Kızımın göşyaşları😢

Cok haklisiniz defalarca bu karari aldim ama annem sonucta kalbi kirilmasin istedim hep.Anbem hakki var sonucta uzerimmde,gelmeyince küsüyor hasta oluyor bu seferde vicdanim el vermiyor.Gercekten ne yapacagimi sasirdim
Benim gibi yapın, gelmiyorum demeyin bir bahane bulun timsah gözyaşlarına maruz kalmayın. Ben çalışmıyorum ama ailem gönüllü olarak bir yardim kuruluşunda haftanın bir kaç günü çalışıyorum biliyor meşguliyetlerim var gibi gösteriyorum. Halbuki hayatım komple tatil ayrı şehirdeyiz ama istesem her h.sonu giderim.

Sizi üzmek istemem ama böyle konuları gördükçe sinirleniyorum.
Benim annem bu ortamdan dolayı ağladığımı gördüğü halde hala kalabiliyorsa çok üzülürdüm. Siz de bu durumda kızınız yerine ailenizi seçip ayrımcılık yapmış gibi olmuyor musunuz? Anneniz diğer torunlara daha çok ilgi gösteriyor, siz de bunu göre göre kızınızı o ortama getirmeye devam ediyorsunuz???
Yanlış okumadıysam bu ilk ağlaması değil çünkü değil mi?

Annemdir üzerimde hakkı çoktur lafınıza istinaden bir şey demek istedim. Anne babalarımız bizi, fikrimizi alarak dünyaya getirmediler. Getirdilerse de belli bir yere kadar bakmakla yükümlüler. Sizinkiler doğurdukları evlada doğru düzgün sevgi bile verememişler, psikolojinizin ortasına incir ağacı dikmişler. Ne hakkından söz ediyorsunuz? Ayrıca annenizin hakkı değil, çocuğunuzun psikolojisidir öncelikli olan. Madem hem siz, hem çocuğunuz mutsuz oluyorsunuz, her tatilde soluğu yanlarında almanız mantıklı mı? Bile bile lades. Bence tatillerinizi başka şekillerde değerlendirmenin zamanı gelmiş de geçiyor.

İnsan neresi olursa olsun değer görmediği, sevilmediğini bildiği yerde durmamalı. Üstelik kızınızın hiç bir suçu yokken bu hisleri ona yaşatarak sizde kızınızın psikolojisini bozuyorsunuz.

Ailelerimizi biz seçmedik, onlar evlat sahibi olmak için bizi dünyaya getirdiler büyüttüler. Onlara bir minnetimiz yada borcumuz olduğunu düşünmüyorum. Benim çocuğum oluyorsa ben istediğim içindir, senin için saçımı süpürge ettim diyerek her yanlışımı alttan almasını bekleyemem , bu ona haksızlık olur. Kızınızla bayram seyran ve hastalık gibi özel durumlar dışında gitmeyin oraya derim. Tatil planları yapın, iyi anlaşıyorsanız eşinizin tarafıyla zaman geçirin. Siz nasılsa ailenize yapıştığınız için aileniz sizi değersiz görüyor, kaybetme korkuları yok. Bırakın onlar pesinizden koşsun, koşmuyorlarsa da boşverin yanınızda olanlarla devam edin.

Kural çok basit aslında seni seveni sev, istemeyeni isteme.

bu durum malesef çok kötü.

Gördüğüm ilk bu durumda kalan siz değilsiniz. Yenilip yutulmasi cok zor lakin size ve kiziniza bu şekilde yapan birini nasıl üstümde cok hakki vardır diyip kendi kendinizi dramatize ediyorsunuz.
bu tarz ailelerin de çocukları sanırım böyle oluyor diğer gördüğüm orneklerde bu şekilde idi .
tek çare uzaklaşmak, 6 ayda 1 se yilda 1 e, yilda 1 se 2 yılda 1 e düşürmek görüşmeyi.
düzeleceğini saniyornsunuz bence ama kac yaşındalar huy bu demek

Ordan eve git bence siz kendinizi ezdirmişsiniz sıra kızınız da mı...Her ailede bu yapılıyor hiç anlamış degilim... Annenize sordunuz mu bunu neden yapıyorsun bize diye...

Cok haklisiniz defalarca bu karari aldim ama annem sonucta kalbi kirilmasin istedim hep.Anbem hakki var sonucta uzerimmde,gelmeyince küsüyor hasta oluyor bu seferde vicdanim el vermiyor.Gercekten ne yapacagimi sasirdim
Bu evde kızım mutsuz bi zamanlarda ben mutsuzdum deyin cıkın gidin zor degil..

Bende Cocuklarımı ezdirmem kimseye ne annenize ezdirin ne ablanıza...tatil gelmesin isteyecek kızınız çünkü onu istemediği yerlere zorla getiriyorsunuz

Evlat ve torun ayrimi nal gibi hissedilir. Disaridan da gayet belli olur. Kizinizi kendini iyi hissetmedigi ortamda 1 dk bile tutmadan tasi taragi toplayip dönün evinize. Ayrica durumu gormenize ragmen hala gitmeniz tam bir fiyasko.

Öncelikle siz kendi kızınızı eziyorsunuz. Sevilmediği yerde kalmak istemiyor gitmek istiyor ama olur mu seni seviyor demek çocuğa saygısızlıktır. Siz saygı duymazken başkalarının duymasını neden bekliyorsunuz. Valizinizi hazırlayın kızım burda sevilmediğini hissetmiş gitmek istiyor,o gelmek isteyene kadar da gelmem diyin bakalim. Sizin değeriniz nasıl artacak hem ailenizin gözünde hem de kızınızın gözünde.

