Kızımın kreşinde sene sonu gösterisi için istenen para.

Daha belli değil ama bizden 'en iyi ihtimalle 200'istenecek.Tırnak içi öğretmenin sözü..gösteriler kültür merkezinde oluyor zaten özel bir salonda değil...ben de soracağım eşim çok sinirleniyor...

Benim de yeğenimin sınıfında öğretmenler gününde öğretmenin evine perde yaptırdılar. Bizimkiler itiraz etti katılmadı tabi. Ama bu zamanın öğretmenleri de bir tuhaf olmuş valla. Biz eskiden ufak tefek hediyelerimizi bile kabul ettiremezdik öğretmenimize.

Ben bu kadar paras asla veremem.Haksızlığa hiç tahammülüm yok.Onun yerine kızıma evde parti yaparım daha az masraflı güzel olur.Hem kreşe zaten para veriliyor.ne o öyle ya 180 tl...yuh yaniiii....

Biz öğremenlerimize çorap,mendil alırdık:)) ve üstlerimizdeki emeği çok fazladır.Şimdiki öğretmenler hem ben sizin çocuklarınız lamı uğraşacağım diyor açık açık hem de en pahalı hediyeyi istiyor.Yazık günah...

Bu bazı hocaların tektaş merakı halen devam ediyor mu yahu?

Ben ilkokuldayken de vardı bir tane tektaş meraklısı hoca. Tektaşını sınıfa aldırır, tek başına kendi takıp okulda vızır vızır dönerdi

bütün öğretmenler öyle değil.benim öğretmen arkadaşlarım hala o eski öğretmenlerden.çocuklara hediye getirmeyi yasaklıyorlar ve ailelerine de tembih ediyorlar.ama yeğeninizin öğretmenine diyecek laf bulamıyorum! aslında diyecek lafım varda bana yakışmaz.

Gösteri nerede olacak? Yemekli mi olacak? vs önce bunları ögrenin.

Çünkü benim oglumun geçen sene yıl sonu gösterisi 5 yıldızlı otelde yemekli oldu. 130 lira vermiştik. Kişi başı 50, çocuk için de 30 almışlardı. Önceki sene de böyle bir şey yapılmıştı katılmamıştık, katılmama hakkınız da var.

Ama çok güzeldi.

Sakarya gibi bir yerde 2 sene önce kreş yıl sonu gösterisi için 80 lira verdiğimiz düşünülünce 180 istanbul için çok değil gibi
bir de şu var insanlar kreşi seçerken kalitesine göre etkinliklerine göre falan seçiyorlar bu parayı isteyebilen kreş velilerinin de verip veremeyeceğini biliyordur
kreş de kendine göre bir göster yapmak istiyordur
burda gösterinin içeriği de önemli birkaç oyun mu olacak kaç kıyafet değiştirecekler özellikle kostüm tarzı şeylerse kiralaması da alması da çok daha pahalı bir de mekan tutulacaktır mutlaka ona, büyük gösterileri kendi bünyelerinde yapamazlar
gösteriye uygun şık bir elbise bile nerden baksanız en ucuzu 50-100 arasıdır zaten 3 gösteri yapacak olsalar en az 150 eder
hem öğretmenler özenir böyle şeylerde hiçbir eksik olmasın müziğinden kıyafetine herşey güzel olsun ister (23 nisanda 75 kuruşluk mendili tırım tırım aradığımdan iyi biliyorum,olmasa da bişey eksilmeyecekti ama olması daha da hoş oldu)
istemezseniz katılmazsınız ama çocuklar için de çok önemli böyle şeyler,hem eğlenip hem sosyalleşip hem de ailelerine yaptıklarını göstermekten çok zevk alırlar

biz de kızımın öğretmenine öğretmenler gününde anneler gününde hediye alırız duygulanır ağlar mutlu olur ne var bunda,okuma bayramında onca zaman çalıştı oyunlar kıyafetler müzikler hepsiye uğraştı kaldı ki zorunlu da değil ,1 hafta da bel fıtığından yattı sonra yorgunluktan ,o kadar da hediye olmalı bence çok değil yani
kendi adıma tek taş lazım değil ama çocuğum gelip annem sarma yaptı öğretmenim sevdiğini bildiğimden sana da bir tabak getirdim deyince dünyalar benim olur ,aklına gelip düşünmesi yeter

