- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Katılıyorum belki cidden benim haksız olan yanım var ama çok bir şey vermeden hatta kat kat alarak bir yere varılamaz anca işte bizleri bu hale getirirlersizi anliyorum benimkilerde asla torunlari icin kilini kipirdatmaz,kac ay gormeseler yakin mesafedeyiz biz gitmeden asla gelmezler ama lafa gelince kimse onlar kadar sevmezmis.bende ilk zamanlar gicik oluyodum ama umursamiyorum artik sevgi lafla olmuyor
Keşke dinleme şansınız olsa benimkisini de neden durduk yere huzur kaçırdığını da söylerdi belkiValla bunu konu sahibini bilmem sma oyle konu sahipleri var ki etrafimizda kus sutuylede beslesen olmsyan gene olmuyor.
Bunu sadece cekenler biliyor
Simfi konu sahibini degil kayinvalidesini dinlesek bide kimbilir o neler anlatirfi.hic bir konuyu tektarafli dinleyerek yorum yapmsmak gerekir.bunu gozlemlerime dayanarak soyluuorum
Söylemedim ama bu akşam şey dedim şuan nasılsa taşnınca da aynı olacak ben kızımı senle büyütürüm onlarla görüşmek istemiyorum dedim sorun yok dediÇok yıpratıyorlarsa kendin görüşme. Ama bu düşüncelerini eşin duyarsa gercekten aranızda ciddi soğukluk olur.
Ne güzel eşin arkanda bak kıymetını bil canım.Söylemedim ama bu akşam şey dedim şuan nasılsa taşnınca da aynı olacak ben kızımı senle büyütürüm onlarla görüşmek istemiyorum dedim sorun yok dedi
Yani bebeğimin gelişimi her şeyden daha önemli onu üzecek hiçbir şeye tahammülüm yok o yüzden zaten bu kin birazda oluştu kızıma söylenenler beni biledi hep. Şimdi aynı sitede oturunca da çok bir şet değişmeyecek tavrım aynıTabiki o kadında görümcem çocuklarına terör estiriyor ders çalışın diye benimkilerde böyle yönlendiriyor diye üzülüyordu
Benim çocuklarımın iyi yere gelmesini istemiyor diyordu
Çok zor çocukları küçük yaştan beri onların yanındaydı ne kadar ben anneleri olsamda onların kurallarına göre yetiştiler diye çok üzülüyordu
O yüzden bakmayın herkesin söylediğine olabildiğince mesafeli olun çocuğunuzu koruyun
Hayatta her şey dosdoğru bir şekilde gitmiyor
Aslında normal olan babaanne dede sevgisi de görmesi ama karşıda anormal tipler olunca bu şekilde karşılık vermek gerekiyor
Boşver ya o çocukta büyüyüp kimin ne olduğunu görecek dert etme...Kızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Mesela söylenenler kızım 3 aylıktı bu agu demiyor ayrıca bu bebeğimin adı neden agu demedi çok enteresan bir sorun olabilir sonra bu nereye bakıyor ya baksana göz kontağı kurmuyor bir sorun var ki bebeğim çok daha küçüktü bu dendiğinde 4 aylıktı kafası normalden büyük beyninde tümör varmış bir tandığın bence bunda da var neden oturamıyor emekleyip kendisi oturamıyor mu neden acaba doktora götürdün mü bir sorun var gibi sözler meselaMesela ne soyluyorlar
Ayyy aynı bnim gorumce böyle insanlardan igreniyorum ben çareyi aynı ortama girmemekte ve konusmamakta buldum ayrıca annesinede söyledim böyle böyle diyo yapio gorusmek istemiyorum ilet kızına dedim kafam rahat gelip alıp götürüyor dedesi öyle görüyor tavsiye ederim siz gitmeyin eşiniz götürsün onların yanına kafaniz rahat olsunMesela söylenenler kızım 3 aylıktı bu agu demiyor ayrıca bu bebeğimin adı neden agu demedi çok enteresan bir sorun olabilir sonra bu nereye bakıyor ya baksana göz kontağı kurmuyor bir sorun var ki bebeğim çok daha küçüktü bu dendiğinde 4 aylıktı kafası normalden büyük beyninde tümör varmış bir tandığın bence bunda da var neden oturamıyor emekleyip kendisi oturamıyor mu neden acaba doktora götürdün mü bir sorun var gibi sözler mesela
Onlar bunu yaptıkça ben hep doktora koştum görmem o görsün diye adam bile bıktı mesela o derece sanırım şu düşünceden de oldu görüp bir şey demesinler beni huzursuz etmesinler yanlış belki ama böyle de olmuş olabilir. Artık kırıldığım bir şeyi söyleyeceğim mesafemi de güzel koyacağım kararım kesinİnanın çocuklar gözümüzün önündeyken bazı şeyleri fark edemiyoruz. Mesela kızımın gözünde problem var, ben fark etmedim. Protez kullanıyor yürürken yana doğru basıyormuş fark etmedim. Çünkü hep gözümün önündeydi. Herkesin kaldırabilme durumu farklıdır. İçinize attığınız için dolmuşsunuz. Bence bir daha bir şey yaşanırsa aranızda, kendileri ile konuşun. Kendi annenizle konuşacağınız gibi samimiyetle derdinizi anlatın. Mesela kayınvalidenize suçlamadan, anne neden böyle yapıyorsunuz, diyebilirsiniz. Ne siz bir şey kaybedersiniz ne onlar bir şey kazanır. Fakat kafanıza takmaktan iyidir.