Su dunyada hc brsey evladinzdan onemli degl napmaniz gerektigini biliyorsunz aslnda ailenize de kiyamamissinz . Ama cocugunuzdan onemli degl kmse bn artk cocuguma insanlarin davranislarinin sebeplerini soyluyorum aha diyorm bak insanlar boyle cig sut emmis uzak dur her zaman duygularini karstrma herseyn yeri zamani var smdikiler bzm gb degil.kafa zehir kendini sev kmse icin de uzulme derim hep

Yorumlaniz icin teşekkür ederim.
Bugun dönüyoruz zaten.Ama şöyle söyleyeyim annem yaptiğı ayrımın farkında değil ki defalarca anlattim kabullenmiyor mesafe koydum araya dediginiz gibi bahaneler buldum tatillerde gitmedim fayda etmedi.Babam vefat etti ablam ve benden baska cocugu yok gelmesem benim vicdanim el vermiyor cok hevesli ve koşarak gelmiyorum ama onu tek birakamiuorum.Tatil olmasini saatleri sayarak bekliyor ama buraya gelince hersey degisiyor.Benim yanima gelince cok farkli kizimi bi farkli seviyor cunku orda diger torunu yok ablamdan cekindigi icin yapiyor bitun bunlari.Gercekten yasamasi cok zor Rabbim dusmanimin başına vermesin.

İleride kızınız seçme sansım olsaydı seni anne olarak seçmezdim derse hiç şaşırmayın. Ayrım yapılıyor farkındasınız yavrucak ağlıyor ama siz annemde annem. Siz evlatlık görevlerinizi yapın ama kızınızı o evde tutmayın. Bence çok bencilsiniz. Size sinir oldum

O bariz "el ne der" endişesinden ve ego tatmini için seni yaninda tututor. Ve his ettiğin vicdan değil, özgüven eksikliği. Annen senin üzerinde otoritesi var. Buna karşi gelemiyorsun. Bağimli hale geldin. Eminim ablan bide daha basina buyruktur, anneni fazla dinlemez ve yine en çok o seviliyordur.

Yapacağin şey oradan şimdi, hemen gitmek. Maddi imkan varsa otele gidin, havuzlu kaydirakli. Biraz kizin kafasi dağilsin.

Ondan sonra 1-2 yil hiç gitme, bayram dahil. Hasta olsa bile. Sessizlik çok güçlu birsey. Ve 1-2 yil sonra en fazla bayramlarda 1-2 gün kalip gidin.

Ve psikolojik destek al. Yaşadiklarin kolay değil. Psikolog ile beraber özgüven üzerine çalişin.

Siz yazdiklarimu dogru duzgun okumadiniz sanirim.Kizimin gozyaslari benimde goz yaslarim eger onu umursamasam annemde annem desem bu konuyi acmaz sizin fikirlerinize ihtiyac duymazdim.Devam eden hayatima devam ederdim.Insanlarin hayatlarini bilmeden yargilamak cok kolay uzaktan.Burda bir suru insan yorum yapiyor yardimci oluyor siz sinir olmaya devam edin hislemiz karşılıklı şu an

Annem de annem yok hakkı var bilmem ne... Kızına çok büyük haksızlık ediyorsun yazık tatili zehir oldu. Bu durumda seninde annenden aşağı kalır bir durumun kalmadı ikinizde evladını üzüyor. Kusura bakma açık yazdım. Vallahi bu dünyada çocuğumu üzeni bir kalemde silerim.

e gidin 3 5 gün kalın dönün...
o da her tatilde değil yani...
amaan çok mu mühim Allah aşkına sizi iten kakan şimdi de kızınıza bunu yapan biriyle yüz göz olmak...
evlat olarak hal hatır sorar varsa ihtiyacı elinizden geldiğinde giderirsiniz yeter...

tatilinizi ne kadar erken bitiriyorsunuz daha kaç gun annende kalacaktınız öenmli olan o ,

giderkende anne söyle kızım istediği için erken gidiyoruz artık ayrımcılık yaptıgını çocuk bile fark etti ,

sana buyuk kızınla mutlusun anne ben düzenını bozmayacam de

Gecenin bu saati oldu uyku yok bana bi insan nasil bu kadar kotu olur aklim almiyor.Ben de anneyim.Kizim bana anne sen ne olur annanem gibi olma diyor.
Ben kızdım size biraz. Yeni olan bir şey değilmiş. Evladınızın üzüldüğünü göre göre neden bu ısrar? Çocuğun sabrı taşıp ağlayana kadar oraya gitmeye devam etmişsiniz. Bununla yüzleşmeniz için illede evladınızın kalbinin paramparça mı olması gerekiyordu?

Anne değilim ama küçük Bi çocuğun hatta ergenliğe girecek bir yavrunun psikolojisinden anlamak için hiç kimsenin yorumuna ihtiyaç duymazdım.siz yapılan ayrımın farkındasınız çocukta farkında ki ağlamış. Bir kereye mahsus yanlış anlaşılma değil bu. Kız biriktirmiş biriktirmiş iç çeke çeke uyumuş.
Benim ilk yeğenime çok düşkünüz sonra kardeşleri oldu ikiz annemde aynı sizin anneniz gibi davranıyor ama ben müsaade etmiyorum. Annemin açıklaması kıskanır onun yanında diğerlerini sevmeyin. Ama diğerlerinin yanında büyük olanı seviyor. İkizler büyüsün annemi sevmeyecek. Sevmesinlerde zaten. Annenin hakkı yoktur sadece, evladında anne üzerinde hakkı vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…