- 23 Ocak 2016
- 34.421
- 50.366
- 598
Yeğenim de aynı bu yaşlarda ve her türlü korku oluştu, geçen işte yerinde bir abi aynı yaşlardaki kızının ben ölmek istemiyorum bize korana geçer mi ölmeyin vs VS diye ölüm temalı korkuları olduğundan bahsetti. Bence geçmiş değil bu yakın zamanlı corona da verdiğimiz tepkiler haberler çocukları, çok etkiledi...Çok sağolun psikoloğu değiştireceğiz sanırım nisan ayında babaannesi dedesi covid geçirdi bizde evde izole olduk 1 haftada iyileştiler görüntülü konuştuk hep bundan mi etkilendi diyorum 1 ay memlekete gittik geldik herşey yolundaydı birdenbire 2 gün ağladı özellikle gece zor uyudu ama 2.3 gündür gece hadi hayal kuralım denize gidelim su soğuk gibi konuştuk hemen uyudu bugün de oyuncak aldık iyi gibi bilemiyorum
İlaç ne yazdı adını yazar mısınızKızımı ağlarken görünce endişelendik yorumlara bakarak psikoloğa götürdük henüz başka götürmedik daha önce hiç böyle bir konu yaşamamıştık kardeşinize çık geçmiş olsun
Arkadaşımızın dediğine katılıyorum 20 dk gibi bir seans yok en az 40 45 dk sürüyor hadi 30 dk ya inelim ama 20 dk gibi bir süre yok maalesef ve hemen ilaçla teşhisNe olursa olsun, baska bir psikologa daha götürün. 20 dakikada teshis olamaz, hele bir ilaç tedavisi hiç olamaz. Ki psikolog, psikayatr degil yani.
Bu arada bana sanki çok kizinizin üstüne düsüyormusunuz gibi geldi. Bir haber ile kiz bu kadar dagilmasi bana normal gelmedi. Kizinin 12 yasinda dünyadan hiç haberdar olmamasi kötü birsey. Ilerde hersey onu dahada zorlar, liseye gittiginde, diger ögrenciler.. Herkes kiziniz gibi naif degil.
Bu konuyuda diger psikolog ile konusun, onu nasil yetistireceginize dair.
Arkadaşımızın dediğine katılıyorum 20 dk gibi bir seans yok en az 40 45 dk sürüyor hadi 30 dk ya inelim ama 20 dk gibi bir süre yok maalesef ve hemen ilaçla teşhis
Korona haberleri için haberleri izliyorduk şiddet haberlerinde hemen değiştiriyoruz ben yetişkin olarak etkileniyorum karısını kesen taciz haberleri küçük kardeşi var tabiki haberleri izletmiyoruz.kızım hep çok hassas olgun bir çocuk
Tmm siz hemen ilaca başlamayın mümkünse psikoterapist olan bir uzman bulun önce terapi ile yenmeye çalışsın olmazsa ilaç son çareBizimle daha çok konuştu toplam 1 saat sürmüştür ilaç yazmadı psikiyatra gidin ilaç başlayın sonra yine görüşelim dedi
Böyle durumlarda asla ama asla tek doktorla yetinmeyin. Hastalık yok diyecek doktoru aramak için değil asla , hastalığa en iyi yaklaşımı gösterecek doktoru bulmak için. Siz çok üzülüp toparlanamazsaniz evladınız için her şey daha zor olur. Siz ne kadar rahat sakın insanlar olursanız çocuğunuz da bunu o kadar başarılı yönetir. Geçmiş olsun.Merhaba evladım için bişeyler duymaya çok ihtiyacım var.2 gün önce maalesef haberleri izliyorduk hemen değiştirdik ama gördü bıçaklı bir adam dükkana girmiş hamile lafına saldırmış o akşam kızım ağlamaya başladı bizi de keserlerse anne içimden bir ses annen baban ölecek diyor dedi o gece zor uyudu sadece 2 gün ağlamaları korkmaları devam etti hep sarıldık konuştuk hafta sonu psikoloğa götürdük 15-20 dak kızımla konuştu okb teşhisi koydu ne olduğunu inanın yeni öğrendim kızım 12 yaşında ergenlik duyguları iç sesleri birbirine karışmış dedi.ve kesinlikle ilaç başlanacak dedi şok olduk yıllardır neşeli bir çocuktu birdenbire ortaya çıkarmı öyle temizlik takıntısı hiç yok dağınık bir çocuktur.okul hayatı hep başarılı geçti.gelecek kaygısı var anda kalamıyor dedi.kızım psikologla konuşunca 2.3 gündür hiç ağlamadı birlikte nefes egzersizi yapıyoruz.oyuna çevirdik düşüncelimizi