Canım antidepresanlar sihirli bir değnek değil. Destek tedavi. Herkeste etkisi farklı olan süreç geçtikçe fayda sağlayan şeyler. Güçsüz olduğunu da sanmıyorum. Yıllarca psikiyatrilerde gezen ağır klinik depresyon atlatan biri olarak söylüyorum. İlaçlar gün içinde veya gece seni biraz toparlıyor ama iş tamamen sende bitiyor. Toparlanmaya gerçekten inanman gerekiyor. Yoksa sadece karaciğerini yorarsın. Ayrıca doktorun vereceği ilacın ağır ilaç olmamasına dikkat etmelisin. Hayattaki şuan istediğin ne onu bilerek uzman muayenesi ile kullanmalısın.Merhabalar öncelikle, 3 seans terapi aldım devamda ediyorum.. 3. seansımda terapiste kendimi anlattığımda '' isterseniz antidepresan yazabilirim size '' demişti. Bende korktum daha önce kullanmadığım için ve reddettim biraz daha bekleyelim diyerek.. Beni daha da halsiz depresif uykulu bitkin yapar diye korktum...
Aşamadığım bir sürü düşünce ve his var. Kendim başa çıkamayacağım büyük ihtimalle ve antidepresan kullanmaya başlamak istiyorum tek çarem o galiba... Çünkü hiçbir şey yapamıyorum hiç mutlu değilim... Geçmişteki hislerimi bastıramıyorum. Suçluluk, Utanç, Değersizlik, Öfke, Özlem, Pişmanlık....
Artık ailemde benden bıktı. Ne doğru dürüst iş bulabildim (girdiğimde de ya 1 ay da ya da 6 ayda çıkarıldım çeşitli nedenlerle) ne evlendim hiç bir şey yok asalak gibiyim.. Yakınlarda annemin samimi bir arkadaşının kızı (aynı yaştayız evlendi boşandı) Güzel bir yere atandı. Annemle de konuşurlar benim için o da çalışsın özel sektörde kendini heba etmesin düzgün çalışırsa olur ben çok pişman oldum neden daha önceden dişimi sıkıp çalışmadığıma falan dedi.. Annemde sürekli şu KPSS'ye gir memur ol geleceğini hiç mi düşünmüyorsun? Herkes yol aldı sen aynı yerdesin. İlişkin olur bağlanır gidersin sonra aylarca yas tutarsın hani hangisi yanında oldu vs söylendi. Bazen çok ağırda konuşuyor ama biliyorum kötü bir niyeti yok
Sözel bir bölümden Lisans mezunuyum.. 1 2 kere KPSS'ye girmiştim. Başlarda iyi çalışıp sonra boşladım ya da öylesine denemek için girdim tabi 63 puanda kaldım hep.
Şuan 32 yaşındayım belki de bu son şansım düzgün bir iş bulabilmem için. Kafamı toparlayıp sınava çalışmam gerekiyor birazda bu yüzden antidepresan kullanmak istiyorum. Belki sınava daha da odaklanırım umuduyla... Bir de takıntılarımdan kurtulmak istiyorum güçlü olmak istiyorum her anlamda... Beni düşünmeyen bir insanı düşünmek istemiyorum. En başta kendime değer vermek istiyorum... Öz güvenimin artmasını istiyorum. Aşk ilişkilerimde kendimi rezil etmek istemiyorum sevgi dilenmek istemiyorum küçülmek istemiyorum. İnsanların ne kadar güçsüz demelerini istemiyorum... Kafamdan bazı şeyleri atmak istiyorum. Yaşımda geçiyor psikolojim o kadar altüst oldu ki...
Sizce antidepresan kullanarak daha mutlu huzurlu hissedebilir miyim? Kendimi değiştirebilir miyim? Geçmişi unutabilir miyim?
