Evet okb hastalarında bu tip takıntılar görülür. Yatmadan önce ışığı elli kere açıp kapatmazsam annem/babam ölür gibi... Ama siz yine de bir doktora daha götürün. İlk terapiden sonra hemen ilaca başlatmak mantıklı gelmedi. Çok geçmiş olsun.şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi
Gereğinden fazla sorumluluk mu yüklediniz acaba bugüne kadar.
okb durumlarında spor işe yarıyor.
yetişkin hayatınızın dertlerine çocuğu dahil etmeyin derim ben.
ilk etapta ilaç yerine davranış terapisi deneyin başka bir uzmana gidin.
Hamileliğiniz nasıldı uzun yıllar olmuş ama belki hatırlarsınız. Galiba genetik oluyormuş anne karnındaki streste etkiliyormuş. Çok zor bir durum ilaçlar bağımlılık yaparsa daha kötü.Merhaba evladım için bişeyler duymaya çok ihtiyacım var.2 gün önce maalesef haberleri izliyorduk hemen değiştirdik ama gördü bıçaklı bir adam dükkana girmiş hamile lafına saldırmış o akşam kızım ağlamaya başladı bizi de keserlerse anne içimden bir ses annen baban ölecek diyor dedi o gece zor uyudu sadece 2 gün ağlamaları korkmaları devam etti hep sarıldık konuştuk hafta sonu psikoloğa götürdük 15-20 dak kızımla konuştu okb teşhisi koydu ne olduğunu inanın yeni öğrendim kızım 12 yaşında ergenlik duyguları iç sesleri birbirine karışmış dedi.ve kesinlikle ilaç başlanacak dedi şok olduk yıllardır neşeli bir çocuktu birdenbire ortaya çıkarmı öyle temizlik takıntısı hiç yok dağınık bir çocuktur.okul hayatı hep başarılı geçti.gelecek kaygısı var anda kalamıyor dedi.kızım psikologla konuşunca 2.3 gündür hiç ağlamadı birlikte nefes egzersizi yapıyoruz.oyuna çevirdik düşüncelimizi camdan Aşağıya atıyoruz azad ediyoruz diyoruz gezdirdik oyuncak aldık iyi gibi ama neler geçiyor kafasından hiç bilmiyorum.bıçak olayını 7 sene önce sezeryan olduğumda korkmuştu anneme bişey olur diye psikolog 7 senedir yaşıyor olabilir dedi ben mi tanımıyorum çocuğumu anlam veremedim.kendimi suçluyorum sürekli bebekliğinden beri düşünüyorum ne yaşadık diye çok ilgiliyiz aile apartmanında yaşıyoruz çok çok sevgiyle büyüdü hep hepimiz çok üzüldük ilaç nasıl oluyor başka biyere mi gidelim bilemiyoruz.karantina döneminde okul yok evde boşluktan mı ortaya çıktı. Ayrıca bikaçkez şuraya dokunmazsam size bişey olcak dedi sesli olarak 2 kez yaptı hep yapıyor mu bilmiyorum çok sormak istemedim şu an için.çok uzun oldu çok çok kötüyüz anne baba olarak
fazla hayatına müdahil oluyor olabilir misiniz? ülke normal değil bir yerden başlaması lazım yoksanasıl mücadele edeceğini bilemez hayatla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?