camdan Aşağıya atıyoruz azad ediyoruz diyoruz gezdirdik oyuncak aldık iyi gibi ama neler geçiyor kafasından hiç bilmiyorum.bıçak olayını 7 sene önce sezeryan olduğumda korkmuştu anneme bişey olur diye psikolog 7 senedir yaşıyor olabilir dedi ben mi tanımıyorum çocuğumu anlam veremedim.kendimi suçluyorum sürekli bebekliğinden beri düşünüyorum ne yaşadık diye çok ilgiliyiz aile apartmanında yaşıyoruz çok çok sevgiyle büyüdü hep hepimiz çok üzüldük ilaç nasıl oluyor başka biyere mi gidelim bilemiyoruz.karantina döneminde okul yok evde boşluktan mı ortaya çıktı. Ayrıca bikaçkez şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi sesli olarak 2 kez yaptı hep yapıyor mu bilmiyorum çok sormak istemedim şu an için.çok uzun oldu çok çok kötüyüz anne baba olarak
Şu bahsettiğiniz şuraya dokunmazsam size bisey olacak tarzı şeyleri bende yaşıyordum küçükken bi an kendimi hatırladımMerhaba evladım için bişeyler duymaya çok ihtiyacım var.2 gün önce maalesef haberleri izliyorduk hemen değiştirdik ama gördü bıçaklı bir adam dükkana girmiş hamile lafına saldırmış o akşam kızım ağlamaya başladı bizi de keserlerse anne içimden bir ses annen baban ölecek diyor dedi o gece zor uyudu sadece 2 gün ağlamaları korkmaları devam etti hep sarıldık konuştuk hafta sonu psikoloğa götürdük 15-20 dak kızımla konuştu okb teşhisi koydu ne olduğunu inanın yeni öğrendim kızım 12 yaşında ergenlik duyguları iç sesleri birbirine karışmış dedi.ve kesinlikle ilaç başlanacak dedi şok olduk yıllardır neşeli bir çocuktu birdenbire ortaya çıkarmı öyle temizlik takıntısı hiç yok dağınık bir çocuktur.okul hayatı hep başarılı geçti.gelecek kaygısı var anda kalamıyor dedi.kızım psikologla konuşunca 2.3 gündür hiç ağlamadı birlikte nefes egzersizi yapıyoruz.oyuna çevirdik düşüncelimizi camdan Aşağıya atıyoruz azad ediyoruz diyoruz gezdirdik oyuncak aldık iyi gibi ama neler geçiyor kafasından hiç bilmiyorum.bıçak olayını 7 sene önce sezeryan olduğumda korkmuştu anneme bişey olur diye psikolog 7 senedir yaşıyor olabilir dedi ben mi tanımıyorum çocuğumu anlam veremedim.kendimi suçluyorum sürekli bebekliğinden beri düşünüyorum ne yaşadık diye çok ilgiliyiz aile apartmanında yaşıyoruz çok çok sevgiyle büyüdü hep hepimiz çok üzüldük ilaç nasıl oluyor başka biyere mi gidelim bilemiyoruz.karantina döneminde okul yok evde boşluktan mı ortaya çıktı. Ayrıca bikaçkez şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi sesli olarak 2 kez yaptı hep yapıyor mu bilmiyorum çok sormak istemedim şu an için.çok uzun oldu çok çok kötüyüz anne baba olarak
Yeğenim de aynı bu yaşlarda ve her türlü korku oluştu, geçen işte yerinde bir abi aynı yaşlardaki kızının ben ölmek istemiyorum bize korana geçer mi ölmeyin vs VS diye ölüm temalı korkuları olduğundan bahsetti. Bence geçmiş değil bu yakın zamanlı corona da verdiğimiz tepkiler haberler çocukları, çok etkiledi...
Kardeşini bilemem de ben 12 yaşındaki çocuğun gerçekten koparılmamalısın gerektiğini düşünüyorum
Belirli kanallarda şiddet içermeyen haberler çoğunlukta hayattan koparmamak gerektiğini düşünüyorum
Benim oğlum 10 yaşında ve haberi oturup birlikte izleyip değerlendiriyoruz
Kötü insanların olduğunu da öğrenmesi gerekiyor trafik kazasını da ekonomiyi de
Kaybetme korkusunun bir sebebi olmalı tabii ana hem sizi hem babasını kaybetme korkusu varsa deprem vs tetiklemiş olabilir mi
Çünkü okulda vs deprem işleniyor evler yıkılıyor aileler dağılıyor vs
Geçmiş olsun psikolog ile neden bulunursa çözüm de daha kolay olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?