Şu an nasılsınız peki çok geçmiş olsunCanım antidepresanlar sihirli bir değnek değil. Destek tedavi. Herkeste etkisi farklı olan süreç geçtikçe fayda sağlayan şeyler. Güçsüz olduğunu da sanmıyorum. Yıllarca psikiyatrilerde gezen ağır klinik depresyon atlatan biri olarak söylüyorum. İlaçlar gün içinde veya gece seni biraz toparlıyor ama iş tamamen sende bitiyor. Toparlanmaya gerçekten inanman gerekiyor. Yoksa sadece karaciğerini yorarsın. Ayrıca doktorun vereceği ilacın ağır ilaç olmamasına dikkat etmelisin. Hayattaki şuan istediğin ne onu bilerek uzman muayenesi ile kullanmalısın.
Uzman klinik psikolog gittiğim yer özel bir klinik. 2 tane psikolog var hatta bir tanesi psikiyatrist.Psikiyatriye mi psikoloğa mı gidiyorsunuz anlamadım?
En basitinden daha düz, az düşünmek istiyorsunuz çok basit ama bunu yapamıyosunuz yapamadıkça kendinizi suçluyorsunuz nedenini arıyorsunuz bu sizi kısır döngüde tutuyor. Böylece terapide ne yapmanız gerektiğini öğrensenizde kendinizi o cenderenin dışına çıkartıp uygulayamıyorsunuz. İlaç burada çok güzel destek veriyor. Düşüncelerinizin dışına çıkıp berrak bakabiliyosunuz böylece kendinizi değiştirebiliyorsunuz.
İlaç konusunda şunu diyim içer içmez etki göstermez en az 1 ay kullanmanız gerekiyor ki etkisini göresiniz. Bir de doktorun size uygun ilacı seçmesi gerekir. Belki ilk seçtiği ilaca uyum sağlayamayabilirsiniz ilaç değişikliğine gider onu da denersiniz. Bu süreçte sabırlı olmak gerekir.
Bana yazılan ilk ilaç da iyi gelmiş gibiydi ama yan etkilerini fazla gördüm pek toparlayamadım.Ama ikinci denediğim ilaç da hem yan etki az hem de kafa olarak o kadar rahatladım ki anlatamam her şeyden önce iç huzurum var. Kafayı topladıktan sonra zaten o okuduğun kitaplar videoları daha iyi anlıyorsun ve uygulamaya başlıyorsun
Ruhum iyileşmeyecek gibi hissediyorum. Biraz güçle öz değerle öz saygı ile alakalı sanırım bu da.
İlaçtan medet umuyorum.. değiştirsin beni daha iyi hissedeyim bazı şeyleri aşabileyim.. kafam düzelsin üzülüp kafama takmayayım istiyorum…
bu hafta gideceğim seansta kabul edeceğim başka türlü olmayacak gibi
Uzman klinik psikolog gittiğim yer özel bir klinik. 2 tane psikolog var hatta bir tanesi psikiyatrist.
Aynen öyle oluyor işin içinden çıkamıyorum takıntılı bir hal aldı her şey de üst üste geldi aslında. İş gelecek kaygısı evlilik kaygısı yaş kaygısı...
Hayatımda kısacık var olan bir insana çok fazla Duygu anlam yükledim.
Bir önceki konumda bahsetmiştim.
Onunla olan şeyleri de takıyorum onu da düşünüyorum..
Her şey takıntılı bir hal aldı baktım işin içinden çıkamayacağım üç dört hafta önce terapi alayım dedim.
İşe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum oraya gidince de tıkanıp kalıyorum sanki ağlıyorum döndürüp döndürüp aynı şeyleri anlatıyorum..
Çok korkuyorum iş işten geçtiğinde bu yaşlarımı mahvettiğimde yaşımda bayağı kemale erince ya keşke demek istemiyorum çünkü hayatta hep keşke dedim ben
Umarım tek temennim o gerekli gereksiz bilmiyorum şuan onuda sağlıklı düşünemiyorum. Kafama takmak istemiyorum ama kendim başaramıyorum medet umuyorum işte…
İlk kullandığınızda nasıl etkileri oldu?
