Kızım...

Bi tanıdıgımızda maddi durum çok iyi olmasına ragmen cocugu bebeklikten itibaren calısıp bakıcı,kres vs buyutuyor cocuk sevgiden yoksun..psikolojisi bozuluyor hiperaktif tanısı konuluyor şuan 15 yasında kafa yaşı 7-8 de içtiği ilaclardan dolayı..
Annelerin tek ve en buyuk gorevi topluma saglıklı insanlar yetiştirmek.kadınlar kendi elleriyle kendi evlatlarının ruh ve beden saglıgını bozuyor.
Şuan benim her acıdan çok iyi bir işim var yeterki bi evladım olsun Rabbim nasip etsin işten ayrılmak ilk işim olacak.

Ben oğlumu üst kata bırakınca bile deli gibi özlüyorum yatsin diyolar birakamiyorum diyorum bende kalayim onunla üzüldüm gerçekten 4 ay az değil 1 gün bile dayanamıyor insan Allah yardım etsin

Ya kusura bakmayın ama bu cevap çok yanlış. Bıcır bıcırdır çocuk elbet. Ama bir kadının amacı çocuk yetistirmek midir ? İslam hukukuna göre bile (ki genelde kadinsal yükümlülüklerden dolayı ondan diyorum) bir kadının dogurdugu çocuğa bakma gibi bir zorunluluğu yoktur. Yani çocuk dogurunca bir kadının hayatı bitsin mi ben böyle dusunenlere çok üzülüyorum. Çalışmak (fabrikada yogun tempodan vücut gücüyle yapilan calismadan bahsetmiyorum) bunca yıl okumanın karşılığıdır. Hep derim bir kadının çalışmadı para değil prestij meselesi. Ha çocuk çok mu öksüz gibi kaliyo ? Yoo. Böyle büyüyen çok arkadaşım var. Anneleriyle aralarında hicbir bağ sorunu yok

merhaba;
bulundugunuz yerle yazlık arası 2 saat demiişsiiniz.Madem oyle.işten cıkışta gormeye gidin arabanızla.işten 6 da cıkıyormussunuz.8 de ordasınız.4 5 saat gecirin yavrunuzn yanında sonra donun.ben olsam boyle yapardım işi bırakmaktansa.

Siz kızınızla mutlu olmayı denerseniz sorun olmaz ...
Tercih meselesi bunlar , onun görmek dokunmak öpmek istediği sizsiniz
...
Yasamının amacı kızı olmadıgı icin konu sahibini kutluyorum. Ayrica çok vakit gecirmek degil kaliteli vakit gecirmek önemli. Nerden biliyosunuz aksam neler yaşadıklarını? Böyle yaparak anneye bağımlı hatta tapan çocuklar yetistiriyorsunuz.

Allah aşkına anne babanin yaninda el bebek büyüyen bağımlı hatta tapan cocuklarin icinde emin ol psikolojisi bozuk cocuk sayısı daha fazla. Her ilgi seviyesinde olabilir bunlar. Cocuk esirgeme kurumunda yetismis cocuklar hep suçlu falan olmalıydı o zaman

Maddi durumunuz iyiyse calismayin.
Herşey maddiyat değil. O çocuk babanneyle degil anneyle büyümeli. Çocuğu doğuran ve yetiştiren anne olmali. Doğada bu şekildedir. Eğer babaanne büyütecek olsa o doğurmaliydi.
Ayrica ekonomik özgürlük çalismak değil. Çevremde çalistigi halde kocasina harcadigi 5 liranin hesabini veren arkadaslarim var. Evet her anne eğitimli olmalı elinde mesleği olmali ama evladinin ona en ihtiyaç duyduğu zamanlarda da yaninda olabilmeli.
Okula başlayinca calisabilirsiniz.
Hani ben mutlu olmazsan çalismazsam onu nasil mutlu edebilirim diyorsunuz ya zaten bir anne için evladiyla baş başa olmak onun gelişimini görmek istediği gibi yetiştirmekten daha büyük mutluluk olabilir mi?
Ben anne dişinda okul cagina kadar çocuğun başka kimsenin büyütmesi taraftari degilim. Kadinlar çocuklarini değil torunlarini yetiştiriyor artik. Bilemiyorum ben boyle düşünüyorum bunlari duymak istemeseniz de diyeceklerim bunlar.

Ne güzel işte, hem kızın mutlu hem nine dede şükür et böyle bir imkanın var, çalışmak güzel hem maddi hem manevi.
Bence biraz keyfine bak.

Kızım sabah uykusundan olacak,kreşte hastalıklar baş gösterecek ve aklım hep onda kalacak..Kreş yazlıktan babaannesinin yanından daha mı iyi ?
Hanim efendi her yoruma bir cevabiniz var, duymak istediginiz tek sey evet yazlikta babannesiyle cok mutlu, en dogrusunu yapmissiniz seklindeki yorumlar. Digerlerine surekli elestirel cevaplar veriyorsuniz ama herkes sizinle ayni fikirde degil gördüğünüz gibi.

