Kızım

Çok geçmiş olsun haberleri açmayın dicem ama sosyal medya internette önümüze çıkıyor maalesef
Hemen ilaca başlatmasaydınız iyiydi bir doktora terapist olan özellikle bir Dr daha görüp öyle ilaca başlayın ilaçlar başlaması ve bırakması kolay değil bizzat senelerdir yaşayan biri olarak söylüyorum son çare terapi iyi gelmezse ilaca başvurursunuz üzüldüm ama maalesef çağımızın hastalığı okb kardeşimde de sayma var zaman zaman yoğun yaşıyor geçer inşallah üzülmeyin terapi uygulayan bir doktor olursa çok daha iyi olur sizin için

Kızımı ağlarken görünce endişelendik yorumlara bakarak psikoloğa götürdük henüz başka götürmedik daha önce hiç böyle bir konu yaşamamıştık kardeşinize çık geçmiş olsun

Yeğenim de aynı bu yaşlarda ve her türlü korku oluştu, geçen işte yerinde bir abi aynı yaşlardaki kızının ben ölmek istemiyorum bize korana geçer mi ölmeyin vs VS diye ölüm temalı korkuları olduğundan bahsetti. Bence geçmiş değil bu yakın zamanlı corona da verdiğimiz tepkiler haberler çocukları, çok etkiledi...

Son yazdığınız cümleler okb rahatsızlığı ama korkmayın geçiyor terapi ile yahut yeterli gelmezse terapi ilaç ile

Arkadaşımızın dediğine katılıyorum 20 dk gibi bir seans yok en az 40 45 dk sürüyor hadi 30 dk ya inelim ama 20 dk gibi bir süre yok maalesef ve hemen ilaçla teşhis

Bizimle daha çok konuştu toplam 1 saat sürmüştür ilaç yazmadı psikiyatra gidin ilaç başlayın sonra yine görüşelim dedi

Kardeşini bilemem de ben 12 yaşındaki çocuğun gerçekten koparılmamalısın gerektiğini düşünüyorum

Belirli kanallarda şiddet içermeyen haberler çoğunlukta hayattan koparmamak gerektiğini düşünüyorum

Benim oğlum 10 yaşında ve haberi oturup birlikte izleyip değerlendiriyoruz

Kötü insanların olduğunu da öğrenmesi gerekiyor trafik kazasını da ekonomiyi de

Kaybetme korkusunun bir sebebi olmalı tabii ana hem sizi hem babasını kaybetme korkusu varsa deprem vs tetiklemiş olabilir mi

Çünkü okulda vs deprem işleniyor evler yıkılıyor aileler dağılıyor vs

Geçmiş olsun psikolog ile neden bulunursa çözüm de daha kolay olabilir

Sebebini bilemiyorum ama çok geçmiş olsun diyorum
Bence bir uzmana daha götürün.

Bizimle daha çok konuştu toplam 1 saat sürmüştür ilaç yazmadı psikiyatra gidin ilaç başlayın sonra yine görüşelim dedi
Tmm siz hemen ilaca başlamayın mümkünse psikoterapist olan bir uzman bulun önce terapi ile yenmeye çalışsın olmazsa ilaç son çare

Çocukların ne zaman neyden etkileneceği belli olmuyor, 11 yaşında kızım var 2 3 sene önce bir anda ölüm korkusu baslamisti. Bir kaç gün ağladı vs psikologa götürdük ve kaç sene önceki mezar ziyaretinden etkilendiğini söyledi psikolog üstelik kızım bilmiyordu mezarlıkta ne olur vs, demek ki biliyormuş daha doğrusu. Bız 1 seansta cozmustuk umarım çabucak atlatir
Naçizane ilaca başlamadan başka bir terapiste daha goturmenizi tavsiye edebilirim

Böyle durumlarda asla ama asla tek doktorla yetinmeyin. Hastalık yok diyecek doktoru aramak için değil asla , hastalığa en iyi yaklaşımı gösterecek doktoru bulmak için. Siz çok üzülüp toparlanamazsaniz evladınız için her şey daha zor olur. Siz ne kadar rahat sakın insanlar olursanız çocuğunuz da bunu o kadar başarılı yönetir. Geçmiş olsun.

Şu bahsettiğiniz şuraya dokunmazsam size bisey olacak tarzı şeyleri bende yaşıyordum küçükken bi an kendimi hatırladım
Benimde böyle takıntılarım vardi küçükken şu kadar saniye içinde yapmazsam vs. Zamanla geçti bunlar bide temizlik takıntım vardi bunuda kizim olduktan sonra aştim

Taciz şiddet tabiki izletmiyoruz ama kontrollü izliyoruz hayvanlara eziyet edenleri konuşuyoruz Cumhurbaşkanı MEB sağlık bakanı gibi hep anlatıyoruz okullarla ilgili haberler kaza haberleri izliyoruz tabiki ama çok naif yapısı var dram korku filmi izlemek istemez yarışma komedi animasyon yaşına uygun sinema filmleri izliyoruz dizi çok izlemiyoruz ama mucize doktoru kendi istedi izledik ben dr olcam dedi uzun süre

Bırakın çocuğunuzu hayatın gerçekleriyle yüzleşsin.. Ömrünüzün sonuna kadar cam fanusun içinde tutamazsınız. Birgün bizlerin de sizlerinde ölceğini bilsin.. Hayatı boyunca her zaman yannda olamayacağınızı bilsin.. Üniversite hayatında evlilik hayatnda herşeyi bilsin ve insanlara ona göre yaklaşsın.. Siz o haberi değiştirerek kızınıza iyilik yapmıyorsunuz ki. Bırakın izlesin .. izlesin ki bu dünyada nasıl insanlar var kendisini ilerde tek bir birey olarak nasıl koruyacak anlasn yaşayarak bilerek büyüsün.. Kızınızn hayatına çok fazla müdahil ve korumacı oluyorsunuz. Ha bu korumacı olmayın demek değil olun ama ona çaktrmayın. Bence farkında olmadan kızınıza kötülük yapıyorsunuz..

Evde konuşurken farkında olmadan birbirimizi tenkit ettiğimizde, bir süre sonra her harekette yaptığımızın yanlış doğru olduğunu düşünmeye çalışıyoruz. Şuraya dokunma böyle olur, ışıkları açık unutma, kapıyı kapat klima var, muslukta su akarken kapat sonra tekrar yıka gibi. Bu tarz farkında olmadan bir mekanizma getirip sürekli daha iyi olması için yaşayanların kontrol edildiği bir ortamda sonradan bu tarz tekrarlama, kontrol etme hareketleri görülebiliyor.

Sporu kesinlikle bırakmasın. Hatta sürekli, düzenli spor aktiviteleri yapsın. Bireysel sporları yapmasın demesi mantıklı gelmedi. Sonuçta yüzmede çocuk kendi başıma gidip şurada takılayım diye zaman geçirmiyor. Bir çocuk psikiyatristi ile psikoterapi alıp, arada doğada beraber yürüyüş gibi etkinlikler yapmanız lazım.

Siz panik yapmayın, sakin olun ve mümkünse daha sizi destekleyecek biriyle devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…