Öğretmenler de değil bence sorun velilerde . Sizler almayın, alıştırmayın. Ben de öğretmenim öğretmenler gününde hediye kabul etmem. Öğrenciler bildiği için bana almazlar diğer öğretmenlere alırlar.veliler özellikle sınıf öğretmenlerine yaranmak için pahalı hediyeler alıyorlar. Bence hiç gerek yok. Zaten öğretmenin görevi öğrencilerle ilgilenmek.Hiç bir öğretmen "bana hediye alın demez" ama veliler alıştırdığı için bir beklenti içine girebiliyorlar.

Son düzenleme:
Ayrintili aciklama isteyin ne ne kadar tutacakmis. Okula kalan gelir ne olacakmis. Bir kac kisi itiraz etse eminim fiyat duser.

Cok haklisiniz ya odeyemeyenler onlar ne yapsin....

Devlet anasınıfında, uyduruk bir gösteri için kıyafetler de kiralıktı 70 lira verdik biz. Dans hocası ve kıyafetlerin kira parası olarak açıklandı. Okulun bahçesinde yapıldı. Video falan 85 lirayı buldu. Özel kreşte kesin konferans salonu kiralanır. Ayrıca gösteri daha tematik ve kıyafetler de daha gösterişli şeyler olur bana pek fazla gelmedi. Video resim her şey içindedir. Siz yine de gösterinin içeriğini nerede nasıl olacağını öğrenin. Oğlum kreşe giderken ben istenen paranın detaylarını hep öğreniyordum. Kırtasiye parasını da çok istiyorlar.

Evet kızlar sorunum bu 180 lira isteniyor sizce çok değil mi ? kreşde var nereden baksanız 70 çocuk 12600 lira ediyor..bu kadar ediyor mu bir sene sonu gösterisi...:26:

sorma!benim kızım için de üstelik devlet anaokulu olcak!!!sene başından beri her ay 35 tl dans parası aldılar neymiş 23 nisan ve sene sonu gösterisi için.23 nisanı gördük tam bir felaket!!!!!rezalet bi gösteriydi öğretmiş ama kısmi olarak....çocukların biri başka yerde biri başka yerde başka şeyler yapıyor!!!!şok olduk biz tabi çocuklarımıza yansıtmadık.ben maddiyattan kızımı aldım okuldan 1 ay olcak neredeyse...son dans parası yarısı kaldı 17.5 tl veerip vermemekte kararsızım.zira velilerden duydum aralarda provalara yani derslere gelmediği günler olmuş.2 ders parası duruyor benim de ben de onlara mı sayıp vermesem mi diye düşünmeye başladım!!!benim de toplam 245 tutmuş oluyor.....senin ki hadi kreşmiş de bziimkini adı devlet..

Kızım için sene başında 250 lira kırtasiye parası vermiştik tamam onu anlıyorum 1 senelik kırtasiye masrafları tutabilir ..Dün göremedim kreş sorumlusunu bugün görüp konuşmayı planlıyorum ..Sanırım parayı paşa paşa vereceğim..

Konuştum kızlar bana dediği tek şey geçen sene 150 verildi konferans salonunda olacakmış ve bilmem hangi radyo sunucusunu tutumuşlar güzel olacak dedi..İnşallah olur..Kızımı öyle görmek beni çok mutlu edecek..

uyduruk gösteri dediğiniz olayı öğretmenler ve çocuklarınız büyük emek vererek ortaya çıkarıyorlar ve sizin karşınızda sergiliyolarlar.verilen emeklere yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…