İyi de o yaşta çocuk babaanneyle dedeyle eve tıkılıyor 3 yaşında kocaman olmuş artık kreş yaşı. O kadar uzun saat kreşe bırakamam deyip tüm hafta içi uzağa gönderiyorsunuz.
Siz kızınız için değil kendiniz için en iyisini istiyorsunuz biraz bencil gördüm kusura bakmayın.

Canım güçlü ayaklarının üzerinde duran anneler güçlü mutlu çocuklar demektir. Çalışmayı bırakma ama mesela yaz başladığında sen de tatil alsan beraber bir hafta kalsaniz. Zaten bayramlar yaza geliyor. Sonra yaz bitmeden 1 hafta daha.

Bu arada daha yaz gelmedi. Sen dayanamıyorum demişsin. Yazlıga gittiler mi zaten yoksa gidecekler yakinda diye mi endiseleniyorsun?

Kadının görevi çocuk yetiştirmektir, doğduğunda işi bırakmalıdır diyen kadınlara da inanamıyorum sizler geleceğin kaynanalarısınız !
İstiyorsunuz ki çocuk sizden ayrı nefes alamasın, askere bile kundaklayıp gönderin, sizsiz nefes alamasın.
Ataerkil toplumun size dayatmalarını vicdan kisvesi altında mutlu mutlu kabul edip anne dışındaki bir kimliğinizi hatırlarsanız suçluluktan ölecek gibisiniz bu ne?
Çalışan anneyle büyüdük bağımız mı yok, sevgi eksiğimiz mi var, yoo kıyas kabul etmez sevgimiz annemle. Yok neymiş çalışan anneyle büyüyen bireylerin psikolojisi bozukmuş, kanıtı olmayan saçma sapan iddialar, o çocuk liseye giderken sen evde olsan ne olur olmasan ne olur hayret bir şey.

Evde olupta ilgi gostermeyen cok anne var. Tabiki isin bir de duygusal boyutu var, buyurken cocugumun her anina sahit olamadim gibi seyler. Neticede bir kez gececek o yastan. Ama isten vazgecememem diyorsaniz ilginizi daha fazla belli edin. Uzakta olsa kiziniza onu ne kadar cok sevdiginizi ozlediginizi anlatmanin binbir yolu var. Siz sevginizi hissettirin gerisi hallolur zaten.

bu arkadasin yapacagi sey cocugunu alip krese vermek ya da babannenin.yazliga gitmemesi ya da bakici tutmak. annenin 4 ay 16 haftada 1hafta cocugunu gormemesi degil.

Son düzenleme:

3 yaşındaki çocuğa uzaktayken ilgi nasıl gösterilecek ki.
yaş çok küçük gerçekten bu tarz ayrılıklar için.

Haklisiniz belkide ama baskada cozum gelmedi var mi ki? Ya is ya cocuk ortasida tutmuyorsa secim annenin tabi.

çok seçenek var, neden alternatif olarak işten ayrılmayı sunuyor konu sahibi ben de anlamadım.
gerçi son mesajında kreş araştıracağım yazdı.

dönemsel veya uzun süreli kreşe gönderebilir.
dönemsel veya uzun süreli bakıcı ayarlayabilir.
2 saat yol, iş başa deyip her gün gidip gelebilir.

Benimde bir kızım var evlendikten sonra bebek düşündüğüm icin işi bıraktım. Madem maddi durumunuz iyi işi birakin.. sadece esim calisiyor maddi olarak tabiki kisitlama yapiyorum ama hicbir is benim kocamdan ve evladimdan daha segerli degil. Annelik herseyden daha onemli. Siz isyerinde calisirken kizinizin tum hayatini aslinda kaciriyorsunuz...hangi birikim hangi alışveriş hangi harcama hangi mal mülk kizinizdan daha onemli.

Bu kres sevdasi nedir ya? Çocuğu sabahın köründe yatagindan kaldırıp götürmek, hastalıkla bir kış geçirmesini seyretmek...
Çocuk makas elinde kesecek, bicecek, çizgi film izleyecek, akranlarıyla oyun oynayacak, resim yapacak. Bu mu yani?
Babaanne bakiyormus ne güzel, hic de gözünüz arkada kalmasin. Yazlık yer, mis gibi hava, deniz, arkadaşlar. Çocuk sokakta oyun oynayacak. Bunu hangi kreş ya da bakıcı verebilir.
İsten ayrılmayı da asla dusunmeyin, mutlu olmayacaksınız mutlu da edemezsiniz zaten. Hafta içi bir gün düzenli olarak kacarsaniz çocuğunuzun yanina bir de hafta sonları. Hic vicdan yapmaya gerek yok bence.

kreşler konusunda yanlış bilgilere sahipsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…