- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Haklısınız arayı iyi ayarlamam lazım. Aslında durum söyle be sadece bu duyguyu içimde yaşıyorum onlar görmek istediklerinde görüyorlar ama ben özellikle götürmüyorum. Yoksa mahrum bırakmıyorum çok az belki o da çok nadir. Fakat bu içimdeki duygudwn kızıma bahsetmem ileride seçimini kendisi yapmalı bu konuda size katılıyorum ben sadece bu duyguyu içimde yaşıyorumHayatımda bir teyzemin bir de annemin gelin olarak çektiklerini bir başkasının çektiğini hiç duymadım. Teyzem boşandığı ve o evliliğinden çocuğu olmadığı için nasıl olurmuş bilemem ama annemin 15 sene aynı evde çeltiklerinden nasıl olduğunu biliyorum. 15 sene kp, kv, elti, kayınlar, görümceler annemi hiç sevmemiş çok ağır şeyler yaşatmışlar. Üstelik sadece anneme de değil, ablalarıma abilerime de. Buraya yazsam inanın bu kadın nasıl çekmiş dersiniz.
Gelgelelim bizi bu konuda nasıl yetiştirdi? Kendi çektiğini kendi konuştu ama bir gün olsun arkalarından dahi kötü laf söyletmedi. Asla saygısızlık etmemize müsaade etmedi. Çünkü her zaman bize, birisi ile ben problem yaşamışsam, bu benim ile onun arasındadır. Siz gördüğünüz yerde selamını alın, selamınızı verin diye yetiştirdi bizi her zaman. Aralık ayında memlekete gittik orada bir mesele çıktı, ben çileden çıktım annem yine de beni susturmaya çalıştı. Sana düşmez, o senin deden dedi.
Dedeme vs içten içe kızabilirim ama annem bizi onlara karşı nefret ile büyütseydi veya aramıza mesafe koydursaydı anneme de kızardım. Ne olursa olsun, kızınız sadece sizin evladınız değil, eşinizin de evladı ve eşiniz de nefret etseniz bile kayınvalidenizin evladı. Nacizane fikrim, ne olursa olsun aranızda olanlar siz ile onlar arasında, çocuğunuzu arada bırakmayın ve çocuğun sevgisini zedeleyecek tavırlarda bulunmayın.
Eşimin sevmesini istememe söz konusu bile değil o ne alaka. Yanlış yazdım mı diye bakacağım ama eşimin sevmesi ile alakalı bir durum yok. Onlar seviyorlar sarılıyor lar zaten ama ben içimden rahatsız oluyorum bunu hiç belli etmedim ama iyi hissetmiyorum kendimiMalesef tamda destek alma noktasindasiniz
Esimin bile demissiniz.ne hakla nasil bir dusunceyle babasinin bile sevmesine izin vermem istemiyorsunuz. Birtek cocuk sizde yok degil mi hepimiz anneyiz vede sevsekte sevmesekte dedelerini neneleri amca hala vs hepsinin cocugu kan soy gerekcesiyle sevmesi en dogal hakkıdır.
Simdi gelinim istemiyor fiye yeğenimi sevmeyecekmiyim ne alaka onu babasının evinden getirmedi ya kendine ailt olsun.
Bakin bu obzesif bir düşünce ve bundan kurtulmassaniz sonunda onlar sizden kurtulur.
O bizde de var birde şey diyorlar sen bizde kalacaksın dimi bırakıp geleceksin bize diyorlar tabiki hayır dedim bende ben nereye o oraya kimsede kalamaz dedim. Kalamazda onlarda zaten. Bu nasıl bir düşünce çıldıracak gibi oluyorum bazenBen çok iyi anlıyorum seni şuan aynı durumu yaşıyoruz... yapacak bişey Yok eşimi düşünüyorum sonuçta o var arada. İçim içimi kemiriyor ama elden bişey gelmiyor. Zerre çocuğuma yaptıkları bişey yok arayıp sormazlar ama gördükleri zaman severler daha oğlumu kucağına almamış görümcem var kesinlikle bişey demiyorum ama böyle onlar adım atmadıkça sadece çocuğumu gördükçe sevdiklerinde kanıma dokunuyor. İki de bir de büyüyünce bizim yanımıza gelecekler bizimle yaşamak isteyecekler diyorlar ya allahım deli oluyorum deli.... şeytan neler diyor o arada
