Kızımın göşyaşları😢

umutsun

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
304
281
18
iyi geceler hanımlar,söze nerden başlayacağım bilemiyorum.İçinde bulunduğum ruh halini anlatacak kelime yok malesef.Yıllardir kizimdan saklamaya calistigim gercekle bugün yuzlestik.
Bunu yazarken bile utaniyorum ama sorun ailemÖzellikle annem,bilerek yapmiyor biliyorum ama çok bariz torun ayiriyor.bunca sene kizim hissetmesin diye cok uğraştım ama büyüdü artik neyin ne olduğunu göruyor ve cok uzuluyor.(12yaşında )bu akşam onu gizli gizli ağlarken yakaladim once soylemedi ben ısrar edince soyledi.Annanemlerden gidelim artik burayi sevmiyorum burda kendimi değersiz hissediyorum diye(ben baska bir sehirde yasiyorum tatil icin annemin yanina geldik)yasit bir kuzeni var ablamin cocugu ,ablam annemle ayni sehirde .yillardir bariz sekilde yeğenimi ayri tutar ,belki hakli hep yaninda annem buyuttu onu ama belli etmese bu kadar banada cok dokunuyor bu durum.Hep kortum kizimin farketmesinden .Annanesinden sogumasini istemiyorum ama bugun onun gozyaslari icinde anne biz onlardan cok farkliyiz siyahla beyaz gibiyiz.Sevmiyorum burayi ne olur gidelim deyisi kulaklarimdan gitmiyor.
Annanem neden kuzenimi daha çok seviyor neden beni sevmiyor deyince ne diyecegimi bilemedim yutkundum once sonra olur mu kizim annanen senide cok seviyor dedim inanmasamda!
Biz iki kardesiz ben kendimi bildim bileli hep itildim kakildim ailem tarafindan esim en buyuk şansim Rabbim karsima cikardi onu cok sukur.Ben onda ve ailesinde gordum insanligi ,daha onceleri ne kadar yok sayildigi mi degersizlestirildigimi evlenince anladim.Genc kizlik yillari mi hatirlamak bile istemiyorum.bana yaşattiklarini simdi kizimada yaşatiyorlar.Annemdir uzerimde hakki coktur diye yillardir her firsatta yanindayim her tatili yaninda geciriyorum ama artik dayanamiyorum soz konusu evladim onun uzulmesini hic istemiyorum.
Daha anlatmadigim neler var evde dogmasam uveymiyim diycem o derece
Kusura bakmayin cok uzatyim icim cok dolu.
Simdi ben ne yapmaliyim herseyi silip bir daha bu sehre gelmek istemiyorum.dery sahibi oldum annem ayri ablam ayri dert bakiyorum insanlara hic bizim gibi degiller.ben alttan aldikca uzerime geliyor ikiside.
Kizim aglayarak uyudu icini ceke ceke ve bu ilk degil ne yapmaliyim bir akil verin bana

Ha bu arada annemle defalarca konustum ama fayda etmedi.Benim kalbim fesatmis o torun ayirmiyoRmus.Yine ben suçlu...

Cok haklisiniz defalarca bu karari aldim ama annem sonucta kalbi kirilmasin istedim hep.Anbem hakki var sonucta uzerimmde,gelmeyince küsüyor hasta oluyor bu seferde vicdanim el vermiyor.Gercekten ne yapacagimi sasirdim

Bu ayrımı ben de çok bariz hissediyorum. Aklıma geldikçe gözlerim doluyor yalan değil. Kızım daha küçük bunları anlayabilecek yasta degil.
Mesafe iyidir diyorum hep. Çok sorunlar yaşadım ailemle özellikle annemle ama bağlarımı koparmadim. Küsmeden mesafeli bir şekilde ilişki surdurmek de mümkün.
En son gittiğimde kızımın bezini değiştirirken pis kokuttun burayı diye söyleniyordu. Oysa diğer torunlarını wcye kendi götürür. Sonra laf arasında bir daha ne zaman gelirsin diye sordu. Bebek bekliyorum. Küçük dogsun tuvalete alustirayim öyle gelirim rahatsız oluyorsun cocuklarimdan dedim. Çocuklarım rahat edemeyecekse gidip bunalmanin gereği yok. Ha annemdir üzerimde hakkı var yine bir ihtiyacı olsa kosarim o ayrı.

Madem oyle size suc atiyor bu cocuk niyr agliyor diye hesap sor. Cocugum agliyacak o saat evi terk ederim yani
Cok soyledim bak anne torun ayrimi yapiyorsun ama bu kadar belli etme kizim uzuluyor diye bana verdigi cevap oyle seymi olur.Sen kizina diyemiyormusun annanen oyle sey yapmaz diye

Evinize gidin daha fazla üzülmesin çocuk

Yarin dönücem inşallah.Beni en çok uzen şey kizimin aklinda ve kalbinde bunun yer etmesi.Kizim Annanem bizim eve gelince babanemi cagiricam ve ona sıkı sıkı sarilicam gorsun annanem nasil bir hismis dedi.
Cocuguma bunu yaşatmaya kimsenin hakki yok bu annem olsa da.Ama esim engelliyor beni annendir saygida kusur etme hakji var uzerinde diyerek bu gunlere geldik

Annemin bu sacma tavirlarindan dolayi hep uzakta kalmayi tercih ettim.Ama tatllerde olsa bile burnumdan geliyor.Malesef ailemizi secemiyoruz.O kadar ozeniyorum ki disardan bakinca anne ve kizlarina.
Ama kendime söz verdim ben yasadiklarimi kizima yaşatmayacagim Allahin izniyle

ay sinir oldum annene.. eşin düzeltsin madem şimdi kızının psikolojisini.
hakkı varsa ihtiyacı olduğunda gidersin bayram seyran ararsın.
sevgi karşılıklıdır. koşulsuz olanı sadece evladadır.
annen diye bu kadar tavize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…