Kızlar, antidepresan kullansam kendimi daha iyi hisseder miyim? Geleceğime odaklanmam lazım :(

Canım antidepresanlar sihirli bir değnek değil. Destek tedavi. Herkeste etkisi farklı olan süreç geçtikçe fayda sağlayan şeyler. Güçsüz olduğunu da sanmıyorum. Yıllarca psikiyatrilerde gezen ağır klinik depresyon atlatan biri olarak söylüyorum. İlaçlar gün içinde veya gece seni biraz toparlıyor ama iş tamamen sende bitiyor. Toparlanmaya gerçekten inanman gerekiyor. Yoksa sadece karaciğerini yorarsın. Ayrıca doktorun vereceği ilacın ağır ilaç olmamasına dikkat etmelisin. Hayattaki şuan istediğin ne onu bilerek uzman muayenesi ile kullanmalısın.

Psikiyatriye mi psikoloğa mı gidiyorsunuz anlamadım?

En basitinden daha düz, az düşünmek istiyorsunuz çok basit ama bunu yapamıyosunuz yapamadıkça kendinizi suçluyorsunuz nedenini arıyorsunuz bu sizi kısır döngüde tutuyor. Böylece terapide ne yapmanız gerektiğini öğrensenizde kendinizi o cenderenin dışına çıkartıp uygulayamıyorsunuz. İlaç burada çok güzel destek veriyor. Düşüncelerinizin dışına çıkıp berrak bakabiliyosunuz böylece kendinizi değiştirebiliyorsunuz.

İlaç konusunda şunu diyim içer içmez etki göstermez en az 1 ay kullanmanız gerekiyor ki etkisini göresiniz. Bir de doktorun size uygun ilacı seçmesi gerekir. Belki ilk seçtiği ilaca uyum sağlayamayabilirsiniz ilaç değişikliğine gider onu da denersiniz. Bu süreçte sabırlı olmak gerekir.
Bana yazılan ilk ilaç da iyi gelmiş gibiydi ama yan etkilerini fazla gördüm pek toparlayamadım.Ama ikinci denediğim ilaç da hem yan etki az hem de kafa olarak o kadar rahatladım ki anlatamam her şeyden önce iç huzurum var. Kafayı topladıktan sonra zaten o okuduğun kitaplar videoları daha iyi anlıyorsun ve uygulamaya başlıyorsun

Şu an nasılsınız peki çok geçmiş olsun benim ağır mı bilmiyorum takıntı depresyon vesaire var işte... Bazen de kendime kızıyorum insanlar neler yaşıyor sen niye böylesin diye... O yüzden güçsüzüm diyorum aşamıyorum zor oluyor
Hayatımda da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum pazar gecesi mesela karar verdim KPSS'ye başlayacağım çalışacağım hangi memurluk olursa olsun atanayım geleceğimi inşa edeyim diye düşündüm sabaha kadar uyuyamadım... Daha önce KPSS'ye girmiş yüksek puan almış atanmış kişilerin profillerini inceledim tavsiyelerine baktım kaydettim..
Şimdi de başlayamıyorum tek medet umduğum o antidepresan... Hani benim odaklanmamı sağlasın enerji versin azim versin kafamı çalıştırsın...
Bundan 3 buçuk ay önce hiç tanımadığım bir buçuk ay önce de ayrıldığımız insanı düşünmek istemiyorum mesela. Bir süredir aslında depresyondaydım yani çalışmak istemiyorum ya da iş bulsam bile çıkartırlar korkusu ile çok ciddi bir iş arayışım olmadı kendime güvenim bitti...
Her şey öyle tetiklendi ki ben de geçmiş travmalarım tektiklendi. Daha da kötü oldum. Bir önceki konumda bahsetmiştim.

Gelecekkaygısı ailemin benden beklentileri herkes yolunu tutturmuş gidiyor ben aynı yerde sayıyorum. İnsanlar niye işe girmiyor evlenmiyor da bari işe girsin baskısı... Artı yaş sorunu her şey üst üste geliyor

Uzman klinik psikolog gittiğim yer özel bir klinik. 2 tane psikolog var hatta bir tanesi psikiyatrist.

Aynen öyle oluyor işin içinden çıkamıyorum takıntılı bir hal aldı her şey de üst üste geldi aslında. İş gelecek kaygısı evlilik kaygısı yaş kaygısı...
Hayatımda kısacık var olan bir insana çok fazla Duygu anlam yükledim.
Bir önceki konumda bahsetmiştim.
Onunla olan şeyleri de takıyorum onu da düşünüyorum..
Her şey takıntılı bir hal aldı baktım işin içinden çıkamayacağım üç dört hafta önce terapi alayım dedim.
İşe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum oraya gidince de tıkanıp kalıyorum sanki ağlıyorum döndürüp döndürüp aynı şeyleri anlatıyorum..
Çok korkuyorum iş işten geçtiğinde bu yaşlarımı mahvettiğimde yaşımda bayağı kemale erince ya keşke demek istemiyorum çünkü hayatta hep keşke dedim ben

Anlattıklarına göre kullanman gerekiyor bence insan düzeltebilirim diye düşünüyo ama depresyondayken anksiyeten varken terapiye de uyum sağlayamıyo bence.
Mesela ben çok kötü olduğum bir zaman randevu alıp gitniştim ve doktor o an antidepresanın yanına hızlı etkili bir ilaç daha vermişti o an ki durumumu düzeltmek içindi. Çünkü sağlıklı asla düşünemiyordum. Yaşamayan bilmez gerçekten. Kapkaranlık bulut var seni içine çekiyor ne yapman gerektiğini biliyosun o kadar üzülmemen gereken şeylere deli dehşet üzüldüğünü biliyosun ama o karanlık buluttan çıkamıyorsun. Seni içine alıyor yutuyor. Kendini düzeltemedikçe bu bulut katman katman oluyor. O kötü düşünceler hala ara ara geliyor ve eskiye dönücem diye ödüm kopuyor.
Şimdi ilaç kullanmazsan ileride belki daha ağır ilaçlar kullanacaksın.

