- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Allah korusunCanım,bugün ölsen çocuğuna onlar bakacaklar belkide..Böyle düşün,katlanmaya çalış.
Malesef günümüzde birçok aile böyle değil. Tabiki tüm gelinler melektir demiyorum. Ama iyi de olsan hataların da olsa gençsin. Ve büyüklere sevgiyle kucaklamak düşer diye düşünüyorum. Sizi tebrik ediyorum. İnşallah her zaman böyle uyumlu güzel iletişiminiz devam eder.Biz bayılıyoruz gelinimize, o da bize bayılıyor :) yengem ilk evlendiğinde bize karşı çok soğuktu. Eğer biz de ona öyle davransaydık kesinlikle aramızda uçurumlar olurdu. Daha sonra neden öyle davrandığını, bizi çok yanlış tanıdığını kendisi anlattı. Evlendiği ilk birkaç ay hariç kardeş gibiyiz. Kendi öz kardeşlerinin bilmediklerini bilirim, dert ortağıyımdır. O da aynı şekilde benim için öyle. Ablalarım için de hatta diğer abim için de aynı kardeş gibi.
Şiddet olamaz zaten de psikolojik birçok sorun var 10 yılı biriktiedikerÇocukları akraba sevgisinden mahrum birakmamak lazim. Diger konuda kv de eşi "ona vur" diye kadinin üstüne salmisti.. Yani öyle siddet olayları felan yoksa bence cocugunuzu akrabalardan sogutmayin
Bunu çok iyi ayarlamam lazım. Yoksa işler çok daha kötü olacak. Paylaşımlar sınırlı olmalı yoksa bilemiyorumBu derece bir soğukluk hissediyorsanız mutlaka yaşadığınız haklı olduğunuz birşeyler vardır... sizi anlıyorum.
Ama malesef torun konusunda yapacak birşey yok, çocuğunuz onların da torunu, eşiniz onların oğlu... tabi ki sevecekler.
Siz mesafenizi koruyabilirsiniz ama, çok görüşmezsiniz belli bir sınır içinde tutarsınız paylaşımlarınızı
Evet haklısınız ama kimseye kızmıyorum. Çoğu kişi yazdıklarında anlamaya çalışmadan yazıyor. Ne yaşadın neden böyle oldu diyen çok az kişi var sanki herkes kötülüğe hepiyi yaklaşıyor tekben kötüyüm gibi bu yüzden de savunuyorum. Hayatınızda yaşadığım sebepler bile mi olsa yok sayarsınız kötüyü diye soruyorum onlara aslındaYardım edin yanlişım mı var diyorsunuz konunuzda?
Birileri evet yanlışınız var diyor.
Kızıyorsunuz. Bana şöyle yaptı böyle yaptı diye hakli olmaya çalışıyorsunuz.
Bi karar verin. Ona göre biz de yazalım.
Öyle olacak zaten. Şimdi hep normal davranmaya devam edeceğim yapacak bir şey yoksenı anlıyorum okadar nefret edıyorsun kı tıksınıyorsun ve cocuguna dokunmalarını sevmelerını bıle ıstemıyorsun uzak dursun ıstıyorsun
ama şöyle dusun
o kızının babanesı halası yengesı
buyudugunde o karar versın gorusup gorusmeyecegıne kızının akrabası oldugu ıcın gorusuyorsun onun hatrına
Bence çocuklar açısından bakmalısınız,sevilsinler ne güzel,seven taraf varsa sevilen ve mutlu olan tarafta var.Yani şöyle dyim eşimin ailesini 10 yıldır tanıyorum. Evlenmeden öncesi var yanş 4 yıldır evliyiz eşimle her gördüğümde mutlaka üzdüler laf söylediler eşimden beni vazgeçirmeye çalıştılar küçük gördüler gereksiz bir çok şey. Sevdirmemezlik yapmıyorum yanlarında ama istemiyorum işte içimden öyle geliyor
Haklısnız onlar sarılıp sevecek zaten de ben içmi nasıl soğutacağım bilmiyprumSizi anlıyorum ama bunlar yeterli sebepler değil. Eğer eşinin ailesinde cinsel taciz, şiddet gibi (evlerden ırak) durumlar yoksa çocuğa sarilmalarinda bir sakınca yok.
Tabiki yaşadıklarım söylenenlerden çıkardıklarım değil. Çevremdeki insanlar aynı ortamda çok bulunduk hep bana Allah yardım etsin deyipte gittiler. Sadece ben gören değilim anlayacağınız. Söylenenler çok net zaten mesela sen h mutlu olamayacaksın çok kavga edeceksiniz eşinle görürsün bak biz demiştik diyeceğiz deseler siz ne düşünürsünüz bende onu düşündüm aslındaÇocukları lütfen yalnız büyütmeyin. Kendi kininizi çocuğa yüklemeyin. Yaşanılan vs diyorsunuz. Acaba kendi içinizde kurup büyüttükleriniz mi yaşadıklarınız.
