- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi olmazsanolmaz
-
calismak istedigi icin kimse kimseyi eksik anne olmakla veya bencillikle suclayamaz kusura bakmayin. "Cocuk da yaparim kariyer de" lafi bosa cikmadi. Bu tip kadinlar kendi ayaklari uzerinde durabilen, parasini kendi kazanan, ozguveni yuksek kadinlardir. Ve anneye bagimlilik derecesinde tapan cocuklar yetistirmezler. Ben de annemden boyle gorup boyle yetistim, ve sonuc olarak ben de calisiyorum, cocugum oldugunda da calismaya devam edicem. Dunyanin her yerinde calisan anneler var, o zaman Avrupali, Amerikali kadinlar da hic calismasin? Evlerinde otursunlar, cocuk baksinlar? Iste bu zihniyet oldugu muddetce zaten biz geriye gitmeye mahkumuz. Daha kendi hemcinslerimiz kadinin calisma hayatinda yerinin olmadigini dusunuyor. Kusura bakmayin ama kimse kimseye "senin ihtiyacin yok ama calisiyorsun, cok bencilsin" gibi yaftalamalar yapamaz. Kimsenin anneligini sorgulamak da kimseye dusmez.
canım bu kadar ayrılığı Avrupada Amerikada da önerdiklerini hiç sanmıyorum.
yani elbette kadınlar çalışsın diyorum ben de, maddi ihtiyacı var veya yok.
ama 1-2-3 yaşında daha bebek statüsündeki bir çocuğun anneden/babadan bu kadar uzun süre ayrı kalması doğru değil.
baba orada olsa olabilirdi veya anne.
ama ikisinden de ciddi sürelerle ayrı geçirilen bir yaz var.
Şimdi burda çalışan bütün anneler diye genelleyip olayı başka yöne çekmeyin. Keyfi olarak çalışıp, çocuğunu kendi ilgisinden mahrum eden kişi bencildir aynen orda yazdığım gibi.
Bu kadar uzun sure derken, ben mi yanlış anladım. Konu sahibesi her haftasonu ve bazen de hafta içi gidebiliyoruz demedi mi? Sanki aylarca uzak kalmış algısı oluşturulmuş.canım bu kadar ayrılığı Avrupada Amerikada da önerdiklerini hiç sanmıyorum.
yani elbette kadınlar çalışsın diyorum ben de, maddi ihtiyacı var veya yok.
ama 1-2-3 yaşında daha bebek statüsündeki bir çocuğun anneden/babadan bu kadar uzun süre ayrı kalması doğru değil.
baba orada olsa olabilirdi veya anne.
ama ikisinden de ciddi sürelerle ayrı geçirilen bir yaz var.
Bu kadar uzun sure derken, ben mi yanlış anladım. Konu sahibesi her haftasonu ve bazen de hafta içi gidebiliyoruz demedi mi? Sanki aylarca uzak kalmış algısı oluşturulmuş.
Şimdi burda çalışan bütün anneler diye genelleyip olayı başka yöne çekmeyin. Keyfi olarak çalışıp, çocuğunu kendi ilgisinden mahrum eden kişi bencildir aynen orda yazdığım gibi.
Hani yakında kimse yoktuDün akşam eşimle eve yakın bir kreşe görüşmeye gittik.
Sabah 7'de kızım bizimle evden çıkacak ve akşam 7'ye kadar kreşte kalacak.Bu durum bize çok zor geldi,kreş işyerlerimize de yakın değil tabi..
Sonuç olarak Haziran sonuna kadar her çarşamba akşamı ve Cumartesi Pazar full yazlıkta olacağız,
Haziran'dan sonra da kızım 3 gün yazlıkta,2 gün kendi annemde (her akşam görebileceğim mesafede),hafta sonu da bizimle olacak.Zor bi süreç inşallah Rabbim kolaylıkla atlatmayı nasip eder.
Not : Olumlu ya da acımasızca yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
İsteyen hergün de gidebilirHafta ortası bir gün de gidebilirsiniz
Biz (ben 4, küçük ablam 6, büyük ablam 7yaşına kadar ) annemden uzakta büyüdük, çalıştıkları için. Çok sık görmedik. Babaannem ve dedemleydik. Bu annemi asla kötü anne yapmadı yada dusuncesiz. Her geldiğinde sevdiğini hissettik. Hayat biraz zor hele ki birikimi olmayan biri için. Annemle babam şükür yine ev alabildi. Annem de hep çalıştı. Şimdi babam vefat etti kanserdi 3 yıl önce, annemde hasta olduğu için hem babamın hem kendinin emeklisi ile geciniyor. Bu durumları kim hesaplayabilir di? Herşey birden çıkıyor. Kimsenin güvencesi yokken, herkes eli ayağı tutuyorken çalışmalı. Çocuk annesinde, teyzesinde, halasinda veya ninesinde büyüyor. Ha bakmiyorlarsa elbet sorun, ama kadın çok iyi bakıyorlar demiş.son kararı haftasonu + çarşamba günü şeklinde.
ilk konuyu açtığında sadece haftasonu yazıyordu yalnış bilmiyorsam.