Şükür çok iyiyim. Ara ara dalgalanıyor nadiren ama 4/5 yıldır ilaç kullanmıyorum. Çok ağır durumlar yaşadığım için mecbur kalmıştım çünkü ne uyku ne yemek hiç bir şey kalmamıştı. Herkesin sınavı kendine ağır canım yaranı küçümseme de gözünde büyütme de. Depresyondan daha çok anksiyeten yüksek gibi gördüm yazdıklarından. Dikkat tedavisine başlanabilir dehb tedavisi gördüm çocukluktan itibaren. Aşırı hiperaktif ve dikkat bozukluğu olan bir çocuktum. O tip bir ilaca başlayacak olursan da sana net tavsiyem ilacı kullandıktan en geç yarım saat sonra dersin başına otur. Başka şeyler düşünmemeye çalış. Dikkat ilaçları derse değil düşündüğün şeye odaklar. Bir bakarsın sülaleden birinin düğününü düşünüyorsun o derece. KPSS kesinlikle çalışmalısın. Hayatını kurtarmak, kendi paranı kazanmak bile o kadar iyi geliyor ki. O ekonomik özgürlükle hiç bir erkek umrunda olmaz. Antidepresandan çok fazla medet umuyorsun hayal kırıklığına uğrarsın. Mucize değil destek sadece. Doktorunla detaylı görüş uygun şekilde başlarlar. Bence önceliğin anksiyeteni azaltmak olsun. O azalmadan odak sorununu çözmek çok daha zorlaşırŞu an nasılsınız peki çok geçmiş olsunbenim ağır mı bilmiyorum takıntı depresyon vesaire var işte... Bazen de kendime kızıyorum insanlar neler yaşıyor sen niye böylesin diye... O yüzden güçsüzüm diyorum aşamıyorum zor oluyor
Hayatımda da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum pazar gecesi mesela karar verdim KPSS'ye başlayacağım çalışacağım hangi memurluk olursa olsun atanayım geleceğimi inşa edeyim diye düşündüm sabaha kadar uyuyamadım... Daha önce KPSS'ye girmiş yüksek puan almış atanmış kişilerin profillerini inceledim tavsiyelerine baktım kaydettim..
Şimdi de başlayamıyorum tek medet umduğum o antidepresan... Hani benim odaklanmamı sağlasın enerji versin azim versin kafamı çalıştırsın...
Bundan 3 buçuk ay önce hiç tanımadığım bir buçuk ay önce de ayrıldığımız insanı düşünmek istemiyorum mesela. Bir süredir aslında depresyondaydım yani çalışmak istemiyorum ya da iş bulsam bile çıkartırlar korkusu ile çok ciddi bir iş arayışım olmadı kendime güvenim bitti...
Her şey öyle tetiklendi ki ben de geçmiş travmalarım tektiklendi. Daha da kötü oldum. Bir önceki konumda bahsetmiştim.
Gelecekkaygısı ailemin benden beklentileri herkes yolunu tutturmuş gidiyor ben aynı yerde sayıyorum. İnsanlar niye işe girmiyor evlenmiyor da bari işe girsin baskısı... Artı yaş sorunu her şey üst üste geliyor
Uzman klinik psikolog gittiğim yer özel bir klinik. 2 tane psikolog var hatta bir tanesi psikiyatrist.
Ben 15 yaşından beri kullanıyorum.şimdiki ilaçların hiçbir yan etkisi yok.en azından benim kullandığım bende hiçbir yan etki yapmadı.kullan bence.Merhabalar öncelikle, 3 seans terapi aldım devamda ediyorum.. 3. seansımda terapiste kendimi anlattığımda '' isterseniz antidepresan yazabilirim size '' demişti. Bende korktum daha önce kullanmadığım için ve reddettim biraz daha bekleyelim diyerek.. Beni daha da halsiz depresif uykulu bitkin yapar diye korktum...
Aşamadığım bir sürü düşünce ve his var. Kendim başa çıkamayacağım büyük ihtimalle ve antidepresan kullanmaya başlamak istiyorum tek çarem o galiba... Çünkü hiçbir şey yapamıyorum hiç mutlu değilim... Geçmişteki hislerimi bastıramıyorum. Suçluluk, Utanç, Değersizlik, Öfke, Özlem, Pişmanlık....