Aslında kızımda olan bir şeyi görseler teşekkür ederdim ama olmayan şeylerle beni tedirgin ettiler kızımla alakalı mesela kızım emmedi daha 2 günlük bana kalkıp asla emmeyecek anne sütü alamayacak çok hasta olacak mama ile beslenecek sağlıksız olacak dediler bu bir nokta küçük belkş ama ben daha önce hiç anne oladım ve o dönem çok ağladım bebeğimin en güzel anlarını hep ağlayarak geçirdim ben. İlk evlendik borçlaeı varmış görümcem evli değil 42 yaşlarında kv pk beraber yaşıyorlar hiç çalışmadılar benden sürekli para istediler evimde kıyma alacak paramız yoktu benden para isteyip evlerinde et alıp alıp yediler bunu söylediler var mı yok mu demediler ben çalıştım sömürdüler eşimle ilgili bana sesn mutlu olamazsın kavga edeceksiniz neler göreceksin neler gör bak neler yaşayacaksın dediler benim hayatımdaki en güzel anlarımı üzüntü ile geçirdiler nikah masasında sevdiğim adamla evlenirken aklımda acaba lar vardı çok seviyorum ama acaba haklılar mı en mutlu anlarımı mahvettiler bşr gün mutlu olsam Ertaş günü b. K ettilerBen gerçekten ne yaşadığınızı çok merak ettim. Bu denli kin beslemenize, tiksinmenize ne sebep olmuş olabilir. Çocuğunuzla ilgili bit şeylerden bahsetmişsiniz ama onları kötülük olsun diye söylememiş, siz onlardan nefret ettiğiniz için yanlış anlamış olabilirsiniz. Yiğenim ile ilgili bir durum olmuştu, yengemle telefonda konuşurken istersen bir hormon testi yaptıralım belki cinsel yönelimi farklıdır, kendini farklı hissediyordur, demiştim. Asla da yanlış anlamadı. Fakat, her çocuk farklıdır. Çocuğunuz şuan küçük sanırım ve bazen biz annelerin konduramadığı şeyleri başkaları görebilir. Kafası büyük demişler de ne olmuş ki? Hakaret mi bu? Benim öz annem büyük kızım için ağzı büyük diyor mesela ama bunu yanlış anlayıp anlamamak benim elimde ve evet ağzı büyük.
Haklısınuz teşekkür ederim tavsiyeler içinSizi çok iyi anlıyorum. Size tavsiyem şu, lütfen onları kafanızda içinizde büyütmeyin, saygılı davranın, eşinizin hatrı için evinize gelirlerse hürmet edin. Ama mutlaka mesafeli durun. Yani samimi olmayın. Çocuğunuzu sevmek isterler. Engellemeye çalışmayın. İzin verin sevsinler oynasınlar. Çocuğunuz büyüdüğünde zaten kendisi bazı şeylerin farkına varacaktır. Ama siz uzak tutarsanız, ileride akraba bağlarını sizin kopardığınızı düşünebilir ve sizi suçlayabilir çocuğunuz. Siz onun annesisiniz. Onun hayatındaki en önemli rol modelsiniz. Kendinizi böyle şeyler için üzmeyin.
O bizde de var birde şey diyorlar sen bizde kalacaksın dimi bırakıp geleceksin bize diyorlar tabiki hayır dedim bende ben nereye o oraya kimsede kalamaz dedim. Kalamazda onlarda zaten. Bu nasıl bir düşünce çıldıracak gibi oluyorum bazen
Mesela ne soyluyorlarMahrum etmek istemiyorum aslında ama her gittiğinde kızım için türlü türlü şeyler söylüyorlar her seferinde bunları duymak daha da kin besletiyor bana yapabildikleri ve yapamadıkları hakkında teoriler üretip bana sürekli söylüyorlar ve ben bir sürü üzünt ile geri dönüyorum
Şimdi konuda empati yapabilmeniz için şöyle bir örnek vereyim: Bu yaptığınız şey eşinizin sizin ailenizle anlaşamadığı için sizin de onlarla görüşmenize, konuşmanıza izin vermemesine benziyor.
Siz iyi anlaşamıyor olabilirsiniz, sevmiyor olabilirsiniz ama onlar kızınızın ailesi. İleride görüşmeme kararını verecek olan kızınız olmalı, siz değil. Mesela benim babaannem de anneme zamanında çok kötü davrandı, ama annem hiçbir zaman bize babaannemi kötülemedi, görüşmemize karışmadı, kendi de gayet saygı çerçevesinde konuştu onunla. Soğuktu ama asla saygısızlık yapmadı ona karşı, bize de kötülemedi. İleride kardeşim de ben de babaannemizin annemize yaptığı saygısızlıkları gördük ve şu anda da azami düzeyde saygımızı gösteriyoruz; babaannemizi çok sevebilirdik de ancak buna kendimiz karar verdik, annemiz bizim adımıza karar vermedi.
Aaaaay aynen benzer durumu yaşamışız,bende simdi yorum yaptım . Yay iste yaaaaaay kötülemez :)))))))
Gerçekten ha eheheheheheh tanışsalar iyi kanki olurlar :)Annelerimizi tanıştıralım bari, ruh ikizi gibiler ehehe.
