Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç tanımadığım biri çocuğumu uyaramaz uyarmamalı. Çocukta "tanımadığım kişiler bana kızabilir uyarabilir bu normal" algısı yaratmaz mı ?

Yani o benim canimdan can.
Birde çok geç kavuştum kizima.
zorlu bir hamilelik sonrasi doğdu.
4 yil bekledim gelmesini.
Ama bu duygusalligimi ona aktarmiyorum asla içimde yaşıyorum.
Ben 8 yıl sonra kavuştum kızlarıma.
Ama akranlarıyla olan ilişkilerine karışmak için bunu bahane etmedim hiç kendime.

Okuldaki ilk senemde bir doğumgünü partisi düzenlemiştim yedi yaşızdır herhalde. O akran çocuğumuz olan arkadaşım da komşumuzdu davetliydi, okuldan arkadaşlarım onu basbaya dışlamıştı. Çocukluk işte bana da eğlenceli gelmişti, kendi davetlimi dışlamıştım. Şimdi hala görüşüyoruz, çocuklarımız akran beraber büyütüyoruz. Çocuklukta kin olmuyor, kavga edip barışıyorlar, beş dakika önce birini dışlıyor bir bakmışsın on dakika sonra onunla birleşmiş başkasını dışlıyor. Araya yetişkinler girmese gül gibi anlaşıyor çocuklar

Bir de M ManzaramDeniz çocuğunuzun peşinde dolaşmasından rahatsız olduğunu anlamadınız mı? Çocuk arkadaşlık kurmak istemiyor belli, çocuğunuz yanına bir kere gitti çocuk oyuncak değiştirdi, ikinciye belki üçüncüye gitmesini izlemeniz hata. Çocuk kızıp tersleyene kadar çocuğun çocuğunuzdan kaçtığını anlayıp ilgisini çekebilirdiniz. Çocuk belli ki oynamak istemiyor hatya rahatsız olmuş neden üstelemesine izin veriyorsunuz??

Kesinlikle katılıyorum. Çocuğumu pamuklara sarıp büyütmüyorum ama yabancılardan ne olursa olsun korumaya çalışıyorum. O zaman yoldan geçen herhangi biri de çocuğuma yumuşak ses tonuyla konuşabilir ve bu normal demek gibi bir şey bu

Tabii ki öyle. Eski zamanlarda olsak farklı ama ben nereden bileyim kim çocuğuma hangi amaçla yaklaşıyor? Yabancılardan ben de korumaya çalışıyorum. Özellikle de yaşı büyük olanlardan.

Bu zamana prens ve prensesler yetiştirmek sanki dış dünyada onları biraz daha zorluyor.. Üzülerek belirtmek istiyorum fakat bu böyle..Zarif..kibar.. Evlat yetiştirmek dış dünyada hayatlarını zorlaştırıyor..

Bahsettiğiniz çocuk daha 5 yaşında. İsterseniz siz de ittirin haddini bildirin.

Hayir başta oynuyorlardi,kizin arkadasi geldigi anda itti ve bagirarark istemedigini soyledi.

Siz öğretmensiniz dimi ?

Hayir başta oynuyorlardi,kizin arkadasi geldigi anda itti ve bagirarark istemedigini soyledi.
İlk yazdığınız metni bir okur musunuz?
Orada kızın sürekli başka oyuncaklara geçtiğini kızınızın da arkadaş edinmek için o hangi oyuncağa geçerse geçtiğini yazdınız. Yani kaçmış. Oyun oynamamış kızınızdan kaçmış. Ben bu kısımda müdahale ederdim kendi çocuğuma

Hatalısınız. Sizin müdahalenizi gerektirecek bir şey yok ortada. Bu müdahale kibar kibar konuşmak bile olsa karşınızda 5 yaşında bir çocuk olduğunu unutmuşsunuz. Kimsenin çocuğunu uyarmak sizin üstünüze vazife olan bir durum değil. Belki yine aynı şeyi yapacaktı diye savunmuşsunuz kendinizi ama bilemezsiniz. Çok rahatsız olduysanız alır kızınızı gidersiniz. Fazla hassassınız, resmen Türk filmi dramı tadında yazmışsınız. Bu durum inanın kızınızı akranının ona bir kere yanımdan git demesinden daha çok etkileyecek bir durum. Hayatınız boyunca yanında olup onu koruyamazsınız

Kızınızın gelişimine katkısı olcakmış aslında eğer müdahale etmeseydiniz. O anda incidi mi kırıldı mı her ne yaşadıysa bu duyguların hayatın bi parçası olduğunu, kendi kendine başetmesi gerektiğini öğrenecekti. Problem çözmeyi öğrenecekti, duygularını yorumlamayı öğrenecekti, neden-sonuç ilişkisini öğrenecekti. Küçük bi olay ama hayata dair şeyler öğrenecekti. Bırakın bireyselliğini kazansın, kendini ifade etmeyi öğrensin, sorunlarını çözmeyi öğrensin. Bundan sonra ciddi olaylar olmadığı sürece karışmayın, içinizde dramatize de etmeyin. Bir çocuk kızınızla oynamak istemedi bu kadar basit kaldı ki o kızın da oynamak istememesi çok normal zorla oynayacak değil ya.

Ben böyle durumlarda, çocuğumla oynamak isteyen olursa ısrarcı şekilde, kendi çocuğuma dönüp ‘bak arkadaş seninle oynamak istiyor, oyununuza dahil edin’ ya da ‘oğlum rahatsız etme, kendi aralarında oynuyorlar, gel biz seninle oynayalım’ şeklinde sadece kendi çocuğuma yönelik öneride bulunuyorum.

Bizimkiler itilip kakılmıyor mu, elbette yaşıyoruz.
Ama karşıdaki de bir çocuk ve en fazla kendi çocuğumuza ‘başka yere gidelim, istemiyor zorlama’ hatta şu cümleyi de kurduğum oldu ‘oğlum hoşlanıyor musun kötü muameleden, bırak arkadaşlar kendi oynuyor işte niye kendine bunu yapıyorsun’ gibi serzenişim de oldu.

Bazı anne babalar çok duyarsız, şiddete başvuran çocuğuna bile ses çıkarmıyor ‘onun hayatı, müdahale edememciler’ türedi her yerde.
Evet müdahale edilmez ama doğru ve yanlışlar için yol göstermek gerekir.
Çocuklar nasıl canı istiyorsa başkalarına öyle davranıyor, uyarı mekanizması bile çalışmıyor.

Ya bizim ülkede bu yiyecek içecek kanayan bir yara, illa ki o ikram oluyor.
Aşırı yanlış buluyorum ve acilen terkedilmesi gereken bir davranış biçimi.
Bir ebeveyn tanımadığı birinden alıp çocuğa yedirdiğinde, zihinde canlanan şey ‘herkesten yiyecek alabiliriz’ algısı oluyor.
Her seferinde ‘yemezler’ diye geri çeviririm, fazla ısrar söz konusu ise ‘alerjileri var, evde her şeyi özel hazırlıyorum’ diyerek, belki aydınlanma yaşar umuduyla reddediyorum.
Ama nafile

Neden benim yazacaklarımız yazıyorsun

Yoo neden vurayım mesleğinizden. Yumuşak konuşmanızdan öğretmen olduğunuzu varsaydım.

Benim eşim de öğretmen.

mağdur edebiyatı yapmayın bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…