Düşünsenize bizim ex 800 TL yi bile vermeye nazlaniyor düşürmek istiyorKızlar sizden bir konuda akıl almak istiyorum.
Ben eşimle boşandım boşanalı kendisi düzenli bir şekilde nafaka ödüyor fakat nafaka kızımın okul ücretini karşılıyor sadece. yani aylık taksitini. onun dışında ki tüm masrafları benim üzerimde.
Dün okuldan aradılar ve okul ücretinin ocak itibari ile 850 tl zam geldiğini ve ocaktan sınra zamlı yatırmam gerektiğini söyledi okul müdürü.
Şimdi aranızda boşanan arkadaşlar bana akıl verin bu durumda çocuğun masafları nafaka hariç babanın ortak olması gerekmiyor mu?
ben ne zaman konusunu açtıysam ben bundan fazlasını yapamam benim durumum yok diyip beni başından attı. (Halbuki birlikte büyüttüğümüz ve işleri gayet iyi giden bir şirketi var) bikere okul taksitinin yarısını ödemesini istemiştim bir ton tantana kavga gürültü, hakaret bir sürü şey.
Bugün sabah 12 yazdım ve okul masraflarını artık birlikte karşılamamız gerektiğini bana masrafların fazla geldiğini ve artık katkısının olması gerektiğini yazdım bu saat oldu hala cevap yok okumuş ama cevap vermiyor.
bu zamana kadar 2 senedir bikere bile çocuğun bir ihtiyacının olup olmadığını bile sormadı. durumu ben mı abartıyorum yoksa haklı mıyım siz nasıl yapıyorsunuz?
Bu arada verdiği nafakanın yarısı benim için diye yazdı anlaştığımız kağıtta ben tüm parayı kızım için harcıyorum 1 kez bile o paradan kendime birşey almadım üstüne ekledim her seferinde. Bana akıl verin ne yapayım çok zorlanmaya başladım tüm masraflar çok ağır gelmeye başladı. yakın zamanda kredi çekip iş kurmayı düşünüyorum sırf ondan birşey istemiyim kendi başıma herşeyi halledebileyim diye ama bir yandan da bu çocuğu ben tek başıma yapmadım diye de haksızlık diyorum.
Ya çok merak ediyorum burda gördüklerimden yola çıkarak sormak istiyorum, bu boşanan çiftlerden gerçekten masraflarına ciddi ciddi ortak olan baba var mı ? Ya böyle şey olur mu ? 3 kuruş nafaka ver çocuğu bile doğru düzgün görme ohh ne guzel
Yemin ederim içim rahatladıBenim babam :) annemle babam ben 17, kardeşim 15 yaşındayken ayrıldılar ve kardeşimıe benim tüm masraflarım (ünide barınma, yeme, içme, kitap, kurs, hobi her şey) babam tarafından karşılandı ki annem bir öğretmen olarak ancak kendini geçindiriyordu. Öyle adamlar var işte her zaman çok medenice boşanabileceğimiz adamlarla evlenmeliyiz.
Konu sahibi aç davayı boşa nefesini tüketme. 2 sene sürerse de sürsün yapacak bir şey yok.
Ben kendi düzenimi kurdum zaten ev tuttum çalışıyorum aynı zamanda ama gerçekten yetmiyor. Ki dediğim gibi istediğim şeyler de büyük masraflar değiş çocuğun bir takım ihtiyaçları.Ama şunu da yapmamanızı öneririm siz ona muhtaç olmayın kızınıza eşek gibi bakacak, tek yapmadınız sonuçta, ve şunu çok gördüm cocuğu için anneler kendini çok hırpalıyor ama gün sonunda cocuk babasını da çok seviyor ( babadan anneden kopuş olmuyor belki kan başındandır)
siz kendi düzenizi kurmaya odaklanın, hayat güzellikler sunsun inşallah size
Helal olsun aslında olması gereken bu :)Benim babam :) annemle babam ben 17, kardeşim 15 yaşındayken ayrıldılar ve kardeşimıe benim tüm masraflarım (ünide barınma, yeme, içme, kitap, kurs, hobi her şey) babam tarafından karşılandı ki annem bir öğretmen olarak ancak kendini geçindiriyordu. Öyle adamlar var işte her zaman çok medenice boşanabileceğimiz adamlarla evlenmeliyiz.
Konu sahibi aç davayı boşa nefesini tüketme. 2 sene sürerse de sürsün yapacak bir şey yok.
Ben çalıştığım için kreşe verdim daha 4,5 yaşında. Tam gün kreş. Bütün masraflarınj zaten kendim karşılıyorum aldığım tüm parayı oraya yatırıyorum diğer masraflarını ben karşılıyorum. Devletin de tam gün kreşi yok en azından benim bölgemde yok.Ben olaya baska bir yönden bakmak istiyorum.
Elbette ki anne ne kadar sorumlu ise baba da sorumlu olmali, haklisin.
Fakat özel okula gondermeye karar vermeden once bu konunun enine boyuna dusulmesi gerekir.
