- 22 Ocak 2008
- 6.322
- 7.028
- 723
- Konu Sahibi olmazsanolmaz
-
Ya kusura bakmayın ama bu cevap çok yanlış. Bıcır bıcırdır çocuk elbet. Ama bir kadının amacı çocuk yetistirmek midir ? İslam hukukuna göre bile (ki genelde kadinsal yükümlülüklerden dolayı ondan diyorum) bir kadının dogurdugu çocuğa bakma gibi bir zorunluluğu yoktur. Yani çocuk dogurunca bir kadının hayatı bitsin mi ben böyle dusunenlere çok üzülüyorum. Çalışmak (fabrikada yogun tempodan vücut gücüyle yapilan calismadan bahsetmiyorum) bunca yıl okumanın karşılığıdır. Hep derim bir kadının çalışmadı para değil prestij meselesi. Ha çocuk çok mu öksüz gibi kaliyo ? Yoo. Böyle büyüyen çok arkadaşım var. Anneleriyle aralarında hicbir bağ sorunu yokSiz mutsuz olmamak için evlattan geçenlerdensiniz
Kendinizi öncelikli düşünüyorsunuz...
3 yaş dan bahsediyoruz, bıcır bıcır hergün farklı şekillerde olduğu ,şaşkın bırakacağı hallerinden bahsediyoruz
Vicdanınızdan ötürü ağlıyorsunuz...
Yasamının amacı kızı olmadıgı icin konu sahibini kutluyorum. Ayrica çok vakit gecirmek degil kaliteli vakit gecirmek önemli. Nerden biliyosunuz aksam neler yaşadıklarını? Böyle yaparak anneye bağımlı hatta tapan çocuklar yetistiriyorsunuz.Siz kızınızla mutlu olmayı denerseniz sorun olmaz ...
Tercih meselesi bunlar , onun görmek dokunmak öpmek istediği sizsiniz...
Allah aşkına anne babanin yaninda el bebek büyüyen bağımlı hatta tapan cocuklarin icinde emin ol psikolojisi bozuk cocuk sayısı daha fazla. Her ilgi seviyesinde olabilir bunlar. Cocuk esirgeme kurumunda yetismis cocuklar hep suçlu falan olmalıydı o zamanBi tanıdıgımızda maddi durum çok iyi olmasına ragmen cocugu bebeklikten itibaren calısıp bakıcı,kres vs buyutuyor cocuk sevgiden yoksun..psikolojisi bozuluyor hiperaktif tanısı konuluyor şuan 15 yasında kafa yaşı 7-8 de içtiği ilaclardan dolayı..
Annelerin tek ve en buyuk gorevi topluma saglıklı insanlar yetiştirmek.kadınlar kendi elleriyle kendi evlatlarının ruh ve beden saglıgını bozuyor.
Şuan benim her acıdan çok iyi bir işim var yeterki bi evladım olsun Rabbim nasip etsin işten ayrılmak ilk işim olacak.
Hanim efendi her yoruma bir cevabiniz var, duymak istediginiz tek sey evet yazlikta babannesiyle cok mutlu, en dogrusunu yapmissiniz seklindeki yorumlar. Digerlerine surekli elestirel cevaplar veriyorsuniz ama herkes sizinle ayni fikirde degil gördüğünüz gibi.Kızım sabah uykusundan olacak,kreşte hastalıklar baş gösterecek ve aklım hep onda kalacak..Kreş yazlıktan babaannesinin yanından daha mı iyi ?
Evde olupta ilgi gostermeyen cok anne var. Tabiki isin bir de duygusal boyutu var, buyurken cocugumun her anina sahit olamadim gibi seyler. Neticede bir kez gececek o yastan. Ama isten vazgecememem diyorsaniz ilginizi daha fazla belli edin. Uzakta olsa kiziniza onu ne kadar cok sevdiginizi ozlediginizi anlatmanin binbir yolu var. Siz sevginizi hissettirin gerisi hallolur zaten.
Haklisiniz belkide ama baskada cozum gelmedi var mi ki? Ya is ya cocuk ortasida tutmuyorsa secim annenin tabi.3 yaşındaki çocuğa uzaktayken ilgi nasıl gösterilecek ki.
yaş çok küçük gerçekten bu tarz ayrılıklar için.
Haklisiniz belkide ama baskada cozum gelmedi var mi ki? Ya is ya cocuk ortasida tutmuyorsa secim annenin tabi.
Bu kres sevdasi nedir ya? Çocuğu sabahın köründe yatagindan kaldırıp götürmek, hastalıkla bir kış geçirmesini seyretmek...
Çocuk makas elinde kesecek, bicecek, çizgi film izleyecek, akranlarıyla oyun oynayacak, resim yapacak. Bu mu yani?
Babaanne bakiyormus ne güzel, hic de gözünüz arkada kalmasin. Yazlık yer, mis gibi hava, deniz, arkadaşlar. Çocuk sokakta oyun oynayacak. Bunu hangi kreş ya da bakıcı verebilir.
İsten ayrılmayı da asla dusunmeyin, mutlu olmayacaksınız mutlu da edemezsiniz zaten. Hafta içi bir gün düzenli olarak kacarsaniz çocuğunuzun yanina bir de hafta sonları. Hic vicdan yapmaya gerek yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?