyin. Duzeltmeye calismayin. Cikaramadigi kelimelere yardim etmeyin. Her sey normalmis gibi davranin. 3 bucuk yasindan once kekemelik olmazmis zaten.devamlı kekelemiyor oranlarsak yüzde otuz belki. sessiz harflerle başlayan kelimeleri cümlenin başındayda kekeliyor. 2.5 yaşında kızım
33 aylık kızım yaklaşık 2,5 yaşındaYorumlarin hepsini okumadim ama.Kac yasinda cocugunuz? Kizim 26 aylik gecen cuma gunu o da birden bire kekelemeye basladi. Gece uykusundacok aglamisti muhtemelen kabus gordu. Veye emzik ve emzirmeyi yeni birakmistim onun etkisi.
Pazartesi pedagoga goturdum. Kizimin ki kekemelik degilmis 3 bucuk yaslarinda baslarmis kekemelik genelde.
Konusmalarini duzeltmeye calismayin. Hersey normalmisgibi davranin..ahlanip vahlanmayin dedi.
Kiziniz buyukse konusma terapisi uyguluyorlarmis. Mutlaka gidin icinizrahat etsin..
içimi rahatlattınız Allah razı olsun sizdenAyni durum iste. Kizimda ilk basta sadece k p ç t ile baslayanlari kekeliyordu. Suan tum harflarde yapiyor. Ama sadece cumlenin basinda ki kelimede yapiyor. Bu kekeleme degilmis pedagogun bana soyledigine gore. En fazla 2 ay surer merak etmeyin dedi. Sakin konusmasina mudahale etmeyin. Duzeltmeye calismayin. Cikaramadigi kelimelere yardim etmeyin. Her sey normalmis gibi davranin. 3 bucuk yasindan once kekemelik olmazmis zaten.
Pedagog bize bunlari soyledi. Daha pazartesi gunu gorustum. ama siz yinede gidin iciniz rahat etsin..
herkesin imtihanı farklı işte.. Allah size de hayırlı evlat versin inşallahKardeşime de olmuştu küçükken r gün sonra falan geçti..
Babası ilgilensin sizde ağlamayın dua edin .. Biz olsun diye uğraşırız olan da çocuğun ödünü kopartır bağırmaktan.Allahım nasıl bir dünyada yaşıyoruz..
merhaba yengenizin kızı kaç yaşındaydı ben araştırdım biraz da pegagog değil galibaYengemin kızı da sizin gibi bir olay yaşadı İstanbulda
UZM. PSK. ERHAN ÖZDEN 'e gitmişlerdi öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?