İnanın çocuklar gözümüzün önündeyken bazı şeyleri fark edemiyoruz. Mesela kızımın gözünde problem var, ben fark etmedim. Protez kullanıyor yürürken yana doğru basıyormuş fark etmedim. Çünkü hep gözümün önündeydi. Herkesin kaldırabilme durumu farklıdır. İçinize attığınız için dolmuşsunuz. Bence bir daha bir şey yaşanırsa aranızda, kendileri ile konuşun. Kendi annenizle konuşacağınız gibi samimiyetle derdinizi anlatın. Mesela kayınvalidenize suçlamadan, anne neden böyle yapıyorsunuz, diyebilirsiniz. Ne siz bir şey kaybedersiniz ne onlar bir şey kazanır. Fakat kafanıza takmaktan iyidir.Aslında kızımda olan bir şeyi görseler teşekkür ederdim ama olmayan şeylerle beni tedirgin ettiler kızımla alakalı mesela kızım emmedi daha 2 günlük bana kalkıp asla emmeyecek anne sütü alamayacak çok hasta olacak mama ile beslenecek sağlıksız olacak dediler bu bir nokta küçük belkş ama ben daha önce hiç anne oladım ve o dönem çok ağladım bebeğimin en güzel anlarını hep ağlayarak geçirdim ben. İlk evlendik borçlaeı varmış görümcem evli değil 42 yaşlarında kv pk beraber yaşıyorlar hiç çalışmadılar benden sürekli para istediler evimde kıyma alacak paramız yoktu benden para isteyip evlerinde et alıp alıp yediler bunu söylediler var mı yok mu demediler ben çalıştım sömürdüler eşimle ilgili bana sesn mutlu olamazsın kavga edeceksiniz neler göreceksin neler gör bak neler yaşayacaksın dediler benim hayatımdaki en güzel anlarımı üzüntü ile geçirdiler nikah masasında sevdiğim adamla evlenirken aklımda acaba lar vardı çok seviyorum ama acaba haklılar mı en mutlu anlarımı mahvettiler bşr gün mutlu olsam Ertaş günü b. K ettiler
hasta olabilirsin çünkü bunlar güzel şeyler ki...Kızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Ben sana hak veriyorum, yaşayan anlar ancak senin halinden, bende k.v. ve ailesi ile çok problemler yaşadım çokta konu açtım buraya, hiç inanmıyorum yok babanesi dedesi halası çocuk onların sevgisini tatsın bıkbıkbık laflara. Benim evladım 3 yaşına gircek, Allah herkesin evladı ile benim yavrumada uzun hayırlı ömürler yazsın, bu 3 yılın 2 yılı benim yavrumu ne aradılar ne sordular ben mi manii oldum hayır, eşim mi.manii oldu hayır sebep mi kendi kibirleri edepsizlikleri yüzünden, neyse eşimin adım atması ile bu k.v. ve sülalesi gelmeye başladı, ne mi.oldu çocuklar gerçekten hissedio iyiyi kötüyü seveni sevmeyeni, çocuğum fazla yüz vermio, kendileride şaşırıo hatta bu çocuk bizi sevmio bile diolar, benim hiç müdahalem olmadı eşime; gelsinler görsünler torunları dedim neyse uzun lafın kısası kendini strese sokma konu sahibi sen mesafeni koru olması gerektiği gibi ol, yaşadıklarını sen bilirsin her ilişkinin dinamiği farklı; her insan aynı olmadığı gibiKızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Kızınıza kötülük yapıyorsunuz. Sizin hisleriniz onun babaannesi ya da diğer akrabalarıyla ilişkilerini etkilememeli. Hep bir yani eksik kalır.Kızlar eşimin ailesi ile yıllardır çok üzücü şeyler yaşadım içime attım tartıştım vs ama çok üzüldüm çok gerildim. Buna rağmen buara aynı sitede oturacağız o ayrı dert cidden canımı sıkıyor neyse de. Kızlar ben kvmin eşimin ablalarının kızıma sarılmalarından çok rahatsız oluyorum bir şey demiyorum ama çok rahatsız oluyorum öpsünler kucaklarına alsınlar istemiyorum. Görmelerini bile istemiyorum bazen çok mu bencilim nasıl aşabilirim ya da aşmalı mıyım? Bazen Ayyy kuzumuzu özledik diyorlar içimden bir kötü his geliyor elimde de değil of. Hatta şuan aynı sitede oturacağız ya nasıl mesafe koymalıyım aklımda deli sorular. Yardım edin ben yanlış mıyım?
Cocuklar hisseder boyle seyleri. Size sadece o kadarini soyleyeyim. Sizin hissiyatinizin hepsi oldugu gibi cocuga tesir eder. İnanmazsaniz yasayip goreceksiniz elbet.Çocuğumun psikolojisi neden bozulsun? Ben bu durumu içimde yaşıyorum eşime bile anlatmadım çocuğuma mı etki edeceğim. Çocuğum her şeyden daha önemli olduğu için bugün bu kadar üzüldüm ben böyle kötü düşünür hale geldim. En çok bebeğime söyledikleri üzdü zTen ileride tabiki kızımı doldurup onu üzmem etki etmem. Yanlış yaptığımı da biliyorum doğru demiyorum ama içim soğumuyor
Iyi de siz neden kendi parasını kazanan bir insan olarak bu kadar pasifsiniz??Ben gelinimi küçümseyip oğlundan vazgeçirmeye çalınazdım borç yapıp çalışmayıp evde oturup gelinimin parasını yemezdim bu yüzden bu konuda gelinimle sorunum olmazdı. Başka soru olur bilemem ama bu konularda üzüp kin beslenmesini sağlamak doğru mu sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?