Artık ailemde benden bıktı. Ne doğru dürüst iş bulabildim (girdiğimde de ya 1 ay da ya da 6 ayda çıkarıldım çeşitli nedenlerle) ne evlendim hiç bir şey yok asalak gibiyim.. Yakınlarda annemin samimi bir arkadaşının kızı (aynı yaştayız evlendi boşandı) Güzel bir yere atandı. Annemle de konuşurlar benim için o da çalışsın özel sektörde kendini heba etmesin düzgün çalışırsa olur ben çok pişman oldum neden daha önceden dişimi sıkıp çalışmadığıma falan dedi.. Annemde sürekli şu KPSS'ye gir memur ol geleceğini hiç mi düşünmüyorsun? Herkes yol aldı sen aynı yerdesin. İlişkin olur bağlanır gidersin sonra aylarca yas tutarsın hani hangisi yanında oldu vs söylendi. Bazen çok ağırda konuşuyor ama biliyorum kötü bir niyeti yok
Sözel bir bölümden Lisans mezunuyum.. 1 2 kere KPSS'ye girmiştim. Başlarda iyi çalışıp sonra boşladım ya da öylesine denemek için girdim tabi 63 puanda kaldım hep.
Şuan 32 yaşındayım belki de bu son şansım düzgün bir iş bulabilmem için. Kafamı toparlayıp sınava çalışmam gerekiyor birazda bu yüzden antidepresan kullanmak istiyorum. Belki sınava daha da odaklanırım umuduyla... Bir de takıntılarımdan kurtulmak istiyorum güçlü olmak istiyorum her anlamda... Beni düşünmeyen bir insanı düşünmek istemiyorum. En başta kendime değer vermek istiyorum... Öz güvenimin artmasını istiyorum. Aşk ilişkilerimde kendimi rezil etmek istemiyorum sevgi dilenmek istemiyorum küçülmek istemiyorum. İnsanların ne kadar güçsüz demelerini istemiyorum... Kafamdan bazı şeyleri atmak istiyorum. Yaşımda geçiyor psikolojim o kadar altüst oldu ki...
Sizce antidepresan kullanarak daha mutlu huzurlu hissedebilir miyim? Kendimi değiştirebilir miyim? Geçmişi unutabilir miyim?
Eee eczaneden alamaz ki zaten.Halen net şekilde anlatmıyorsunuz. Sizin terapinizi sürdüren kişi, psikolog mu; yoksa psikiyatr mı?
Eğer psikolog ise teşhis koyma ve ilaç yazma yetkisi yoktur. Ve bu içinde bulunduğunuz durum hiç hoş bir noktaya gitmez.
Çalışmadan psikiyatriste gidecek parayı nereden buluyorsunuz?Gittiğim terapistim uzman klinik psikiyatrist. Yanında bir psikiyatrist daha var.
Şimdiki ilaçlar öyle uyku falan yapmiyor.Vakti zamanında kullandığım antidepresan sayesinde hayat kalitem artmıştı. Ruh iyileşince vücut hapa ihtiyaç duymuyor zaten.
Benim kullandığım ilaç uyku vs yapmıyordu bir de. Gerçekten hayata dönmüştüm diyebilirim. Kafam daha netti. Saçma sapan şeylere üzülmek içimden gelmiyordu..
Kendi minik ama etkisi büyüktü :)
Öyle korkulacak birşey yok ki.bu arada ruhun iyileşmeyebilir.benim de iyilesmedi.ilaç sadece ise yarayacak kadar hayata uyum sağlamanı sağlıyor.o yüzden antinatalistim ya zaten.hayat çok b.ktan bir yer.geldiğime bin pişman oldum.bunca sene ölene kadar nasıl geçecek bilmem.geldim gördüm görmez olaydımRuhum iyileşmeyecek gibi hissediyorum. Biraz güçle öz değerle öz saygı ile alakalı sanırım bu da.