Daha yolun basindayken ciddi anlamda sıkışmışsnz.
Ozel okula gonderince iyi, devlet okuluna gonderince kotu diye bir kaide yok.
Gercekten okuyan cocuk okuyor, ek dersler kurslar dershaneler ile gayreti desteklenebilir.
Ozel okullarin fiyat skalasi her gecen gun ucsuz bucaksiz artiyor.
Hadi bu yil nafakayi arttirdin, ya sonraki veya ondan sonra ki yil...
Alip cocugu devlete vermek de kolay degil. Uyum saglamasi zor olacaktir.
Benim de tek cocugum var inanin hep dusundum.
Bunun ayriligi olur, is degisikligi olur ben bu masraflari kaldirabilecekmiyim.
Devlet okulunun verdigi kirtasiye listesi 2000 tl yi buldu .
Sizden 850 tl daha fazla istedi diye bu kadar hengame..
Cok cok cok zengin olsaydim evet verirdim.
Diger turlu cidden gerek yok
Biliniyor evet onun üstünde herşey şu an. Hala cevap vermedi dönüşe istinaden yapıcam zaten eğer yok ben bundan fazlasını yapamam diyorsa davayı açıcam.Bu hikayede yanan sen oldun.. eger sirketin kazanci devlet tarafindan biliniyorsa dava ac miktari yukseltirler.
Ama eger kacak kocek is yapiyorsa yapabilecegin pek birsey yok tamamen karsidakinin vicdanina kalmis. Adam kendi cocugu icin bile yapmiyorsa napabilirsin?
Gerçekten bu zamana kadar defalarca bu konuyu konuşup %50 yapalım herşeyi dedim ama hiçbir zaman olumlu bir dönüş almadım ne yazık ki.Para size gidecek diye endişe ediyordur o. Çocuk yanınızda olmadan buluşup kalem kalem harcamaları toplayın. Belli kalemleri üstüne alsın, belki %50 paylaşımı kabul eder bu şekilde.
Ya ben zaten anaokuluna devlete vermey düşünüyorum bundan gocunmuyorum. Şu an küçük kreşe gidiyor o sebeple burayı tercih ettim okulu evime çok yakın. Yoksa devlet okuluna gidebilir ki zaten mevzu okul değil diğer hiçbir masrafına karışmıyor beyefendi :) yani okul devlet de olsa diğer masraflarını karşıla desem yada yarı yarıya karşıyalım desem gene olumlu bir dönüş almam çünkü 2 senedir zaten bikaç kez söyledim hep olumsuz olduZaten seneye fiyatlar inanılmaz artacak. Özelden alıp devlete verip çok memnun olan o kadar çok tanıdığım var ki, özellikle ilkokulda çok gereksiz. Çocukta bir sıkıntı yoksa boşuna bir ton para.
Ben anlayamıyorum. Okul taksidini ödeyen baba özel okul olmadığında neden çocuk giderlerine karışmıyor?Ya ben zaten anaokuluna devlete vermey düşünüyorum bundan gocunmuyorum. Şu an küçük kreşe gidiyor o sebeple burayı tercih ettim okulu evime çok yakın. Yoksa devlet okuluna gidebilir ki zaten mevzu okul değil diğer hiçbir masrafına karışmıyor beyefendi :) yani okul devlet de olsa diğer masraflarını karşıla desem yada yarı yarıya karşıyalım desem gene olumlu bir dönüş almam çünkü 2 senedir zaten bikaç kez söyledim hep olumsuz oldu
Adam dediğin zaten mahkeme kararına bakmaz, gelirine göre boşanmamış gibi kendi üstüne düşen görevi yapar. 3 e 5 e bakmaz.Allahim ne aşağılık adamlar var yaa. Sen koru bizi böyle pisliklerden.
Kendi evladına eli titreyen adamdan bir cacik olmaz. Sizinle de çift maaş için evlenmiştir kesin
Aaa kv öldü mü? Ne çektirmisti sana kuzum yaannesi de babası da öldü. bakabilecek kimsesi de yok :) çocuğu alsa hem okul masrafları hem bakıcı yada işte atıyorum eve geldiğinde yemek olsun diye bir kadın tutması lazım her türlü masrafları çoğalıcak zaten.
Kv ile problemler yaşamıştıniz değil mi? Burada anlatmıştıniz. Neden öldüannesi de babası da öldü. bakabilecek kimsesi de yok :) çocuğu alsa hem okul masrafları hem bakıcı yada işte atıyorum eve geldiğinde yemek olsun diye bir kadın tutması lazım her türlü masrafları çoğalıcak zaten.
Okul taksitini ödemiyor ki sadece nafaka veriyor :) nafaka vermek dışında birşeye karışmıyor senede 1 kez benim istememle bikaç parça kıyafet alıyo o kadarBen anlayamıyorum. Okul taksidini ödeyen baba özel okul olmadığında neden çocuk giderlerine karışmıyor?
Siz çalışıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?