Kızımla aramı nasıl düzeltebilirim?

seheryeli1

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2011
55
17
288
İstanbul
17 yaşında bir kızım var tek evladımEşimi kaybettim.Kizim babasına aşırı düşkündü.
Beni ise hıç sevmiyor ne yapsam yaranamıyorum sürekli eleştirip tersliyor.Aramızi nasıl düzeltebilirim.Hediye almak dışinda çünkü denedim bir ışe yaramadı.Acilen tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar sevgiler.

17 yaşında bir kızım var tek evladımEşimi kaybettim.Kizim babasına aşırı düşkündü.
Beni ise hıç sevmiyor ne yapsam yaranamıyorum sürekli eleştirip tersliyor.Aramızi nasıl düzeltebilirim.Hediye almak dışinda çünkü denedim bir ışe yaramadı.Acilen tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar sevgiler.
Başınız sağolsun.

Sizi neden sevmiyor?
Babasını kaybından sizi mi sorumlu tutuyor ?

Profesyonel destek almanız gerektiğini düşünüyorum.

Zaman ve kosulsuz sevgi. Aranizi duzeltecek tek sey bunlar. Vakit vereceksiniz, zamanla anlayacak kiymetinizi. Bu sirada o size ve bazen kendine kotu davranacak, siz hep yaninda olacaksiniz, hep sevgi ve anlayis gostereceksiniz, istisnasiz. O 30a yaklasirken belki sevildiginizi hissetmeye baslarsiniz. Sabir diliyorum size.

Anne kız ilişkilerinde bu yaşlarda böyle şeyler oluyor galiba. Psikolog desteği aldınız mı eş vefat edince. Zor bir şey yaşamış kızınız.
Ayrıca bu sorun tabi ki hediyeyle düzelmez. Acınız var kırmak istemiyorum. Ama bu kadar sığ yaklaşırsanız ergenle iletişim kuramazsınız.

Başınız sağ olsun inşallah. Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Ergenlik döneminde olduğu için sevginize daha çok ihtiyacı olabilir…

Destek almaya başladıķ dostlar sağ olsun
Ona kızmayın, onu eleştirmeyin. Yası devam ediyor. Sizin için ne kadar zorsa onun icin çok daha zor bu süreç. Bir de ergenliğin de etkisinde. Koşulsuz kabul ve bol sevgi gösterin. Uzmanla siz de konuşun onun yönlendirmelerine bakın. Yeri geliyor ergenlikte hiçbir sorunu olmayan çocuklar bile bambaşka davranışlar sergiliyor. Zor bir süreç.

Ona kızmayın, onu eleştirmeyin. Yası devam ediyor. Sizin için ne kadar zorsa onun icin çok daha zor bu süreç. Bir de ergenliğin de etkisinde. Koşulsuz kabul ve bol sevgi gösterin. Uzmanla siz de konuşun onun yönlendirmelerine bakın. Yeri geliyor ergenlikte hiçbir sorunu olmayan çocuklar bile bambaşka davranışlar sergiliyor. Zor bir süreç.

kızınız ergenliği ağır geçiriyor bence. o yaşlarda aileye karşı bir öfke ve beğenmemezlik oluyor. bir de babayı kaybetmiş psikolojik destek gibi bir yardım alın derim

Bir genel olarak ilişkinizden, kavga nedenlerinizden falan bahsetsenize. Belki neyinizden rahatsız olduğunu bulabiliriz,bu da yardımcı olur. Hareketiniz değişirse kızınızla aranız duzelebilir.
Benim de annemle aram berbattır, yıllar içinde biraz daha iyiye gittik. Şu an eskiye oranla daha çok seviyorum annemi

Off anne olmak ne kadar zor bu devirde, size verecek bur tavsiyem yok Allah yardımcınız olsun , şuanki gençler çok zor çok...

Benim de çocuğumla ergenliği çok zordu.Sonra dedim ki bu konuyu bırak başka şeylerle ilgilen onu biraz duyma görme .Uzaktan izle.Ama kendimi önce rahatlattım ve benim gerginliğim ciddi azaldı.Benim gerginliğim azaldıkça onunla ilgilenmedikçe o bana yanaşmaya başladı.Ama ben de uzman desteği aldım onun çok faydası oldu.Siz de almışsınız zaten En doğrusu bu.
Ayrıca şunu söyleyim.Böyle çok atışınca sizi sevmediğini sanıyorsunuz. Aslında sizi çok seviyor inanın.Baba kaybı var.Sizi de kaybetmekten korkuyor..

12 15 yaşları arasında annemden ben de nefret ediyordum. Bana yaptığı hiçbir şey yoktu iyi de dese kötü de dese sürekli saldırma laf sokma halindeydim. Beni yetiştirirken yaptığı ufak tefek hatalara takmıştım bunlar beni ondan soğutmuştu. Liseye geçince annemi anlamaya başladım. Hırçınlığım geçti. Kendimce taktığım hatalarından daha fazla hatalı davrandığımı fark ettim ona karşı.
Kısaca bu bir süreç. Kendi haline bırakın. Negatif enerji alıyorsanız, konuşmak istemediği, ters davrandığı bir gündeyse bırakın muhattap olmayın kendi gelene kadar. Bu geçici bir süreç. Sizi er ya da geç anlayacak. İnsan annesine merhamet duyar, sever. Kendi annenize karşı hissettiğiniz şeyleri düşünün.
Hediye güzel bir şey ama sırf hediye ile gönlünü alamazsınız. Belki sevdiği bir yemeği yapmak, ortak seveceğiniz bir etkinlikte buluşabilmek denenebilir.

Back
X