Kızımın kulakları bilenler yardım lütfen

Cocugun muhtemelen nikel alerjisi var ve omur boyu saf altin/gumus gibi metaryeller haric kupe takamayacaak, bos yere eziyet etmissiniz cocuga, bir an once cikarin, feci agri yapar o.

Delinirken takılan küpeler alerji yapmış olabilir.
Antibiyotikli krem alın eczaneden ve altın küpe takın.Fazla elini götürmüyordur inşallah oraya.
Kızarıklık olması normal de çok mu aşırı?

Deldirmeyin çocukların kulaklarını yazık gerçekten... Ciddi boyutta metal alerjim var annem bilmeden deldirmis kulaklarımi, ki altın dahi kullanamam alyansimi sadece dışarı çıkarken takarım... şimdi iki kız annesiyim deldirmem asla... Kendileri isterse büyüyünce deldirirler... Zaten devir çok kotu... Bu zamanda çocuğa takı takabilmek için yürek yemiş olmak lazım....

Oyy yazik ya nasil acimistir ve aciyordur..kuzum benim..ne gereksiz bu yasta kupe falan filan

11 aylık bebeğin mi kulağı delindi :/
Benim 7 yaşımdayken deldirdiler. Tenim hassas kulaklarım yara oldu ne çektim altın harici küpe takamazdım.

Teni hassastır ya da mikrop kapmış olabilir hele kuyumcu deldiyse baştan geçmiş olsun.

Annem sağolsun deldirmisti kulagimi 5 6 yaşında belki daha küçüğüm acısını hala hatırlarım ....

Hayatım boyunca, sanırım sadece dügün günümde taktım küpe onun dışında hiç keyif alarak takmadim heves desen hiç yok...

1 saatte taksam altın, gümüş, sahte vs hepsi alerji yapar, kabuk bağlar, kızarır, alev alev yanar kulaklarım .

Kendimce kızım isteyene kadar deldirmeyektim... kv mesela cok baskı yapmıştı deldirelim ben alıyim küpesini diye anlamsız bulmamami açıklamaya çalışmıştımpek başarılı olamamamisim ki hala ısrar ederdi. .Kızım 8 yaşında çok istediği için deldirdik.

Bana bebeklikte saçma geliyor.. sırf kendi istedigi için kupe taktiranlar
..daha küpeden haberi bile olmayan bir bebege küpe taktirmak .

Benim kulaklar kepçe,küçük küpeler takamiyorum..utanmadan deldirmis bi de annem babam. Sallantili kupeleri de evlendigimden beri beğenmez oldum pirlanta yuzuklerle uymuyor. Birgun benimde pirlanta kupem olacak......

Bu annenin kendi kararı diye düşünüyorum.
Burada eğer bizim fikrimiz önemli olsaydı "11 aykık kızımın kulağını deldirmeli miyim?" diye konu açardı.
Onun kızı,onun kararı biz karışamayız.
Ama konu sahibesi "kızardı,ne yapabilirim" diyerek yardım istiyor.
Konu sahibesi kuzenimin kızının kulaklarını deldirmiştik 1.5 yaşındayken
İlk 1 hafta takılan küpe kaldı ama her gün güzelce kremledik,küpeyi çevirdik kremi iyice deliğine yedirdik,çıkarttığımızda hafif kızarıktı ama geçti.
Krem alıp sürebilirsiniz,bepanten falanda olur.

Doktora gösterin iltihap olmuş olabilir ama o zaman şişlikte olurdu. Belki alerji vs olmuştur.

Kulak deldirmeyi cocuga birakmakta bir secenek ama belli yastan sonra delinen delikler cabuk kapaniyor kupe takmayinca en azindan bende oyle oluyor devamli acik kalmiyor. Sonradan deldirdigim delikler surekli kapandi küpe takmayinca mesela cunku surekli kullanamiyorum ama bebekken delinen deliklerim hep aciktir. Bu durumda annem ben bebekken deldirmemis olsa benim kupe takmak icin ya kapandikca deldirmem ya da istemedigim halde devamli kupeyle dolanmam, son olarak hic kupe kullanmaman gerekirdi.

Bazi seyleri de bir suyunu cikartmasak keske. Deldirmiyorsan deldirme sen ama deldiren de sanki cocuga iskence ediyormus gibi seyler. Ya da gelecegine dair buyuk karar veriliyormus gibi hareketler, alti ustu kupe deligi . Ilerde takmak istemezse takmaz sanki delik degil çukur açiyorlar.

Kızarık dediğimde üç gü
alerjik yada iltihap kapmis olabilir.
kupeyi cikarip bi resim yukleyin.
kiziminda istegi uzerine deldirdik 1 hafta ilk delinen kupe kaldi ardindan altin taktik hicbir sikinti olmadi.

kac gun oldu deldireli?
n olmuştu ama simdi bir hafta oldu ve geçti

Hi
Kızarıklık çoksa çıkarin küpeyi yazık çocuğa. O acıdıkça ellemiyor mu? Bir de çok küçük küpeyi anlamaz eller, çeker daha fena olmasın.
hiç dokunmadı fln rahatsız da olmadı bn sadece kızarık oldugu için endişelendim şimdide geçti

El kadar bebek gunah ya..resmen icim sizladi.
Dis agrisi yetmiyor bide kulak agrisi..zavalli yavru.
Doktorunuza danisin, biz ne desek bos.
Benimde kizim var, 4-5 yasina gelip kendi isteklerini rahatca soylemeden boyle biseye girismeyi dusunmuyorum.
Bu benim kararım bn onun annesiyim acı çekmesine dayanamam zaten sadece kızarık agrısı olsa durmaz dokunurudu

Geçmiş olsun annesi,eczanede deliyorlarmıydı,hiç duymamıştım,hijyene dikkat edilmiştir o zaman,geçmiş zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…