Anlayışınızı için teşekkür ederimBen sana hak veriyorum, yaşayan anlar ancak senin halinden, bende k.v. ve ailesi ile çok problemler yaşadım çokta konu açtım buraya, hiç inanmıyorum yok babanesi dedesi halası çocuk onların sevgisini tatsın bıkbıkbık laflara. Benim evladım 3 yaşına gircek, Allah herkesin evladı ile benim yavrumada uzun hayırlı ömürler yazsın, bu 3 yılın 2 yılı benim yavrumu ne aradılar ne sordular ben mi manii oldum hayır, eşim mi.manii oldu hayır sebep mi kendi kibirleri edepsizlikleri yüzünden, neyse eşimin adım atması ile bu k.v. ve sülalesi gelmeye başladı, ne mi.oldu çocuklar gerçekten hissedio iyiyi kötüyü seveni sevmeyeni, çocuğum fazla yüz vermio, kendileride şaşırıo hatta bu çocuk bizi sevmio bile diolar, benim hiç müdahalem olmadı eşime; gelsinler görsünler torunları dedim neyse uzun lafın kısası kendini strese sokma konu sahibi sen mesafeni koru olması gerektiği gibi ol, yaşadıklarını sen bilirsin her ilişkinin dinamiği farklı; her insan aynı olmadığı gibi
Eşime paralarının olmadığını belirtip acındırıp ihtiyaçları var gibi gösterdiler hep o da evlat sonuçta ailesi aç mı kalsaydı öyle düşündü ama aslında kötü durumda değillerdi. Eşim onlarla aynı sitede oturmak istemediğimi bilmiyor çok hızlı gelişti onda anlamadı zaten biz aldık sonra onlara alındı ev ama çok masraf yapıldı ve yaşınmamız lazım maddi olarak bu evler çok etkilemiş oldu bizi eşimle bu akşam konuştuk onlarla mesafe koymak istediğimi görüşmek istemediğimi söyledim o da sorun yok sen nasıl istersen dedi bakalımIyi de siz neden kendi parasını kazanan bir insan olarak bu kadar pasifsiniz??
Bunca şey olmuş hala aynı sitede oturacağız diyorsunuz.
Eşimden boşanırdım gerekirse ama böyle insanlarla aynı sitede oturmazdım.
Hiç mi sizin isteğinizin eşinizin gözünde bir hükmü yok ?
Umarım ileriki zamanlarda da aynı olur. :)Ne güzel eşin arkanda bak kıymetını bil canım.
Teşekkür ederimSorunuza cevap vereyim evet çok bencilsiniz
doğru aslında bekleyim görmek en doğrusuBoşver ya o çocukta büyüyüp kimin ne olduğunu görecek dert etme...
Size kısaca kendi hikayemden bahsedeyim eşimin annesi üveydir yıllarca ne yazık ki bizim kültürümüzde kötü görünen analık mertebesini sonuna kadar haketmiş ve yıllarca bunu iki üvey çocuğuna(biri kaynım biri eşim) dibine kadar hissettirmiş birisi.Allah var kendisi de çok kötü acılar çekip bu raddeye gelmiş belki.eşim ilk evlendiğimiz zamanlarda hep biz iyi olalım belki o da iyi olur diye beş sene didindi ama sonucunda hiç iyi şeyler olmadı biz üç buçuk senedir görüşmüyoruz evimiz on metre uzaklıkta onlarınkine.yaşadıklarımızı anlatsam roman olur.geçen hafta bir komşuyu arayıp haber yolladım yedi buçuk yaşındaki kızım o çok sevdiği babaannesini unuttu yanından geçerken içim acıyor çocuk babannesini bilsin bari diye.bugün kayınvalidem aşağıdan Zile bastı ...... Aşağı insin dedi ve ben kızımı hazırlayıp gönderdim çocuk çok mutlu olmuştu döndüğünde. Sadece çocuğum için yaptım diğerinde oğlumu da gondercem. İyilik her zaman hakedene yapılmıyor ama siz de bu duruma sadece çocuğunuz için katlanın çocuk babannesini bilmek zorunda hep hayatında olacak siz ne yaşadıysanız yaşayın ama bu sizin sorununuz sonra çocuklara yazık oluyorKızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Zaten kesinlikle yalnız bırakmam ve onlara emanet etmem yoksa onların huyuyla kavgacı bir tip olur çıkar kızımHep beraber yakın olacaksınız yeri gelecek kızında onlardan etkilenecek,
Eğer bilinçli ve düzeylilerse kızında o yönde etkileşim olacak ama süse, püse basit konularla ilgileniyorsa kızında onları taklit edecek
Zamanla sende göreceksin olayın gidişini ama mutlaka takibini bırakma ve yanında olmasına dikkat et henüz küçük kendini savunamaz
Tabiki yaşadıklarım söylenenlerden çıkardıklarım değil. Çevremdeki insanlar aynı ortamda çok bulunduk hep bana Allah yardım etsin deyipte gittiler. Sadece ben gören değilim anlayacağınız. Söylenenler çok net zaten mesela sen h mutlu olamayacaksın çok kavga edeceksiniz eşinle görürsün bak biz demiştik diyeceğiz deseler siz ne düşünürsünüz bende onu düşündüm aslında
Artık ya öyle olacak ya da Az durup döneceğiz kızımı tekte göndermek istemiyorum daha kolay etkilenir gibi geliyorAyyy aynı bnim gorumce böyle insanlardan igreniyorum ben çareyi aynı ortama girmemekte ve konusmamakta buldum ayrıca annesinede söyledim böyle böyle diyo yapio gorusmek istemiyorum ilet kızına dedim kafam rahat gelip alıp götürüyor dedesi öyle görüyor tavsiye ederim siz gitmeyin eşiniz götürsün onların yanına kafaniz rahat olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?