Bir arkadaş da aynı sizin gibi düşünüyordu. Kv ile tevafuk bir araya geldik. Arkadaş da var. Yazık kadın ne söylese bizimki bak bana nasıl laf vurdu diyor. O günden sonra arkadaşla irtibatı kopardım. Allah korusun bana da iftira atar. Psikopat
Aynı yerde oturmadaki kuracağımız ilişkiyi eşimle halledebilirim diye düşünüyorum. Bunun dışında anladığınız için beni teşekkürler umarım varsa içimde yanlış bir şey onu da aşarım inşallahValla kim ne derse desin ben çok iyi anlıyorum sizi 2buçuk yıllık evliyim 2 yıl asla çocuk istemedim ve en büyük sebebi eşimin ailesi olan kişilerdi. Hiçbir şekilde onlarla görüşmüyorum ömrüm boyunca da görmek istemem. Eşimi de soğuttular kendilerinden yaptıklarıyla. Şimdi torun olunca da hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Öyle bir babanne ve dedenin de sevgisini almayıversin çocuğumun ruh sağlığı için böylesi daha iyi olur. Böyle konularda bir kesim size gelininiz göstermese naparsınız filan diyor da karşı taraf bir kez empati kurmuş mu ki ben kuracağım? Ben de öyle bir kaynana olursam bana da göstermesinler. Sizin sorununuzun çözümüne gelince aynı sitede otururken ve görüşmeye devam ederken çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Himm esimin ablalarinin derken karisiklik olmus olabilir gorumcem dese direk tamammis ben orada virgülsuz yazi gibiokudum:)Yanlış anladınız galiba. Eşimin yazmamış ki.
Allah korusun işin birde bu tarafı var dimi çocuğumun gelişimi için onlarla olan mesafe önemliYani ben olabildiğince onlardan uzak tutmaya çalışırım
Taşlayacaklar beni ama bu böyle
bir akrabamızda gördük çocuk büyüyünce bunun zararları ortaya çıktı
Çocuk sınıfta kalınca bile korkma annenden hiç bir şey yapamaz canını sıkarsa kalk gel bizim eve diyorlarmış
Çocuğu resmen anneye ve anne tarafını kışkırtıyorlardı hiç gerekleri yok
Beni sevmeyenin çocuğumla işi yok
Valla bunu konu sahibini bilmem sma oyle konu sahipleri var ki etrafimizda kus sutuylede beslesen olmsyan gene olmuyor.Kusura bakmayın ama bu düşünceniz bana çok çirkin geldi. Belki de böyle düşünenler yüzünden birçok gelin temiz kalple başladığı evliliğine kırık kalple devam ediyor. Keşke bayılsanız gelininize. Keşke el kızı değil de evinizin kızı gibi görseniz. Büyükler olarak hatalarını mazur görseniz düzeltmeye çalışsanız. Siz halasıysanız o Annesi. Annesinin kıymetini bilmeden onu sevmiş olmuyorsunuz. Sadece gösteriş yapmış oluyorsunuz. Siz de bir gelinsiniz veya gelin olma adayısınız. Bunu unutmayın. Konu sahibi eminim bu noktaya kolay gelmemiştir. Böyle hissetmesinin sebepleri vardır hak verirsiniz ki..
Yok ben zaten öyle yap böyle yap diyemem ama kızım hissediyor sanki ve onlara çok uzak duruyor ben sanırım sadece mesafe koyup mye dursam şu olacakInsan esinin ailesiyle sorun yasayinca onlari silip atmak istiyor. Belki esine hukmedemiyorsun ve o onlarin evladi diye dusunuyorsun ama kendi evladinin ustunde haklari yok o benim onlar ellemesin bile diye dusunuyorsun. Insan bu hislere istemsiz kapiliyor. Bir donem ben de kapildim bu hisse ve kv ye giderken oglum kucucuk olmasina ragmen sevme oglum onlari sarilma sakin diyordum ve gercekten de cocuk soguk duruyordu. Ama sonra dedim ki ben ne yapiyorum daha kucucuk olan evladimin gonlune aklina kin sokuyorum. Niye ben karisiyorum ki kendi bilsin sevip sevmeyecegi insani hatta aksine sevgi dolu herkesle barisik bir insan olsun. Ben kv son derece gicik oldugum anda bile ogluma babannene tesekkur et eline saglik de falan diye cocugumu onlara yonelttim.
HaklısınBen eşimin ailesiyle görüşmediğim halde böyle şeyler düşünmiyorum hiç. Torunları sonucta ne zaman görmek isterlerse yolluyorum. Onlar çocugunun ailesi canım sen kabul etsen de etmesen de yapacak bişey yok.
Haklı olabilirsin . Gelinlerine herseyi yaşatıp sonrasında torunum torunum diye gezmeleri yok mu .Kızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Çok yıpratıyorlarsa kendin görüşme. Ama bu düşüncelerini eşin duyarsa gercekten aranızda ciddi soğukluk olur.Haklısın
Tabiki o kadında görümcem çocuklarına terör estiriyor ders çalışın diye benimkilerde böyle yönlendiriyor diye üzülüyorduAllah korusun işin birde bu tarafı var dimi çocuğumun gelişimi için onlarla olan mesafe önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?