İlaçtan medet umuyorum.. değiştirsin beni daha iyi hissedeyim bazı şeyleri aşabileyim.. kafam düzelsin üzülüp kafama takmayayım istiyorum…
bu hafta gideceğim seansta kabul edeceğim başka türlü olmayacak gibi
Her ilacın yan etkisi var. Ben ağır anksiyete hastasıyım yıllardır kullanıyorum hayat kalitem arttı. İnşallah size de iyi gelir.Karşıt değilimde anneme dediğimde çok yan etkisi varmış bence kullanma falan demişti. Dün bir karar aldım diye söyledim kullanayım başka türlü olmayacak diye. Tamam kızım sen bilirsin dedi. Burada da sormak istedim. Kullananların yorumlarını merak ettim. Bir de sınava çalışmaya başlamam lazım ama ruh halim izin vermiyor. Hem önceki açtığım konuyu ve kişiyi unutamıyorum hem de gelecek kaygısı herkes bir bir yolunu bulurken benim yerimde sayıyor oluşum kendime güvenmemem vs her şey çok yoruyor çok düşündürüyor.
Bu kadar hassas olmayın diye yazmak çok kolay .Hata yaptığınız için kendinizi bu kadar acımasız bir şekilde eleştirmeyi birakin önemli olan hataları tekrar etmemek .Herşeyin fazlası zarar kendine kizmaninda .Kendinizle barış yapmayı duygularınızı kontrol altında tutmayı öğrenmek sizi iyilestirecek olan şey galiba Bunun üzerinde çalışın terapistiniz ile birlikte .İyi haberlerinizi almak isterim .Rahatlamak ve dingin kalmak birde kendine yazık etmemek gerek.Hayatiniz siz kıymetli siniz gerisi olmadasa olur .Daha yeni başladım. Bilmiyorum doktorumu araştırdım yorumlarına baktım alanında uzman bir psikolog psikiyatris.
Ben tamda dediğiniz şey yapıyorum aslında kendimi suçlayarak homurdanarak dert yanarak. Kim haklı kim haksız arayarak… bundan bir önceki konumu okudunuz mu o da var. Onuda kafamdan atamıyorum. Kızıyorum kendime akıllı ol be kızım ne bu düşkünlük neden Orda onu dedin? neden tepki vermedin ? Neden ağırdan almadın? Mantığını kullanmadın bu kadar histerik misin de saçma s… davrandın aşk aşk diye…
Geleceğine odaklan iş güç sahibi ol kendini tanı kendini sev. Kimse senin kıyaslayamasın kimseyle hep bunu diyorum.
Uzman klinik psikolog yanında da aynı klinikte bir psikiyatrist var ilaç için ona yönlendirecekti.Halen net şekilde anlatmıyorsunuz. Sizin terapinizi sürdüren kişi, psikolog mu; yoksa psikiyatr mı?
Eğer psikolog ise teşhis koyma ve ilaç yazma yetkisi yoktur. Ve bu içinde bulunduğunuz durum hiç hoş bir noktaya gitmez.
Yetim aylığı alıyorum cüzi bir miktar birazda annem falan yardım ediyor.Çalışmadan psikiyatriste gidecek parayı nereden buluyorsunuz?
Biliyor musunuz arada ben de öyle düşünüyorum… bazende böyle içinde yaşama sevinci olan böyle kıpır kıpır insanlara çok özeniyorum ya…Öyle korkulacak birşey yok ki.bu arada ruhun iyileşmeyebilir.benim de iyilesmedi.ilaç sadece ise yarayacak kadar hayata uyum sağlamanı sağlıyor.o yüzden antinatalistim ya zaten.hayat çok b.ktan bir yer.geldiğime bin pişman oldum.bunca sene ölene kadar nasıl geçecek bilmem.geldim gördüm görmez olaydım
Uzman klinik psikolog yanında da aynı klinikte bir psikiyatrist var ilaç için ona yönlendirecekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?