Kızımın masrafları

Düşünsenize bizim ex 800 TL yi bile vermeye nazlaniyor düşürmek istiyor
Avukatım demişti ki çocuk özel okula gidiyorsa bu nafaka artırım davasında gerekçe olabiliyormus,yani ortak karar olması gerekmiyor ama mahkemeler nezdinde malesef 2900 çok bile !

Ya çok merak ediyorum burda gördüklerimden yola çıkarak sormak istiyorum, bu boşanan çiftlerden gerçekten masraflarına ciddi ciddi ortak olan baba var mı ? Ya böyle şey olur mu ? 3 kuruş nafaka ver çocuğu bile doğru düzgün görme ohh ne guzel

Benim babam :) annemle babam ben 17, kardeşim 15 yaşındayken ayrıldılar ve kardeşimıe benim tüm masraflarım (ünide barınma, yeme, içme, kitap, kurs, hobi her şey) babam tarafından karşılandı ki annem bir öğretmen olarak ancak kendini geçindiriyordu. Öyle adamlar var işte her zaman çok medenice boşanabileceğimiz adamlarla evlenmeliyiz.

Konu sahibi aç davayı boşa nefesini tüketme. 2 sene sürerse de sürsün yapacak bir şey yok.

Yemin ederim içim rahatladı böyle konularda ekstra gıcık oluyorum erkeklere

Ben kendi düzenimi kurdum zaten ev tuttum çalışıyorum aynı zamanda ama gerçekten yetmiyor. Ki dediğim gibi istediğim şeyler de büyük masraflar değiş çocuğun bir takım ihtiyaçları.

Helal olsun aslında olması gereken bu :)

Ben çalıştığım için kreşe verdim daha 4,5 yaşında. Tam gün kreş. Bütün masraflarınj zaten kendim karşılıyorum aldığım tüm parayı oraya yatırıyorum diğer masraflarını ben karşılıyorum. Devletin de tam gün kreşi yok en azından benim bölgemde yok.

Biliniyor evet onun üstünde herşey şu an. Hala cevap vermedi dönüşe istinaden yapıcam zaten eğer yok ben bundan fazlasını yapamam diyorsa davayı açıcam.

Para size gidecek diye endişe ediyordur o. Çocuk yanınızda olmadan buluşup kalem kalem harcamaları toplayın. Belli kalemleri üstüne alsın, belki %50 paylaşımı kabul eder bu şekilde.
Gerçekten bu zamana kadar defalarca bu konuyu konuşup %50 yapalım herşeyi dedim ama hiçbir zaman olumlu bir dönüş almadım ne yazık ki.

Zaten seneye fiyatlar inanılmaz artacak. Özelden alıp devlete verip çok memnun olan o kadar çok tanıdığım var ki, özellikle ilkokulda çok gereksiz. Çocukta bir sıkıntı yoksa boşuna bir ton para.
Ya ben zaten anaokuluna devlete vermey düşünüyorum bundan gocunmuyorum. Şu an küçük kreşe gidiyor o sebeple burayı tercih ettim okulu evime çok yakın. Yoksa devlet okuluna gidebilir ki zaten mevzu okul değil diğer hiçbir masrafına karışmıyor beyefendi :) yani okul devlet de olsa diğer masraflarını karşıla desem yada yarı yarıya karşıyalım desem gene olumlu bir dönüş almam çünkü 2 senedir zaten bikaç kez söyledim hep olumsuz oldu

Ben anlayamıyorum. Okul taksidini ödeyen baba özel okul olmadığında neden çocuk giderlerine karışmıyor?
Siz çalışıyor musunuz?

Allahim ne aşağılık adamlar var yaa. Sen koru bizi böyle pisliklerden.

Kendi evladına eli titreyen adamdan bir cacik olmaz. Sizinle de çift maaş için evlenmiştir kesin
Adam dediğin zaten mahkeme kararına bakmaz, gelirine göre boşanmamış gibi kendi üstüne düşen görevi yapar. 3 e 5 e bakmaz.

Erkekler, fazladan vereyim de sen orda benim paramla ye ic gez toz tabi 'nin kafasindalar.
Ben fazla para vericem, kadin da cebine kalan parayla kendine bakim yapacak.. Ben enayi miyim, eski esimin de parasi bitsin/bosandi benden madem oh olsun sürünsün diyorlar.
Onlar, ceplerinden cikan paraya bakiyorlar
Cocuguna degil de eski karısına para odüyormuş gibi dusunuyorlar !

Amac kadinlari zora sokmak, dunyayi dar etmek. Bensiz bitiksiniz, başının çaresine bak madem.. sen de calisiyorsun,sen de annesisin herseyi benden bekleme diyorlar..
Oysaki dusunmuyorlar öz çocuguna yapiyorlar bu kotulugu !
Anneler hem cocuklarinin kahrini cekiyor, hem de cocugun tum bakimini sırtlaniyorlar. Yemegini yapiyor,egitimiyle ilgileniyor, alinacaklarini takip edip aliyor,evini açıyor canının yarısına, tum hayat planlari cocugu ustune kurulu oluyor.
Kadin bunca fedakarlik yaparken eski kocalar 3 kuruşun derdine dusuyor.

Anne elinden geleni yapiyor,bende maddi destek saglayayim demiyorlardurumulari olsa da.
Hep en az limitten nafaka yatiriyorlar,zaten zam da yapmiyorlar, yilda 300 TL ekleye ekleye cocuga baktiriyorlar ve baba diye geciniyorlar iste..
Vebaldir bu.

*** her anne cocuguna canini verir,severek bakar, gozu hic birseyi gormez konu cocugu olunca.
Hic bir anne rahatini dusunmez, gozu gibi bakar cocuguna orasi ayri tabiki...

Ama erkekler boyle.. kadin baksin,kadin odesin, baba ayda 1 gorup arasin cocugunu
Lafa gelince ben aslan gibi babalik yaptim desin
Laf... !!

Aaa kv öldü mü? Ne çektirmisti sana kuzum ya

Çocuğu yap kadının üstüne at 2900 tl verdim diye babalık yaptım say bi de
Bu çocuğun giyimi, hastalığı, yemesi içmesi okulu oyuncağı var. bunları ortak bölüyosun diyelim ee annenin emeği ve manevi olarak yaptıkları babanın 10 katı o ne olacak. Hastalanınca anne, ödevini yaptırırken anne, çocukla ilgilenen hep anne.

Adam 2900 tl ye özel dadı tutmuş gibi çocuğunu büyütüyor ne güzel memleket

Kendi başıma her şeyi halledeyim moduna girmeyin lütfen, babası değil mi yapacak. Güzellikle olmuyor umursamiyorsa dava açın arkadaşların yazdığı gibi

Sanırım bir bahaneyle 1 ay çocuğu eski eşe gönderip nafaka verme bu ay çocuğa bak deseniz gelecek ay size nafakayı 5000 5000 yatırabilir

Kv ile problemler yaşamıştıniz değil mi? Burada anlatmıştıniz. Neden öldü

Ben anlayamıyorum. Okul taksidini ödeyen baba özel okul olmadığında neden çocuk giderlerine karışmıyor?
Siz çalışıyor musunuz?
Okul taksitini ödemiyor ki sadece nafaka veriyor :) nafaka vermek dışında birşeye karışmıyor senede 1 kez benim istememle bikaç parça kıyafet alıyo o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…