Kızım

Bişey soracam size acaba siz veya eşiniz çok düzenli tertipli insanlarmısınız. Nasıl anlatsam hani mükemmeletçi her şeyi dakik yerli yerinde yapan işine aşırı önem veren vs.. mükemmeliyetçi anne babaların çoçuklarında fazla kaygı oluyor o yüzden soruyorum. Eşimde aynı durum var da

Psikologda aynısını söyledi ama işimizde gücümüzdeyiz temizlik takıntım hiç yok kızımda dağınıktır eşimdüzenlidir ama evde öyle baskı yok

Haberleri uzun bir zaman izlemyn kaç kişi ölmüş su bu yada başka olayları. Zaten maşallah bizim haberlermz içler acısıydı covidden de önce şimdi ailenzde böyle bir hastalık olms iyilessde korkar acaba benim annem babamda böyle olacak mi diye?
Kendine zarar verici yada inthr gibi düşünceleri yoksa ben kesinlkle ilaç önermiyorum bunu aile içinde yaptgnz küçük degsklklerle ve terapi ile asablr eğer dedgm durumlar yoksa. Özel eğitmde idarcydm ilaç kullann çocukları biliyrm

Icinde bulumdugumuz durum oldukça zor ve insani psikolojik olarak cok yoran bi surec bu aralar kadin cinayetleri cocuk kacirlamar oldukca artti bi sekilde duyduysa ve salginin da vermis oldugu gerginlikle atak gecirmis olabilir. Belki altta yatan bi durumdu (pek bilgi sahibi degilim sadece fikir yurutuyorum) ve üst üst gelince iyice panik oldu.Siz kendinizi suçlamayin lutfen ! Cocuklarin ic dunyalari farkli belki size cok yansitmadi. Ufak tefek seyleri de siz anlamdiramamis olabilirsiniz. Bu sizi kotu bir anne yapmaz. Diger arkadaslarinda soyledigi gibi baska bir uzmana gostermekte fayda var. Okb uzerinde uzmanlasmis bir doktor olabilir.Gelmis gecmis olsun insallah

Şuraya dokunmazsam size bişey olur yazısına kadar anlik gördüğü şeyden etkilendiğini düşündüm ama evet malesef okb de bu görülüyor. Tedavisi mümkün tabiki Allah beterinden sakınsın uzulmeyin

Şiddetli derecede okb m vardı 7 sene önce tedavi gördüm yaklaşık 1 yıl. Baktım olacak gibi değil kafamı dağıtmayı denedim. El işi ile sök dik işle falan derken epey işe yaradı. Ama 12 yaşında ki çocuk için bu uygun mu bilemem. Arada depreşir mesela kendime uğraş bulurum. Ailem yine depreştiğini söylüyor ama şu sıra bir şey yapamıyorum 2 yaşında çocugum var. :/

Belirli kaldırım taşlarına basarak ilerleme iç güdüsü okb ye delalet olabilir mi

Çok üzüldüm 2-3 gündür çok üstüne düşüyorum benimde kendime gelmem lazım

Tam ergenlik çağında, geçiş döneminde ; duygularınızı bu kadar belli etmeyin.

Normal yaşantınıza devam edin.

Başka bir uzmanla daha görüşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…