Çok iyi etkileri oldu yan etki yaşamadım ben evlendikten sonra biraz libido düşürüyor sadece.
Üniversitede 1 kez mezun olduktan sonra da yüksek lisans döneminde 1 kere kullandım şimdi doktora yapıyorum ve tez dönemindeyim yeniden başladı yeni. Annem şunu dedi eşim bunu dedi deyip bazen küçük şeylerle ağlayabilen duygusal bur yapim var aynı zamanda sinirliyim stresle bu daha da katlanarak artıyor bu durumlara iyi geliyor

Şükür çok iyiyim. Ara ara dalgalanıyor nadiren ama 4/5 yıldır ilaç kullanmıyorum. Çok ağır durumlar yaşadığım için mecbur kalmıştım çünkü ne uyku ne yemek hiç bir şey kalmamıştı. Herkesin sınavı kendine ağır canım yaranı küçümseme de gözünde büyütme de. Depresyondan daha çok anksiyeten yüksek gibi gördüm yazdıklarından. Dikkat tedavisine başlanabilir dehb tedavisi gördüm çocukluktan itibaren. Aşırı hiperaktif ve dikkat bozukluğu olan bir çocuktum. O tip bir ilaca başlayacak olursan da sana net tavsiyem ilacı kullandıktan en geç yarım saat sonra dersin başına otur. Başka şeyler düşünmemeye çalış. Dikkat ilaçları derse değil düşündüğün şeye odaklar. Bir bakarsın sülaleden birinin düğününü düşünüyorsun o derece. KPSS kesinlikle çalışmalısın. Hayatını kurtarmak, kendi paranı kazanmak bile o kadar iyi geliyor ki. O ekonomik özgürlükle hiç bir erkek umrunda olmaz. Antidepresandan çok fazla medet umuyorsun hayal kırıklığına uğrarsın. Mucize değil destek sadece. Doktorunla detaylı görüş uygun şekilde başlarlar. Bence önceliğin anksiyeteni azaltmak olsun. O azalmadan odak sorununu çözmek çok daha zorlaşır

Uzman klinik psikolog gittiğim yer özel bir klinik. 2 tane psikolog var hatta bir tanesi psikiyatrist.

Halen net şekilde anlatmıyorsunuz. Sizin terapinizi sürdüren kişi, psikolog mu; yoksa psikiyatr mı?
Eğer psikolog ise teşhis koyma ve ilaç yazma yetkisi yoktur. Ve bu içinde bulunduğunuz durum hiç hoş bir noktaya gitmez.

Ben 15 yaşından beri kullanıyorum.şimdiki ilaçların hiçbir yan etkisi yok.en azından benim kullandığım bende hiçbir yan etki yapmadı.kullan bence.

Eee eczaneden alamaz ki zaten.

Şimdiki ilaçlar öyle uyku falan yapmiyor.

Öyle korkulacak birşey yok ki.bu arada ruhun iyileşmeyebilir.benim de iyilesmedi.ilaç sadece ise yarayacak kadar hayata uyum sağlamanı sağlıyor.o yüzden antinatalistim ya zaten.hayat çok b.ktan bir yer.geldiğime bin pişman oldum.bunca sene ölene kadar nasıl geçecek bilmem.geldim gördüm görmez olaydım

Her ilacın yan etkisi var. Ben ağır anksiyete hastasıyım yıllardır kullanıyorum hayat kalitem arttı. İnşallah size de iyi gelir.

Bu kadar hassas olmayın diye yazmak çok kolay .Hata yaptığınız için kendinizi bu kadar acımasız bir şekilde eleştirmeyi birakin önemli olan hataları tekrar etmemek .Herşeyin fazlası zarar kendine kizmaninda .Kendinizle barış yapmayı duygularınızı kontrol altında tutmayı öğrenmek sizi iyilestirecek olan şey galiba Bunun üzerinde çalışın terapistiniz ile birlikte .İyi haberlerinizi almak isterim .Rahatlamak ve dingin kalmak birde kendine yazık etmemek gerek.Hayatiniz siz kıymetli siniz gerisi olmadasa olur .

Uzman klinik psikolog yanında da aynı klinikte bir psikiyatrist var ilaç için ona yönlendirecekti.

Biliyor musunuz arada ben de öyle düşünüyorum… bazende böyle içinde yaşama sevinci olan böyle kıpır kıpır insanlara çok özeniyorum ya…
Bir şeyleri takmayan her şeye anlam yüklemeyen çizgiyi çeken sınır çizen insanlara hayranım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…