şu an çocuk 3 yaşında, bu durum doğumdan itibaren devam ediyor, ilk gönderdiğinde yaşı kaç diye sordum ama cevap alamadım, 1 yaşındaydı diye tahminde bulunarak yorumlarsam; bence 1 yaşında bir çocuğun 2-3 gün annesini/babasını düzenli aralıklarla 4 ay gibi bir süre görmemesi doğru değil.
sağlık sorunları vs sebepleri olursa elbette kötünün iyisi diye sarılınabilir bu düşünceye.
ama bir çok alternatifin içinden seçilen bu yöntem bu yaşa uygun gelmiyor bana.
Maddi durumunuzun iyi oldugunu soylemissiniz. Para kazanılır zaman geri gelmez.bu anlara tekrar taniklik etmeniz imkansiz. Ben olsam okul cagina dek cocugumu buyutmek isterdim...Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
Biz (ben 4, küçük ablam 6, büyük ablam 7yaşına kadar ) annemden uzakta büyüdük, çalıştıkları için. Çok sık görmedik. Babaannem ve dedemleydik. Bu annemi asla kötü anne yapmadı yada dusuncesiz. Her geldiğinde sevdiğini hissettik. Hayat biraz zor hele ki birikimi olmayan biri için. Annemle babam şükür yine ev alabildi. Annem de hep çalıştı. Şimdi babam vefat etti kanserdi 3 yıl önce, annemde hasta olduğu için hem babamın hem kendinin emeklisi ile geciniyor. Bu durumları kim hesaplayabilir di? Herşey birden çıkıyor. Kimsenin güvencesi yokken, herkes eli ayağı tutuyorken çalışmalı. Çocuk annesinde, teyzesinde, halasinda veya ninesinde büyüyor. Ha bakmiyorlarsa elbet sorun, ama kadın çok iyi bakıyorlar demiş.
Babaanne gibi bir seçenek varken bakıcıyı asla düşünemem...3-4 ay sıkarım dişimi,gerekirse şartları zorlar görüş sayılarımı artırırım.
Bakın sizin aranızda kilometrelerce yol varmış bizde sadece max 2 saatlik yol.(İstanbul-Tekirdağ) ve çevremde güvenebileceğim komşum yok ki çocuğumu alsın bıraksın.
Hanımlar yanlış anlamayın ama o zaman babada annede çocuk okula başlayana kadar çalışmasın, çocuğun en güzel zamanları yanında olsunlar. Ya bu mantığı anlamıyorum. "Çalışmasın çocuğuna baksın" bu nasıl mantıktır? Çalışan kadın çocuk bakmaktan aciz mi? Neden erkek çalışmayıp bebeğiyle vakit gecirmiyor, onun hakkı değil mi?
Çalışma konusunda bu kadar sığ olan insanları anlamayacağım hiç sanırım, eli ayağı tutuyorken neden evde oturuluyor? Çocuk okula başladığında bunca sene calismadiktan sonra kim iş verir? Ya kötü birşey olsa durumları sıkışsa paraya ihtiyaç olsa? Eminim Burda taslanirdi bebeğin 3 yaşında, büyük niye calismiyorsunuz evde oturup koca parası yemek tatlı geldi diye.
Ayy yorumları gordukce sinir oluyorum.
Kızlar boşuna didişmeyin
Çalışan çalışmayan herkesin durumu kendini bağlar
Kimisi maddi zorluktan çalışır, kimisi yaşam standartını yükseltmek için
Ancak her anne, evladını herşeyden çok düşünmeli
2 saatlik yolun lafı edilmemeli
İstanbul'da hergün gidiyoruz bu yolu yahu
Yazın 4 ay gidemiyosan evladın için 2 saatlik yolu, çalış-çalışma 'gönlün yoktur' isteyen giderdi
Konu sahibi ben bu işten bişey anlamadım
Dün cıks kreş olmaz, çıkışta bile kimse alamaz diyodun
Babaanne ille bakacak, yazlık candır. Ama ben 2 saat yol tepemem haftasonu giderim diyodun
Zar zor hafta içi birgün daha mesela Çarşamba eklendi hadi, kıyak geçtin sağ ol
Bugün de küt diye anneanne çıktı piyasaya, hayır olsun
E hani kimse yoktu ? Kreşten bile alamayacak kadar
Zaten çözmek istese bunca zaman çözerdiboşa yoruyoruz kendimizi bence
konu sahibi çelişkilerle dolu dün durum iyi acaba çalışmasam vicdan yapıyorum minvalinde konuşurken kreş parası dert oldu .
kreşten alacak kimse yokken anneanne çıktı.
e madem anneanne var neden gönderiyorsun çocuğu yatılı başka yere.
konu uzar da uzar biz de böyle kafası karışık insanlara çözüm üretmeye çalışırız.
ayrıca 2 saat aracı olan insna için çok bir yol değil belirteyim.
niyet çocuğu göndermek burda motivasyon bekliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?